Το ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
17
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Καλημέρα,
Πινέλο Muhle Fine Badger
Κρέμα La Toja
Μηχανή Merkur Progress
Λεπίδα BIC Chrome(2)
ASL La Toja
ASB La Toja
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Dovo Bismarck 6/8"
Simpsons Chubby 2, Best Badger
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
Dimitri's Bergamot
Face Lather
Penhaligon’s Endymion ASB
Penhaligon’s Endymion Cologne

Εικόνα
Χάρης
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Εικόνα
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Απο τα πιό πληθωρικά ξυρισματά σου, Νίκο. ;)
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Gilllette Tuckaway head with Ikon shavecraft handle
Iridium Super - blade
New Forest 2401 marble 2 band
Proraso pre white
Pannacrema Labdano ss
Floid Suave asl

Με τριων ημερών γένια και τέτοιο set up γίνεται να μην έχεις ενα καταπληκτικό ξύρισμα ? Φοβερός συνδυασμός η κεφαλή της Tuckaway head με την Ikon λαβή, θέριζε τα πάντα με απίστευτη ευκολία αλλά και οπτικά η μηχανή είναι μια κούκλα ! Το Pannacrema έδωσε ρέστα για άλλη μια φορά και οσον αφορά τις ιδιότητες του αλλά και όπως εχω ξαναπεί το άρωμα του είναι το αγαπημένο μου. Επίσης το New Forest εκτός απο καταπληκτικό πινέλο στεγνώνει απίστευτα γρήγορα...

Εικόνα
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
SharpRazor
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 130 times
Been thanked: 192 times
Επικοινωνία:

Χθες το βράδυ, κατά τα μεσάνυχτα:

Mühle R41 2011
Pesonna Platinum Chrome (1η χρήση)
Καραβάκι Παπουτσάνης για "pre-shave"
Catie’s Bubbles Bailey’s Irish Coffee Shaving Soap
Kent Infinity Silvertex synthetic brush
Pitralon asl

Είχα να ξυριστώ από το βράδυ της Τρίτης 06.01 και τα γένια είχαν αρχίσει να φουντώνουν. Στο προηγούμενο επεισόδιο είχα αναφέρει ότι θα τα άφηνα για να υπάρχει υλικό, όταν περάσει η θεριζοαλωνιστική. Έτσι κι έγινε.

Η αίσθησή μου είναι ότι η R41 είναι σαφώς πιο επιθετική από τη Fatip retro και, όπως την ένιωσα χθες, και από την Merkur Futur, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος γι' αυτό. Δε με απογοήτευσε, δρεπάνι την περίμενα και αυτό ήταν, απλά μετά το πέρας του ξυρίσματος που το σκεφτόμουν, δε βρήκα γιατί πρέπει να υπάρχει όλη αυτή η αγριάδα. Ίσως για γένια ακόμη πιο σκληρά και ατίθασα από τα δικά μου. Προφανώς έκανε καλό και βαθύ ξύρισμα, αλλά θέλετε η προκατάληψη του "πρόσεχε, μ' αυτήν δεν είναι να κάνεις λάθη", θέλετε ότι το ξυράφι πάντα με ενοχλεί στην πρώτη χρήση του, οπότε πρόσεχα κι εκεί, δεν μπορώ να πω ότι το απόλαυσα όσο με τις δύο προαναφερόμενες μηχανές. Πιστεύω ότι το επόμενο ξύρισμα με την ίδια μηχανή και το ίδιο ξυράφι θα έχει περισσότερα να μου πει, αν και δε θα περιμένω 5 ημέρες για να το ξανατολμήσω. Και βέβαια, αν δω τα σκούρα, υπάρχουν πολλές επιλογές και εναλλακτικές στο οπλοστάσιο.

Το σαπούνι, επίσης, που δοκίμασα για πρώτη φορά, μολονότι μύριζε πολύ ωραία μπέιλις με ιρλανδικό καφέ στο βαζάκι του, η μυρωδιά ήταν σαφώς λιγότερη στο μπωλ και στο πινέλο και ακόμη πιο λίγη στο μάγουλο, μετά το άπλωμα του αφρού. Αφού πήγα στη γυναίκα να μυρίσει τη σαπουνάδα, μήπως το δικό μου αισθητήριο αμβλύνεται λόγω της χρήσης. Όντως, είχα δίκιο. Θα το ήθελα πιο έντονο πάνω μου... Ο αφρός που έφτιαξα ήταν παχύς και στερεός και ήταν αρκετός για 4 περάσματα (το τέταρτο απλά για επάλειψη, δεν είχε μείνει και τίποτε για ξύρισμα αλλά το έχω κάνει συνήθεια να περνάω ένα χέρι με τον αφρό που έχει μείνει και να τον αφήνω για λίγα λεπτά πριν ξεπλυθώ και πάω για aftershave). Σίγουρα μπορώ και καλύτερα, αλλά συνειδητοποιώ ότι κάθε σαπούνι έχει τα χούγια του και έχω μαζέψει αρκετά σαπούνια, οπότε, αφού θέλω να τα χρησιμοποιώ σε κυκλική εναλλαγή, πρέπει να θυμάμαι ποιο θέλει περισσότερο νερό και ποιο λιγότερο, ποιο θέλει πολλές και ποιο λιγότερες σβούρες του πινέλου και τέτοια. Είπα να μην αρχίσω να κρατάω σημειώσεις, αλλά φοβάμαι ότι δε θα το αποφύγω...

Τέλος, πρώτη χρήση και του Pitralon, το οποίο πάνω μου είχε μυρωδιά σαπουνιού (σαν αυτά που λέμε έχουν μυρωδιά καθαριότητας ένα πράγμα). Καλό ήταν αλλά εξαφανίστηκε πολύ σύντομα. Σήμερα το πρωί φεύγοντας για δουλειά, έκανα ένα πέρασμα με Floid Suave που διαρκεί πάνω μου πολύ περισσότερο. Ε, μυρίζει ακόμη, 4 ώρες μετά. Ίσως μια βόλτα από hairmaker για ένα 444 σε συνδυασμό με asl θα μου έλυνε τα προβλήματα διάρκειας της μυρωδιάς.

Τέλος, πρέπει να πω ότι δεν υπήρξαν ερεθισμοί και κοψίματα. Βέβαια, τα μάγουλά μου είχαν ένα τσούξιμο όταν ξέβγαλα την τελευταία σαπουνάδα, αλλά αυτή απορρόφησε, από ο,τι φαίνεται, τη φλόγωση και βοήθησε να μη κολλήσω στο ταβάνι, ως άλλος Spiderman, με το Pitralon.

Συμπερασματικά, δεν έχω ακόμη καταλάβει τι μου έφταιγε χθες αλλά δεν ήταν το καλύτερο ξύρισμα που έκανα. Ίσως και να είχα υψηλές προσδοκίες που δεν ευοδώθηκαν, αλλά πάντως κάτι δε μου έκατσε. Δεν απογοητευόμαστε, έπεται και συνέχεια...
Αποστόλης
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Καλημερα σας

- Παπουτσανης Tabac
- Merkur 41c
- Treet Dura Sharp carbon steel
- Kent Infinity Silvertex
- Phoenix Bay Rum
- Lucky Tiger Bay Rum
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Ηλίας έγραψε:Απο τα πιό πληθωρικά ξυρισματά σου, Νίκο. ;)
Δεν νομιζω απλα σημερα μπηκαν ολα στην φωτο. Μονο το preshave δεν ειναι παντα. Να πω ομως την αληθεια στο τελος ηταν τοσο ωραια η αισθηση και η αργη παγωνια του floid που δεν ηθελα να την χασω και ετσι το myrsol δεν μπηκε. Η φωτο βγαινει οσο περιμενω να αποροφηθει το AS και ετσι η αρχικη μου επιλογη δεν ακολουθηθηκε μεχρι τελους.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
NavalArchitect

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

...χθές βράδυ:

EJ DE87 rubber faux ivory & AKP (#5)
Ω No. 98
SMN
ToOBS Luxury after shave
Vaseline MENface 'hydrate & soothe' moisturiser
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Στήν βροχερή σήμερα Πάτρα !!

Merkur Futur (2-1)
Gillette Platinum (7)
LS Silvertip 24mm Austin Butterscotch
Virgilio Valobra alla Mandorla
Pashana Original Afs

Εικόνα

Είχα ξεχάσει πόσο αφρό δίνει το Valobra και το παραφόρτωσα δινοντάς μου αφρό για μιά διμοιρία !!

Η Futur θέρισε .. και με παλιό ξυραφάκι :mad !!
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”