Το ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

herco έγραψε:Οι open comb της Merkur δενκοβουν βαθυτερα απο τις closed comb της εταιρειας
..θα συμφωνήσω!

pre:geo f trumper sandalwood skinfood
μηχανή:merkur 15c
λεπίδα:gillette silver blue
πινέλο:semogue 1470 "continent"
κρέμα:speick
aftershave:alpa 378

Το skinfood έστω κι έτσι ωραίο αρωματικά.Δεν παρατήρησα την μεγάλη διαφορά άλλων προιόντων.Σαν after shave δουλέυει μάλλον καλύτερα.Ευχαριστώ secret santa!
Για τη μηχανή δε θα έλεγα τίποτα αλλά θα πώ.Ξυρίζει πολύ βαθειά αν έχεις ωραίο ξυραφάκι και ξέρεις να ξυριστείς σωστά μαζί της.Θέλει λίγη πίεση αλλά λίιιγη σε σχέση με άλλες.
Η λεπίδα πολύ γλυκιά και κοφτερή.Από τις καλύτερες της μάρκας.Δοκιμάστε την!!!
Όλα τα άλλα ωραία.Το 378 εκκλησία σκέτη.Τρέλλα!Πρέπει να έχει γαρύφαλλο.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Καλησπέρα σε όλους,

Ξυράφι: 6/8” Thomas Turner & Co. Cutler to His Majesty
Πινέλο: Vie-Long Men's Only Limited Edition
Σαπούνι: TOBS Sandalwood
Μετά το ξύρισμα: Pashana

Το ξυράφι σήμερα το εγκαινίασα και είναι πιο "αθόρυβο" από το Bengall. Το ξύρισμα πολύ ωραίο αλλά πιστεύω ότι το Bengall είναι πιο "γλυκό". Τώρα χαϊδεύω το αποτέλεσμα στο πρόσωπο και μυρίζω το χέρι που μοσχοβολάει Pashana. :dance5
Υ.Γ. Το στήριγμα για τη λάμα είναι η εξάτμιση "Φορτηγού/Φορτωτή/Τσάπας" Lego. :megagrin

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Εικόνα

Semogue 2015
Merkur Progress @4
Polsilver Super Iridium #1
Col Conk Mug
MWF ss
Floid Blue asl

Oι Polsilver κατοχυρώνονται με την progress, τέλος...
Ο συνδυασμός mug + face lathering, συν το γεγονός ότι τσίμπησα λίγο παραπάνω το νερό, έδωσε καταπληκτική κρέμα στο MWF, λιπαρή και πλούσια... Ειδικά στην κόντρα (στο σαγόνι) το Mitchell's δείχνει την κλάση του, καθώς είναι από τα λίγα σαπούνια πυο στην κόντρα δεν αισθάνεσαι καθόλου λάμα... Μιας και έχω όμως τις συγκρίσεις πρόσφατες, με βεβαιότητα σας λέω ότι το σαπούνι του Δημήτρη και 1-2 άλλα :whistle είναι σίγουρα καλύτερα από το MWF ;)

Καλησπέρα σας :)
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Καλησπέρα !

Parker 94r
Rapira NOS
Klar seifen Klassik
Kent infinity
Floid vigoroso

Το σαπούνι υπέροχο με χειμωνιάτικο άρωμα ! Τέλειο ξύρισμα !
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Ροζ χρυσός

Καλή εβδομάδα παιδιά!

Jermyn Street preshave
Muhle R41 RG
Feather
SOC 2-band
Jermyn Street sc
444 Alum Block
Lemon Witch Hazel
Jermyn Street asl
Jermyn Street edc

Πρώτη της μηχανής και ευτυχώς τα πήγαμε πολύ καλά μαζί. Ήμουν βέβαια υποψιασμένος, έχοντας διαβάσει για κανίβαλους κτλ. Έτσι, της έδειξα τον απαραίτητο σεβασμό. Η μόνη προτέρα εμπειρία μου με επιθετική μηχανή ήταν με την Parker 97R του Διονύση, η οποία αν και κλειστού τύπου, κόβει πολύυυ! Αν και είχα πει οτι δεν θα κάνω κόντρα, τελικά έκανα κανονικά όλα τα περάσματα που κάνω συνήθως. Εντάξει, έκανα ένα μικρό κοψιματάκι, αλλά τίποτα το σημαντικό. Το ξύρισμα ήταν φυσικά βαθύ, και ένιωσα πολύ όμορφα που η πρώτη μας επαφή πήγε πολύ καλά. Βέβαια, το να την βλέπεις και να την κρατάς αυτή τη μηχανή είναι μια απόλαυση. Είναι πολύ όμορφη. Το χρώμα της με έχει ξετρελάνει. Το φινίρισμα άψογο. Δεν περίμενα εκπτώσεις σε αυτό τον τομέα από την Muhle. Εν γένει, νιώθω τυχερός που τελικά αποφάσισα να την αποκτήσω. Δεν θα έλεγα οτι είναι για καθημερινό ξύρισμα, μάλλον δεν χρειάζεται κιόλας, αλλά θα την χρησιμοποιώ συχνά για γένια δύο ημερών και πάνω. Ok, θέλει μια σχετική εμπειρία στο ξύρισμα με DE, αλλά η χρήση της, με την κατάλληλη προσοχή, δεν είναι και κάτι που πρέπει να φοβίζει κάποιον. Φυσικά αυτά προφανώς δεν ισχύουν για την έκδοση του 2011. Η version όμως του 2013 είναι προτεινόμενη για όποιον ψάχνεται για μια open comb.
DSC00670.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
giobi
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 327 times
Been thanked: 152 times

καλησπερα

γενεια 3 ημερων

merkur 41c
personna pl. #2
Ω 10065
speick stick
ASL ΦΑΕΝΑ χαμομηλι-λεμονι
Μενουνος Λεμονι

Τα τελευταια 2-3 ξυρισματα εχω κολλησει με τα δυο sticks που εχω, απευθειας στο προσωπο. Ευκολο ξυρισμα και αρκετα γρηγορο, αφου δεν θελει ιδιαιτερη προετοιμασια ουτε πολυ χρονο για τη δημιουργια αφρου. Βεβαια ειναι για ενα χερι, αντε και κανα διορθωματακι αν χρειαστει.
Αντωνης
Άβαταρ μέλους
SharpRazor
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 130 times
Been thanked: 192 times
Επικοινωνία:

Ασύλληπτο, έγραφα έγραφα και μετά κάτι πάτησα και γίνανε όλα μούτι! Άντε ξανά πάλι...

Τεσπα, θα είμαι σύντομος.

Καλημέρα σας,καλή εβδομάδα.

Το σημερινό setup είχε ως εξής:

Sabi T1
Pesonna Platinum Chrome
HTGAM Cavendish ss
Kent Infinity Silvertex synthetic brush
Alpa 378 asl

Μόνο το απούνι και το πινέλο είχαν χρησιμοποιηθεί ξανά. Πολύ ικανοποιητικό το ξυραφάκι (πρώτη χρήση), ωραιότατο το 378, με ξάφνιασε ευχάριστα, δεν το περίμενα.

Η αποκάλυψη ήταν η Sabi. Τη ζόρισα όσο δε πήγαινε αλλά δε κατάφερα να με κόψει. Εξαιρετική. Επιθετική όσο έπρεπε, συγχωρητική υπέρ το δέον, όχι ιδιαίτερα θορυβώδης αλλά ούτε και τελείως αθόρυβη, βαριά μα μαλακή, απαλή, κυριολεκτικά αποκάλυψη. Το μόνο που μπορώ να της καταλογίσω, εάν πρέπει να βρω κάτι σώνει και καλά, είναι το παράξενο τελείωμα της κεφαλής. 2-3 φορές ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι κόπηκα. Τίποτε. Δε ξέρω τι γίνεται, αλλά παράγει αυτή την αίσθηση κάποιες φορές.

Τέλειο ξύρισμα, ούτε ερεθισμοί, ούτε κοκκινίλες, ούτε υποψία αίματος, όσο κι αν την πίεσα κι αν πέρασα ξανά και ξανά από το ίδιο σημείο. Μέχρι που την πέρασα μια γύρα αφού ξέβγαλα τη σαπουνάδα. Τίποτε. Ευγενική σαν ιππότης της στρογγυλής τραπέζης σε κορασίδα που της έπεσε το μαντήλι. Μου έφτιαξε τόσο τη διάθεση που στο τέλος έκανα μια ακόμη σαπουνάδα με το Cavendish που περίσσεψε και έπαιζα για ώρα με το πινέλο απλώνοντάς τη ξανά και ξανά. Ξέπλυμα με ζεστό και μετά κρύο νερό, το 378 ούτε που διανοήθηκε να τσούξει... Φακάτο ξύρισμα από τα λίγα!

Να, κάτι τέτοια συμβαίνουν κάποιες φορές και με πιάνει μια ελαφριά θλίψη μετά το ξύρισμα, γιατί ξέρω ότι και αύριο τέτοια ώρα πάλι ξυρισμένος θα είμαι (τα γένια μου δε μεγαλώνουν και πολύ γρήγορα, ιδιαίτερα μετά από βαθύ ξύρισμα) και θα αργήσει η επόμενη ώρα για διασκέδαση...
Αποστόλης
NavalArchitect

Σήμερα δεν έχει ξύρισμα, αλλά...
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Καλημερουδια! Εχθες το απογευμα:

* Μyatt Daymark customized (λαβη Gillette alu Tech)
* AKP (1x)
* Νew Forest finest badger
* Truefitt & Hill No. 10 ΚΞ
* 4711 Portugal ASL

To αποτελεσμα του ξυρισματος, με τη μεταφορα του κεντρου βαρους μπροστα ειναι απιστευτο! Και η κρεμα καλουτσικη ειναι... :megagrin :xp1

Kωνσταντινε, το πινελακι με την καφε λαβη τερμα δεξια στο τριτο ραφι απο πανω προς τα κατω... ΤΙ ΕΙΝΑΙ? Θεε μου ποσο knot εχει? 33mm? whoa!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Εικόνα
NavalArchitect

Στέφανε, είναι αυτά τα Ιταλικά από Φλωρεντία, δεν θυμάμαι τη μάρκα. Η βάση του ήταν καταπληκτική, τετράγωνη και μεγάλη, και ο θύσανος πάρα μα πάρα πολύ μαλακός. Έχω άλλες 2 φωτό, θα ποστάρω αργότερα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”