Shaving Factory shavette

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Steliono
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 04 Μάι 2013, 12:14
10
Has thanked: 5 times
Been thanked: 24 times

Καλημέρα. Καλή χρονιά!

Μια Shaving Factory προστέθηκε στην ..ανύπαρκτη συλλογή μου.
Να κάνει παρέα δηλαδή στην μόλις 2 χρονών Merkur 42c.
Πρώτη επαφή με τη σαβέτα έγινε προχθές παραμονή πρωτοχρονιάς.
Λίγο πριν είχα βάλει ρεμπέτικα να γεμίσουν το χώρο. Σπάει η λεπίδα μπαίνει στη θέση της και μεταπιάνω τη σαβέτα τη σηκώνω να την προσαρμόσω σωστά ανάμεσα από τα τέσσερα δάκτυλά μου. Αισθάνομαι τότε βαρύ το τράβηγμα της άκρης του βραχίωνα που υψώνεται ανάμεσα από τα δάκτυλα. Το ξεπερνάω. Νομίζω. Κοιτάζω το λευκό πρόσωπο απέναντί μου, στα μάτια με σιγουριά. Σηκώνω το χέρι και πλησιάζω την αιχμή στην φαβορίτα του προσώπου στον καθρέπτη. Δε βλέπω. Φέρνω τον αγκώνα μου αριστερά, ύστερα δεξιά για να μπορέσουν τα μάτια μου να φθάσουν στο σημείο επαφής. Φθάνουν. Η επαφή. Το άμαθο χέρι μου προσπαθεί να κάνει όσο πιο απαλό γίνεται το κατέβασμα διατηρώντας παράλληλα τη κλίση. Ήρθε πάλι το βάρος να με ενοχλήσει. Κι άλλο κατέβασμα παραδίπλα. Το βάρος εκεί. Πλησιάζοντας σε πιο επικίνδυνες ζώνες αρχίζει το χέρι μου να κάνει απειροελάχιστες άτακτες κινήσεις από εντολές που δεν πήρε ποτέ από τον εγκέφαλό μου. Η αυτοπεποίθηση την κοπάνησε απλά και γρήγορα απ'το βλέμμα του καθρέπτη. Το αγνοώ. Νομίζω. Συνεχίζω. Γωνίες προσώπου. αλλαγή κρατήματος. τα δάκτυλά μου και το χέρι μου όλο σε άβολες-άμαθες στάσεις και κινήσεις. Μικρές φοβισμένες επαφές με σημεία του δέρματος. Μερικές από αυτές είχαν -χαχ! βεβαίως! τι νόμιζες?- το τίμημά τους. Αυτή η αίσθηση η μοναδική που δεν είναι πόνος αλλά κάτι σαν πολύ πολύ λεπτό ζεστό και τρυφερό με τάσεις προδοσίας άγγιγμα της αιχμής! Ήταν κόκκινο. Λίγο στο πρόσωπο λίγο στην αιχμή λίγο πιο πίσω στη λαβή μπασταρδεμένο με αφρό. το χέρι μου έχει κυριαρχηθεί από τρέμουλο πια. Είναι ο καφές που είχα πιει πριν λίγο? Ή το jin με λίγο τόνικ που είχα ετοιμάσει και μισό κατεβάσει? Συνεχίζω να κόβω κι όταν το μυαλό έκανε να ξεφύγει σε κάποια σκέψη, η λάμα ήξερε το τρόπο να το επαναφέρει.
Η θέα του κόκκινου κατά ένα περίεργο τρόπο, παρόλο που με είχε ξενερώσει μου έδωσε πείσμα. Είδα καθαρά πόσο αυθεντικά αντρική υπόθεση είναι αφού έχει να κάνει με μέταλλο και αίμα.. ή απλά με μια παρθενιά που έσπασε στο σαγόνι μου? Δε ξέρω. Τελείωσα τα τρία χέρια. Τελείωσα και τα υπόλοιπα με το κρύο νερό όπως πάντα και σίγουρα να κλείνει τον "ανοιχτό λογαριασμό". Κοίταξα πάλι καθρέπτη. Μου είχε φύγει η μαγκιά προ πολλού και πέταξα απο τη χαρά μου με αυτή τη διαπίστωση. Θα το κάνω ξανά και ξανά. Θα το αγαπήσω το ξέρω.


Εικόνα
Στέλιος
Άβαταρ μέλους
newinhere
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 617
Εγγραφή: 16 Ιουν 2014, 01:25
9
Has thanked: 62 times
Been thanked: 179 times

Αυτός είσαι! Άλλος ένας στο shavette club! :dance5 8)
Καλώς όρισες φίλε μου! :)
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6407
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 14:12
10
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times
Ηλικία: 53

Ωραιος ο Στελιος ! Κρατηστε μου θεση, σε λιγες μερες θα ειμαι εκει :-)
Εικόνα
jumba

Welcome to " selfish and uncompromising lovers of men tools "..να ήξερες ποσο μισούν το ' πράμα ' αυτό οι 'μαχαιράκηδες' και οι de..δες!
Η προσωπική βελτίωση έρχεται γρήγορα με την χρήση και πολύ σύντομα θα εμπιστεύεσαι το χέρι σου ,περισσότερο απο τα μάτια σου!Ακούγεται απίστευτο,αλλα μετα απο 30 χρόνια θητείας στην σαβέττα,θα το κάνεις και συ ..με λίγη εξάσκηση.Η σαβέττα ξυρίζει απίστευτα βαθιά ,απαιτει όμως απόλυτη ηρεμία!Όλα έρχονται με τον καιρό....
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Γουσταρισα review...

[spoiler="Και γιαυτο..."]Εικόνα[/spoiler]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2014, 17:55
9
Τοποθεσία: Αθήνα Γαλάτσι
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1061 times
Ηλικία: 31

Μπράβο ΣΤΕΛΙΟ!!!!
Μας δίνεις κουράγιο εμάς που σκεφτόμαστε τα μαχαίρια και τις shavetteς !!!!
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

Χρονια πολλα σε ολους.
εκανα σημερα το πρωτο μου ξυρισμα με shavette.η σαβετα ειναι shaving factory και το ξυραφακι που χρησιμοποιησα ηταν bic cp(μισο).
εκανα 1 περασμα με την φορα(wtg) και το δευτερο περασμα(atg) κοντρα το τελειωσα με την parker 98r.
οι πρωτες εντυπωσεις αρκετα θετικες χωρις ομως να λοιπουν και καποια μικρα παρατραγουδα.καταρχην σαν εργαλειο η συγκεκριμενη σαβετα ειναι αρκετα ψαρωτικη.και μονο που βλεπεις το ξυραφι γυμνο ,σε πιανει ενα μικρο ριγος.το ξυραφι μπαινει μισο,το κραταει πολυ καλα στη θεση του και κουμπωνει επιπλεον και απο πανω.
στα του ξυρισματος,λογω του οτι δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει τετοιο εργαλειο δεν ηξερα πως να την κρατησω(αν και μου εδειξε στο μαγαζι ).επισης δεν ηξερα τι γωνια κοπης χρειαζεται η συγκεκριμενη.τα εμαθα ομως στην πραξη.
και οταν λεω τα εμαθα, εννοω οτι επαθα και εμαθα(ακομα βεβαια δεν ξερω τιποτα,αλλα σιγα σιγα θα μαθω).στην αρχη( ξεκινησα απο τα μαγουλα) την πηγαινα πολυ σιγα και αρκετα ρηχα κατι το οποιο δεν χρειαζεται(οταν δεν ξερεις τετοια κανεις).τελικα στα μαγουλα τα πηγα αρκετα καλα,αν και ιδρωσα λιγο(τελικα ηταν πιο ευκολο-στα μαγουλα).χρησιμοποιησα και τα 2 χερια,κατι το οποιο στην αρχη το φοβομουν αλλα τελικα ειδα οτι δεν ειναι δυσκολο.στο αριστερο μαγουλο-αριστερο χερι και στο δεξι μαγουλο-δεξι χερι.επισης στο μουστακι δεν δυσκολευτηκα ιδιαιτερα.ολα αυτα βεβαια οπως προειπα εγιναν σιγα-σιγα με πολυ προσοχη και χωρις καθολου πιεση στη σαβετα. αφου τελειωσα μαγουλα,μουστακι συνεχισα στο λαιμο.εκει δυσκολευτηκα λιγο περισσοτερο λογω απειριας επειδη δεν ηξερα πως να κρατησω τη σαβετα(γωνια) και με ποιο χερι.παντως και εκει τελειωσα το πρωτο περασμα αναιμακτα.εκει ομως που πραγματικα τα χρειαστηκα ηταν στο σαγονι και ειδικα στο τελειωμα του σαγονιου.ξεκινησα σιγα σιγα απο πανω προς τα κατω.λιγο ομως μετα το τελειωμα του σαγονιου λογω μιας αδεξιας κινησης μου η σαβετα το εσκαψε ελαχιστα.με τη μια φυσικα η περιοχη εγινε κατακοκκινη απο το αιμα και αναγκαστικα να χρησιμοποιησω το αλουμ και το στυπτικο για να κλεισω το κοψιμο.το δευτερο περασμα(κοντρα)φυσικα εγινε με την parker 98r γιατι δεν ηθελα να ρισκαρω πιο πολυ. γενικα παντως και ασχετα απο το μικροατυχημα η ολη διαδικασια μου αφησε θετικες εντυπωσεις.
η σαβετα ξυριζει πολυ καλα.αυτο που πρεπει παντως να προσεξει καποιος ειναι να μην βιαζεται και να μην ασκει καθολου πιεση. και αυτο το ξαναλεω καθολου πιεση. αν με την μηχανη ασφαλειας η πιεση που ασκουμε ειναι μηδενικη εδω πρεπει να ειναι ανυπαρκτη.επισης η γωνια κοπης ειναι λιγο διαφορετικη,χωρις ομως να ειναι δυσκολο να την βρει καποιος.τελος καλο ειναι καποιος να χρησιμοποιει και τα 2 χερια του γιατι αλλιως ειναι αρκετα πιο δυσκολο.λεγοντας παντως αυτα, να πω οτι η σαβετα χρειαζεται αρκετο χρονο και πολλα ξυρισματα για να μαθει να την χρησιμοποιει καποιος καλα.καθε αρχη και δυσκολη που λενε. :megagrin
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 971
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2010, 23:51
13
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάς.
Has thanked: 3 times
Been thanked: 211 times

Από λογοτεχνικής απόψεως ωραία ακούγονται και διαβάζονται όλα αυτά.
Στην πράξη όμως, εγώ σήμερα , μετά το πρώτο ξύρισμα με τη λεγάμενη , βρήκα από το μπάνιο χαλασμένος , τσαντισμένος,
ενοχλημένος και ... ματωμένος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Shavette - Το μαχαίρι με τα ανταλλακτικά ξυραφάκια”