The SE - Strop Shoppe Barbershoppe ( with tallow )

Απάντηση
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Εικόνα

Το περασμένο Σαββάτο ο Γιάννης ( Giannis ) είχε την ευγενική καλοσύνη να μου δανείσει το σαπούνι του για να το δοκιμάσω. Σκέφτηκα πως κάτι καλύτερο απο ευχαριστώ θα ήταν να γράψω λίγα λόγια. Υποκειμενικά μα ειλικρινή.

Το Strop Shoppe λοιπόν ( που για χάρη συντομίας θα το γράφω SS ) είναι ένα μαλακό σαπούνι που μας έρχεται σε ένα μεγάλο και πρακτικότατο πλαστικό δοχείο απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Θα το ανοίξω κι'όλας μπροστά σας να το δείτε και να το ...μυρίσετε. Ορίστε,
Εικόνα

Το καλό είναι πως αν και μαλακό σαπούνι αντέχει στο φόρτωμα και το άνοιγμα είναι αρκετά μεγάλο ( αμερικάνικο θα έλεγα ) για να σβουρίξεται το μεγαλύτερο πινέλο σας χωρίς πρόβλημα.

Όπως θα διαπιστώσετε και σείς έχουμε ένα τεχνητά αρωματισμένο σαπούνι που στις πρώτες εισπνοές κοντά στο μπολ, πολύ σωστά καταλάβατε πως σας θυμίσει ToOBS Jermyn Str. ή Τruefitt & Hill Sandalwood sc. Oυσιαστικά δηλαδή ένα σαπούνι-κολώνια.

Για όσους δεν έχει τύχει να έχουν ξυριστεί με ένα απο τα παραπάνω αν ανησυχείτε για την ένταση του αρώματος μπορώ να σας πώ πως μοιάζει να μυρίζει δυνατότερα στο δοχείο παρά στο πρόσωπο. Αν και γενικά με τέτοιου τύπου αρωματισμένα σαπούνια δε γίνομαι εύκολα φίλος αν κάποιος έχει δοκιμάσει τα Jermyn και Τ&Η Sandalwood, τότε το άρωμα του SS δε θα τον ξενίσει. Μιάς όμως που τ'ανέφερα σα μέτρο σύγκρισης πρέπει να πώ πως το Τ&Η είναι το πιό ντελικάτο απο τα τρία.

Θέλοντας να δοκιμάσω το SS, ξυρίστηκα μ'αυτό και με χοίρο και με ασβό και με bowl και με face lathering. Απ'όλους τους συνδιασμούς το καλύτερο αφρισμό το πήρα με τον ασβό και με face lathering και όλα τα ξυρίσματα έγιναν με δύο περάσματα. Εξάλλου με τέτοιο άρωμα απο το τρίτο πέρασμα οι ευαίσθητες επιδερμίδες θα φλερτάρουν με χημικούς ερεθισμούς.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είδα, έκρηξη αφρού, παχιά πηχτή κρέμα και δεν ένιωσα ιδιαίτερα προστατευμένος και ενυδατωμένος.

Εικόνα

Παρακαλώ να μη σας ξεγελά η εικόνα. Ακόμα και οι λέξεις που πολύ εύστοχα και για λόγους marketing έχουν γραφτεί στο καπάκι όπως tallow , double butter formula, cocoa butter και shea butter δεν έχουν αξία γιατί αυτό που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα και το τελικό αποτέλεσμα δυστυχώς λέει πως η εικόνα είναι παραπλανητική και το σαπούνι δε προσφέρει όσα ο αφρός του υπόσχεται.

Τί προσφέρει λοιπόν ? Τίποτα παραπάνω απο ένα μέτριο μα αξιοπρεπές ξύρισμα. Ναι γλιστράει η λεπίδα. Όχι δε κόπηκα και ούτε είχα ερεθισμούς.
Απλά τελειώνεις το ξυρισματάκι σου βάζεις και το after shave σου και άντε γειά. Αυτό !

Για όσους έχουν δοκιμάσει καλύτερα προιόντα ( δε χρειάζεται να τα γράψω εδώ ) δε θα τους κάνει αίσθηση. Να υποθέσω πως στις ΗΠΑ που θεωρείται πολύ καλό δεν έχουν δοκιμάσει αυτά που έχουμε δοκιμάσει εμείς ή ίσως εγώ είμαι πολύ ιδιότροπος ?!

Σύντομη η κριτική μου όπως σύντομη ήταν και η συμβιωσή μας και συνεχίζουμε με τα γνωστά και αγαπημένα.
Όπως και να'χει ήταν υποκειμενική και θα χαρώ πολύ αν κάποιος ξυριστεί με το συγκεκριμένο να διαβάσω τις απόψεις του.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Ας γραψω και εγω τις εντυπωσεις μου απο το εν λογω σαπουνι το οποιο μου εδωσε για δοκιμη ο Γιαννης.

Να σας πω την αληθεια δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτο το σαπουνι, ο Γιαννης μου ειχε πει οτι ευκολα μπαινει στην καλυτερη πενταδα του αλλα απο την αλλη η σταση του Ηλια να πω την αληθεια με γειωσε λιγο.
Το σαπουνι το χρησιμοποιησα τρεις φορες με οσο μεγαλυτερη ποικηλια hardware μπορουσα. Χρησιμοποιησα πινελα: χοιρου,σβου και mix και απο ξυραφια: F.Reynolds 6/8" hollow, Beaujeu Alne 5/8" 1/4 hollow και Joseph Eliot 11/16" wedge. Τελικα σε ολα τα set up το σαπουνι αριστευσε!
Μολις ανοιγεις το καπακι σου ερχεται ενα χημικο αρωμα, δειγμα του οτι χρησιμοποιηθηκαν συνθετικα ελαια να φανταστω, powdery με καποιες νοτες εσπεριδοειδων (τουλαχιστον στην δικια μου μυτη). Το σαπουνι λοιπον αφριζει ακοπα και σε ανταμοιβει με εναν πολυ ωραιο πηχτο (οχι οσο τα stirling) αφρο θυμιζοντας μου το δευτερο σαπουνι του Δημητρη (να τονισω οτι σε αυτο το σταδιο το αρωμα του ερχεται σε πιο φυσικα πλαισια και δεν σου βγαζει αυτην την χημεια οπως οταν το πρωτοανοιγεις).
Στον τομεα της καλυπτικοτητας και του γλιστρηματος παιρνει Α , ουτε καν που ενιωθαν την κοψη των μαχαιριων. Καθολη την διαρκεια του ξυριμστος το αρωμα του σαπουνιου διακριτικο, οπως πρεπει! Τελειωνω το ξυρισμα ξεπλενομαι και πρατηρω οτι δεν νιωθω την παραμικρη αισθηση τραβηγματος ή ξηροδερμιας , Α λοιπον και στον τομεα της AS περιποιησης.
Για να μην πολυλογω λοιπον αυτο το σαπουνι μου αρεσε πολυ, απο την πρακτικη συσκευασια, το αρωμα και φυσικα την αριστη αποδοση. Ευκολα μπαινει και στην δικη μου top πενταδα, το μονο αρνητικο ειναι ισως η λιγο τσιμπημενη τιμη και το οτι για εμας που βρισκομαστε εκτος αμερικα η αποκτηση του ειναι καπως δυσκολη.

Τελος να ευχαριστησω και τον Γιαννη για ευγενικη του χορηγια (πως λεμε χορηγος επικοινωνιας mega :bigsmilie )!!!!
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Στην τελευταία μας συνάντηση πήρα δώρο από τον Γιάννη, τον οποίο ευχαριστώ, το εν λόγω σαπούνι.
Ήμουν περίεργος να δω πώς θα τα πάει, γιατί είχα δυο αντικρουόμενες απόψεις, από δυο ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει πολλά, οπότε η γνώμη τους έχει βαρύτητα. Γι' αυτό σε πολλά προϊόντα η γνώμη του άλλου είναι ενδεικτική, δεν αρκεί. Το καλλίτερο κριτήριο είναι το πώς θα συμπεριφερθούν στην δική μας επιδερμίδα και αισθήσεις, που είναι μοναδικά.
Ανοίγοντάς το μου ήλθε μια γλυκιά, όμορφη μυρωδιά περγαμόντου, αλλά περισσότερο μου θύμισε βόλτα σε δάσος εσπεριδοειδών μετά από βροχή.
Η υφή του θυμίζει Ιταλικό, μαλακό σαπούνι.
Χρησιμοποιώντας πινέλο ασβού, με επτά - οκτώ στροφές μάζεψα αρκετό για τέσσερα τουλάχιστον περάσματα. Στο πρόσωπο το άρωμα δεν ήταν πολύ έντονο, αλλά διακριτικά όμορφο. Η σαπουνάδα ήταν πυκνή, στιβαρή και σχεδόν αμέσως χωρίς φουσκάλες. Στην διάρκεια του face lathering, μ' αρέσει η αίσθηση και το μασάζ του πινέλου, κάνει έκρηξη ποσότητας γυαλιστερής σαπουνάδας, που παραπέμπει σε Αγγλική πολυτέλεια.
Η Μerkur 34g, με λάμα Bic Chrome, δεν συνάντησε πουθενά πρόβλημα και γλιστρούσε ανεμπόδιστα.
Αυτό που μου αρέσει στο ξύρισμα, είναι να μην ακούω τον θόρυβο της τρίχας όταν κόβεται, (το χχχριτς δεν το μπορώ). Για να γίνη αυτό πρέπει όλοι οι παράγοντες που συμμετέχουν να είναι πολύ καλοί, εάν κάποιος δεν είναι καλός, αρχίζω ν' ακούω. Στο συγκεκριμένο ξύρισμα δεν άκουσα τίποτα.
Μετά το τελικό ξέβγαλμα, αισθανόμουν το πρόσωπό μου άνετο, ευχάριστο και ενυδατωμένο, χωρίς τραβήγματα.
Ένα πολύ καλό σαπούνι.
Μήπως οι Αμερικανοί αρχίζουν να παίρνουν κεφάλι από την Ευρώπη, μ' όλα αυτά τα καλά σαπούνια που έχουν παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια;
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Μαρίνο, χαίρομαι που το χρησιμοποίησες και σου άρεσε, εύχομαι να το τελειώσεις και να πάμε για άλλα ;)
if you have a great shave you have a great day
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”