Το ξύρισμα της ημέρας: Νοέμβριος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Καλησπέρα κύριοι

Ντουζ κι έπειτα ξύρισμα με γένια ημέρας

EJ DE89
MWF
Semogue 1800
Persona (4)
Floid black
444

Σπάω το κεφάλι μου, να δω τί έκανα λάθος. Στο πρώτο πέρασμα έκανα μικρή βλακεία κι είχα ένα πολύ μικρό κοψιματάκι στο μήλο, το οποίο το έβλεπα να επιμένει στο αίμα. Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Τελειώνω τα τρία περάσματα (WTG & XTGx2). Ξεπλένω με ζεστό κι έπειτα με κρύο νερό.

Κοιτάζομαι στον καθρέφτη κι αναρωτιέμαι: πως είσαι έτσι...? :eek

Ερεθισμός στο χαμηλότερο σημείο του λαιμού και δώρο τρεις μικροαμυχές στο δεξί μέρος στο σαγόνι. Πώς διάολο τα κατάφερα, δεν ξέρω. Με αυτό το set-up, δεν είχα μέχρι στιγμής παρατράγουδα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως, έβαλα περισσότερη πίεση και δεν το πήρα χαμπάρι. Τελος πάντων... Μια-δυό μέρες ρεπό από το ξύρισμα.

Όχι τίποτ'άλλο... αύριο έχω super παραλαβή... :cool4 :whistle :winkcool
Κώστας
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Tώρα θα τη πω τη κακία μου. :devil

Το ΜWF δε μου έδωσε ποτέ τη προστασία που περίμενα. Τη πρώτη φορά που ξυρίστηκα μ'αυτό, δε συζητώ πόσο γρήγορα στέγνωνε στο πρόσωπο, επηρεασμένος απο τις καλές κριτικές, ανεβοκατέβαζα τη μηχανή λες και ξυρίζομαι χωρίς λεπίδα με αποτέλεσμα μικροαμυχές και ματωμένα στίγματα. Μετά το έμαθα και ήμουν πιά πιό προσεκτικός.

:smilie_bad_87
................................................................................................................................................................

Κent Infinity Silvertex
Mike's Natural Soaps Hungarian Lavender, ss
EJ89L BL
Polsilver S.I. # 1
Alum block
Brut, asl

Έψαχνα μέρες να βρώ το αδύνατο σημείο του Silvertex. Τελικά νομίζω πως το βρήκα. Στις περιστροφικές κινήσεις στο πρόσωπο δείχνει την αδυναμία του να μιμηθεί τη μαλακότητα των ασβών. Στα σπατουλαριστά περάσματα ούτε που το καταλαβαίνεις. ΥΜΜV, βεβαίως.

-edit- " Κατά τη δημιουργία αφρού, αν ασκείς πίεση τόση ώστε να τρίβεται επάνω σου μόνο η -μαλακή- άκρη της ίνας, αισθάνεσαι ένα απαλό χάδι. Αν όμως ασκήσεις πίεση κόντρα στο backbone, ώστε να ανοίξει όλος ο θυσανος και να αφρίσει περισσότερο, τότε τρίβεται στο δέρμα όχι η μαλακή άκρη αλλά το κυρίως σώμα της ίνας, το οποίο -στις πρώτες χρήσεις τουλάχιστον- ήταν αισθητά σκληρότερο, κάπως "scratchy" ...."

Ξαναδιαβάζοντας το review του digibill βρήκα το κοινό σημείο με τη παρατηρησή μου.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Ηλίας έγραψε:

Το ΜWF δε μου έδωσε ποτέ τη προστασία που περίμενα.

μου προξενει τεραστια εντυπωση αυτο,γιατι θεωρω οτι το συγκεκριμενο σαπουνι σε θεμα προστασιας δεν εχει αντιπαλο.
nikos.a

Semogue 830
Razorock XXX tallow version '14
Muhle R41
Personna P.
Proraso White

Έχω εθιστεί( λίγο) με το ΧΧΧ. Η προστασία που προσφέρει είναι άριστη. Ίσως να ήθελα λίγο πιο δυνατό το άρωμα. Θα μου πείτε κι οι υπόλοιποι που το περιμένετε τη γνώμη σας σχετικά με την ένταση του αρώματος. Γιατί όσο αφορά την επίδοση, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα... :megagrin
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

001.JPG
Υγεια σε ολους
γενια24ωρων
pre floid oil
razor merkur500progress @3@4
blade elios inoxidable @1
brush semogue2020
soap cella sc
astringent as alum block
asl brut by faberge
asc arko cool
3passes,bbs
εξαιρετικο το σημερινο ξυρισμα.πρωτη επαφη με την elios inox και την ερωτευθηκα.η πιο γλυκεια και κοφτερη λεπιδα που εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης.μενει μονο να δω πως θα τα παει και σε θεμα αντοχης. ;)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
nikos.a

macho έγραψε: soap cella sc

:confused

:megagrin
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Χρόνια και ζαμάνια!!!!

Έχω να γράψω αρκετό καιρό σε αυτό το thread. Οι λόγοι:
1) Έλειψη χρόνο ώστε να μπορέσω να γράψω καινούργιο "επεισόδιο".
2) Μέτρια ξυρίσματα που δεν μου έκαναν αίσθηση να πω κάτι.
3) Ξανά έλειψη χρόνο λόγο διαφόρων δουλειών.
4) Άλλες συγκυρίες

Λοιπόν πάμε λίγο να πούμε δύο λογάκια πρώτα.

Πρώτον θα συμφωνήσω λίγο με τον Ηλία μιας που προσωπικά πιστεύω ότι το MWF έχει αντίπαλους.... Μέχρι πρόσφατα πίστευα ότι δεν είχε αλλά τελικά έχει μερικά "θεματάκια" που δεν έχουνε άλλα σαπούνια. Λεπτομέρειες ποιο κάτω.

Δεύτερον, Polsilver Super Iridium και Gillete 7 o'clock ήτανε ο λόγος που δεν είχα όρεξη να γράψω σε αυτό το θέμα. Μιλάμε για λεπίδες απογοήτευση κατά την ταπεινή μου άποψη!!! Πολύ χάλια ξυρίσματα έκανα και με τις δύο. Οι πρώτες κόβανε λίγο βαθιά αλλά τραβάγανε οι δεύτερες ούτε κόβανε βαθιά αλλά και τραβάγανε σαν τρελές. Γενικώς απογοητεύτικά και από τις δύο όπως και από τις Shark SC που είχα αναφέρει. Από τις 5 που πήρα πιο πρόσφατα,οι Feather και η Gillete Silver Blue είναι φοβερές. ΟΙ τρεις που ανέφερα πιο πριν, απλά τραγικές.

Ένα σύντομο διάλειμμα για να πω το τελευταίο μου ξύρισμα.

Γένια 48 ωρών

-EJ DE89BL (Personna 2*)
-Semogue 1250
-LEA Shaving Cream ( :thnx again Newinhere)
-Floid Figaroso

Πολύ καλό ξύρισμα. Οι Lea πιστεύω είναι μια καλή κρέμα. Αφρισμός πανεύκολος (κάτι που περίμενα να σας πω την αλήθεια), ιδιότητες καλούτσικες. Δεν άφηνε κάποια τρελή After προστασία. Δηλαδή άφου φύγει ο αφρός άλλη μια φορά επιτρέπει ξύρισμα από πάνω χωρίς την προσθήκη αφρού. Δηλαδή δύο φορές σε κάθε πέρασμα.
Από εκεί και πέρα, το άρωμα.... Αχ αυτό το άρωμα. Δεν είναι κάτι ιδιέταιρο αλλά είναι κάτι που προσωπικά μου θυμίζει κάτι ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ!!! Δεν μπορώ να θυμηθώ όμως τι είναι αυτό. ΚΑΤΙ μα ΚΑΤΙ ειναι αυτό που μου έρχεται αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που το έχω ξαναμυρίσει.

Για να επιστρέψω στο προηγούμενο θέμα. Θα ήθελα πολύ σύντομα να γράψω την πρώτη εντύπωση για το tabac που ξυρίστηκα προχτές.... Θα είμαι πολύ σύντομος.
ΦΟΒΕΡΟΣ ΑΦΡΙΣΜΟΣ(πανεύκολος). Φόρτωσα στην αρχή από συνήθεια σε άλλα σαπούνια και μου έβγαλε αφρό για τρεις λόχους :hystericalbs1 .
ΟΜΟΡΦΟ ΑΡΩΜΑ. Πολύ καλό άρωμα. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι και όσο έντονο χρειάζεται. Αρκετά ευχάριστο!!!
ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. Τι να λέμε. Μιλάμε ο αφρός γλιστράει σαν τρελός. Έμεινα κάγκελο με το πρώτο πέρασμα (που έγιναν με τις πολύ αγαπημένες Personna 1*.)
Απλά είχε ένα αρνητικό. Δεν σου επιτρέπει επαναλαμβανόμενα περάσματα αφού φύγει ο αφρός. Όπως ανέφερα και με την Lea, εδώ στο Tabac επίτρεπε το πολύ 3 (1 με αφρό +2 αφού φύγει) επαναλαμβανόμενα περάσματα. Μετά θέλει ξανά αφρό.
Value/Money Εδώ είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Δεν το λες φτηνό. Σίγουρα για σαπούνι είναι σε μια τιμή αρκετά τσουχτερή. Πάντος δεν μπορώ να το πω ούτε και πολύ ακριβό. Αυτό θα το καταλάβω από τα πόσα ξυρίσματα θα αντέξει....

Πάντος οφείλω να ομολογήσω ότι πρόκεται για τρομερή επιλογή.

ΥΓ: Σας έλειψε η πάρλα μου???? :lachtot :lachtot
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

nikos.a έγραψε:
macho έγραψε: soap cella sc

:confused

:megagrin
cella shaving cream.cella crema da barba.
Άβαταρ μέλους
giobi
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 327 times
Been thanked: 152 times

Καλησπερα.
Γενεια 2 ημερων.

Muhle 41C
Supermax Platinum #2
Omega 48
Σαπουνι Tabac
ASB Proraso white
ASL 444
ASL Pashana

Πρωτη δοκιμη του 48 με το Tabac. Εξαιρετικος ο συνδυασμος.
2ο ξυρισμα με τις supermax platinum, ενιωσα καπως να με τραβανε και το δερμα σα να με εκαιγε μετα το ξυρισμα. Γι' αυτο και εβαλα ASB, πραγμα που δεν το συνηθιζω.
Αν και στο 3ο ξυρισμα κανουν τα ιδια, θα πανε στον καδο.

Και ενα σχολιακι εξτρα
Εχει παρα πολυ ενδιαφερον αυτο που συμβαινει με το software, ειδικα με τις λεπιδες. Στον εναν ταιριαζουν καποιες που σε αλλους ειναι για πεταμα κοκ. Εμενα πχ οι Elios οπως και οι Bolzano και Derby ειναι μετριες. Ενω οι Bic Chrome που σε αλλον του φανηκαν απαραδεκτες, για μενα ειναι απο τις κορυφαιες.

Νομιζω οτι αυτο ειναι απο τα πιο ενδιαφεροντα σημεια στο ΠΞ, το ποσες εναλλαγες υπαρχουν στα προϊοντα.
Βεβαια αυτο κοστιζει λιγο παραπανω, αλλά χαλαλι...
Αντωνης
Άβαταρ μέλους
Blade Runner
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 508 times
Been thanked: 379 times

ίσως το πιο ποιοτικό ξύρισμα που έκανα ποτέ! 8)

γένια 3 ημερών
μετά από ντους με παπουτσάνη aromatics musk

face wash: καραβάκι κίτρινο (νομίζω ότι με αφυδατώνει στο μετώπο, σε αντίθεση με το λευκό)
preshave MWF

soap: MWF
shave brush: semogue 1470
μηχανή: Merkur 34c
blade: feather (#1)

ASL: Clubman
ASB gel: 444

πρώτο πέρασμα (ATG-XTG),
δεύτερο πέρασμα (WTG)

πρώτη φορά με MWF, σε γενικές γραμμές τα πήγε πολύ καλά
στο πρώτο πέρασμα πάντως και μέχρι να το τελειώσω,
είχε στεγνώσει στο λαιμό και στο μουστάκι, πηγούνι
σίγουρα θέλει πολύ δουλειά για να πάρεις το 100%, από ένα τέτοιο σαπούνι

τώρα για τη feather τί να πώ?!
νομίζω ότι παίρνει την πρώτη θέση μέχρι στιγμής στις λεπίδες μου
γένια 3 ημερών, με μόλις 2 περάσματα και πρώτο πέρασμα κόντρα
ο θεριστής! ;)

δεν ξέρω τελικά αν ήταν το γεγονός ότι είχα γένια 3 ημερών
ή επειδή δούλεψε το MWF (και ως preshave)
ή διότι χρησιμοποίησα τις καλύτερες λεπίδες στον κόσμο
πάντως έκανα ένα τέλειο ξύρισμα χωρίς κανένα κόψιμο ή ερεθισμό! :D

έκλεισα με Clubman
το Floid το είχα stand by, σε περίπτωση σφαγής (όπως και τα αιομοστατικά)
αλλά τελικά δεν χρειάστηκε! :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”