Merkur Progress

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Όπως τα λένε τα παιδιά. Οι Futur και Progress στις υψηλές ρυθμίσεις γίνονται πολύ επιθετικές. H Futur παράδειγμα από το 4 αλλάζει πολύ (για το 6 δεν συζητάω) νομίζω ότι υπάρχει και σχετικό θέμα με τη θέση της λεπίδας ανά ρύθμιση. Τα ίδια ισχύουν και για την Progress την οποίαν εγώ για αρκετό καιρό και μέχρι να συνηθίσω, την φοβόμουνα. Τώρα δουλεύεται στο 3. Είναι όμως και θέμα δέρματος ή σκληρής τρίχας για τον καθένα.
Συμπερασματικά για εμένα, οι συγκεκριμένες θέλουν χαμηλές ρυθμίσεις. Να τονίσω ότι η αντιστοίχηση των ρυθμίσεων δεν έχει καμία σχέση με την Gillette Adj που είναι σαφώς πιο ήπια και ψηλά.
Πάντως όπως έχω διαβάσει νομίζω ότι οι closed όντως αντιστοιχούν περίπου στο 2-2,5 ανά περίπτωση.
if you have a great shave you have a great day
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 215 times
Been thanked: 93 times

Δεν ξέρω αν έχει προαναφερθεί αλλά επειδή διαβάζω σε διάφορα forum ότι όταν βάζουν νέο ξυραφάκι μερικές φορές τα νούμερα των ρυθμίσεων δεν είναι σε σωστή αντιστοιχία με την κουκίδα που έχει από πάνω, η λύση που έχω διαβάσει είναι η εξής απλή :
Το καπάκι από τη μία του μεριά έχει μία κάθετη γραμμή στο πλαί αντίστοιχα το σώμα της μηχανής στο πανω μέρος έχει ένα τρίγωνο, αυτά τα δύο πρέπει να είναι στην ίδια μεριά, αν το καπάκι μπεί ανάποδα και δεν είναι στην ίδια μερια με το τρίγωνο τότε οι ρυθίσεις χαλανε.
8)
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

ευτυχης κατοχος και εγω απο σημερα της progress, δινω την αναφορα μου σχετικα με το πρωτο ξυρισμα μαζι της.
καταρχην η μηχανη ειναι βαρια,και οταν λεω βαρια εννοω πιο βαρια απο την muhleR41grande και την merkur34cHD που εχω.καταλαβαινεις με τη μια οτι ειναι πολυ καλη κατασκευη και πιο ποιοτικη απο τις 2 προαναφερομενες.ανοιγει ευκολα και επισης ευκολα τοποθετειται η λεπιδα.το ξυρισμα εγινε με personna platinum γιατι δεν ηθελα εκπληξεις και γιατι ειναι σχετικα ηπια λεπιδα.τη ρυθμισα στην τελευταια σκαλα στο 5+. ξεκινωντας με τη μια καταλαβαινεις οτι δεν πρεπει να ασκησεις πιεση γιατι αλλιως θα εχεις ασχημα ξεμπερδεματα μαζι της.για ενα περιεργο λογο δεν σε αφηνει και η μηχανη να το κανεις ,ισως λογο βαρους.στο πρωτο περασμα η μηχανη κυριολεκτικα(με γενια 1 ημερας) θερισε ,αλλα χωρις να καταλαβω το παραμικρο.ακομα και στην τελευταια ρυθμιση ηταν γλυκεια.σιγουρα βεβαια λογο πρεπει να επαιξε και η λεπιδα η οποια ειναι αρκετα ηπια και εδειξε να ταιριαζει με τη μηχανη. στο 2ο και στο 3ο περασμα την μηχανη κυριολεκτικα δεν την καταλαβαινα και ηταν σαν να γλυστραει πανω στο προσωπο.ισως σε αυτα τα 2 περασματα να επρεπε να χαμηλωσω λιγο τις ρυθμισεις της μηχανης αλλα πανω στην εξαψη το ξεχασα.στα επομενα ξυρισματα θα αρχισω να παιζω :megagrin λιγο με τις ρυθμισεις.στο τελος παντως εχω να πω οτι το ξυρισμα ηταν απλως θεικο.λες και εκανα αποτριχωση :xp1 δεν καταλαβαινα το παραμικρο απο τριχα,και χωρις τον παραμικρο ερεθισμο. :dance
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11

Τρίτη δοκιμή σήμερα με perma sharp στο 2 στο πρώτο πέρασμα και στο δεύτερο χρησιμοποιήσα τη progress μιας και τη ξέρω καλύτερα.
Άλλαξα λιγο τη γωνία, νομίζω χρειάζεται άλλη γωνία σε σχέση με αυτή που ειχα συνηθίσει με τη progress, σχεδόν καθόλου ερεθισμοί το ξυράφι έκοβε πολυ καλά χωρίς να κολάει όπως οι προηγούμενες λεπίδες.
Δεν είχα κοκκινίλες αλλά και το floid black μετά το thayers medical δεν με έκαψε παρά ελάχιστα.
Άλλαξα πολλά δεδομένα σήμερα αλλά το βασικό νομίζω είναι η γωνία αλλά και η επιλογη των perma sharp.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

tiguansm αν καταλαβα καλα χρησιμοποιησες μαζι τη futur και την progress για να ξυριστεις?
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11

Σήμερα το δοκίμασα έτσι αν δεν έχω πρόβλημα με τη futur θα τη χρησιμοποιώ σε όλα τα περάσματα.
Οπως προείπα μιας και ξέρω πιό καλα τη progress τη χρησιμοποίησα για δεύτερο πέρασμα.
Επίσης είναι πιο βολική νομίζω στο μουστάκι.
Οι δοκιμες συνεχίζονται. :)
Επίσης σε blog (bruceonshaving) έχω διαβάςει για το σύστημα των τριών ξυριστικών μηχανών επιθετικη μέτρια και μαλακή για αντίστοιχα τρία περάσματα.
Ακουγεται πολύπλοκο αλλά νομίζω πως βολεύει πολύ . Ίσως να το ακολουθήσω τώρα που έχω μηχανές με διαβάθμιςη επιθετικότητας από futur ως gillette tech.
Και να σκεφτει κανείς ότι πριν λιγο καιρό δεν είχα ιδέα απο Π.Ξ. ή μάλλον τα είχα ξεχάσει τόσα χρόνια που ταλαιπωριόμουν με πλαστικά και ηλεκτρικές. :dash
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

αυτο το συστημα των 3 μηχανων ειναι περισσοτερο για αυτους που δεν εχουν ρυθμιζομενη(adjustable)μηχανη.στην futur και στην progress μπορεις να το πετυχεις αυτο απλα αλλαζοντας τις ρυθμισεις.
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11

Σωστό αλλά η progress είναι πιο μαλακή και η futur πιο επιθετική, επίσης σε σημείο στο λαιμό με καμμία δεν καταφέρνω πολυ καλό ξύρισμα αλλά μόνο με κάποια πολυ μαλακή ´π.χ. Wilkinson Sword Classic.
Ελπίζω να καταφέρω να τα κάνω όλα με τη futur μιας και αυτο θα σημαίνει για μένα ότι θα έχω βελτιώσει την τεχνική μου πάρα πολύ.
:megagrin
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Χάριν αστεϊσμού: Και διαφορετικό πινέλο και σαπούνι σε κάθε πέρασμα. Μας έστειλε ο Μπρους. :xp1
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Καλησπέρα σας...

Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος από τα μέλη μας έχει την Merkur Progress 510 (Long Handled)

Θα με ενδιέφερε να μάθω που είναι το ζύγισμα της μηχανής,πάνω στην λαβή,δηλαδή το κέντρο βάρους.!

Η διαφορά μεταξύ της 500 και της 510 είναι στο μήκος της λαβής.

Merkur 500/ Συνολικό μήκος: 85 χιλιοστά.
Merkur 510/ Συνολικό μήκος: 105 χιλιοστά.

Συγκεκριμένα έχουν διαφορά μήκους 20 χιλιοστά,η μια από την άλλη,και από την Ej89 που έχω,που είναι 95 χιλιοστά,και με βολεύει σαν λαβή,η διαφορά σε μήκος από την Ej89 στην Merkur 510 είναι +10 χιλιοστά,το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πάω να της δοκιμάσω από κοντά,οπότε προσπαθώ να καταλάβω από τα νούμερα και κυρίως το κέντρο βάρους.

Κλείνω προς την 510 λόγο βάρους,αλλά δεν μπορώ να ξέρω, αν θα με βολεύει στο χέρι μου,γιατί δεν ξέρω που ζυγίζει,δηλαδή το κέντρο βάρους της,και για αυτό και γράφω όλες αυτές τις πληροφορίες,και ζητώ την βοήθεια σας. :megagrin

Κάθε γνώμη η πληροφορία δεκτή,μιας και είναι δύσκολο να καταλάβεις ένα DE από το monitor.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.. :thnx

Πάντα Φιλικά Αντώνης...
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”