Ως κλασικός - μανιακός χρήστης Cella βρήκα από το Badger and Blade την απάντηση που έδωσε μέσω email o Nicki Chini για την νέα φόρμουλα του Cella με EDTA. Η χρήση του αναφέρει είναι για να δεσμεύει το μαγνήσιο και το ασβέστιο από το νερό για να αφρίζει πιο εύκολα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει...Πάντως όσοι το έχουν δοκιμάσει δεν έχουν δει διαφορές. Ευτυχώς ! :megagrin :megagrin :megagrin
λίνκ τελευταίο ποστ
Cella
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Να αφρίζει πιο εύκολα απο την αρχική φόρμουλα ????? Πλάκα μας κάνουν μου φαίνεται ........ :hystericalbs1 :hystericalbs1
Εχω ενα μπολάκι απο την αρχική φόρμουλα . Αυτό το κοιτάζεις και αφρίζει. Είναι το μόνο σαπούνι που μου γέμισε αφρό κυριολεκτικά μέχρι την μέση το Woodhead mug που εχω. Εγω χωρίς να είμαι χημικός υποθέτω οτι η μόνη περίπτωση που να δικαιολογεί την χρήση περαιτέρω χημικών συστατικών είναι το να αποτρέψουν να κιτρινίζει το σαπούνι απο την πολυκαιρία , κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας....
Εχω ενα μπολάκι απο την αρχική φόρμουλα . Αυτό το κοιτάζεις και αφρίζει. Είναι το μόνο σαπούνι που μου γέμισε αφρό κυριολεκτικά μέχρι την μέση το Woodhead mug που εχω. Εγω χωρίς να είμαι χημικός υποθέτω οτι η μόνη περίπτωση που να δικαιολογεί την χρήση περαιτέρω χημικών συστατικών είναι το να αποτρέψουν να κιτρινίζει το σαπούνι απο την πολυκαιρία , κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας....
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Harry
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Το κιτρίνισμα μπορεί να είναι αντιαισθητικό, αλλά δεν έχω καταλάβει κάποια επίδραση στην απόδοση του σαπουνιού μετά από 2+ χρόνια που το έχω.
Χάρης
-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5633 times
Ωχ, λέτε ν'αλλάξουν και τη συνταγή του Valobra, γι'αυτό το λόγο ?
Πρέπει να πάρω λίγα στικάκια ακόμα για το κελάρι μου.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Ακριβώς αυτό Χάρη , και εμένα δεν με πειράζει καθόλου ούτε αισθητικά αλλά ούτε είδα διαφορά στην απόδοση του. Το κακό είναι οτι το έχω "ξεχασμένο" στο ψυγείο , και δεν νομίζω φέτος να το χρησιμοποίησα πάνω απο 3-4 φορές σε ξύρισμα.... :whistleHarry έγραψε:Το κιτρίνισμα μπορεί να είναι αντιαισθητικό, αλλά δεν έχω καταλάβει κάποια επίδραση στην απόδοση του σαπουνιού μετά από 2+ χρόνια που το έχω.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
Εμένα μου ακούγεται σαν ηλίθια δικαιολογία προς τους πιο ψαγμένους πελάτες τους, ώστε να χώσουν μέσα το συντηρητικό που θα αποτρέψει το κιτρίνισμα, ώστε να μην "ξινίζουν" οι λιγοτερο ψαγμένοι... Ένα σαπούνι με την απόδοση του cella και τα απολύτως καθαρά συστατικά του δεν το χαλάς ελαφρά τη καρδία προσθέτοντας χημικά συστατικά, και μάλιστα τόσο "διφορούμενα" όπως το EDTA....
Κρίμα (για την cella) :devil
Κρίμα (για την cella) :devil
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
Ηλίας έγραψε:Ωχ, λέτε ν'αλλάξουν και τη συνταγή του Valobra, γι'αυτό το λόγο ?
παροτι ειμαι φιλος του cella δεν θα δεχομουν με τιποτα να αλλαξουν τη συσταση του valobra. αν γινει κατι τετοιο δεν ξαναγοραζω ιταλικο σαπουνι . >:)
- Tony
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 23190 times
- Been thanked: 13866 times
Πέτρο λυπάμαι που θα το πω αλλά η καινούργια φόρμουλα έχει διαφορές... :cryPetros.Mp έγραψε:Ως κλασικός - μανιακός χρήστης Cella βρήκα από το Badger and Blade την απάντηση που έδωσε μέσω email o Nicki Chini για την νέα φόρμουλα του Cella με EDTA. Η χρήση του αναφέρει είναι για να δεσμεύει το μαγνήσιο και το ασβέστιο από το νερό για να αφρίζει πιο εύκολα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει...Πάντως όσοι το έχουν δοκιμάσει δεν έχουν δει διαφορές. Ευτυχώς ! :megagrin :megagrin :megagrin
λίνκ τελευταίο ποστ
Και παρόλο που δεν έμαι έμπειρος στο ΠΞ, Δόξα τον Θέο δεν είμαι και χαζός,ώστε να πιστέψω αυτά που λέει ο Nicki Chini.
Και θα πω ότι,η δικαιολογία που έδωσε σαν απάντηση είναι κατά εμένα πάντα ψευδής,περί εύκολου αφρισμού κτλπ.
Θα προσθέσω επίσης ότι μένω στην Σύρο,και δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερο και σκληρώτερο νερό σε άλλο μέρος,αλλά με την Cella γεμίζω την κούπα μου μέχρι πάνω,με καταπληκτικό αφρό,και μέχρι στιγμής εκτός του αρώματος της,είναι το αγαπημένο μου σαπούνι.
Στον κανονικό κατάλογο των συστατικών πηγαίνει ως εξής:
Cocos Nucifera, Tallow, Stearic Acid, Potassium Hydroxide, Sodium Hydroxide, Aqua, Potassium Carbonate, Parfum
Η λίστα με τα συστατικά για Cella μπανιέρα μου πηγαίνει ως εξής:
Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Adeps Bovis (Tallow), Stearic Acid, Aqua (Water) Potassium Hydroxide, Sodium Hydroxide, Potassium Carbonate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Tetrasodium EDTA, Parfum (Fragrance)
Έχει προστεθεί Αμυγδαλέλαιο, και έχουν βάλει περισσότερο νερό,και φυσικά το Tetrasodium EDTA,αλλά προσθέτει το Almond Oil πριν από το Fragrance...

Τα αποτελέσματα των επιδόσεων στον πραγματικό κόσμο του EDTA, σε σκληρό νερό είναι να κάνει το σαπούνι μαζικά πιο αποτελεσματικό (απαιτεί λιγότερο προϊόν), και επίσης μπορεί να βάλει περισσότερο από το περίφημο λάδι καρύδας... :ninja_hide
Εν ολίγης ένα σαπούνι είχαμε που ήταν σε όλα καλό,και τώρα θα το χάσουμε*,εγώ προσωπικά δεν θα ξαναπάρω new Cella,απλά θα στοκάρω, και αυτό είναι μια λύση καλή...
*Μιλάω πάντα για τα συστατικά,και όχι για την απόδωση..
Αντώνης
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Ποιο είναι το κακό συστατικό γιατί κάτι δεν έπιασα...
Πέτρος
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Το Tetrasodium EDTA Πέτρο + η μερική αλλαγή της σύνθεσης απο αυτά που αναφέρει ο Αντώνης.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........