Βοήθεια για την επιλογή σωστού set up+

Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6407
Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 14:12
10
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times
Ηλικία: 53

Αντωνη, δεν ξερω βεβαια τι γενεια εχεις - αλλα μετα απο 12 μερες αξυρισιας δεν ειχες πολλες ελπιδες με την Jagger. Ο Νικος πολυ σωστα το θιγει το θεμα του τριμαρισματος - ειναι σχεδον υποχρεωτικο - αλλιως θα ταλαιπωρησεις το δερμα σου παραπανω απο οτι πρεπει - και παλι καλα μια χαρα τα καταφερες γενικα.

Συνεχισε να ξυριζεσαι - μονο ετσι θα δημιουργησεις εικονα :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2014, 17:55
9
Τοποθεσία: Αθήνα Γαλάτσι
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1061 times
Ηλικία: 32

Να πω και εγώ την γνώμη μου.

Καταρχην είναι αυτονόητο ότι δεν γίνεται την πρώτη φορα να μην υπάρξουνε προβλήματα :beah2 . Το έχω σαν κανόνα σε όλα τα θέματα.

Δεύτερον, δεν θα πω και εγώ για το θέμα των 12 ημερών που είναι αυτονόητο αλλά πιο πολύ για το ότι θα σε συμβούλευα να κάνεις 2 περάσματα για αρχή. Εγώ να φανταστείς, μετά από 2 μήνες στο Π.Ξ. κάνω δύο. 1 WTG , 1 XTG . Πολύ σπάνια περνάω και ένα τρίτο διορθωτικό σε μερικά σημεία. Ακόμα το δέρμα μου το ξέρω ότι δεν είναι έτοιμο για 3. Αυτό θα συμβεί όταν αποκτήσω πολύ καλή εμπειρία. Anyway, αυτή είναι προσωπική άποψη. Από εκεί και πέρα, έγω θα θεωρούσα λάθος δεύτερο πέρασμα WTG (εκτός και αν κάνεις μόνο δυο WTG) για τον λόγο που είπα και πιο πάνω.

Γενικώς αυτό που θέλει είναι χρόνο. Πολλά μπορεί να πάνε λάθος αλλά όλα με το καιρό τα διορθώνεις (αν και απότι διάβασα έκανες πολύ λιγότερα λάθη απότι εγώ στην αρχή :beah2 ) . Εγώ πχ έκανα χάλια αφρούς στην αρχή!!! Χάλια προετοιμασία και πολλά άλλα λάθη.

Θα κλείσω με αυτό.

Με ότι ασχολήσε πραγματικά σε αυτή την ζωή, τόσο θα καλυτερεύεις το εαυτό σου πάνω σε αυτό.
Μην απογοητεύεσε για κανένα λόγο. Ειδικά τώρα που είναι αρχή και δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5173
Εγγραφή: 23 Ιουν 2014, 19:15
9
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17333 times

Aντωνη μην απογοητευεσε,οπως και να εχει ηταν το πρωτο σου ξυρισμα.και εγω λιγο πολυ ετσι ξεκινησα.η αποψη μου ειναι να αφησεις 2-3 μερες το δερμα σου να ηρεμησει μεχρι το επομενο ξυρισμα.οταν ξαναξυριστεις να κανεις παλι την προετοιμασια που εκανες αλλα προσπαθησε να κανεις λιγοτερα περασματα. 2 πιστευω οτι ειναι καλα,1 με τη φορα(WTG)και 1 διαγωνια απο αυτι προς μυτη(XTG). πολυ βασικο επισης ειναι να μην βαζεις πιεση στη μηχανη,οτι παρει με το βαρος της και επισης μην πας κοντρα.και τελος τωρα στην αρχη θα σου ελεγα να αφησεις το alum στην ακρη γιατι λογω του οτι η τεχνικη σου ακομα θελει δουλεια ειναι λογικο να εχεις καποιους ερεθισμους και λογο αυτων το alum θα σε ταλαιπωρησει. τουλαχιστον τωρα στην αρχη να χρησιμοποιεις balm και μετα καποια ενυδατικη. ;)
φιλικα macho.
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2496
Εγγραφή: 22 Ιουν 2014, 05:42
9
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13865 times

Παιδιά κατά αρχήν σας ευχαριστώ πολύ όλους,για τις συμβουλές σας,και την ενθάρρυνση που μου δώσατε... :thnx

Η αλήθεια είναι πως το παράκανα με τόσο μεγάλα γένια,έπρεπε να τα τριμάρω. :thumbsdown

Τα είχα σκεφτεί όλα από πριν,δηλαδή ήξερα τι έκανα,δούλεψα και με την μηχανή πολύ (χωρίς ξυράφι) και είχα βρει το καλύτερο πιάσιμο-ζύγισμα που έκανε για το χέρι μου,είπα λοιπόν μιας και τα γένια ήταν μεγάλα,και το πρόσωπο μου μπορεί να μην ήταν σε φάση για (XTG) να κάνω δυο μόνο περάσματα με την φορά (WTG).

Αν είχα σταματήσει στα δυο περάσματα όλα θα ήταν τέλεια,δεν υπήρχε κανένα λάθος,και κανένας ερεθισμός,ούτε κόψιμο,ούτε τίποτα το αρνητικό,στην ουσία έπρεπε να σταματήσω εκεί :stop1 αλλά δεν σταμάτησα,και έκανα και τρίτο πέρασμα (XTG),και βέβαια πλήρωσα και το αντίτιμο, :oops μούρη ινδιάνου :ranting2 .

Να ενημερώσω ότι στο DE δεν έχω καθόλου εμπειρία,αλλά είχα εμπειρία παλαιότερα με φαλτσέτα,περίπου δύο μήνες,πριν γίνει το κακό,και παράτησα το ΠΞ με μαχαίρι,όσο για την την EJ 89 μηχανή δεν την πίεσα καθόλου.

Νίκο το τρίτο μου πέρασμα ήταν (XTG) από το αυτί προς την μύτη,και μετά το ξέπλυμα που έκανα με κρύο νερό,έβαλα παγάκια,που και αυτά έτσουζαν,και μετά έβαλα alum block,μετά speik lotion και μετά speik balsam,για το alum block δεν το γνώριζα,μιας και βλέπω να το χρησιμοποιούν πολλοί μετά το ξύρισμα.

Ηρακλή τα γένια μου είναι κάτι το ενδιάμεσο,σκληρά πάντως δεν είναι,αλλά ούτε και μαλακά,και με αρκετή πυκνότητα,δυο κλικ ποιο κάτω από τα πολύ πυκνά,και συμφωνώ μαζί σου.

Κωνσταντίνε έχεις δίκιο σε αυτά που λες για 2 πήγαινα αλλά από τη χαρά μου με συνεπήρε το συναίσθημα και έχασα την λογική.

macho έτσι όπως το λες το έκανα,άφησα 2-3 μέρες να ηρεμήσει το πρόσωπο,και την επόμενη φορά θα κάνω 2 περάσματα,ένα με την φορά (WTG),και 1 διαγώνια από το αυτί προς μύτη (XTG).

Το πρόβλημα ουσιαστικά είναι από το σαγόνι και κάτω,είναι αυτό που είχε πει ο Δημήτρης:
Ένα πέρασμα από πάνω προς τα κάτω δεν είναι πάντα WTG!
Τα δικά μου έτσι είναι,και μάλιστα έχω 2 λωρίδες στα πλαϊνά πολύ ψιλές,που δεν μπορώ να τις ξυρίσω,για αυτές κόντρα είναι από το μήλο του Αδάμ προς τα αυτιά,και εκεί που τελειώνουν κάνουν κύκλους-σαν μικρούς στρόβιλους (Swirls) για αυτόν ακριβώς τον λόγο παλαιότερα είχα αφήσει το ξύρισμα. :cry

Πάντως δεν θα τα παρατήσω αμαχητί,θα δώσω όλο τον χρόνο που θέλει το πρόσωπο και θα το παλέψω.
Κάθε πρόταση-παρατήρηση-διόρθωση δεκτή....δεν παρεξηγούμαι καθόλου,όλα τα ακούω,και σέβομαι την κάθε γνώμη...

Πάντα φιλικά Αντώνης
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 299
Εγγραφή: 27 Αύγ 2014, 16:12
9
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times
Ηλικία: 41

Αντώνη, σε πάω ένα στοιχηματάκι, ότι με το επόμενο ξύρισμα, θα μπεις εδώ μέσα και θα γράφεις τα καλύτερα. ;)

Μην κολώνεις πουθενά. Το φόρουμ σου έχει δώσει όλο το υπόβαθρο γνώσης που χρειάζεσαι.

Που και που, κάνουμε και καμιά μ@λακία, λόγω απειρίας... :megagrin
Κώστας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”