Καλημέρα,
Πινέλο Vie Long Mens Only
Σαπούνι Tabac
Μηχανή Gillette Flare tip Rocket
Λεπίδα BIC Chrome (3)
ASL Majestat
ASB IK
Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτέμβριος 2014
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
if you have a great shave you have a great day
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Καλημέρα
Χθές το τελευταίο ξύρισμα επι Θεσσαλονικιού εδάφους...... :megagrin
Γένια 24 ωρών
Merkur progress
Polsilver (4#)
Mike's Natural soap Orange, Cedarwood, & Black Pepper :thnx Χρήστο (chris82)
SOC bristle
Floid Black asl
Τι σαπουνάρα είναι αυτή ??? Μύρισε πορτοκάλι ολο το μπάνιο ! Φανταστικό άρωμα ειδικά για σε όσους αρέσει το άρωμα του πορτοκαλιού. Για τις ιδιότητες ενα θα πω . Είναι σαν να ξυρίζεσαι έχοντας βάλει pre shave , χωρίς βέβαια να έχεις βάλει.
Χθές το τελευταίο ξύρισμα επι Θεσσαλονικιού εδάφους...... :megagrin
Γένια 24 ωρών
Merkur progress
Polsilver (4#)
Mike's Natural soap Orange, Cedarwood, & Black Pepper :thnx Χρήστο (chris82)
SOC bristle
Floid Black asl
Τι σαπουνάρα είναι αυτή ??? Μύρισε πορτοκάλι ολο το μπάνιο ! Φανταστικό άρωμα ειδικά για σε όσους αρέσει το άρωμα του πορτοκαλιού. Για τις ιδιότητες ενα θα πω . Είναι σαν να ξυρίζεσαι έχοντας βάλει pre shave , χωρίς βέβαια να έχεις βάλει.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
-
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Omega 49
Cella
EJ89
Personna blue(2)
Barbon
Η λεπίδα τα πήγε καλύτερα σήμερα και ψιλιάζομαι οτι έπαιξε ρόλο και το cella.Κατά τα υπόλοιπα,το barbon έκλεψε την παράσταση πάλι.Αποτέλεσμα:μπέιμπι μπατ σμουδ.Καλημέρα σας!
Cella
EJ89
Personna blue(2)
Barbon
Η λεπίδα τα πήγε καλύτερα σήμερα και ψιλιάζομαι οτι έπαιξε ρόλο και το cella.Κατά τα υπόλοιπα,το barbon έκλεψε την παράσταση πάλι.Αποτέλεσμα:μπέιμπι μπατ σμουδ.Καλημέρα σας!
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Δυο πραγματάκια που ξέχασα να τα αναφέρω.
1) Το Orange, Cedarwood, & Black Pepper έχει έντονο άρωμα αλλά σε καμία περίπτωση ενοχλητικό . Απεναντίας είναι πολύ ευχάριστο και πολύ αναζωογονητικό . Βγάζει το άρωμα και κατά την διάρκεια του ξυρίσματος και η μυρωδιά μένει και στο πινέλο για αρκετό διάστημα. Αντίθετα με το Orange, Cedarwood, & Black Pepper το Barber shop ενω έχει πολύ ωραίο άρωμα και αυτό , εξασθενεί αρκετά κατά το ξύρισμα και δεν είναι έντονο σε καμιά περίπτωση όπως το πορτοκάλι.
2) Το Orange, Cedarwood, & Black Pepper ταίριαξε πάρα πολύ καλά με το Floid Black !
1) Το Orange, Cedarwood, & Black Pepper έχει έντονο άρωμα αλλά σε καμία περίπτωση ενοχλητικό . Απεναντίας είναι πολύ ευχάριστο και πολύ αναζωογονητικό . Βγάζει το άρωμα και κατά την διάρκεια του ξυρίσματος και η μυρωδιά μένει και στο πινέλο για αρκετό διάστημα. Αντίθετα με το Orange, Cedarwood, & Black Pepper το Barber shop ενω έχει πολύ ωραίο άρωμα και αυτό , εξασθενεί αρκετά κατά το ξύρισμα και δεν είναι έντονο σε καμιά περίπτωση όπως το πορτοκάλι.
2) Το Orange, Cedarwood, & Black Pepper ταίριαξε πάρα πολύ καλά με το Floid Black !

Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- giobi
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 327 times
- Been thanked: 152 times
Καλημέρα
Γένεια 2 ημερών
Muhle R106
Ξυραφάκι Perma Sharp #2
Πινέλλο Omega 10065
Σαπούνι Φαενα Μαστιχα
ASB Proraso Λευκο
ASL Φαενα Χαμομηλι-λεμονι
Πρωτη φορα χρησιμοποιησα το σαπουνι της Φαενα, που παρελαβα χθες. Σε γενικες γραμμες καλο ειναι, θα το ηθελα με λιγο πιο πυκνο τον αφρο του (αν το εκφραζω σωστα βεβαια...). Την επομενη φορα.
Αυτο που ειναι πολυ καλο ειναι το ASL της Φαενα.
Γένεια 2 ημερών
Muhle R106
Ξυραφάκι Perma Sharp #2
Πινέλλο Omega 10065
Σαπούνι Φαενα Μαστιχα
ASB Proraso Λευκο
ASL Φαενα Χαμομηλι-λεμονι
Πρωτη φορα χρησιμοποιησα το σαπουνι της Φαενα, που παρελαβα χθες. Σε γενικες γραμμες καλο ειναι, θα το ηθελα με λιγο πιο πυκνο τον αφρο του (αν το εκφραζω σωστα βεβαια...). Την επομενη φορα.
Αυτο που ειναι πολυ καλο ειναι το ASL της Φαενα.
Αντωνης
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα,
Feather Artist Club SS & Feather professional blades
Omega 98
Cella
Aqua Velva (Williams)
Face Lather
Δύο σερί ξυρίσματα με «φονικά» μέσα. Πως συγκρίνονται; Το βάθος ξυρίσματος και στις δύο περιπτώσεις ισάξιο. Ίσως με την R41 να πετυχαίνω περισσότερη ομοιομορφία, αλλά η συνολική άνεση και «μαλακή» αίσθηση του Feather AC SS είναι ασυναγώνιστη.

Feather Artist Club SS & Feather professional blades
Omega 98
Cella
Aqua Velva (Williams)
Face Lather
Δύο σερί ξυρίσματα με «φονικά» μέσα. Πως συγκρίνονται; Το βάθος ξυρίσματος και στις δύο περιπτώσεις ισάξιο. Ίσως με την R41 να πετυχαίνω περισσότερη ομοιομορφία, αλλά η συνολική άνεση και «μαλακή» αίσθηση του Feather AC SS είναι ασυναγώνιστη.

Χάρης
-
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 895 times
- Επικοινωνία:
Oδοιπορικό Νο 1
• κρέμα: ΑΙ's sc Bergamont Oakmoss
• πινέλο: Rooney SMF Classic 2007
• μηχανή: Muhle R89 head + Ikon handle
• λεπίδα: Astra
• ASL: Floid
Οι θερμές περιγραφές του Βασίλη digibill για την ΑΙ's με είχαν ιντριγκάρει.
Πολύ ελαιώδης σύσταση, πηχτή, με ωραίο άρωμα. Φανερό: περιέχει εκλεκτά υλικά.
Πήρα πολύ λίγη με το βρεγμένο-τιναγμένο πινέλο και ... τζίφος!
Φτωχός αφρός. Δούλεψα, πρόσθεσα νεράκι, τίπτε.
Πρόσθεσα ελάχιστη κρέμα. Και ΟΚ.
Δεν είχα την πλούσια μαρέγκα που περιγράφει ο Βασίλης, αλλά ΟΚ.
Θα επαναλάβω με πιο επιθετική τεχνική και άλλο πινέλο.
Η Floid πολύ καλή, κλασικά... Αρωμα φθινοπωρινό, οκτωβριανό, για αργότερα.
(ΥΓ.: Φωτογραφία κινητού. Ζητώ επιείκεια...)

• κρέμα: ΑΙ's sc Bergamont Oakmoss
• πινέλο: Rooney SMF Classic 2007
• μηχανή: Muhle R89 head + Ikon handle
• λεπίδα: Astra
• ASL: Floid
Οι θερμές περιγραφές του Βασίλη digibill για την ΑΙ's με είχαν ιντριγκάρει.
Δεν είχα την πλούσια μαρέγκα που περιγράφει ο Βασίλης, αλλά ΟΚ.
Θα επαναλάβω με πιο επιθετική τεχνική και άλλο πινέλο.
Η Floid πολύ καλή, κλασικά... Αρωμα φθινοπωρινό, οκτωβριανό, για αργότερα.
(ΥΓ.: Φωτογραφία κινητού. Ζητώ επιείκεια...)
He shaved evenly and with care, in silence, seriously. ― James Joyce
-
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 895 times
- Επικοινωνία:
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
Στα ξυρίσματα υπό τον τίτλο "Οδοιπορικό Νο ΧΧ" χρησιμοποιούνται υλικά από το Πακέτου Οδοιπόρου v.2, επισημασμένα με bold χαρακτήρες.
Στα ξυρίσματα υπό τον τίτλο "Οδοιπορικό Νο ΧΧ" χρησιμοποιούνται υλικά από το Πακέτου Οδοιπόρου v.2, επισημασμένα με bold χαρακτήρες.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously. ― James Joyce
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
Νίκο, το ότι είναι εξαιρετική κρέμα δε σημαίνει ότι δουλεύει με μηδενική ποσότητα :bigsmilie Φόρτωσε καλά το πινέλο σου, μην το τσιγκουνευτείς. Αν παίρνεις την κρέμα από το βαζάκι, πάρε μια ποσότητα όσο το νύχι σου. Αν φορτώνεις απευθείας με το πινέλο, κάνε 15 - 20" φόρτωμα (ανάλογα το μέγεθος του πινέλου). Επίσης, για να πετύχεις το ιδανικό γλίστρημα κάντην λίιιιιγο πιο αραιή (αν την αφήσεις μαρέγκα, σε προστατεύει μεν αλλά δεν γλιστράει στο 100%).NikosX έγραψε: Οι θερμές περιγραφές του Βασίλη digibill για την ΑΙ's με είχαν ιντριγκάρει.
Το ίδιο πάντως είχα πάθει κι εγώ με τα δείγματα του Αλ, από τον φόβο μου μην τα τελειώσω πριν τα στείλω στον Άρη + Χρήστο έβαζα ελάχιστο και δεν έβγαινε αφρός με τίποτα.
Το δικό μου (παρεμπιπτόντως κι εμένα με Αλ!):

SOC boar
EJ DE86 + Shark Super Chrome (#1)
Al's cream Goodfellas
Lucky Tiger as & ft
Floid Vigoroso asl
Σήμερα ξανασυστηθήκαμε με την κρέμα του Αλ. Ξαναπέτυχα τον πλούσιο, υπεργλιστερό αφρό που είχα πετύχει με την κρέμα του πακέτου οδοιπόρος. Μου επιβεβαίωσε πόσο εξαιρετική κρέμα είναι και τι υπέροχο αποτέλεσμα μπορεί να δώσει.
Μου άπλωσε επίσης περισσότερο και το άρωμά της. Πέρα από το αρχικό κίτρο, σήμερα μύρισα και πιο ξυλώδεις νότες (σαν κομμένος υγρός μίσχος νερατζιάς) κι έπειτα κάτι σε ρετρό, σαν σαπούνι με μόσχο. Πραγματικά ένιωσα αυτό που λέει στην περιγραφή ο Αλ:
Αν και στην αρχή δεν με εντυπωσίασε το άρωμα της goodfellas, εξελίσσεται κι αυτή σε αγαπημένη.Imagine a gathering of a family at a barbershop. Goodfellas
Καταλήγω πως είναι αδύνατο να κρίνει κανείς το άρωμα ενός σαπουνιού / κρέμας απλά μυρίζοντάς το μερικές φορές. Είναι απαραίτητο να ξυριστείς με αυτό τουλάχιστον 5-6 φορές για να πεις αν σου αρέσει ή όχι, να νιώσεις τι βγάζει, να πιάσεις τον χαρακτήρα του...
Τέλος, η Shark επιβεβαιώνει την υπόθεσή μου ότι μετά από μια περίοδο εκμάθησης δίνει δυνατά αποτελέσματα. Καινούργια λεπίδα σήμερα και την πήγα πάρα πολύ αργά, με προσοχή και μικρότερες κινήσεις απ ότι κάνω συνήθως. Με αντάμειψε με ένα βαθύτατο ξύρισμα με μηδενικούς ερεθισμούς. Σε κάποια από τα τελευταία, τοπικά καθαρίσματα που αφαιρέθηκα λιγακι, ένιωσα να με τραβάει. Είναι μια αρκετά κοφτερή λεπίδα λοιπόν αλλά θέλει προσοχή· δε συγχωρεί όπως οι personna ή οι BIC chrome, αλλά δεν είναι και πετσοκόφτης σαν την feather (με τις οποίες ποτέ δεν κατάφερα να κάνω ένα αξιοπρεπές ξύρισμα χωρίς splatter!)
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
γενια 24 ωρων
nivea blue pre
muhle R41grande
bic chr.plat.2
omega 48 pro.
palmolive sc
proraso green asl
proraso green post sc
proraso white asc
το σημερινο ξυρισμα ηταν κυριολεκτικα ονειρο.η χρηση της nivea ως pre για εμενα ηταν κυριολεκτικα αποκαλυψη.ενυδατωσε το προσωπο μου τοσο καλα που δεν καταλαβαινα καθολου το ξυραφι .και σας λεω φιλοι μου οτι αυτος ο συνδυασμος μηχανης και λεπιδας ειναι πολυ επιθετικος.οποτε προσθεσα ακομη ενα'' οπλο'' στο''οπλοστασιο''.τελος το πινελο οσο περναει ο καιρος γινεται ολο και καλυτερο. :dance
2 περασματα,1(XTG),1(ATG),BBS. :dance :dance3 :dance5
σημειωση:για να αποδωσω την αληθεια το κολπο αυτο μου το ειπε ο rhtoras και τον ευχαριστω,παροτι το ειχα κανει στο παρελθον δυστυχως το ειχα ξεχασει τελειως.κυριολεκτικα η nivea μου αναβασε το ξυρισμα σε αλλο επιπεδο.και παλι ευχαριστω rhtoras. :thnx
nivea blue pre
muhle R41grande
bic chr.plat.2
omega 48 pro.
palmolive sc
proraso green asl
proraso green post sc
proraso white asc
το σημερινο ξυρισμα ηταν κυριολεκτικα ονειρο.η χρηση της nivea ως pre για εμενα ηταν κυριολεκτικα αποκαλυψη.ενυδατωσε το προσωπο μου τοσο καλα που δεν καταλαβαινα καθολου το ξυραφι .και σας λεω φιλοι μου οτι αυτος ο συνδυασμος μηχανης και λεπιδας ειναι πολυ επιθετικος.οποτε προσθεσα ακομη ενα'' οπλο'' στο''οπλοστασιο''.τελος το πινελο οσο περναει ο καιρος γινεται ολο και καλυτερο. :dance
2 περασματα,1(XTG),1(ATG),BBS. :dance :dance3 :dance5
σημειωση:για να αποδωσω την αληθεια το κολπο αυτο μου το ειπε ο rhtoras και τον ευχαριστω,παροτι το ειχα κανει στο παρελθον δυστυχως το ειχα ξεχασει τελειως.κυριολεκτικα η nivea μου αναβασε το ξυρισμα σε αλλο επιπεδο.και παλι ευχαριστω rhtoras. :thnx