Omega 49
MWF
Gillette slim#6
Shark stainless(1)
AV
Επιστροφή στα (πολύ) καλά ξυρίσματα.Καθόταν η slim στο stand της,σαν να με προκαλούσε.Μετά από καιρό την ξανάπιασα και πολύ καλά έκανα.Και καινούρια λεπίδα,κοφτερή κοφτερή.Με μηδενική πίεση και όμως έκοβε.Τρία περάσματα,όλα στο 6.Το σαπούνι βοήθησε τα μέγιστα,η AV έκλεισε θριαμβευτικά το ξύρισμα.Αποτέλεσμα:ούτε ίχνος τρίχας και πρόσωπο πούπουλο.Το καταευχαριστήθηκα!
Το ξύρισμα της ημέρας: Αύγουστος 2014
-
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- stelakis1914
- Λύκειο
- 14
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Seamogue 610
Tabac shaving soap
Merkur Futur @6.5
Feather blade
Thayers medicated superhazel
Brut ASL
Φίλε μου Αντώνη μεγάλο εργαλείο η Merkur Futur (ειδικά με λεπίδα Feather) αλλά ακόμα μεγαλύτερο η Muhle R41 (2011)!
Η Muhle R41 (2011) την κερδίζει στο ανώτερο ξύρισμα στην περιοχή του λαιμού αλλά και στο ότι μπορεί να δώσει βαθύ ξύρισμα σχεδόν με οποιαδήποτε λεπίδα.
Η Merkur Futur υπερέχει στην overall συμπεριφορά που είναι ομαλότερη, φιλικότερη στον χρήστη και μπορεί να συγχωρέσει κάποια μικρολαθάκια.
Και οι δύο μηχανές βέβαια ανήκουν στην κατηγορία supersport (1000 κυβικά εκατοστά +) και αν κάποιος δεν φάει πρώτα τα μούτρα του με ξυριστικές μηχανές με safety bar και τυπικές open comb δεν θα έχει την ικανότητα να τις εκτιμήσει σωστά και να να τις χρησιμοποιήσει στα όρια τους.
Tabac shaving soap
Merkur Futur @6.5
Feather blade
Thayers medicated superhazel
Brut ASL
Φίλε μου Αντώνη μεγάλο εργαλείο η Merkur Futur (ειδικά με λεπίδα Feather) αλλά ακόμα μεγαλύτερο η Muhle R41 (2011)!
Η Muhle R41 (2011) την κερδίζει στο ανώτερο ξύρισμα στην περιοχή του λαιμού αλλά και στο ότι μπορεί να δώσει βαθύ ξύρισμα σχεδόν με οποιαδήποτε λεπίδα.
Η Merkur Futur υπερέχει στην overall συμπεριφορά που είναι ομαλότερη, φιλικότερη στον χρήστη και μπορεί να συγχωρέσει κάποια μικρολαθάκια.
Και οι δύο μηχανές βέβαια ανήκουν στην κατηγορία supersport (1000 κυβικά εκατοστά +) και αν κάποιος δεν φάει πρώτα τα μούτρα του με ξυριστικές μηχανές με safety bar και τυπικές open comb δεν θα έχει την ικανότητα να τις εκτιμήσει σωστά και να να τις χρησιμοποιήσει στα όρια τους.
- dpatiris
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 456 times
- Been thanked: 490 times
Καλησπέρα,
24 ώρες γένια και το σημερινό set-up είχε ως εξής:
Proraso (green) ss
SOC 2-band
EJ-89 lbl + (Personna Super #5 αύριο επειγόντως αντικατάσταση!)
Pinaud Clubman ASL
η λεπίδα έφτασε στα όριά της, μικρότερη απόδοση αλλά δε μου άφησε ερεθισμούς. Το καινούργιο για εμένα σε αυτό το ξύρισμα ήταν το Pinaud Clubman ASL ευγενική προσφορά του φίλου μου του Θοδωρή...
(desperado :thnx )
Σε γενικές γραμμές μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, περισσότερα στο αντίστοιχο νήμα...
Καλό βράδυ σε όλους
24 ώρες γένια και το σημερινό set-up είχε ως εξής:
Proraso (green) ss
SOC 2-band
EJ-89 lbl + (Personna Super #5 αύριο επειγόντως αντικατάσταση!)
Pinaud Clubman ASL
η λεπίδα έφτασε στα όριά της, μικρότερη απόδοση αλλά δε μου άφησε ερεθισμούς. Το καινούργιο για εμένα σε αυτό το ξύρισμα ήταν το Pinaud Clubman ASL ευγενική προσφορά του φίλου μου του Θοδωρή...
(desperado :thnx )
Σε γενικές γραμμές μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, περισσότερα στο αντίστοιχο νήμα...
Καλό βράδυ σε όλους
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Καλησπέρα, 30 ωρών περίπου γένεια,
EJ DE89 barley
Super-Max Blue Diamond (Platinum)
Κρέμα "Κούπα" Βουλγαρική
Πινελάκι το χελωνάκι μου (NPV Pure Badger)
ASL Mennen Skin Bracer
Ωραία η κρεμούλα, και στον αφρισμό, ποιότητα/ποσότητα αφρού, αλλά και στο άρωμα
με θύμισε την Ινδική Godrej. Το άρωμα αυτό που είχα γράψει και για την GOdreij.
Με θυμίζει κασετίνα της PUPA με μέικ άπ, σκιές κλπ :bigsmilie .
Δεύτερη μέρα της Blue Diamond και δηλώνω συγκρατημένο ενθουσιασμό. (Συγκρατημένο, Μόνο επειδή ξυρίστικα μόνον 2 φορές)
Αν τα πάει καλά και σε επόμενα ξυρίσματα, μάλλον μπουμπουνάμε κατοστάδα, γιατί είναι και Discontinued.
Α! Είναι και "φωνακλού" (όπως χαρακτήρισε την Futur ο Αντώνης). Και με αρέσει αυτό, χράτσα χρούτσα, χράτσα χρούτσα :megagrin
EJ DE89 barley
Super-Max Blue Diamond (Platinum)
Κρέμα "Κούπα" Βουλγαρική
Πινελάκι το χελωνάκι μου (NPV Pure Badger)
ASL Mennen Skin Bracer
Ωραία η κρεμούλα, και στον αφρισμό, ποιότητα/ποσότητα αφρού, αλλά και στο άρωμα
με θύμισε την Ινδική Godrej. Το άρωμα αυτό που είχα γράψει και για την GOdreij.
Με θυμίζει κασετίνα της PUPA με μέικ άπ, σκιές κλπ :bigsmilie .
Δεύτερη μέρα της Blue Diamond και δηλώνω συγκρατημένο ενθουσιασμό. (Συγκρατημένο, Μόνο επειδή ξυρίστικα μόνον 2 φορές)
Αν τα πάει καλά και σε επόμενα ξυρίσματα, μάλλον μπουμπουνάμε κατοστάδα, γιατί είναι και Discontinued.
Α! Είναι και "φωνακλού" (όπως χαρακτήρισε την Futur ο Αντώνης). Και με αρέσει αυτό, χράτσα χρούτσα, χράτσα χρούτσα :megagrin
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
Νωντα τη super-max blue diamond(plat.) ξυριστικα σε ποιο επιπεδο την τοποθετεις ειναι καλυτερη απο personna plat.,astra?
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Αν και είναι λίγο νωρίς για τελικά συμπεράσματα, Ναί.
Πάντα με την επιφύλαξη oτι για τις λεπίδες ισχύει το "YMΜV"!!
Σ εμένα φάνηκαν πολύ κοφτερές αλλά πολύ πολύ γλυκειές.
Πάντα με την επιφύλαξη oτι για τις λεπίδες ισχύει το "YMΜV"!!
Σ εμένα φάνηκαν πολύ κοφτερές αλλά πολύ πολύ γλυκειές.
-
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Merkur 44c [του Βασίλη (digibill)]
Personna Platinum #3
Omega 48
Jermyn Street TOBS shaving cream [του πήρα την παρθενιά, ανήκει στον Διονύση (dpatiris)]
Brut Oceans ASL
H μηχανή μικρούλα, ήπια και τσαχπινογαργαλιάρα. Το Jermyn Street έδωσε ρέστα. Φανταστικό άρωμα, άψογη ενυδάτωση, πατινάζ σε βούτυρο!!!. H Oceans μου αρέσει πολύ. Το Omega επιτέλους μοσχοβόλησε...
Personna Platinum #3
Omega 48
Jermyn Street TOBS shaving cream [του πήρα την παρθενιά, ανήκει στον Διονύση (dpatiris)]
Brut Oceans ASL
H μηχανή μικρούλα, ήπια και τσαχπινογαργαλιάρα. Το Jermyn Street έδωσε ρέστα. Φανταστικό άρωμα, άψογη ενυδάτωση, πατινάζ σε βούτυρο!!!. H Oceans μου αρέσει πολύ. Το Omega επιτέλους μοσχοβόλησε...

Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Καλημέρα,
Πινέλο SOC 2 Band
Σαπούνι Mikes Lemongrass Eucalyptus
Μηχανή Merkur 34c
Λεπίδα Dorco (2)
ASL Old Spice
ASB La Toja Balsamo
Πινέλο SOC 2 Band
Σαπούνι Mikes Lemongrass Eucalyptus
Μηχανή Merkur 34c
Λεπίδα Dorco (2)
ASL Old Spice
ASB La Toja Balsamo
if you have a great shave you have a great day
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
- Σαπούνι Ξυρίσματος Klar Kabinet
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Silvertip
- Safety Razor Gillette Slim (6)
- Λεπίδα Gillette Silver Blue [2]
- ASL Royal Copenhagen
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Silvertip
- Safety Razor Gillette Slim (6)
- Λεπίδα Gillette Silver Blue [2]
- ASL Royal Copenhagen
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ch2700 την 28 Αύγ 2014, 09:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8