Al’s shaving cream

Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Είχα την εξαιρετική τύχη να δοκιμάσω σήμερα την Al’s shaving cream Bergamot & Oakmoss, η οποία περιλαμβάνεται στο Πακέτο οδοιπόρος V 2.0 και ευχαριστώ θερμά τον Dimitris που την συμπεριέλαβε στο πακέτο.Καθώς η κρέμα με συνεπήρε και δεν βρήκα κάποιο θέμα για αυτήν, επιτρέψτε μου μια σύντομη παρουσίαση.

Εικόνα

Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές κρέμες που έχω δοκιμάσει εδώ και 8 μήνες που ξυρίζομαι παραδοσιακά: άρωμα, αφρός, προστασία, γλύστριμα, καλυπτικότητα, ευκολία. Σε όλους τους τομείς με εξέπληξε από την πρώτη χρήση.

Ανοίγοντας το κουτί της, αμέσως σε πλημμυρίζει ένα ζεστό άρωμα ξύλου με μία νότα εσπεριδοειδούς στο τέλος. Από την πρώτη επαφή η κρέμα δηλώνει το άρωμά της: περγαμόντο και μουλιασμένο δρυς. Στο κουτί είναι πιο εμφανές το δρυς, το οποίο αν και σαν άρωμα δεν είναι συνηθισμένο, εντούτοις αμέσως καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για υγρό ξύλο. Απ' ότι καταλαβαίνω το άρωμα αυτό ήταν custom παραγγελία του Δημήτρη - εξαιρετική επιλογή, μπράβο!

Μούλιασα το Samogue Owner's Club bristle για 3-4' σε ζεστό νερό. Όταν ήταν έτοιμο, έριξα 5-6 σταγόνες ζεστό νερό πάνω στην κρέμα, τις έκανα 2 γύρες σε όλη την επιφάνεια και τις στράγγιξα. Φόρτωσα το πινέλο όχι παραπάνω από 5-6 δευτερόλεπτα (έτσι κι αλλιώς το κουτάκι είχε μικρό άνοιγμα και δεν βόλευε ιδιαίτερα στο φόρτωμα). Έριξα ακόμα λίγο νεράκι στο μπολ μου κι άρχισα το δούλεμα...

Μέσα σε ένα λεπτό πήρα μια έκρηξη αφρού! Χωρίς να ασκώ ιδιαίτερη πίεση στο πινέλο, απλα γυρνώντας το με σταθερό ρυθμό, ο αφρός όλο και φούσκωνε, φούσκωνε,φούσκωνε, ξεχείλισε από το μπολ, μπλέχτηκε στα χέρια μου... Πανικός! 8) Αφού συνειδητοποίησα ότι όσο το δουλεύω τόσο θα αφρίζει (!!) αποφάσισα να σταματήσω και να αρχίσω το μασάζ στο πρόσωπο...

Τι ήταν κι αυτό! Η κρέμα συνέχιζε να αφρίζει κι όσο την άπλωνα στο πρόσωπο!! :mad

Εικόνα

Αυτό που φαίνεται εδώ είναι ότι έμεινε μετά το πρώτο άπλωμα, το οποίο ήταν πάρα πολύ σπάταλο και παχύ! Επίσης, μετά από τρία περάσματα και ισάριθμα παχιά - παχιά και σπάταλα στρωσίματα αφρού, αυτό που έμεινε ήταν λίγο πολύ... το ίδιο!! Σου έδινε την εντύπωση ότι ο αφρός δεν θα τελειωνε ποτέ!
Στο πρόσωπο ήταν πιο έντονο το άρωμα του περγαμόντου, όμως το υγρό ξύλο ήταν επίσης παρόν, σαφές, αν και σε δεύτερο πλάνο. Το άρωμα υπέροχο καθ' όλη τη διάρκεια.

Ξυριστικά, ο αφρός ήταν συμπαγής, πλούσιος, σταθερός, διαρκής, προσφέροντας απόλυτη προστασία. Εξαιρετικό γλίστρημα, ενυδάτωση, σχεδόν ισάξια με το Mitchells Wool Fat soap.. Ξυρίστηκα με λεπίδα BIC chrome platinum μιας εβδομάδας και 5 χρήσεων, και την αισθανόμουν σαν να ήταν μόλις ανοιγμένη! (συνεπώς η συγκεκριμένη κρέμα δεν ενδείκνυται για χρήση όταν θέλει κανείς να αξιολογήσει λεπίδες! Ακόμα και με κονσερβοκούτι να ξυριστείς, θα το αισθάνεσαι σαν φρέσκια λεπίδα εξαιρετικής ποιότητας :megagrin )
Στο τέλος άπλωσα τον περισσευούμενο (μα πάρα πολύ περισσευούμενο!) αφρό στο πρόσωπο, όσο έπλενα τα εργαλεία. Όταν τον ξέπλυνα, η αίσθηση ήταν μοναδική! Λεία, απαλότατη επιδερμίδα. Υπέροχο!

Αν θα την αγόραζα; ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Έχει ήδη μπει στην wish list :megagrin
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Πρέπει να είναι πολύ καλή κρέμα και υπάρχουν και σχετικές Δοκιμές

URLεδω

URL εδω

Τώρα θα μου πείτε για να την έχει πάρει ο Δημήτρης κάτι σας είπα ;)
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Βασίλη χαίρομαι που σου άρεσε.
Για την ακρίβεια, ήταν παραγγελία του Κωνσταντίνου ο οποίος μου την έδωσε.
Δεν την χρησιμοποιούσα αρκετά, σχεδόν καθόλου θα έλεγα και είπα να μην πάει στράφι και έτσι την έβαλα στο πακέτο.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

digibill έγραψε:
Μέσα σε ένα λεπτό πήρα μια έκρηξη αφρού! Χωρίς να ασκώ ιδιαίτερη πίεση στο πινέλο, απλα γυρνώντας το με σταθερό ρυθμό, ο αφρός όλο και φούσκωνε, φούσκωνε,φούσκωνε, ξεχείλισε από το μπολ, μπλέχτηκε στα χέρια μου... Πανικός! 8) Αφού συνειδητοποίησα ότι όσο το δουλεύω τόσο θα αφρίζει (!!) αποφάσισα να σταματήσω και να αρχίσω το μασάζ στο πρόσωπο...

Τι ήταν κι αυτό! Η κρέμα συνέχιζε να αφρίζει κι όσο την άπλωνα στο πρόσωπο!! :mad
Βασίλη δεν της έχουν προσάψει τυχαία το προσωνύμιο "La bomb " :megagrin

digibill έγραψε:Αν θα την αγόραζα; ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Έχει ήδη μπει στην wish list :megagrin
Και στην δική μου , και στην δική μου *....... :drool (και όχι μόνο στην δική μου) Oχι το ίδιο άρωμα βέβαια αλλά ολο και κάποιο θα βρούμε .....

*Μαζί με το 7 days sample pack βέβαια :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Oμαδική;

Αρη, συντονίζεις;
(από σεπτέμβριο)
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Νίκο να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά ..... :megagrin
1) Σίγουρα θα πάει για αργότερα μετά την παραγγελία απο Mike ο οποίος προηγείται.
2) Εκείνο που μας προβληματίζει είναι τα ακριβά έξοδα αποστολής διότι το τέλειο θα ήταν πρώτα να παραγγείλουμε το 7 days sampler και αφού τις δοκιμάσουμε μετά να παραγγείλουμε την (τις) κρέμα (ες) που θα μας αρέσει , για να μην γίνει η παραγγελία βάση μόνο της περιγραφής των αρωμάτων που αναφέρονται στην κάθε κρέμα.
3) Οσον αφορά τον συντονισμό εχω θέμα διότι τα Αγγλικά μου για τις συνεννοήσεις δεν είναι και τα καλύτερα (για να χρησιμοποιήσω ήπια έκφραση :ninja_hide )
4) Την συγκεκριμένη κρέμα πρώτα ο Θεός θα την πάρω σίγουρα είτε ατομικά είτε με ομαδική και γιατί σίγουρα και πάρα πολύ καλή είναι αλλά και για τους λόγους που σου είχα αναφέρει στο πμ (καθαρότητα προϊόντος )

Υ.Γ Να περνάς καλά εκει που είσαι !! :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Spiros
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 3899 times
Been thanked: 3837 times

Την δοκίμασα σήμερα από το πακέτο οδοιπόρος.
Μόνο με το MWF μπορώ να την συγκρίνω από τον 1 χρόνο εμπειρίας μου στο ΠΞ. Όμως το γεγονός οτι αφρίζει απίστευτα εύκολα της δίνει τα πρωτεία για μένα.
Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ..απολαύσω κάτι που δεν το είχα φανταστεί..
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Λέγε τε μου τέτοια , λέγε τε μου τέτοια..... :drool :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Είχα την ευκαιρία να μυρίσω τη συγκεκριμένη του πακέτου και δε μπορώ να πω πως μου άρεσε τόσο που θα μ'έκανε να την αγοράσω.
Ευτυχώς 8) ! Σώθηκα ;) !!

Έχει όμως ο άτιμος την επιλογή custom και μπορεί να σου φτιάξει ό,τι του ζητήσεις...Ωχ !!! :boeller

( αλλά ο Ηλίας προτιμά τα σαπούνια. Έτσι δεν είναι Ηλία ? >:) έτσι δεν είναι ?! )
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Για αυτό και εμείς παραγγέλλοντας το 7 days sampler θα πάμε σε σίγουρα "αρωματικά" νερά............. 8) Αν και όπως έχω πει και άλλες φορές τον πρώτο λόγο σε εμένα έχουν οι ιδιότητες χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν δίνω βάση και το άρωμα.......
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”