Το ξύρισμα της ημέρας: Αύγουστος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

- Preshave Παπουτσάνης "Καραβάκι"
- Κρέμα ξυρίσματος Prosar
- Πινέλο ξυρίσματος Vie Long Men's Only Horse/Bristle Edition 09/39
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Astra #3
- After Shave Balm Nivea Sensitive

Ταξιδάκι αύριο για διακοπές, οπότε δεν θα μπορούσα να φύγω αξυριστος...
Καλές διακοπές σε όσους διακοπευσουν...
Καλή υπομονή καλή δύναμη σε όσους δεν τα καταφέρουν...
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

Kαλημέρα.

Shavemac 177
ΦΑΕΝΑ Μύρτιλο, ss

EJ89L BL
Personna Super (blue) # 6

Brut, asl
Εικόνα
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Harry έγραψε:Νίκο, χωρίς να έχω ιδιαίτερη εμπειρία με τις Gillette, η Superspeed flare tip με είχε απογοητεύσει. Πολυ ήπια, ελαφριά και η χοντρή κεφαλή με δυσκολεύε κάτω από την μύτη. Μήπως δεν έκανα κάτι καλά; Με τι λεπίδα ταιριάζει;
Χάρη, έχεις δίκιο, η κεφαλή των Superspeed είναι ογκώδης και δυσκολεύει στην περιοχή του φίλτρου και κάτω από τη μύτη. (η Futur να δεις!)
Πάντως όλες οι ΤΤΟ (silo) έχουν ογκώδεις κεφαλές και είναι πιο δύσχρηστες στη μύτη. Δεν θυμάμαι τη συμπεριφορά της Knack. Θα τσεκάρω εντός των ημερών.

Kατά τα άλλα, όμως, τη βρίσκω πολυ εύχρηστη, παντός καιρού. Σίγουρα, μια μηχανή για καθημερινό ξύρισμα!
Ηπια πράγματι. Ελαφριά όχι και τόσο. Με καταπληκτικό grip.

Aπό λεπίδες: Feather οπωσδήποτε, κόβει χωρίς να σφάζει. Persona εγώ πάντα.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Καλημερα σας

(πολυ νωρις το πρωι)

- Alpa Windsor preshave lotion
- Merkur 41c
- BIC Chrome Platinum
- Semogue 1470
- ΦΑΕΝΑ Λεβαντα
- Brut Oceans

Δευτερο συνεχομενο πολυ καλο ξυρισμα με την Merkur OC - μαλλον ηθελε την Alpa της..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Εικόνα

Samogue OC bristle
EJ DE86 + Personna Super (#3)
HTGAM Synergy Cavendish ss
Floid Mentolado Vigoroso asl

Αν τα αρώματα από τα άλλα 2 HTGAM είναι δύσκολο να περιγραφούν, αυτό του cavendish είναι σχεδόν αδύνατο... Δεν ξέρω αν όντως φέρνει σε κάποια ποικιλία καπνού (δεν έχω καπνίσει ποτέ και δεν κατέχω από καπνούς) πάντως σίγουρα δεν θυμίζει καπνό με την έννοια των διαφόρων tabac, marlboro κλπ... Είναι εντελώς εκτός του φάσματος βιωμάτων μου, δεν μου θυμίζει τίποτε, αλλα ταυτόχρονα είναι χαρακτηριστικό!
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Βασιλη, το cavendish δεν ειναι καποια ποικιλια καπνου - ειναι μεθοδος πακεταρισματος. Διακινουσαν δηλαδη (πολλα χρονια πριν) τα φυλλα καπνου μεσα σε αλλα προιοντα πχ φρουτα, βανιλια, ζαχαρη, δερματα - τα οποια και εδιναν (αλλα και επαιρναν) ενα χαρακτηριστικο αρωμα. Οποτε μιας και δεν εχεις καπνισει ποτε δεν θα πεσες πανω σε καπνο cavendish (δηλαδη αρωματισμενο)

Παντως υπαρχει μεγαλη αποσταση στο τι δηλωνει κανεις ως cavendish σημερα. Η μυρωδια των πρασινων φυλλων καπνου (green tobacco) με μια δοση φρουτων ειναι πολυ διαδεδομενη - αλλα στην τελικη μονο καπνο δεν θυμιζει. Αν σε φερει ο δρομος σου απο καποιο μαγαζι που πουλαει Copacabana (αντιγραφη της παλιας Cigar κολωνιας) και την μυρισεις (εκτος που θα σου αρεσει πολυ) δεν προκειται να σε ενοχλησει καθολου μιας και δεν εχει σχεση με τον καπνο που ξερεις. Και αυτο ειναι επισης cavendish αρωμα. Απο την αλλη αν παρεις ενα σακουλακι αρωματικο καπνο για πιπα πχ - μαλλον δεν θα εκτιμησεις το ιδιο το αρωμα του :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Ηρακλή, εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστώ πολύ.
Η μυρωδια των πρασινων φυλλων καπνου (green tobacco) με μια δοση φρουτων ειναι πολυ διαδεδομενη - αλλα στην τελικη
μονο καπνο δεν θυμιζει.
Αυτό που περιγράφεις εδώ πραγματικά προσεγγίζει το σαπούνι: η μυρωδιά του μοιάζει με κάτι φυτικό που από πάνω του έχει κατσει αυτή η κάπως γλυκερή και βαριά υγρασία του καπνού (όχι καπνός, αλλά υγρασία από καπνό...) Το αποτέλεσμα πάντως είναι χαρακτηριστικό και έχει πολλές και περίεργες νότες.
Σε επόμενη ίσως συνάντηση -αν καταφέρω να παραβρεθω- σίγουρα θα τα φέρω να τα μυρίσετε.... Για μένα πάντως και τα τρία (gondolier, bay rum w twist, cavendish) είναι μακράν έξω από κάθε ανάμνηση μυρωδιάς που μπορώ να ανασύρω από το υποσυνείδητό μου (απλώς το bay rum μου είναι πιο κατανοητό στο να το περιγράψω)
nikos.a

EJ Hydrating Pre- shave Lotion
Semogue OC 2Band
T&H 10
EJ DE89L
Astra S. P.
Proraso White

Τελευταία έχω κολλήσει με τα balms της Proraso. Kαι σε ιδιότητες αλλά και σε άρωμα, είναι κορυφή. Έχουν ταιριάξει άριστα με το δέρμα μου. Το άρωμα του white, έχει την ίδια βάση με τη 10, δηλαδή εσπεριδοειδή.
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Omega 80080
Mitchell wool fat
Merkur Futur
Dorco blade
Aqua Velva ASL