Αρα καταλήγουμε πάλι στην ομαδική (οταν δεήσουμε ) . Σε προπαραγγελία δλδ ειδικά για εμάς ώστε αυτά που θα βγάλει να μην φύγουν αλλού , αλλά να καλύψουν εμας αποκλειστικά (και δεν θα είναι και λίγα)
Αλλά για οτιδήποτε άλλο στο ανάλογο νήμα γιατί ψιλοξεφύγαμε και ο Αντώνης δεν είναι και στα κέφια του..... :bigsmilie
Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούλιος 2014
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
Καλησπερα σας
- Alpa Windsor Preshave
- Lord L5
- Feather
- Simpsons The Duke 2 best
- Musgo Real sc
- Prosar Verde
Παει καιρος απο την τελευταια φορα που χρησιμοποιησα τη Lord. Μια χαρα ξυριστηκα, αλλα η αισθηση ηταν σαφως πιο "αγρια" απο αυτη των Merkur. Καλομαθε η γρια στα συκα...
- Alpa Windsor Preshave
- Lord L5
- Feather
- Simpsons The Duke 2 best
- Musgo Real sc
- Prosar Verde
Παει καιρος απο την τελευταια φορα που χρησιμοποιησα τη Lord. Μια χαρα ξυριστηκα, αλλα η αισθηση ηταν σαφως πιο "αγρια" απο αυτη των Merkur. Καλομαθε η γρια στα συκα...

- Wazzaa
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Edwin Jagger DE 8911-BL
Astra SP (4)
Cella
Semogue 1250
floid vintage vigoroso
Όσο πάει μαθαίνω.... Σήμερα ξυρίστηκα και έκανα δύο περάσματα + 1 σε μερικά σημεία (για διορθώσεις) και ήτανε πολύ καλό χωρίς κανένα απολύτως ερεθισμό και κοκκινίλα. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, και το δέρμα μου είναι απαλό όπως μου αρέσει
.
Στα άμεσα σχέδια μου είναι το κόντρα ξύρισμα. Προς το παρόν δεν τα παίρνω κόντρα (μέχρι να μάθω και να μου φύγει ο φόβος :bigeek ). Πρώτα με την φορά και μερικές φορές κάθετα σε αυτή. Σήμερα τα πήρα με την φορά απλά την δεύτερη να έχει ελαφρύ τράβηγμα του προσώπου (από κάποιον το διάβασα εδώ στο forum και είπα να το δοκιμάσω)
Astra SP (4)
Cella
Semogue 1250
floid vintage vigoroso
Όσο πάει μαθαίνω.... Σήμερα ξυρίστηκα και έκανα δύο περάσματα + 1 σε μερικά σημεία (για διορθώσεις) και ήτανε πολύ καλό χωρίς κανένα απολύτως ερεθισμό και κοκκινίλα. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, και το δέρμα μου είναι απαλό όπως μου αρέσει

Στα άμεσα σχέδια μου είναι το κόντρα ξύρισμα. Προς το παρόν δεν τα παίρνω κόντρα (μέχρι να μάθω και να μου φύγει ο φόβος :bigeek ). Πρώτα με την φορά και μερικές φορές κάθετα σε αυτή. Σήμερα τα πήρα με την φορά απλά την δεύτερη να έχει ελαφρύ τράβηγμα του προσώπου (από κάποιον το διάβασα εδώ στο forum και είπα να το δοκιμάσω)
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:

Samogue OC bristle
EJde86 + Personna blue (#5)
Proraso Red sc
Ach Brito Lavanda edc
444
Μάλλον προς το φθινοπωρινό το σημερινό setup... Ενδιαφέροντες αρωματικοί συνδυασμοί....
-
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 895 times
- Επικοινωνία:
Τρία νέα προϊόντα
• pre: Proraso crema pre barba Aloe Vera
• κρέμα: Muhle Sea Buckthorn
• πινέλο: Omega 636 Lucretia Borgia
• μηχανή: κεφαλή Muhle R89 + λαβή Ikon Shave Craft
• λεπίδα: Shark #3
• AS: Aqua Velva US
• AB: Proraso crema pre barba Aloe Vera
Πρώτη δοκιμή με τη Muhle Sea Buckthorn.
Υπέροχο άρωμα λάιμ-πορτοκάλι, ίδιο αλλά πιο αδύναμο από το αντίστοιχο σαπούνι που έχω.
Σύσταση: πηχτή. Ενα στάδιο πριν από τα ιταλικά κρεμοσάπουνα.
Αφρισμός σχετικά δύσκολος, με bowl lathering.
Αφρός όχι ιδιαίτερα παχύς και καλυπτικός. Επιπλέον ήταν χάλια και η λεπίδα Shark: δεν αντέχει τρία ξυρίσαματα;
Δηλαδή, μικροαπογοήτευση...
Θα δοκιμάσω ξανά την κρέμα, χωρίς preshave, με άλλο πινέλο, μήπως...
Χθες παρέλαβα την αμερικάνικη Aqua Velva.
Δικαίως επαινείται στο φόρουμ. Δροσιστικότατη και περιποιητική.
Το άρωμά της με πήγε στη δεκαετία '70, όταν την πρωτοδοκίμασα, σε γυάλινο μπουκάλι.
Νομίζω ότι έχω να τη δοκιμάσω από τότε.
Η Proraso crema pre barba πολύ καλή και σαν άφτερ μπαλμ. Δεν άφησε λιπαρότητα.
Την ήξερα βέβαια από χρόνια, αλλά στην κλασική πράσινη εκδοχή ευκαλύπτου, την οποία δεν την πολυαντέχω πια.
• pre: Proraso crema pre barba Aloe Vera
• κρέμα: Muhle Sea Buckthorn
• πινέλο: Omega 636 Lucretia Borgia
• μηχανή: κεφαλή Muhle R89 + λαβή Ikon Shave Craft
• λεπίδα: Shark #3
• AS: Aqua Velva US
• AB: Proraso crema pre barba Aloe Vera
Πρώτη δοκιμή με τη Muhle Sea Buckthorn.
Υπέροχο άρωμα λάιμ-πορτοκάλι, ίδιο αλλά πιο αδύναμο από το αντίστοιχο σαπούνι που έχω.
Σύσταση: πηχτή. Ενα στάδιο πριν από τα ιταλικά κρεμοσάπουνα.
Αφρισμός σχετικά δύσκολος, με bowl lathering.
Αφρός όχι ιδιαίτερα παχύς και καλυπτικός. Επιπλέον ήταν χάλια και η λεπίδα Shark: δεν αντέχει τρία ξυρίσαματα;
Δηλαδή, μικροαπογοήτευση...
Θα δοκιμάσω ξανά την κρέμα, χωρίς preshave, με άλλο πινέλο, μήπως...
Χθες παρέλαβα την αμερικάνικη Aqua Velva.
Δικαίως επαινείται στο φόρουμ. Δροσιστικότατη και περιποιητική.
Το άρωμά της με πήγε στη δεκαετία '70, όταν την πρωτοδοκίμασα, σε γυάλινο μπουκάλι.
Νομίζω ότι έχω να τη δοκιμάσω από τότε.
Η Proraso crema pre barba πολύ καλή και σαν άφτερ μπαλμ. Δεν άφησε λιπαρότητα.
Την ήξερα βέβαια από χρόνια, αλλά στην κλασική πράσινη εκδοχή ευκαλύπτου, την οποία δεν την πολυαντέχω πια.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously. ― James Joyce
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
Πώς σου φάνηκε ο συνδυασμός Aqua Velva + Proraso White ASB? Δεν κινούνται στις ίδιες αρωματικές νότες.... Δεν σε "μπέρδεψε" το αποτέλεσμα;
-
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 895 times
- Επικοινωνία:
Επικρατεί η Aqua Velva.
Η κρέμα έχει πολύ λεπτό άρωμα.
Και όλα τα υπερκάλυψε η Signoricci EDT...
Η κρέμα έχει πολύ λεπτό άρωμα.
Και όλα τα υπερκάλυψε η Signoricci EDT...
He shaved evenly and with care, in silence, seriously. ― James Joyce
- christostz03
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 6352 times
- Been thanked: 9776 times
- Preshave Παπουτσάνης "Καραβάκι"
- Κρεμα ξυρίσματος Veleiro Confiança
-Πινέλο ξυρίσματος Semogue SOC Bristle Cherry-Wood
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Derby Extra #5
- After Shave Balm Nivea Sensitive
Σχεδόν 9 μήνες στο πξ, αφρό σαν τον σημερινό δεν είχα ξανακάνει... Ουαου !!!
Πως γίνεται και τους καλύτερους τους έχω πετύχει ως επί το πλείστον με την Veleiro ;;; Και έχω κάμποσες που έχω δοκιμάσει ...
Η μηχανη, αν και όχι με τις καλύτερες της αγοράς λεπίδες Derby, κυριολεκτικά χάιδευε το πρόσωπο, χωρίς να υπάρχουν ερεθισμοι ή κόκκινα στίγματα.
Το πινέλο με αυτό τον αφρό σε λίγο θα με κοιμιζε με την απαλότητα του ...
Υπέροχο ξύρισμα μοναδική αίσθηση, τόσο που σκεφτόμουν να κάνω και 5ο πέρασμα (ποσότητα αφρου για να ξυριστουν άνετα 2 πρόσωπα, όχι ένα ... Ε εντάξει μου έφυγε και λίγη κρεμουλα παραπάνω στο μπολάκι
)
- Κρεμα ξυρίσματος Veleiro Confiança
-Πινέλο ξυρίσματος Semogue SOC Bristle Cherry-Wood
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Derby Extra #5
- After Shave Balm Nivea Sensitive
Σχεδόν 9 μήνες στο πξ, αφρό σαν τον σημερινό δεν είχα ξανακάνει... Ουαου !!!
Πως γίνεται και τους καλύτερους τους έχω πετύχει ως επί το πλείστον με την Veleiro ;;; Και έχω κάμποσες που έχω δοκιμάσει ...
Η μηχανη, αν και όχι με τις καλύτερες της αγοράς λεπίδες Derby, κυριολεκτικά χάιδευε το πρόσωπο, χωρίς να υπάρχουν ερεθισμοι ή κόκκινα στίγματα.
Το πινέλο με αυτό τον αφρό σε λίγο θα με κοιμιζε με την απαλότητα του ...
Υπέροχο ξύρισμα μοναδική αίσθηση, τόσο που σκεφτόμουν να κάνω και 5ο πέρασμα (ποσότητα αφρου για να ξυριστουν άνετα 2 πρόσωπα, όχι ένα ... Ε εντάξει μου έφυγε και λίγη κρεμουλα παραπάνω στο μπολάκι

Wet Shaving Rules !!!
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
muhle r41gran.-personna plat.(4)-omega48pro.- proraso red-prosar asb.λιτο σημερα το ξυρισμα αλλα καλο,2 περασματα ενα με τη φορα και ενα κοντρα η proraso και το prosar balsam με ξαφνιασαν ευχαριστα γιατι και τα 2 ειχαν εξαιρετικη επιδοση. 

- nik16v
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 8866 times
- Been thanked: 3947 times
Έχεις κλείσει 8 μήνες στο παραδοσιακό ξύρισμα. Θέλεις να ξυριστείς και στην σχετικά περιορισμένη ποικιλία που διαθέτεις προβληματίζεσαι τί να επιλέξεις. Να πάρεις το σωληνάριο της κρέμας να την τελειώσεις; Όχι. Μήπως να πάρεις το σαπούνι με το σανδαλόξυλο......πολύ χειμερινό. Περίμενε, διάλεξε πρώτα τη λεπίδα, μία από τις καινούργιες που αγόρασες από το Γιώργο. Γιατί να μην χρησιμοποιήσεις το νέο στικ που αγόρασες με το After Shave τις ίδιας εταιρείας; Άλλαξες τη λεπίδα, μούλιασες την "αρχοντική πινελάρα", έβρεξες το πρόσωπο με χλιαρό νερό και έτριψες το στικ πάνω στα γένια. Πήρες το πινέλο και παρόλο που δεν είσαι οπαδός του face lathering ξεκίνησες τη δημιουργία αφρού. Ελάχιστα νερουλός στην αρχή αλλά μόλις ξεκίνησε η έκρηξη αφρού ήρθε στα ίσα του. Το πινέλο λαίμαργο και κατάπιε αρκετό αφρό. Το δεύτερο πέρασμα αραιό, Πήρες στα χέρια σου το στικ και αυτή τη φορά ήρθε η ισσοροπία και ο αφρός έφτασε για τα τρία επόμενα περάσματα. Την λεπίδα την κατέτάξες μαζί με το σαπούνι στα αντίστοιχα top 5 από τ'αποδυτήρια. Εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκες για την επιλογή σου. Νιώσε περίφανος...Έτσι απλά....