Παρομοια εμπειρια με του Πετρου εχω κι εγω με το omega 81569 (χοιρος). Αν το μουλιασω οσο το μουλιαζα παλιοτερα, το πινελο γινεται... αλοιφη!!! :b Αισθανομαι οτι τριβω επανω μου πανι κι οχι πινελο! Πλεον, συνηθως απλα το περνα κατω απο χλιαρο νερο για κανα λεπτακι.
Τον ασβο μου τον μουλιαζω κανα 5λεπτο, αλλα πρακτικα δε νομιζω πως κραταει ιδιαιτερη υγρασια...
Μούλιασμα πινέλου
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Μια απο τα ιδια και με το (στρωμενο εδω και 9 μηνες) omega 98 - λιγο βρεξιμο και ειναι οκ για το προσωπο. Αν το μουλιασω πολυ γινεται σαν καταιφι και μου χαλαει το ξυρισμα.

-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
Χωρις να ειμαι ειδικος-απλως το εχω ακουσει-αφηνω το omega 48 για 1-2 λεπτα maximum σε πολυ καυτο-βραστο νερο,προσοχη μονο το θυσανο οχι τη λαβη.μετα απλως το τιναζω να φυγει το περισσοτερο νερο και ξεκιναω να το φορτωνω,στην πορεια αν χρειαζεται προσθετω σιγα σιγα νερο μεχρι να φτιαξω την επιθυμητη κρεμα. :thumbsup
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Το πολύ καυτό-βραστό νερό το αποφεύγω.
Νομίζω οτι η θερμοκρασία που είναι ανεκτή στο χέρι/δάκτυλο σου, είναι η πλέον κατάλληλη και για το πινέλο.
Νομίζω οτι η θερμοκρασία που είναι ανεκτή στο χέρι/δάκτυλο σου, είναι η πλέον κατάλληλη και για το πινέλο.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Συμφωνώ απόλυτα με τον Φώτη.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Επικοινωνία:
Το καυτό (κι ακόμα χειρότερο το βραστό) νερό, ακόμη κι αν τελικά δεν σου ξεκολλήσει το θύσανο, σίγουρα κάποια στιγμή θα σου κάψει την τρίχα (αυτό μπορεί να το καταλάβεις αργότερα καθώς οι τρίχες θα σπάνε πιο εύκολα, θα πέφτουν, μπορεί ενδεχομένως να κόβονται και στις άκρες κλπ). Σε καμία περίπτωση καυτό / βραστό νερό. Όπως προειπώθηκε, η θερμοκρασία που αντέχεις στο χέρι σου είναι αρκετή. Αν μάλιστα ο χοίρος σου στρώσει θα κρατάει ευκολότερα και περισσότερη υγρασία, οπότε δεν θα χρειάζεται ιδιαίτερο μούλιασμα, ίσως ένα απλό βρέξιμο ή το πολύ 1-2 λεπτά σε χλιαρό νερό...macho έγραψε:Χωρις να ειμαι ειδικος-απλως το εχω ακουσει-αφηνω το omega 48 για 1-2 λεπτα maximum σε πολυ καυτο-βραστο νερο,προσοχη μονο το θυσανο οχι τη λαβη.μετα απλως το τιναζω να φυγει το περισσοτερο νερο και ξεκιναω να το φορτωνω,στην πορεια αν χρειαζεται προσθετω σιγα σιγα νερο μεχρι να φτιαξω την επιθυμητη κρεμα. :thumbsup
- stratri1
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 1254 times
- Been thanked: 865 times
Για να ρωτήσω βρε παλικάρια, γιατί έχω σκαλώσει τις τελευταίες ημέρες.
Όσο πιο πολύ στρώνει μια γουρούνα, τόσο πιο πολύ νερό μπορεί να απορροφήσει;;;;
Το ρωτάω γιατί εδώ και 4 μήνες που έχω την δικιά μου, κάνω τα ίδια πράγματα. Αλλά τα τελευταία 4-5 ξυρίσματα έχω αποτυχίες στον αφρό. Σήμερα μάλιστα, όταν άπλωνα σαπουνάδα στο πρόσωπο, έτρεξε νερό στην λαβή του πινέλου, πράγμα που δεν μου είχε συμβεί ούτε στο ξεκίνημα!!! Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι πλέον κρατάει περισσότερο νερό η τρίχα και χρειάζεται περισσότερο τίναγμα πριν φορτώσω το πινέλο και κάνω τον αφρό.
Τι λέτε;
Όσο πιο πολύ στρώνει μια γουρούνα, τόσο πιο πολύ νερό μπορεί να απορροφήσει;;;;
Το ρωτάω γιατί εδώ και 4 μήνες που έχω την δικιά μου, κάνω τα ίδια πράγματα. Αλλά τα τελευταία 4-5 ξυρίσματα έχω αποτυχίες στον αφρό. Σήμερα μάλιστα, όταν άπλωνα σαπουνάδα στο πρόσωπο, έτρεξε νερό στην λαβή του πινέλου, πράγμα που δεν μου είχε συμβεί ούτε στο ξεκίνημα!!! Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι πλέον κρατάει περισσότερο νερό η τρίχα και χρειάζεται περισσότερο τίναγμα πριν φορτώσω το πινέλο και κάνω τον αφρό.
Τι λέτε;
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Επικοινωνία:
Σωστά.
Ανάλογα με την τρίχα του, μερικά πινέλα όταν στρώσουν ίσως δε χρειάζονται καθόλου μούλιασμα, απλά βρέξιμο σε τρεχούμενο νερό...
Ανάλογα με την τρίχα του, μερικά πινέλα όταν στρώσουν ίσως δε χρειάζονται καθόλου μούλιασμα, απλά βρέξιμο σε τρεχούμενο νερό...
- stratri1
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 1254 times
- Been thanked: 865 times
Ε... είπα κι εγώ..... :dash
Όταν πρωτόπιασα πινέλο στα χέρια μου έκανα αφρό της προκοπής και τώρα δεν μπορώ να αφρίσω; Τώρα το κατάλαβα :hellas
Όταν πρωτόπιασα πινέλο στα χέρια μου έκανα αφρό της προκοπής και τώρα δεν μπορώ να αφρίσω; Τώρα το κατάλαβα :hellas
- Wazzaa
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Εγώ κάνω αυτό που είπανε και άλλα άτομα εδώ.
Το μουλιάζω όσο κάνω μπάνιο σε όσο ζεστό νερό μου φαίρνει η βρύση. Σχεδόν καυτό δηλαδή. Μετά από 7-8 λεπτά που βγαίνω, είναι τζάμι. Ακόμα βέβαια δεν έχει στρώσει τελείως, αλλά είναι και το 4 ξύρισμα με αυτό το πινέλο (Semogue 1250)
Το μουλιάζω όσο κάνω μπάνιο σε όσο ζεστό νερό μου φαίρνει η βρύση. Σχεδόν καυτό δηλαδή. Μετά από 7-8 λεπτά που βγαίνω, είναι τζάμι. Ακόμα βέβαια δεν έχει στρώσει τελείως, αλλά είναι και το 4 ξύρισμα με αυτό το πινέλο (Semogue 1250)
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015