Αγορά δεύτερης ξυριστικής μηχανής

Άβαταρ μέλους
Stam
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 314 times
Been thanked: 209 times

Έξι μήνες περίπου μετά το πρώτο μου ΠΞ, αισθάνομαι πως ήρθε η ώρα να αποκτήσω τη δεύτερη μηχανή μου.

Σε αυτό το διάστημα, με 4 ξυρίσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα, βελτίωσα την τεχνική μου, ανακάλυψα υπέροχα σαπούνια και κρέμες, πειραματίστηκα με λεπίδες και απέκτησα συνήθειες παρέα με την πιστή μου Merkur 34C HD. Ανταποκρίθηκε τέλεια στο ρόλο της, ήταν σίγουρα εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσω και θεωρώ πως θα συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ για πολλά χρόνια ακόμα.

Θέλω όμως να δοκιμάσω και κάτι καινούριο/διαφορετικό και θα ήθελα τη συμβουλή σας, τουλάχιστον ως προς τη γενική κατεύθυνση που πρέπει να κινηθώ.
Θέλω μια μηχανή πιο επιθετική από την 34, με ελαφρώς μεγαλύτερη λαβή και μεγαλύτερο βάρος, αφού θα ήθελα αντίστοιχο ζύγισμα από τη στιγμή που θα αυξηθεί το μήκος της μηχανής.

Σκεφτόμουν ότι οι βασικές επιλογές είναι τρεις:

-Πιο επιθετική closed comb. Είτε λόγω βάρους/ζυγίσματος, είτε λόγω κεφαλής. Μάλλον η πιο ήπια και ασφαλής επιλογή που μπορώ να κάνω σε αυτό το σημείο.
-Οpen comb. Φοβάμαι όμως για το αν οι επιλογές εδώ προσφέρονται για καθημερινό ξύρισμα μέσα στη βδομάδα.
-Αdjustable. Έχουν το πλεονέκτημα ότι με τα διάφορα διακριτά επίπεδα θα έχω ευελιξία, ενώ μάλλον προσφέρουν μια ομαλή και σταδιακή μετάβαση σε επιθετικότερες ρυθμίσεις, ώστε προσδιορίσω και να καταλάβω κι εγώ ευκολότερα τις ανάγκες μου.

Να αναφέρω ότι εμφανισιακά είμαι γοητευμένος από την R41 '13 rosegold και τις διάφορες vintage gillette adjustable όπως Aristocrat & Fatboy.

Περιμένω τις απόψεις σας!
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Γιατί δεν κοιτάς την Merkur Futur ,κατηγορία από μόνη της !!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη.
Εαν θέλεις μεγαλύτερη λαβή, αυξημένο βάρος και πιο επιθετική συμπεριφορά, κοίταξε την Futur.
Η συγκεκριμένη θα σε βοηθήσει και σε μια πιο ομαλή μετάβαση και ακριβή κλιμάκωση, αφού κάθε ρύθμιση αλλάζει σημαντικά τη συμπεριφορά της.
Βέβαια να λάβεις υπόψη σου οτι θα χρειασθείς κάποιο χρόνο για να την συνηθίσεις λόγω βάρους και μήκους.
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Κοίτα τη Merkur Progress και τη Futur.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29946 times
Been thanked: 30301 times

Η δική μου πρόταση είναι η 39C. Ελαφρώς πιο επιθετική από την 34-άρα, σαφώς πιο αποτελεσματική, μπορείς να την χρησιμοποιείς όσο συχνά θέλεις (αφού την μάθεις μετά από μερικά ξυρίσματα) και σε καλύπτει και από θέμα διαστάσεων, πιο βαριά και πιο μακρυά λαβή.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

αν είχες μια "συμβατική μηχανή" δηλαδή 3 κομματιών θα σου πρότεινα Σταμάτη τη λαβή bulldog με την ίδια κεφλή που θα χες...τώρα και εγώ σου προτείνω την futur μιας και την έχω επιβεβαιώνω οτι προσφέρει βάθος στο ξύρισμα,ευκολία στη χρήση και ταιριάζει σε πολλές λεπίδες σε μένα πάνω απο 20 μάρκες έκατσαν καλά...
αν και είναι λίγο ακριβή για όποιον θέλει κάτι πιο οικονομικό η parker έχει μερικά μοντέλα επιθετικά π.χ r22,r99 κ.λ.π (και με βάρος/μεγάλο-μικρό μάκρος λαβής.)
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
Stam
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 314 times
Been thanked: 209 times

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Σχετικά με τις Futur και Progress, αυτό που με αποθαρρύνει είναι ότι είναι ελαφρώς εκτός του budget των περίπου 50 ευρώ που έχω στο μυαλό μου, κυρίως όμως το γεγονός ότι δεν με ενθουσιάζει η εμφάνισή τους. Γενικά μου αρέσουν μοντέλα πιο "vintage" αισθητικής και στην progress μου χαλάει το σύνολο αυτό το πλαστικό κουμπί..

Αντώνη η 39 έχει ίδιο ζύγισμα και διαστάσεις με την 38, αλλά slanted κεφαλή?
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29946 times
Been thanked: 30301 times

Ναι, μόνο η κεφαλή αλλάζει. Αφού σου άρεσε η 34-άρα, πιστεύω ότι θα σου αρέσει και αυτή. Όχι ότι οι adjustable που σου πρότειναν τα πιδιά δεν είναι καλές, κάθε άλλο.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

parker r89-r22 είναι πολύ καλές επιλογές...
η r71 επίσης πολύ καλή γύρω στο 20ευρο με τα μεταφορικά από λιμάνι...
σε αυτήν την τιμή δεν υπάρχει κάτι πιο καλό...
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Εάν θέλεις πάντως να δεις πως θα είναι μια πιο επιθετική μηχανή στο πρόσωπό σου μπορείς να δοκιμάσεις το επονομαζόμενο "shimming", που δεν θα σου κοστίσει και τίποτε. Δηλαδή να πάρεις μια (π.χ. χρησιμοποιημένη λεπίδα), να ψαλιδίσεις τις δύο κόψεις και να την βάλεις κάτω από την κανονική λεπίδα στη μηχανή σου. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται το διάκενο και η μηχανή γίνεται λίγο πιο επιθετική. Μπορείς να δεις κάποιες φωτογραφίες εδώ για να πάρεις μια ιδέα.
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”