Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Σε όλους μας το σαπούνι αυτή την εικόνα παρουσιάζει . Εντάξει , θα προτιμούσα και εγώ να μην ραγίζει αλλά αυτή η εικόνα δεν με χαλάει κιόλας. Οι ιδιότητες του παραμένουν αναλλοίωτες. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να το τρίψει κιόλας . Για μένα προσωπικά και βάση ιδιοτήτων είναι αν όχι το κορυφαίο , μέσα στην τοπ δυάδα των σαπουνιών που έχω χαλαρά.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
-
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Eγώ θα έλεγα πως ακριβώς επειδή αφυδατώνεται και σπάει με βολεύει που το έχω στο δικό του μπολ.
Το αγόρασα, το πάλεψα, το πούλησα, το ξαναγόρασα απο αυτόν που το πούλησα, το ξαναπροσπάθησα, το έμαθα ( πιστεύω ) πήρα και refill ( θα πάρω κι'άλλο στο μέλλον ) όχι επειδή μ'αρέσει σα σαπούνι, αλλά γιατί εκτίμησα το τι μπορεί να κάνει.
Στη πορσελάνη του σε αναμονή και όποτε το ζητήσω, ξέρω. Ζεστό νεράκι να ξεδιψάσει το σαπούνι και τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Το αγόρασα, το πάλεψα, το πούλησα, το ξαναγόρασα απο αυτόν που το πούλησα, το ξαναπροσπάθησα, το έμαθα ( πιστεύω ) πήρα και refill ( θα πάρω κι'άλλο στο μέλλον ) όχι επειδή μ'αρέσει σα σαπούνι, αλλά γιατί εκτίμησα το τι μπορεί να κάνει.
Στη πορσελάνη του σε αναμονή και όποτε το ζητήσω, ξέρω. Ζεστό νεράκι να ξεδιψάσει το σαπούνι και τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
Πρώτη μου γνωριμία με το MWF σήμερα.... Πρώτες εντυπώσεις: θετικές!
Αρχικά, έχοντας διαβάσει διάφορα για τη δυσκολία στον αφρισμό του, μάλλον το παράκανα με το φόρτωμα και το μούλιασμα, και μου βγήκε αφρός για 7 περάσματα + ξύρισμα γούνας! :mad Αυτό είναι το υπόλοιπο μετά το πρώτο πέρασμα:

Δεν μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε στον αφρισμό, και δεν έχω και ιδιαίτερη εμπειρία από σκληρά σαπούνια. Βοήθησε το Samogue OC vristle? Δεν ξέρω...
Έπειτα, το άρωμά του: υπέροχο! Δεν έχω διαβάσει κάτι το ιδιαίτερο για το άρωμα, αλλά εμένα μου ήταν και αισθητό και πολύ αρεστό. Μου έφερε στο νου κι σε εξοχή, γλυκερό αιθέριο έλαιο, τέτοια πράγματα...
Ως προς τη χρήση, καθώς ξυριζόμουν σκεφτόμουν: "τι, αυτό είναι;" Δεν ένιωθα το ξυράφι να γλιστράει ιδιαίτερα, αντιθέτως κάπως κόλλαγε. Ο αφρός ήταν κάπως διαφορετικός στην αίσθηση από αυτό που έχω συνηθίσει από τις κρέμες... Σκεφτόμουν ότι ίσως να μην είναι και κάτι τόσο το ιδιαίτερο τελικά...
Ωστόσο, εκεί που το σαπούνι έδειξε τα δόντια του ήταν στο 4ο και ειδικα στο 5ο (!!!) πέρασμα (και τα δύο κόντρα!) Τα 4 περάσματα τα κάνω σχεδόν πάντα. Στην κόντρα λοιπόν, διαπίστωσα πολύ μεγάλη διαφορά στην αίσθηση απ' ότι με ότι άλλο έχω χρησιμοποιήσει. Ένιωθα πολύ λιγότερο τράβηγμα. Αφού τελείωσε απροβλημάτιστα και είχα ακόμη αφρό αρκετό για να κάνω και μπάνιο :xp1 είπα "τι διάολο, δε δοκιμάζω ακόμη ένα;". Έκανα λοιπόν άλο ένα πολύ γρήγορο 5ο πέρασμα, κόντρα, και η αίσθηση ήταν απόλυτα ομαλή! :shocking
Στο τέλος, άπλωσα τον υπόλοιπο αφρό στο πρόσωπο και τον άφησα όσο ξέπλενα τα εργαλεία... Μετά το ξέπλυμά του με ζεστό νερό, είχα ένα απολύτως μαλακόδέρμα, με μηδενικούς ερεθισμούς, παρά τα 5 (!!) περάσματα (το σύγκρινα με τον πωπώ του 25 ημερών γιού μου και είχε παρόμοια αίσθηση :xp1 :megagrin :megagrin )
Συμπερασματικά: νομίζω ότι το σαπούνι αυτό έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, αλλά θέλει μια σχετική εξοικείωση μαζί του. Σίγουρα αξίζει η δοκιμή ου, δεν το συζητώ...
Αρχικά, έχοντας διαβάσει διάφορα για τη δυσκολία στον αφρισμό του, μάλλον το παράκανα με το φόρτωμα και το μούλιασμα, και μου βγήκε αφρός για 7 περάσματα + ξύρισμα γούνας! :mad Αυτό είναι το υπόλοιπο μετά το πρώτο πέρασμα:

Δεν μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε στον αφρισμό, και δεν έχω και ιδιαίτερη εμπειρία από σκληρά σαπούνια. Βοήθησε το Samogue OC vristle? Δεν ξέρω...
Έπειτα, το άρωμά του: υπέροχο! Δεν έχω διαβάσει κάτι το ιδιαίτερο για το άρωμα, αλλά εμένα μου ήταν και αισθητό και πολύ αρεστό. Μου έφερε στο νου κι σε εξοχή, γλυκερό αιθέριο έλαιο, τέτοια πράγματα...
Ως προς τη χρήση, καθώς ξυριζόμουν σκεφτόμουν: "τι, αυτό είναι;" Δεν ένιωθα το ξυράφι να γλιστράει ιδιαίτερα, αντιθέτως κάπως κόλλαγε. Ο αφρός ήταν κάπως διαφορετικός στην αίσθηση από αυτό που έχω συνηθίσει από τις κρέμες... Σκεφτόμουν ότι ίσως να μην είναι και κάτι τόσο το ιδιαίτερο τελικά...
Ωστόσο, εκεί που το σαπούνι έδειξε τα δόντια του ήταν στο 4ο και ειδικα στο 5ο (!!!) πέρασμα (και τα δύο κόντρα!) Τα 4 περάσματα τα κάνω σχεδόν πάντα. Στην κόντρα λοιπόν, διαπίστωσα πολύ μεγάλη διαφορά στην αίσθηση απ' ότι με ότι άλλο έχω χρησιμοποιήσει. Ένιωθα πολύ λιγότερο τράβηγμα. Αφού τελείωσε απροβλημάτιστα και είχα ακόμη αφρό αρκετό για να κάνω και μπάνιο :xp1 είπα "τι διάολο, δε δοκιμάζω ακόμη ένα;". Έκανα λοιπόν άλο ένα πολύ γρήγορο 5ο πέρασμα, κόντρα, και η αίσθηση ήταν απόλυτα ομαλή! :shocking
Στο τέλος, άπλωσα τον υπόλοιπο αφρό στο πρόσωπο και τον άφησα όσο ξέπλενα τα εργαλεία... Μετά το ξέπλυμά του με ζεστό νερό, είχα ένα απολύτως μαλακόδέρμα, με μηδενικούς ερεθισμούς, παρά τα 5 (!!) περάσματα (το σύγκρινα με τον πωπώ του 25 ημερών γιού μου και είχε παρόμοια αίσθηση :xp1 :megagrin :megagrin )
Συμπερασματικά: νομίζω ότι το σαπούνι αυτό έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, αλλά θέλει μια σχετική εξοικείωση μαζί του. Σίγουρα αξίζει η δοκιμή ου, δεν το συζητώ...
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Ωραία παρουσίαση Βασίλη. Στο συμπέρασμα σου είναι και το ρεζουμέ της υπόθεσης. Το σαπούνι έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά θέλει εξοικείωση μαζί του. Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί κάποιος να το κρίνει και να βγάλει τελικό πόρισμα με δυο-τρία ξυρίσματα μαζί του . Αρκετοί άλλαξαν γνώμη στην πορεία για αυτό το σαπούνι (εννοείται προς το πολύ καλύτερο). Για εμένα όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν είναι χαλαρά το Νο 1 σαπούνι μου οσον αφορά της ιδιότητες.digibill έγραψε:Συμπερασματικά: νομίζω ότι το σαπούνι αυτό έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, αλλά θέλει μια σχετική εξοικείωση μαζί του
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Όσο το χρησιμοποιείς τόσο θα στρώνει και θα γίνεται ακόμα καλύτερο, είναι με διαφορά για μένα πρώτο σε όλα.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Επικοινωνία:
Όπως προείπα, στην αρχή ένιωθα το ξυράφι να σκαλώνει και κάπως ξενέρωσα... Αλλά στην κόντρα η διαφορά ήταν σημαντική. Πιστεύω πως δεν είχα πετύχει 100% την υγρασία στον αφρό. Σίγουρα θα κάνω κι άλλες δοκιμές..
Εντύπωση μου έκανε το άρωμά του: διέτρεξα το παρόν θέμα και διάβασα ότι σε κάποιους αφήνει ένα άρωμα γαλατίλας... Εγώ δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα κάτι σε γαλακτερό, πιο πολύ σε άνθος μου έκανε (σαν χαρακτήρας πηγαίνει κάπως προς την tobs jermyn street). Έχει αλλάξει κάτι στη σύνθεση του σαπουνιού;
Εντύπωση μου έκανε το άρωμά του: διέτρεξα το παρόν θέμα και διάβασα ότι σε κάποιους αφήνει ένα άρωμα γαλατίλας... Εγώ δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα κάτι σε γαλακτερό, πιο πολύ σε άνθος μου έκανε (σαν χαρακτήρας πηγαίνει κάπως προς την tobs jermyn street). Έχει αλλάξει κάτι στη σύνθεση του σαπουνιού;
-
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Tα τελευταία 84 χρόνια ,νομίζω πως όχι.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Και εγω όπως εχω πει μου αρέσει αρκετά η μυρωδιά του MWF χωρίς να τρελαίνομαι βέβαια . Αλλα ομοιότητα στο άρωμα με την jermyn street δεν βλέπω καμία....
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Επικοινωνία:
3η ή 4η χρήση του σαπουνιού σήμερα και πραγματικά έδειξε τα δόντια του: παχύς αφρός και έντονα λιπαντικό φιλμ πάνω στο δέρμα! Άφρισε δε σε χρόνο dt, δεν χρειάστηκε ούτε καν να το μουλιάσω (έριξα λίγο χλιαρό νερό επάνω του και σε λιγότερο από ένα λεπτό πήρε γαλακτερό χρώμα, σημάδι ότι το σαπούνι άρχισε να διαλύεται στο νερό!). Αναρωτιέμαι με τα όσα έχω διαβάσει περί δυσκολίας αφρισμού, σε εμένα το MWF αφρίζει πιο εύκολα κι από την cella!
Μήπως χρειάζεται 2-3 χρήσεις μέχρι να στρώσει;
Αναφορικά με το άρωμά του, νομίζω πως την πιο εύστοχη περιγραφή την έκανε φίλος που το μύρισε και δεν έχει καμία σχέση με σαπούνια και ξυρίσματα: "μυρίζει κάτι πολύ αγνό"
Μήπως χρειάζεται 2-3 χρήσεις μέχρι να στρώσει;
Αναφορικά με το άρωμά του, νομίζω πως την πιο εύστοχη περιγραφή την έκανε φίλος που το μύρισε και δεν έχει καμία σχέση με σαπούνια και ξυρίσματα: "μυρίζει κάτι πολύ αγνό"

- Stam
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 314 times
- Been thanked: 209 times
Η δική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι θέλει το χρόνο του μεσα σε χλιαρό νερό για να αποδώσει τα μέγιστα.
Επίσης είμαι λίγο συντηρητικός με το νερό γιατί το εύρος της σωστής αναλογίας θεωρώ πως είναι πιο περιορισμένο σε σχέση με άλλα σαπούνια (πχ το cella που προανέφερες). Στην πορεία προσθέτω μέχρι να το πετύχω.
Μάλλον χρησιμοποιείς και κάποιο δυνατό πινέλο για να κάνεις αφρό τόσο απροβλημάτιστα όσο περιγράφεις. Από τα πινέλα μου το SOC Bristle το δαμάζει ευκολότερα σε σχέση με το EJ Best.
Επίσης είμαι λίγο συντηρητικός με το νερό γιατί το εύρος της σωστής αναλογίας θεωρώ πως είναι πιο περιορισμένο σε σχέση με άλλα σαπούνια (πχ το cella που προανέφερες). Στην πορεία προσθέτω μέχρι να το πετύχω.
Μάλλον χρησιμοποιείς και κάποιο δυνατό πινέλο για να κάνεις αφρό τόσο απροβλημάτιστα όσο περιγράφεις. Από τα πινέλα μου το SOC Bristle το δαμάζει ευκολότερα σε σχέση με το EJ Best.