Εργασίες στα ξυράφια μου

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Για τις ταινίες φαίνεται τελείώς λάθος η επιλογή μου;
Μήπως έπρεπε να ξεκινήσω χωρίς ταινία για να προσπαθήσω να στρώσω τη ράχη από τυχόν παλαιό "φάγωμα"; Κατά το φτιάξιμο της κόψης από τη μία πλευρά στη μέση αρχικά είχα μικρότερο πλάτος αιθέρα. Προσπάθησα να το διορθώσω βέβαια, αλλά σίγουρα δεν είναι τέλειο. Αυτός ηταν ο λόγος που αποφάσισα να φτιάξω και δεύτερη κόψη.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Eαν εχει φαγωθεί η ραχη νομιζω ότι δεν πρεπει να βαζουμε καθολου ταινια , αφου ηδη εχει αλλαξει η γεωμετρια του μαχαιριού και η ζημια εχει ηδη γινει .
Η ταινια εχει νοημα μονο για να μην καταστραφει η ραχη σε καποιο ταλαιπωρημενο μαχαιρι στην περιοχη του αθερα και που μπορει να ξεκινήσουμε και κατω από 1000 , με την προυποθεση ότι η ραχη είναι καινουργια ,εάν εχει φαγωθεί τοτε καλυτερα χωρις ταινια.
Οι 4 στρωσεις ταινια μαλλον υπερβολή είναι ,προταση μου είναι να σπασεις την κοψη και να το ακονισεις εκ νεου χωρις ταινια.
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Άρα η θεωρία ότι η ταινία βοηθάει να υπάρχει σωστότερη γωνία στο wedge δεν ισχύει;
Τέλος πάντων, θα το δοκιμάσω τη Δευτέρα και θα δω πως πάει.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Eαν εχει φαγωθεί η ραχη θα εχει μειωθεί και η αποσταση από την κοψη του αρα εάν βαλουμε ταινια πως θα εχουμε σωστη γωνια ?
Το πρόβλημα που εχω δει εγω είναι όταν η ραχη σε μερικα σημεια είναι περισοτερο φθαρμενη π.χ στην μεση ,τοτε παρατηρούμε την διαφορά του πλατους του αθερα στις δυο οψεις.
Όταν δοκιμασεις ενημερωσε μας σε παρακαλω.
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

ΕΠειδη εχω ακονισει καμποσα wedges ξεκινα με 2 στρωματα ταινιας αν σου φαινεται υπερβολικα μικρο το bevel τοτε αφαιρεσε ενα. Στα παλια wedges καλο ειναι να βαζουμε ταινια διοτι τα περισσοτερα εχουν πολλα ακονισματα στην πλατη τους. Μην αποπειραθεις να το ακονισεις χωρις ταινια γιατι μπορει να καταληξεις με ενα τεραστιο bevel που μετα ειναι παρα πολυ δυσκολο να το διορθωσεις.
Δες αυτο το βιντεακι, σε βοηθαει να μπεις στην φιλοσοφια.

[youtube][/youtube]
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Και μερικές φωτογραφίες της κόψης του Joseph Elliot, όπως διαμορφώθηκε μετά το ακόνισμα:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Πολυ καλα νεα Χαρη, το ξυραφι σου δεν εχει μεγαλη φθορα!!! Εγω πιστευω οτι θα σηκωνε ευκολα μονο 2 κομματια ταινιας χωρις δευετρη κοψη, αλλα και παλι αυτο ειναι προσωπικη προτιμηση αν δεις οτι σε ικανοποιει στο ξυρισμα ολα καλα!
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Ναι το ξυράφι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλά όπως βλέπεις το πλάτος του αιθέρα είναι αρκετά μεγάλο, παρά τις τρεις στρώσεις ταινίας. Φυσικά σημασία έχει και το πάχος της ταινίας. Την δικιά μου την υπολογίζω περίπου 0.10-0.12mm.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Και ομως Χαρη για wedge ειναι ιδιαιτερα μικρο. Το θυμασαι τον Reynolds που ειχα παρει απο τον UKRob;

Εικόνα

(Στεναχωρη ιστορια θα στην πω απο κοντα καποια μερα...)
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Λοιπόν, το ξύρισμα με το Joseph Elliot's πήγε πάρα πολύ καλά. Κοφτερό όσο θα ήθελα, περισσότερο μαλακό από ότι περίμενα!
Μου έκανε εντύπωση ότι έκανε θόρυβο όταν ξυριζόμουν, όχι βέβαια όπως ένα Full Hollow, αλλά σίγουρα περισσότερο από το το Joseph Rodgers 1/4 Hollow.
Πιθανόν να έχει σχέση με την μεγάλη γωνία που έφτιαξα με τα πολλαπλά στρώματα ταινίας.
Πάντως το ξύρισμα μου άρεσε πολύ και δεν πρόκειται να χαλάσω την κόψη. Για να δούμε όμως πόσα ξυρίσματα θα αντέξει.
Χάρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συντήρηση - ανακατασκευή”