Εργασίες στα ξυράφια μου

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Οταν μιλαμε για ορυκτες πετρες δεν ξερεις ακριβως ποσα grit ειναι γιατι καθε πετρωμα ειναι απο διαφορετικο κοματι του νταμαριου . Λαβε υπ οψιν σου και το εξης, ενα καλοακονισμενο μαχαιρι ξυριζει καλα και στα 10Κ και στα 12Κ ,θελω να πω οτι το ακονισμα ισως ειναι προβληματικο απο την αρχη και τωρα ισως να πρεπει να το ξανα ακονισεις αφου σπασεις τον κοψη σε ενα ποτηρι .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Λοιπον εχθες ακονισα το Reynolds στην βελγικη με την μεθοδο Unicot (συμβουλη του Νικου (hero) ). Μετα το ακονισμα δεν χρησιμοποιησα παστες στο ξυλο μπαλσα αλλα στροπαρα το ξυραφι περιπου 300 φορες. Σημερα στο ξυρισμα ηταν αποδεκτο, ομως ενω μου εδωσε ενα πολυ καλο αποτελεσμα ειχα λιγο τραβηγμα να πω την αληθεια. Τωρα λεω να το περασω απο τις παστες και αν δεν βελτωθει πισω στην
πετρα με νερο. Εσεις τι προτεινετε;
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Πισω με νερο και δοκιμη , εάν εβαλες ταινια για να κανεις το ακονισμα θα πρεπει να ξαναβαλεις διαφορετικα δεν θα κανεις τιποτα .
Γενικα είμαι κατά την χρηση παστας μετα το ακονισμα (μονο η πρασινη οξειδίου κανει ), οι παστες είναι καλες μονο όταν μετα από αρκετα ξυρισματα θελει φρεσκάρισμα και να μας βγαλει μερικα ακομη.
Θα σου στειλω email για αυτό που ειπαμε ;)
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Σήμερα πέρασα 50 φορές το Bismarck απο coticule με νερό και λίγες φορές απο CrOx. Στροπαρισμα καμιά 150 φορές και αύριο θα κάνω το τεστ!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Περασα σημερα το F.Reynolds απο πρασινη και κοκκινη παστα σε ξυλο μπαλσα και μπορω να πω οτι πλεον ειναι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα. Κοφτερο και παραλληλα μαλακο αντιμετωπισε γενια μιας ημερας χωρις κανενα προβλημα.

Τελικα η ικανοποιηση που παιρνεις οταν ξυριζεσαι με ενα μαχαιρι που εχεις αναπαλαιωσει και ακονισει μονος σου ειναι απιστευτη!!!
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Ειδες Ιασονα με υπομονη όλα γινονται , κάθε ξυραφι πρεπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικα. Ακονιζεις δοκιμάζεις και επιστρεφεις εαν κατι δεν εγινε σωστα , Το ξυρισμα είναι ο απολυτος δεικτης όλα τα αλλα είναι θεωρια .
Σε περιμενω για αυτό που ζητησες .
Νίκος
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Ημέρα ακονίσματος του νέου αποκτήματός μου, του Joseph Elliot 6/8" Wedge.

Αφού ξεκίνησα με ένα ίσιωμα της Naniwa Chosera 1000 grit και της Coticule και μετά από μία καλή απολύμανση / αποστείρωση (στο μέτρο του δυνατού) ακολούθησα τα εξής:

-Βάσει πλάτους και πάχους ξυραφιού, αποφάσισα να ακονίσω το ξυράφι με 3 στρώσεις ταινίας, που σύμφωνα με υπολογισμούς που βρήκα εδώ αντιστοιχεί σε περίπου 17 μοίρες γωνία.
-40 κύκλους σε κάθε πλευρά συνοδευόμενο από 15 x strokes στην Chosera. Ακολούθησαν δοκιμές TNT και ΤPT. Η μέθοδος επαναλήφθηκε μερικές φορές, με μερικά διορθώματα μέχρι να πετύχω (το κατά δυνατόν) ίσιο αιθέρα. Δεν είμαι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα, αλλά αρκετά ικανοποιημένος. Στο τέλος του σταδίου το ξυράφι έκοβε (σε όλο του το μήκος) με σχετική άνεση τρίχες στο χέρι.
-σε αρκετά πηκτή λάσπη στην Coticule έκανα 40 x strokes.
-σε λίγο αραιότερη λάσπη, έκανα 30 κανονικά x strokes.
-τοποθέτησα άλλη μία ταινία στη ράχη και έκανα σε αντίστοιχα αραιή λάσπη, άλλα 30 x strokes.
-ακολούθησαν με 60 x strokes σε σκέτο νερό και
-20 περάσματα σε CroX

Μετά από 120 περάσματα στο δέρμα το ξυράφι φαίνεται ικανοποιητικά κοφτερό και περνάει (οριακά) το τεστ της τρίχας σε όλο το μήκος.
Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα για να δω τι ψάρια έχω πιάσει!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Μπραβο Χαρη, καλη αρχη!!!

Προσωπικα μου φαινονται τα τεσσερα στρωματα ταινια υπερβολικα, μεχρι δυο ειναι καλυμμενος. Ισως αντιμετωπισεις θεμα επαφης του αιθερα με το δερμα οταν στροπαρεις.

Αν θες να εισαι σιγουρος οτι παιρνεις το μεγιστο απο την 1000 πρεπει το ξυραφι σου να περναει το τεστ της τριχας, μονο τοτε εισαι 100% σιγουρος οτι το ξυραφι δεν θα εχει κανενα θεμα στο τελος του ακονισματος.
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Τον αριθμό των στρωσεων της ταινίας τον υπολόγισα βάσει του excel που υπάρχει το link που έδωσα. Δεν ξέρω αν είναι υπερβολικό, αλλά με τρεις στρωσεις, θεωρητικά πάντα, είχα περίπου 17 μοίρες γωνία, τη δε τελευταία στρώση την έβαλα για να δημιουργήσω δεύτερη κόψη (μέθοδος unicot).
Μπορεί να έχεις δίκιο. Θα δούμε στο ξύρισμα πως θα τα πάει. Πάντως η Chosera μου φάνηκε περισσότερο αργή από ότι περίμενα.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Που να ειχες παρει και την SS !!!!
Το Ιασονας με Ο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συντήρηση - ανακατασκευή”