Αυτο το σαπούνι έκατσε πολύ καλά στο πρόσωπο μου ,καθολου ερεθισμούς πολυ καλή ενυδάτωση ,και υπέροχο άρωμα ( η αλήθεια ειναι οταν το αγόρασα συνηρμικά απο το όνομα του το μυαλό μου πήγε σε άρωμα έντονο και βαρύ ,ευτυχώς όμως που δεν ήταν έτσι .)
Εχω ήδη παραγγείλει τo balsam ,και έπονται και τα υπόλοιπα. :green
Tabac Original σαπούνι - κρέμα ξυρίσματος.
- Value
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 117 times
Ξέρω ότι το ερώτημα είναι ελαφρώς off-topic, ωστόσο επειδή όλοι γράφετε καλά λόγια για το συγκεκριμένο σαπούνι, θέλω να ρωτήσω το εξής. Μύρισα το after shave της tabac στο hondos και δε μου άρεσε το άρωμα. Σκέφτομαι όμως, ότι μπορεί αυτό να συνέβη και λόγω οινοπνεύματος. Θεωρείτε (όσοι τουλάχιστον έχετε χρησιμοποιήσει το after shave) ότι είναι το ίδιο αρωματικά με το σαπούνι; Επίσης ποια είναι η μυρωδιά που σας έρχεται όταν το χρησιμοποιείτε; (Αναφέρομαι στο σαπούνι.) Ο Αντώνης είδα ότι αναφέρει λεμόνι. Είναι καθαρή μυρωδιά λεμονιού, ή έχει και άλλες νότες μέσα;
Βαλάντης
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29313 times
- Been thanked: 29443 times
Βαλάντη, μην βασίζεσαι στις δικές μου περιγραφές, το άρωμα είναι υποκειμενικό. Εμένα μου έφερνε σε λεμόνι, άλλος μπορεί να σου πει λ.χ. κανέλα! :megagrin
Κατ' εμέ, έχει το ίδιο άρωμα με το after shave αλλά λιγότερο έντονο. Αν γενικώς δεν σου άρεσε η μυρωδιά του after shave, τότε δεν θα σου αρέσει και η μυρωδιά από το σαπούνι. Αν απλά ήταν πολύ έντονο το άρωμα για σένα και ήθελες απλά πιο διακριτικό, τότε μπορεί και να σου αρέσει.
Όλα αυτά ως προς το άρωμα βέβαια γιατί ποιοτικά είναι αλλού.
Κατ' εμέ, έχει το ίδιο άρωμα με το after shave αλλά λιγότερο έντονο. Αν γενικώς δεν σου άρεσε η μυρωδιά του after shave, τότε δεν θα σου αρέσει και η μυρωδιά από το σαπούνι. Αν απλά ήταν πολύ έντονο το άρωμα για σένα και ήθελες απλά πιο διακριτικό, τότε μπορεί και να σου αρέσει.
Όλα αυτά ως προς το άρωμα βέβαια γιατί ποιοτικά είναι αλλού.
- Arisk
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
Δυο φορές που ξυρίστηκα με το σαπούνι δεν κατάφερα να κάνω σωστό αφρό. Ειμαι βλεπετε μαθημένος με κρέμες. Σήμερα όμως θυμήθηκα ενα ποστ που ηταν βυθισμένα μεσα στον νυπτήρα με το ζεστο νερό ολόκληρο το πινέλο και ολοκληρο το πορσελάνινο μπωλ με το σαπούνι. Λέω δεν το δοκιμάζω... Μάλιστα φόρτωσα το πινέλο ανάποδα. Δηλαδή το μπωλ με το αριστερο χέρι να κοιτάει προς τα κάτω και το πινέλο όρθιο με το δεξί να φορτώνει.
Παιδιά έκανα ενα τέλειο αφρό γρήγορα κ πολύ πηχτό, και αυτό οδήγησε σε ένα τέλειο χωρίς καθόλου κοψιματα ξύρισμα
Παιδιά έκανα ενα τέλειο αφρό γρήγορα κ πολύ πηχτό, και αυτό οδήγησε σε ένα τέλειο χωρίς καθόλου κοψιματα ξύρισμα
Άρης
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Άρα το πρόβλημα σου ήταν το φόρτωμα,γιατί η ανωτέρω διαδικασία αυτό βοηθάει. Με τι πινέλο το έχεις δουλέψει το tabac Αρη;
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- Arisk
- Λύκειο
- 15
Με το EJ silvertip. Μήπως είναι πολύ μαλακό για σαπούνι;
Άρης
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29313 times
- Been thanked: 29443 times
Κατ' εμέ Άρη δεν είναι το κατάλληλο πινέλο. Συνήθως δουλεύω τα σαπούνια με χοίρο, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πω δεν μπορείς και με τον ασβό. Αλλά νομίζω πως ειδικά το silvertip είναι πολύ μαλακό για το tabac.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Ναι, παρόλο που ειδικά το tabac είναι ένα σαπούνι που μέσα σε όλα τα άλλα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να παιχτεί από μαλακά πινέλα, θα έλεγα ότι συγκεκριμένο πάρα είναι μαλακό και θέλει πολύ δουλειά να το καταφέρεις. Είναι επίσης οφθαλμοφανές ότι το πρόβλημα σου ήταν το φόρτωμα. Με ένα καλό αγριόχοιρο θα πετύχαινες το ίδιο αποτέλεσμα με λίγο (η και καθόλου) νερό στην επιφάνεια του σαπουνιού για ένα λεπτό πράγμα που κυρίως θα σου δώσει οικονομία αλλά και καλύτερο αποτέλεσμα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- Arisk
- Λύκειο
- 15
Ωραία οπότε αφού είχα σκοπό να πάρω ένα semogue (μου αρέσει η ξύλινη λαβή του) θα πάρω κάτι τέτοιο.
Θα ανοίξω θέμα για να με συμβουλεψουν οι έχοντες semogue.
Θα ανοίξω θέμα για να με συμβουλεψουν οι έχοντες semogue.
Άρης
- Value
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 117 times
Όχι που δε θα ψηνόμουνα να το αγοράσω μετά από όσα έχω διαβάσει από εσάς για αυτό το σαπούνι. Επειδή είχα μυρίσει το after shave και δεν μου πολυάρεσε η μυρωδιά, παρήγγειλα το refill που έρχεται φθηνότερο και το έβαλα σε ένα μικρό στρογγυλό μπολάκι για ξηρούς καρπούς με καπάκι. Μια χαρά έκατσε και με αρκετό ύψος ώστε να μη ξεχειλίζει ο αφρός. Πάμε στο διά ταύτα τώρα.
Η μυρωδιά του, εξακολουθεί να μη με τρελαίνει. Ένας φίλος που το μύρισε, μου είπε ότι του φέρνει κάτι σε παλιό κουρείο. Στη δική μου μύτη μου θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μυρωδιά πούδρας με musk. Κι ενώ η μυρωδιά της πούδρας μου αρέσει, η μυρωδιά του musk όχι ιδιαίτερα. Κάπου ανάμεσα στα δύο, ίσως θα μπορούσε να πει κανείς (με το δικό μου οσφρητικό κριτήριο πάντα) ότι βρίσκονται πνιγμένες και κάποιες νότες λεμονιού.
Έχοντας εμπειρία δημιουργίας αφρού μόνο με το proraso και το arko, το συγκεκριμένο σαπούνι δε με δυσκόλεψε καθόλου με τη δημιουργία αφρού. Χωρίς να το μουλιάσω ιδιαίτερα (έριξα απλώς μερικές σταγόνες νερού κανά λεπτό πριν αρχίσω να το δουλεύω με τον ασβό) πολύ εύκολα και γρήγορα άρχισε να δημιουργείται αφρός. Χωρίς να επιμείνω ιδιαίτερα, άρχισα να το δουλεύω στο πρόσωπό μου. Αρχικά ο αφρός ήταν αδύναμος με αρκετές φουσκάλες και μάλλον υδαρής. Σύντομα όμως άρχισε να σφίγγει. Μετά από δυο-τρία λεπτά δούλεμα στο πρόσωπο και με μια βουτιά ακόμα σε νερό, το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Ένας πλούσιος αφρός, γυαλιστερός, πηχτός και ιδιαίτερα προστατευτικός από ότι διαπίστωσα στη συνέχεια.
Το ξύρισμα θα έλεγα πως ήταν απροβλημάτιστο με τον συγκεκριμένο αφρό. Με λίγα λόγια, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα βρει κάτι καλύτερο από πλευράς ποιότητας αφρού σε σαπούνι ξυρίσματος. Αυτό που παρατήρησα επίσης είναι ότι στο ξέβγαλμα της μηχανής, έπρεπε να τρέξει περισσότερο νερό για φύγει ο αφρός πάνω από τη μηχανή σε σχέση με τα σαπούνια που προανέφερα. Εύκολα καταλαβαίνουμε από αυτό και μόνο νομίζω το επίπεδο της προστασίας που προσφέρει το συγκεκριμένο σαπούνι στο πρόσωπο. Αν εξαιρέσουμε τη μυρωδιά (πράγμα υποκειμενικότατο όπως έχουμε καταλάβει πια εδώ μέσα όλοι φαντάζομαι) είναι ένα πολύ μα πολύ καλό σαπούνι ξυρίσματος, με άριστα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη.
Αγόρασα το refill στην τιμή των 9 ευρώ. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα σε σχέση με ό,τι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα; Θα έλεγα ανεπιφύλακτα ναι, αν μου άρεσε η μυρωδιά. Τώρα θα πω απλώς ναι. Τα αξίζει. Ας μην ξεχνάμε, ότι ένας γκαζοτενεκές κοστίζει κατά μέσο όρο γύρω στα 3-4 ευρώ, και βγάζει πόσα ξυρίσματα ας πούμε; Τριάντα; Το tabac το κόβω να βγάζει τουλάχιστον τα πενταπλάσια. Για να μη πω δεκαπλάσια. Οπότε ας βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του. Σε σχέση τώρα με ένα σαπούνι σαν το arko η το proraso που κοστίζει γύρω στα 2-3 ευρώ, τα επιπλέον 6 ευρώ είναι πιστεύω μια καλή τιμή για την καλύτερη ποιότητα που παίρνει κανείς. Όταν βέβαια τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν πάνω από τα 15 ευρώ, τότε αρχίζω και γίνομαι τσιφούτης αλλά και δύσπιστος. :megagrin
Η μυρωδιά του, εξακολουθεί να μη με τρελαίνει. Ένας φίλος που το μύρισε, μου είπε ότι του φέρνει κάτι σε παλιό κουρείο. Στη δική μου μύτη μου θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μυρωδιά πούδρας με musk. Κι ενώ η μυρωδιά της πούδρας μου αρέσει, η μυρωδιά του musk όχι ιδιαίτερα. Κάπου ανάμεσα στα δύο, ίσως θα μπορούσε να πει κανείς (με το δικό μου οσφρητικό κριτήριο πάντα) ότι βρίσκονται πνιγμένες και κάποιες νότες λεμονιού.
Έχοντας εμπειρία δημιουργίας αφρού μόνο με το proraso και το arko, το συγκεκριμένο σαπούνι δε με δυσκόλεψε καθόλου με τη δημιουργία αφρού. Χωρίς να το μουλιάσω ιδιαίτερα (έριξα απλώς μερικές σταγόνες νερού κανά λεπτό πριν αρχίσω να το δουλεύω με τον ασβό) πολύ εύκολα και γρήγορα άρχισε να δημιουργείται αφρός. Χωρίς να επιμείνω ιδιαίτερα, άρχισα να το δουλεύω στο πρόσωπό μου. Αρχικά ο αφρός ήταν αδύναμος με αρκετές φουσκάλες και μάλλον υδαρής. Σύντομα όμως άρχισε να σφίγγει. Μετά από δυο-τρία λεπτά δούλεμα στο πρόσωπο και με μια βουτιά ακόμα σε νερό, το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Ένας πλούσιος αφρός, γυαλιστερός, πηχτός και ιδιαίτερα προστατευτικός από ότι διαπίστωσα στη συνέχεια.
Το ξύρισμα θα έλεγα πως ήταν απροβλημάτιστο με τον συγκεκριμένο αφρό. Με λίγα λόγια, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα βρει κάτι καλύτερο από πλευράς ποιότητας αφρού σε σαπούνι ξυρίσματος. Αυτό που παρατήρησα επίσης είναι ότι στο ξέβγαλμα της μηχανής, έπρεπε να τρέξει περισσότερο νερό για φύγει ο αφρός πάνω από τη μηχανή σε σχέση με τα σαπούνια που προανέφερα. Εύκολα καταλαβαίνουμε από αυτό και μόνο νομίζω το επίπεδο της προστασίας που προσφέρει το συγκεκριμένο σαπούνι στο πρόσωπο. Αν εξαιρέσουμε τη μυρωδιά (πράγμα υποκειμενικότατο όπως έχουμε καταλάβει πια εδώ μέσα όλοι φαντάζομαι) είναι ένα πολύ μα πολύ καλό σαπούνι ξυρίσματος, με άριστα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη.
Αγόρασα το refill στην τιμή των 9 ευρώ. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα σε σχέση με ό,τι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα; Θα έλεγα ανεπιφύλακτα ναι, αν μου άρεσε η μυρωδιά. Τώρα θα πω απλώς ναι. Τα αξίζει. Ας μην ξεχνάμε, ότι ένας γκαζοτενεκές κοστίζει κατά μέσο όρο γύρω στα 3-4 ευρώ, και βγάζει πόσα ξυρίσματα ας πούμε; Τριάντα; Το tabac το κόβω να βγάζει τουλάχιστον τα πενταπλάσια. Για να μη πω δεκαπλάσια. Οπότε ας βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του. Σε σχέση τώρα με ένα σαπούνι σαν το arko η το proraso που κοστίζει γύρω στα 2-3 ευρώ, τα επιπλέον 6 ευρώ είναι πιστεύω μια καλή τιμή για την καλύτερη ποιότητα που παίρνει κανείς. Όταν βέβαια τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν πάνω από τα 15 ευρώ, τότε αρχίζω και γίνομαι τσιφούτης αλλά και δύσπιστος. :megagrin
Βαλάντης