Merkur 37C - Slant Bar
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Χρήστο εγώ όταν πήρα την 34C η λεπίδα με ξέσκισε. Βέβαια και κανονικές Merkur όταν είχα πάρει, ήταν μακράν οι χειρότερες, για εμένα...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- xristos_metal
- Δημοτικό

- 15
- Been thanked: 15 times
Αλλο αυτο,αλλο δεν ειναι καλες και δε πουλανε, και αλλο οτι βαζουν χαλασμενες. Εγω δεν ειδα κανενα προβλημα στη δικια μου.Stefanos έγραψε:Εδώ κανεις δεν την χρησιμοποιεί.. Και γενικότερα, η τιμή των λεπίδων είναι ΑΠΑΡAΔΕΚΤΗ!
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
H ύπαρξη των Slant Bar Safety Razors, δηλαδή οφείλεται στην θεωρεία ότι η ιδανική κίνηση ξυρίσματος δεν είναι η κάθετη αλλά η διαγώνιος. Μια κίνηση παρόμoια με αυτή μετά το 01:00 στο παρακάτω (άσχετο κατά τα άλλα) Video του Mantic.
[youtube][/youtube]
Υποτίθεται ότι η στραβή και ασύμμετρη τοποθέτηση της λάμας εξομοιώνει αυτή την κίνηση και δημιουργεί μεγαλύτερη επιθετικότητα. Αν και στην θεωρεία δεν μου είναι σαφές το πώς συμβαίνει αυτό, στην πράξη αποδεικνύεται εξαιρετικό εργαλείο. Σαφώς πιο επιθετική από την 34C, λίγο πιο βαριά σαν αίσθηση (δεν την ζύγισα) και με το κέντρο βάρους να σπρώχνει περισσότερο την κεφαλή. Μια πολύ καλή λύση για αυξημένη επιθετικότητα σε χαμηλό κόστος, και παλαιού τύπου μηχανή.
Δεν έχω δοκιμάσει Open comp ή Futur άρα δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις.
Όμως η μοναδική της ασυμμετρία την καθιστά κατάλληλη και για την εφαρμογή άλλων τεχνικών, φορμών και γραμμών. Οπότε συνεχίζεται….
[youtube][/youtube]
Υποτίθεται ότι η στραβή και ασύμμετρη τοποθέτηση της λάμας εξομοιώνει αυτή την κίνηση και δημιουργεί μεγαλύτερη επιθετικότητα. Αν και στην θεωρεία δεν μου είναι σαφές το πώς συμβαίνει αυτό, στην πράξη αποδεικνύεται εξαιρετικό εργαλείο. Σαφώς πιο επιθετική από την 34C, λίγο πιο βαριά σαν αίσθηση (δεν την ζύγισα) και με το κέντρο βάρους να σπρώχνει περισσότερο την κεφαλή. Μια πολύ καλή λύση για αυξημένη επιθετικότητα σε χαμηλό κόστος, και παλαιού τύπου μηχανή.
Δεν έχω δοκιμάσει Open comp ή Futur άρα δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις.
Όμως η μοναδική της ασυμμετρία την καθιστά κατάλληλη και για την εφαρμογή άλλων τεχνικών, φορμών και γραμμών. Οπότε συνεχίζεται….
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- Slur
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Το Gillete Slide μερικές φορές το εφαρμόζω και εγώ με το μαχαίρι στον δεξί τμήμα του λαιμού μου όπου 100% κόντρα δεν μπορώ να πάω λόγο φοράς των τριχών.
Με μαχαίρι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και θέλει πολύ προσοχή! Δεν το συνιστώ σε κανέναν.
Όμως πετυχαίνω καλά αποτελέσματα
Με μαχαίρι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και θέλει πολύ προσοχή! Δεν το συνιστώ σε κανέναν.
Όμως πετυχαίνω καλά αποτελέσματα
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- Aris
- Λύκειο

- 15
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 50 times
Με γεια Αποστολη.....περιμενουμε εντυπωσεις
Μαγκες τις προαλλες ταχυδρομησα ενα δεμα στη Καλιφορνια και εφτασε σε 5 εργασιμες με κανονικο ταχυδρομειο!!!
Η πλακα ειναι οτι οταν ειχα στειλει κατι λεπιδες στον Γιαννη στα Μεγαρα ειχε κανει 7 εργασιμες!!!! :dash
Μαγκες τις προαλλες ταχυδρομησα ενα δεμα στη Καλιφορνια και εφτασε σε 5 εργασιμες με κανονικο ταχυδρομειο!!!
Η πλακα ειναι οτι οταν ειχα στειλει κατι λεπιδες στον Γιαννη στα Μεγαρα ειχε κανει 7 εργασιμες!!!! :dash
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Αποτι με εχουν πει γνωστοι (δεν το εχω δοκιμασει) το 37c ειναι τοσο επιθετικο πλεον οσο το 11c ενω το προηγουμενο μοντελο μολις ηταν πιο επιθετικο. Πολλοι που το πηραν και ειχαν και το 11c απογοητευτηκαν με την αποδοση του.
Αρη στο Γιαννη και γενικοτερα οταν στειλεις κατι εντος ή προς το Μπανανισταν αργει γιατι στο γραφειο των ΕΛΤΑ του παραληπτη το αφηνουν να σιτεψει. Και γιατι να εργαστουν σε μια ΔΕΚΟ γρηγορα, αφου τα ιδια λεφτα θα παρουν...
Αρη στο Γιαννη και γενικοτερα οταν στειλεις κατι εντος ή προς το Μπανανισταν αργει γιατι στο γραφειο των ΕΛΤΑ του παραληπτη το αφηνουν να σιτεψει. Και γιατι να εργαστουν σε μια ΔΕΚΟ γρηγορα, αφου τα ιδια λεφτα θα παρουν...

- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Μαλακο δερμα μα σκληρα γενια εχω κληρονομικως απο τον πατερα μου.Merkur Slant 37C safety razor in chrome.
The Merkur Slant is very similar to the Merkur HD but with a slanted blade exposure. Recommended to people with the unfortunate combination of a heavy beard and sensitive skin and able to product an incredibly close shave. The Slant is a chrome plated heavyweight safety razor. Supplied with one Merkur razor blade.
Αυτουνου βεβαια ειναι μαυρα μα τα δικα μου κοκκινοξανθα.
Μηπως για ατομα σαν εμενα αυτη ειναι καλυτερη απο την 34C ;
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 14
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Κατά τη γνώμη μου καλές επιλογές είναι οι Merkur Progress και Merkur Futur. Αμφότερες ρυθμιζόμενες, ώστε να δεις αν προτιμάς επιθετική κεφαλή ή ήπια, με την ίδια ξυριστική μηχανή ασφαλείας.
http://www.shaving.ie/categories/Safety ... ty-Razors/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.shaving.ie/categories/Safety ... ty-Razors/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Το εχω πει και θα το ξαναπω: Ως αρχαριοι, μακρια τα δαχτυλα σας απο την Futur!!! Δειτε στο αντιστοιχο νημα! To 37c ειναι επιθετικο οσο το 11c, αλλα θελει πιο πολλη τεχνικη γιατι λιγο να σε ξεφυγει σε φιλετιασε. Και παλι καλα, το προηγουμενο μοντελο του ηταν πολυ πιο επιθετικο απο την 11c! Και τα 2 ειναι εργαλεια που πρεπει να κατεχει κανεις το αθλημα με κλειστα ματια! Το κατεχετε? Παρτε τα. Η 34c ειναι μια κλασικη ξυριστικη μηχανη με αριστες επιδοσεις. Βαλτε μεσα και δοκιμαστε με Feather, Astra Superior Platinum (ASP), Astra Superior Platinum Keramik (ASPK), Super+ Platinum, Kai, Rapira (αντε και Personna Red) ή τεσπα ΑΥΤΗ την κατηγορια, οχι με BiC, Derby, Wilkinson, Gillette ή δεν ξερω και γω τι..
Οπως το εχω πει και αλλου:
Με τη Futur ειναι σα να εχεις Zastava και να κατσεις πισω απο το τιμονι μιας Lamborghini και να περιμενεις ιδια συμπεριφορα!!! ΔΕΝ μπορεις να το κατεχεις.
Δεν "τα βαζω" με κανεναν, και δεν θελω να "υποδειξω" σε καποιον τιθα κανει με τα λεφτα του (ακομη και αυτο το διαβασα) απλα δεν θελω να αναγκαστω να διαβαζω καντηλια που προερχονται απο φιλετιασματα με adjustable και δη Futur! Και οποιος εχει τη Futur ηδη, δε σημαινει οτι δεν θα κοπει! Η Futur οχι μονο κοβει, κοβει ΑΣΧΗΜΑ.
Εαν καποιος θελει να δοκιμασει adjustable, μπορει να παρει απο το λιμανι μια καλοδιατηρημενη Gillette slim adjustable ή μια Fatboy. Φοβερα εργαλεια, τα οποια τα εχω δοκιμασει και εχω κανει απιστευτα ξυρισματα!
Οπως το εχω πει και αλλου:
Με τη Futur ειναι σα να εχεις Zastava και να κατσεις πισω απο το τιμονι μιας Lamborghini και να περιμενεις ιδια συμπεριφορα!!! ΔΕΝ μπορεις να το κατεχεις.
Δεν "τα βαζω" με κανεναν, και δεν θελω να "υποδειξω" σε καποιον τιθα κανει με τα λεφτα του (ακομη και αυτο το διαβασα) απλα δεν θελω να αναγκαστω να διαβαζω καντηλια που προερχονται απο φιλετιασματα με adjustable και δη Futur! Και οποιος εχει τη Futur ηδη, δε σημαινει οτι δεν θα κοπει! Η Futur οχι μονο κοβει, κοβει ΑΣΧΗΜΑ.
Εαν καποιος θελει να δοκιμασει adjustable, μπορει να παρει απο το λιμανι μια καλοδιατηρημενη Gillette slim adjustable ή μια Fatboy. Φοβερα εργαλεια, τα οποια τα εχω δοκιμασει και εχω κανει απιστευτα ξυρισματα!

- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Σαφης.Stefanos έγραψε:Η 34c ειναι μια κλασικη ξυριστικη μηχανη με αριστες επιδοσεις. Βαλτε μεσα και δοκιμαστε με Feather, Astra Superior Platinum (ASP), Astra Superior Platinum Keramik (ASPK), Super+ Platinum, Kai, Rapira (αντε και Personna Red) ή τεσπα ΑΥΤΗ την κατηγορια, οχι με BiC, Derby, Wilkinson, Gillette ή δεν ξερω και γω τι..
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»