για φατουράν μου δείχνει όσο μπορώ να καταλάβω από την φωτό.
Χρησιμοποιώ δύο κομπολόγια. Ενα "χειμωνιάτικο" κεχριμπαρένιο κι ένα "καλοκαιρινό" μάτι της τίγρης.
Κομπολοϊ
-
- Δημοτικό
- Δημοσιεύσεις: 440
- Εγγραφή: 10 Φεβ 2016, 16:07
- 8
- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 715 times
Εχει ασπρα νερα μεσα και οι χαντρες εχουν ακανονιστο σχημα,παντως σε αλατισμενο νερο δεν επιπλεει και παντου λενε οτι το γνησιο κεχριμπαρι επιπλεει.Οταν τριβω τις χαντρες μεταξυ τους βγαζει μια υποψια μυρωδιας ρετσινιου.Απλα θελω να ξερω τι ειναι κι αν αξιζει.Στις τρυπες που περναει το κορδονι υπαρχει φθορα.
- y.v
- Δημοτικό
- Δημοσιεύσεις: 541
- Εγγραφή: 13 Νοέμ 2011, 11:57
- 12
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 927 times
- Been thanked: 1832 times
- Ηλικία: 66
Το κεχριμπάρι επιπλέει στο αλατόνερο! Επιπλέον το παλιο οξειδωνεται ολα αυτα τα χρονια στην ατμόσφαιρα και γινεται επιφανειακα ευθρυπτο.
Αν ήταν πραγματικα παλιο κεχριμπαρενιο, θα ήταν χάλια η επιφάνειά του.
Αυτο μου φαινεται σαν αυτο που λενε οι κομπολογαδες «Μαστίχα». Ενα παλιό μειγμα βακελιτη με άλλες ρητινες, παρομοιο περιπου με το φατουραν και της ίδιας εποχής, αλλά φθηνότερο και γι αυτό πιο διαδεδομένο.
Συνηθως έχει , κρεμ ή κίτρινη ή καφετι, ή πορτοκαλί γενική απόχρωση. Οταν το καψεις κοκκινιζει (κόκκινο έως σκουρο βυσσινι) και έτσι το ξεχωριζεις από τα συγχρονα πλαστικα που ειναι φτιαγμενα τα φθηνα κομπολόγια που τα αντιγράφουν (φαινεται ότι κάποιοι, κάποτε, το εχουν δοκιμάσει και σ αυτό, αλλά χονδροειδώς με αναπτηρα)
Το κεχριμπαρι αν πυρωσεις μια καρφιτσα και την ακουμπήσεις πανω του ή το καψεις, βγαζει καπνο που μυριζει όμορφα έντονα ρετσινι.
Εσυ αυτο που μυριζεις, πρεπει να ειναι ή μυρωδια του βακελίτη.
Επίσης βλεπω ότι ο παπάς εναι σπασμενος στα δύο και μετα τα έχουν συναρμολογισει λάθος.
Το πανω μερος θελει να μπει δευτερο και αναποδα ,ενώ το δευτερο να μπει πρώτο όπως ειναι.
Αν ήταν πραγματικα παλιο κεχριμπαρενιο, θα ήταν χάλια η επιφάνειά του.
Αυτο μου φαινεται σαν αυτο που λενε οι κομπολογαδες «Μαστίχα». Ενα παλιό μειγμα βακελιτη με άλλες ρητινες, παρομοιο περιπου με το φατουραν και της ίδιας εποχής, αλλά φθηνότερο και γι αυτό πιο διαδεδομένο.
Συνηθως έχει , κρεμ ή κίτρινη ή καφετι, ή πορτοκαλί γενική απόχρωση. Οταν το καψεις κοκκινιζει (κόκκινο έως σκουρο βυσσινι) και έτσι το ξεχωριζεις από τα συγχρονα πλαστικα που ειναι φτιαγμενα τα φθηνα κομπολόγια που τα αντιγράφουν (φαινεται ότι κάποιοι, κάποτε, το εχουν δοκιμάσει και σ αυτό, αλλά χονδροειδώς με αναπτηρα)
Το κεχριμπαρι αν πυρωσεις μια καρφιτσα και την ακουμπήσεις πανω του ή το καψεις, βγαζει καπνο που μυριζει όμορφα έντονα ρετσινι.
Εσυ αυτο που μυριζεις, πρεπει να ειναι ή μυρωδια του βακελίτη.
Επίσης βλεπω ότι ο παπάς εναι σπασμενος στα δύο και μετα τα έχουν συναρμολογισει λάθος.
Το πανω μερος θελει να μπει δευτερο και αναποδα ,ενώ το δευτερο να μπει πρώτο όπως ειναι.
Γιάννης B.
-
- Δημοτικό
- Δημοσιεύσεις: 440
- Εγγραφή: 10 Φεβ 2016, 16:07
- 8
- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 715 times
Τον εφτιαξα τον παπα,ηταν οντως αναποδα,το φατουραν δεν επιπλεει?Εκει που ακουμπουν οι χαντρες μεταξυ τους ειναι φθαρμενο,να τονισω εδω πως το κομπολοι ηταν σε αχρηστια πολλα χρονια γι αυτο διατηρουνται οι χαντρες σε καλη κατασταση.Τελος παντων μακαρι να ηταν κεχριμπαρενιο....
Added in 13 hours 20 minutes 37 seconds:
Μου μπήκε μικρόβιο παιδιά και ψάχνομαι για πρεσσαριστο μέχρι Παρίσι που είναι και ποιο οικονομική.Εχει να προτείνει κάποιος ιντερνετικο μαγαζί αξιόπιστο?Το kexribari.gr το γνωρίζει κανένας?
Added in 13 hours 20 minutes 37 seconds:
Μου μπήκε μικρόβιο παιδιά και ψάχνομαι για πρεσσαριστο μέχρι Παρίσι που είναι και ποιο οικονομική.Εχει να προτείνει κάποιος ιντερνετικο μαγαζί αξιόπιστο?Το kexribari.gr το γνωρίζει κανένας?
-
- Δημοτικό
- Δημοσιεύσεις: 440
- Εγγραφή: 10 Φεβ 2016, 16:07
- 8
- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 715 times
Για ενα πρεσσαριστο ενδιαφέρομαι,λόγω οικονομιας,ίδιες ακριβώς ιδιότητες με το ατοφιο από ότι κατάλαβα αν και έχει και ατοφια σε καλές τιμες.Υπαρχει διαφορά στην αίσθηση ατοφιο-πρεσσαριστο;