Ήρθε η ώρα να γράψω για τον αγαπημένο μου καπνό!
The MALLARD - κάποτε ήταν MELLOW MALLARD - σκέτη βιρτζίνια, με μηδέν άρωμα κατά την νταν τομπάκο, προσωπικά πιστεύω οτι ρίχνουν λίγο δαμάσκηνο, αλλά πιθανά να είναι προσωπική αφέλεια.
Ο καπνός έχει αλλάξει με την έννοια ότι παλιότερα ήταν πιο σκούρος και πιο γευστικός. Αργότερα από το ιντερνετ μάθαμε ότι τέλειωσαν τα αρχικά αποθέματα που είχε η νταν τομπάκο και τα νέα δεν ήταν ίδια, αρκετοί στεναχωρήθηκαν με αυτό, προσωπικά ευχαριστήθηκα γιατί το βρίσκω λογικό να μην μπορεί να είναι ίδιες οι παρτίδες από χρονιά σε χρονιά. Ο καπνός είναι γευστικός με υπέροχο άρωμα και πριν καπνιστεί και καθώς καπνίζεται. Μπορεί άνετα να συνδυαστεί με άλλους καπνούς και να δημιουργήσει χαρμάνια. ΠΧ τον ανακατεύω με σολάνι σίλβερ σε ποικιλία αναλογιών (50-50, 70-30 κλπ) και παίρνω φοβερό αποτέλεσμα, επίσης ανακατεύεται και με αρωματικούς καπνούς που κατά κανόνα βελτιώνει τη γεύση τους και κάνει κάπως πιο σκοτεινό το άρωμα τους χωρίς να το αδυνατίζει ιδιαίτερα. Ούτε υποψία δαγκώματος με φίλτρο, ψιλοδαγκώνει στη φάλκον αν καπνιστεί εντατικά. Καπνίζεται ολη μέρα βεβαίως, αν και από τις 11 - 12 το πρωί πιο ευχάριστα αλλά χρήσιμο είναι να συνοδεύεται από κάποιο ρόφημα.
Οι τελευταίες παρτίδες του δεν είναι τόσο 'νόστιμες' όσο οι παλιότερες (πχ 4-5 χρόνια πριν αν δεν απατώμαι) αλλά σε κάθε περίπτωση έχουν πολύ ωραία γεύση βιρτζίνια και δεν απογοητεύουν, ιδίως αν συγκριθεί με άλλους βιρτζίνια καπνούς, πχ τον τιμ νο νέιμ χρυσό που κατά πολλούς είναι πολύ καλός, εγώ τον βρίσκω πολύ πίσω απο τον μάλαρντ και και ως γεύση και ως άρωμα. Αλλά αυτά είναι γούστα. Το κόψιμο του είναι χονδρό 'ρίμπον' όπως είθισται να αποκαλείται, δεν μοιάζει με αντίστοιχα κομμένα χαρμάνια ιδιωτικής ετικέτας πχ ταμπάκ τρέμπερ βιρτζίνια μίξουρ που είναι πολύ καλός καπνός ή κοντόρ ταμπάκ ν.3/33 που είναι πολύ γευστικός καπνός, είναι βιρτζίνια με χαρακτήρα. Υστερεί σε σχέση με κάποια φλέικ πράγμα που μου φαίνεται λογικό, ειδικά αν το φλέικ έχει κάτσει καιρό στο τιν.
Σε όλες τις πίπες καπνίζεται ευχάριστα, ειδικά σε σε αλεξάντερ που τον έχω καπνίσει πολύ το κάπνισμα είναι εξαιρετικά γλυκό, όπως και σε στρωμένη πίπεξ. Σε πιο καλές πίπες που όμως καπνίζουν καλά τα αποτελέσματα είναι λαμπρά. Σε φάλκον και πήλινη παίρνεις τον καπνό ως έχει χωρίς τη γλύκα, αλλά και πάλι ευχαριστημένος μπορείς να είσαι καθώς ο καπνός είναι αξιόλογος από μόνος του.
Η τιμή του τώρα: 22 ευρώ τα 100 γραμμάρια σε κονσέρβα, 48,20 τα 250 γραμμάρια σε σακουλάκι (50 γραμμάρια έχω πάνω από 10 χρόνια να αγοράσω οπότε δεν αναφέρω όποιος θέλει ας κάνει ένα σερτς στον ιστό) έχω την αίσθηση ότι είναι καλή τιμή σε σχέση με αυτές που γενικά παίζουν και με δεδομένο οτι υπάρχουν αρωματικά χαρμάνια σαφώς υποδεέστερα σε γεύση και ποιότητα που είναι ακριβότερα.
Για όποιον θέλει καπνό με σχετικά φυσική μυρωδιά και γεύση χωρίς υπερβολές και σε καλή τιμή ο μάλαρντ είναι ότι πρέπει.