Tiger 6/8
Ενα απο τα τελευταια ξυραφια μου βρεθηκε στην Ελλαδα σε κατασταση NOS και ειναι φτιαγμενο στο Solingen πιθανοτατα στη δεκαετια του 60 απο την εταιρεια TIGER.Τα ξυραφια αυτα, απο οτι εμαθα,τα ειχαν σε ιδιαιτερη εκτιμηση οι κουρεις λογω της ποιοτητας του μεταλλου και του βαψιματος.Το ξυραφι ειναι 6/8 και 1/4 σφηνα, χρειαστηκε δε λιγη δουλεια στις πετρες για να δωσει ενα πραγματικα εξαιρετικο ξυρισμα.Το ενδιαφερον του εκτος της ποιοτητας του ξυρισματος βρισκεται και στο κουτι του οπου ο τοτε εισαγωγεας ειχε φροντισει να υπαρχουν και οδηγιες χρησης στα Ελληνικα ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Apostolos την 01 Απρ 2013, 14:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Τίτλος με κεφαλαία, αδέσποτος σύνδεσμος.
Λόγος: Τίτλος με κεφαλαία, αδέσποτος σύνδεσμος.
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1362 times
- Been thanked: 4912 times
Ακριβώς το ίδιο έχει φτάσει και στα δικά μου χέρια:

Εντωμεταξύ, νόμιζα οτι το δικό μου έχει παραμορφωμένη κόψη, αλλά από όσο βλέπω, όλα έχουν λίγο περίεργο σχήμα.

Εντωμεταξύ, νόμιζα οτι το δικό μου έχει παραμορφωμένη κόψη, αλλά από όσο βλέπω, όλα έχουν λίγο περίεργο σχήμα.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 14
- Has thanked: 24216 times
- Been thanked: 7844 times
Με γειά!
ΥΓ. Καλά, οι οδηγίες είναι όλα τα λεφτά! :megagrin
ΥΓ. Καλά, οι οδηγίες είναι όλα τα λεφτά! :megagrin
Γιάννης
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Ωραία ξυράφια παιδιά, μπράβο σας και όντως οι οδηγίες συγκινούν!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Να τα χαίρεστε! Όμορφα ξυραφια!
Χάρης
- νικος
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 241 times
Πολυ ωραια ξυραφια!! Οσο για τις οδηγιες τη να πης μαλλον τοτε μας υπολογιζαν ως αγοραστικο κοινο ή μπορει να ηταν υποχρεωτικο για να διοχετευτη στην ελληνικη αγορα. Οπως και να εχει ειναι οντως ολα τα λεφτα
Ολα ειναι δρομος
-
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Κυριοι, καλη σας μερα! Ειμαι καινουριος στο φορουμ και ειναι το πρωτο μου ποστ! Εδω και λιγο καιρο, επεσε στα χερια μου ενα ξυραφι "τιγρεως", οπως γραφουν οι οδηγιες στα Ελληνικα πανω στο κουτι. Ειναι του πατερα μου που το ειχε αγορασει πιτσιρικας και το χρησιμιποιησε δυο τρεις φορες ολες κι ολες. Η λαμα ειναι σαν πριονι και εχει στιγματα οξειδωσης διασπαρτα παντου! Δεν ξερω πώς να ποσταρω φωτο ακομα για να σας το δειξω, αλλα θα ηθελα, οταν μου πείτε πώς, να ρωτησω αν η κατασταση σωζεται για να μεταπηδησω απο merkur 15c open σε αυτο!
Ευχαριστω και καλες ξούρες!!!!!!!
Ευχαριστω και καλες ξούρες!!!!!!!
Το πετσοκόβειν, εστί φιλοσοφείν.
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 28665 times
- Been thanked: 28582 times
Καλωσόρισες φίλε μου και καλή αρχή.
Είναι ωραίο που έχεις ένα τέτοιο απόκτημα από τον πατέρα σου και χαιρόμαστε που θες να το μοιραστείς μαζί μας. Οδηγίες για το πως μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες μπορείς να δεις εδώ, αν υπάρχουν απορίες ευχαρίστως να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.
Είναι ωραίο που έχεις ένα τέτοιο απόκτημα από τον πατέρα σου και χαιρόμαστε που θες να το μοιραστείς μαζί μας. Οδηγίες για το πως μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες μπορείς να δεις εδώ, αν υπάρχουν απορίες ευχαρίστως να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.
-
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Καλως σας βρηκα και ευχαριστω για την απαντηση! Με την πρωτη ευκαιρια θα ακολουθησω τις οδηγιες και θα ανεβασω φωτο! Βεβαια, θα φριξετε με την κατασταση του, αλλα πρεπει να ειναι γυρω στα 30+ χρονων ξυραφι!
Θανκς!
Θανκς!
Το πετσοκόβειν, εστί φιλοσοφείν.