Και το δικό μου συγκριτικό.
Personna Med Prep vs Personna Lab Blue.
Αφορά φυσικά μόνο το δικό μου πρόσωπο.
Είχα ξυριστεί παλιότερα με την Med Prep (αλλά με κλώνο της Futur) και ενώ μου είχε κάνει καλό ξύρισμα, δεν εκτίμησα ότι αξίζει τα λεφτά της.
Αργότερα πήρα την Blackbird, που έγινε η βασική μηχανή μου και δοκιμάζοντας λεπίδες, κατέληξα ότι οι Lab Blue που έδινε δώρο η Blackland με τη μηχανή, μου έδινε τα πιο γλυκα και απροβλημάτιστα ξυρίσματα, χωρίς ερεθισμούς ακόμα και σε κόντρες και buffing.
Διαβάζοντας ότι οι Lab Blue είναι ίδιες με τις Med Prep, ήθελα καιρό να τις συγκρίνω.
Έφτασε η μέρα λοιπόν.
Ένα μάγουλο με τη μία, ένα μάγουλο με την άλλη.
Ξεκίνησα το πρώτο πέρασμα με την γνωστή μου Lab Blue. Οκ γνωστό το αποτέλεσμα.
Άλλαξα λεπίδα και πρώτο πέρασμα στο άλλο μάγουλο.
Μια διαφορά ένιωσα αρχικά στο ακουστικό feedback. Η Med Prep ακουγόταν λίγο πιο πολύ.
Το αποτέλεσμα μετά το πρώτο πέρασμα ήταν σχεδόν ίδιο. Η Lab Blue είχε κάνει ελάχιστα πιο βαθύ ξύρισμα.
Μετά και το 3ο πέρασμα όμως είχα ίδιο αποτέλεσμα στο βάθος ξυρίσματος.
Η Lab Blue όμως πήρε 10/10 στον ερεθισμό και η Med Prep 9/10.
To Alum ετσουξε ελάχιστα στα δύσκολα σημεία του λαιμού που είχα κάνει κόντρα και buffing με την Med Prep, ενώ στη μεριά που ξυρίστηκα με την Lab Blue δεν ένιωσα το παραμικρό.
Κι αυτό οφείλεται υποθέτω στο ότι επέμεινα ασυναίσθητα λίγο περισσότερο με την Med Prep για να έχω το ίδιο αποτέλεσμα και όχι σε κάποια διαφορά στο υλικό κατασκευή ας πούμε.
Όπως και να έχει, η Lab Blue, ακόμα κι αν είχα το ίδιο αποτέλεσμα, μόνο και μόνο ότι κοστίζει πολύ λιγότερο, κερδίζει το συγκριτικό.
Θα συνεχίσω τη δοκιμή και στα επόμενα ξυρίσματα, για να δω και την αντοχή τους σε ξυρίσματα.
Βέβαια από τη στιγμή που η Lab Blue μου βγάζει άνετα 5 ξυρίσματα (περισσότερα δεν θέλω κιόλας, ακόμα κι αν μπορούσε), δεν έχει νόημα το τεστ αντοχής, αλλά θα το κάνω.

SOTD
Sunday 1/9/2024
- Time: Morning
- Beard: 2 Days
- Razor: Blackland Blackbird Titanium Polished CC, 85mm
- Blade: Personna "Lab Blue" (#2) vs Personna Super (Med Prep) (#1)
- Brush: Maseto Manchurian Silver Tip Badger 26mm w/ OUMO Metal New Chubby Defender Handle
- Accessories: Blackland Blackbird Titanium Stand, Dscosmetic Deluxe Chrome Stand ds003 32mm, Skull Armor Mug, Yaqi Shaving Bowl
- Pre Shave: Shower, Papoutsanis Glycerine Classic Soap
- Shaving Soap: Saponificio Varesino Cubebe
- Alum: Osma Tradition alum stone
- After Shave Lotion: Saponificio Varesino Cubebe
- Eau De Perfume: Saponificio Varesino Cubebe
- Passes: 3 (WTG, XTG, ATG) + a little buffing
- Duration: 30''
- Outcome: BBS
- Irritation: 9/10 - 10/10
- Post Shave: 10/10
- Overall Rating: 10/10
Σπύρος Δέλτα.