Κύριοι, μιλάμε για ξυραφάκια. Δηλαδή για κάτι που εξορισμού θεωρείται αναλώσιμο και κοστίζει στην χειρότερη 0,2€ το ένα! Εν γένει ισχύουν όελς οι συμβουλές που προαναφέρθηκαν και βασίζονται σε σωστή θεωρία.
Αλλά ας μην τρελαινόμαστε! Ότι και να κάνετε, ακόμα κι ένα απλό ξέπλυμα, σε κάθε λεπίδα θα πάρετε 2-3 ξυρίσματα και η μηχανή σας θα ζήσει για πάνω από 15+ χρόνια.
Οπότε ας χαλαρώσουμε :megagrin
Για τα ξυραφάκια
- digibill
- Λύκειο
- 10
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 10
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
Συμφωνω απολυτα με τον digibill.εγω θα ελεγα οτι η μηχανη με σωστη φροντιδα μπορει να ζησει τουλαχιστον 30+.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 14
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Απο που να ξεκινησω.. χμ.. οκ. Θα σταθω μονο σε αυτο το κομματι, γιατι εχει σχεση με κατι που κανω αυτο τον καιρο, με σκοπο την αναρτηση εδω στην κοινοτητα.. Αυτο με τα πατηματα που λες ΔΕΝ ισχυει. Εφοσον δεν εχεις μηχανη 1€ Al Shabab, δεν ισχυει! Στο "project" που ετοιμαζω, εχει να κανει με τη διαρκεια ζωης μιας λεπιδας, κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και παραμετρους. Μια απο αυτες τις παραμετρους ειναι και το ολοκληρωτικο καθαρισμα της κεφαλης μετα απο καθε ξυρισμα. Δεν θα μπω σε λεπτομεριες, ουτε νουμερα, αλλα θα πω οτι μεχρι στιγμης η λεπιδα "δεν εχει καταλαβει Χριστο". Απο την αλλη, και σε παρακαλω μη με κακιωσεις, και με ολο τον σεβασμο στο προσωπο σου και το τι εχεις κανει μεχρι τωρα, αυτη η δηλωση σου που ανεφερα και γω πιο πανω, νομιζω ερχεται σε αντιθεση με την πρωτη προταση σου, "Να μου επιτρέψετε να πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη όχι σαν χρήστης DE στο ΠΞ αφού ακόμα είμαι άσχετος". Δεν θα πω οτι εισαι ασχετος, γιατι απλα δεν ειμαι ο αρμοδιος να το κρινω, αλλα και για λογους ευγενειας δεν θα επρεπε να λεμε κατι τετοια.. Αλλα θα πω οτι παραδεχεσαι πως εχεις ελλειψη εμπειριας. Κατι που ειναι νορμαλ, ολοι ειμασταν στην θεση σου.Tony έγραψε:Καλημέρα σε όλη την παρέα.
[...]
από την στιγμή που έχεις βάλει την λεπίδα και έχεις ξυριστεί απαγορεύεται δια ροπάλου :!@#! να την λύσεις για να την καθαρίσεις μέσα,εκτός και αν είναι η τελευταία της φορά και είναι για πέταμα,μόνο τότε μπορείς να λύσεις την μηχανή,γιατί αν το κάνεις σε καινούργια λεπίδα θα την χαλάσεις την καημένη την λεπίδα,δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανάκάτσει στην ίδια θέση στα πατήματά της δηλαδή με την καμία, ποιο εύκολο είναι να κερδίσεις το λότο :shocking
[...]
Πάντα Φιλικά Αντώνης
Φιλικα
Στεφος
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 28245 times
- Been thanked: 28067 times
Η αλήθεια είναι ότι κρατάω και εγώ τις ενστάσεις μου σε αυτό, καθώς καθαρίζω εντατικά την μηχανή μετά από κάθε ξύρισμα. Φυσικά εννοείται ότι αφαιρείται η λεπίδα και καθαρίζεται και αυτή. Καιε δεν έχω παρατηρήσει κάτι από αυτά που αναφέρονται.
Δεν λέω ότι είναι επιστημονική τεκμηρίωση αυτά που κάνω, είναι όμως μια διαδικασία που ακολουθώ εδώ και 3 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν λέω ότι είναι επιστημονική τεκμηρίωση αυτά που κάνω, είναι όμως μια διαδικασία που ακολουθώ εδώ και 3 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
- Vulcan
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 141 times
- Been thanked: 184 times
Θα συμφωνήσω 100% με τον Αντώνη. Έχω πειραματιστεί με έναν μόνο τύπο μηχανής ασφαλείας αλλά με πάνω από δέκα διαφορετικούς τύπους λεπίδων. Τα αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση είναι ότι το λύσε/δέσε της ίδιας λεπίδας έδινε χειρότερα ξυρίσματα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.Tony έγραψε:Καλημέρα σε όλη την παρέα.
...
Τώρα πάμε σε αυτό που είπε ο φίλος Ηρακλής...από την στιγμή που έχεις βάλει την λεπίδα και έχεις ξυριστεί απαγορεύεται δια ροπάλου :!@#! να την λύσεις για να την καθαρίσεις μέσα,εκτός και αν είναι η τελευταία της φορά και είναι για πέταμα,μόνο τότε μπορείς να λύσεις την μηχανή,γιατί αν το κάνεις σε καινούργια λεπίδα θα την χαλάσεις την καημένη την λεπίδα,δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανάκάτσει στην ίδια θέση στα πατήματά της δηλαδή με την καμία, ποιο εύκολο είναι να κερδίσεις το λότο :shocking
...
Πάντα Φιλικά Αντώνης
Σχολιάστηκε παλαιότερη αναφορά μου σε αυτό το θέμα σαν αστικός μύθος. Δεν θα ήθελα να μπω σε αντιπαράθεση διότι διαπιστώνω ότι και άλλοι έχουν παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο. Στο κάτω-κάτω πειραματιζόμαστε και ανταλλάσουμε απόψεις.
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 11
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Μετά από κάθε ξύρισμα βγάζω τη λεπίδα (την οποία τη χρησιμοποιώ συνολικά 3 με 4 φορές ανάλογα με τη μάρκα), καθαρίζω καλά με σαπούνι την κεφαλή σε όλες τις DE μου (ενδεικτικά Merkur 37c, 15c, 33c, 34c, EJ89 και Muhle R41 που χρησιμοποιώ πιο συχνά στο rotation) και δεν έχω προσέξει κάτι από αυτά που αναφέρονται. Εννοείται ότι καθαρίζω και τις λεπίδες, τις οποίες μπορεί να τις χρησιμοποιήσω ξανά μετά από μια ή ακόμη και δύο εβδομάδες. Μάλιστα έχω διαφορετικές μάρκες λεπίδων τις οποίες χρησιμοποιώ εναλλάξ και συγκεκριμένα Bic Chrome Platinum, Personna Platinum, Feather και Rapira.
Ίσως κάποια στιγμή κάνω ένα πείραμα με συγκεκριμένο setup για να παρατηρήσω πιο επισταμένα τις τυχόν διαφορές που λέτε.
Ξαναλέω πάντως ότι για μένα τουλάχιστον δεν νοείται να αφήσω ξυραφάκι πάνω στη μηχανή και να μην την καθαρίσω ώστε να ξαναγίνει σαν καινούργια.
Ίσως κάποια στιγμή κάνω ένα πείραμα με συγκεκριμένο setup για να παρατηρήσω πιο επισταμένα τις τυχόν διαφορές που λέτε.
Ξαναλέω πάντως ότι για μένα τουλάχιστον δεν νοείται να αφήσω ξυραφάκι πάνω στη μηχανή και να μην την καθαρίσω ώστε να ξαναγίνει σαν καινούργια.
Γιώργος
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 10
γνωμη μου ειναι οτι ειτε λυσεις , καθαρισεις ,δεσεις, λαδωσεις τη μηχανη ,ειτε καθαρισεις , λαδωσεις ,στεγνωσεις τη λεπιδα, τα ξυρισματα που θα παρεις απο αυτη ειναι συγκεκριμενα.το πολυ να παρεις 5 ξυρισματα με το καλυτερο set up . απο εκει και μετα εχω τη γνωμη οτι ταλαιπωρεις το προσωπο σου. προσωπικα ουτε λυνω, ουτε καθαριζω τη μηχανη παρα μονο οταν ειναι να αλλαξω λεπιδα,δηλαδη καθε 3-4 ξυρισματα. :dontpanik
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 11
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Δεν ξέρω αν αυτά που γράφεις ^ αναφέρονται ειδικά στο δικό μου παραπάνω ποστ, αλλά προσωπικά τη μηχανή την καθαρίζω επειδή μου αρέσει (και) να προσέχω τον εξοπλισμό μου, όχι ειδικά για "καλύτερα ξυρίσματα". Τον -αρκετό- καιρό που ασχολούμαι πια με το παραδοσιακό ξύρισμα έχω βγάλει σημαντικά συμπεράσματά μου για το τι είναι καλό για το πρόσωπό μου και τι όχι, όπως ο καθένας. YMMV βεβαίως. Για αυτό βέβαια είμαστε εδώ, για να ανταλλάσσουμε απόψεις με πρόσωπα που εκτιμούμε. Φιλικά πάντα.
Γιώργος
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 10
Καμμια αντιπαραθεση.δεν αναφερομουν στο post σου.απλα εξεφρασα την αποψη μου σχετικα με την συμπεριφορα και αντοχη των λεπιδων.
- zouve
- Δημοτικό
- 12
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 111 times
να ρωτήσω
είχα δει έναν τύπο που μετά το ξύρισμα και ενώ είχε το ξυραφάκι πάνω στη μηχανή, αφού την είχε καθαρίσει και όλα τα σχετικά, το πέρναγε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου για να είναι έτοιμο λέει για την επόμενη φορά;
για ποιο λόγο το έκανε;
είχα δει έναν τύπο που μετά το ξύρισμα και ενώ είχε το ξυραφάκι πάνω στη μηχανή, αφού την είχε καθαρίσει και όλα τα σχετικά, το πέρναγε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου για να είναι έτοιμο λέει για την επόμενη φορά;
για ποιο λόγο το έκανε;