Στο γνωστό κινέζικο online shop εμφανίζονται μηχανές όπως :
Masamune Nodachi 86,23 €, Canada Razor (Henson) 51,86 €, German model R94 71,65€ , Italy SYNTESI 56,01€ κλπ .
Μοιάζουν σαν original και εμφανίζονται φωτογραφίες από τα πρωτότυπα sites!
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάτι "περίεργο" συμβαίνει....
Σίγουρα θα επηρεάσει και την αγορά μεταχειρισμένων ....
Απομιμήσεις μηχανών στο Aliexpress
- nikos55
- Δημοτικό
- 1
- Has thanked: 3107 times
- Been thanked: 3700 times
- Algebar
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 16603 times
- Been thanked: 18178 times
- nikos55
- Δημοτικό
- 1
- Vavous
- Συντονιστής
- 9
- Has thanked: 29804 times
- Been thanked: 41183 times
Δείτε το βίντεο (αν δε σας πάρει ο ύπνος με τον τύπο...). Μοιάζουν αυθεντικά. Διαβάστε και τα σχόλια κάποιων που παράγγειλαν. Δε βλέπουν διαφορά από τα πρωτότυπα.
Μόλις έστειλα μέιλ στην Τατάρα. Θα επανέλθω με την απάντησή τους.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11031 times
- Been thanked: 14673 times
Τουλάχιστον η Rocca R94, που έχω πρόχειρη την τιμή αγοράς της, δεν έχει καμιά τεράστια διαφορά από την τιμή της υπόλοιπης αγοράς που είναι λίγο πάνω από 90€. 76€ την είχα αγοράσει πριν δύο χρόνια με μια έκπτωση 15% που υπήρχε τότε από συγκεκριμένο κατάστημα.
Μπάμπης
- Algebar
- Λύκειο
- 4
Η Nodachi στο βίντεο δεν είχε τη γνωστή θήκη από φελλό που χρησιμοποιεί η Tatara και κατά πάσα πιθανότητα είναι μούφα.
Πάντως και έτσι να είναι δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ξυρίζει ίδια και απαράλλακτα με τη γνήσια καθώς δεν θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο να αντιγράψεις μία μηχανή σε CNC.
Πάντως και έτσι να είναι δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ξυρίζει ίδια και απαράλλακτα με τη γνήσια καθώς δεν θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο να αντιγράψεις μία μηχανή σε CNC.
Γιάννης
- Vavous
- Συντονιστής
- 9
- Has thanked: 29804 times
- Been thanked: 41183 times
Δε γνωρίζω πολλά από εμπορικές τακτικές αλλά μου ήρθε μια σκέψη.
Υπάρχει περίπτωση οι Κινέζοι να έχουν αγοράσει μεγάλες ποσότητες από τους κατασκευαστές των μηχανών και με την άδειά τους να τις μεταπωλούν φθηνότερα; Γιατί όχι; Χαζός είναι ο Τατάρα ή ο Μύλε να μην κάνει τέτοιο ντηλ, π.χ. αν τους κάνει ο Κινέζος παραγγελία 500-600 κομμάτια;
Βλέπω τέτοια πρακτική και στο άλλο χόμπι που έχω, τις πένες μελάνης. Για να ανεβάσουν το πρεστίζ τους, κάποια Κινέζικα καταστήματα στο Αλιεξπρές πωλούν επίσης γνωστές Ευρωπαϊκές ή Ιαπωνικές πένες σε τιμή χαμηλότερη από τους Ευρωπαίους εμπόρους. Μια χαρά αυθεντικές είναι...
Υπάρχει περίπτωση οι Κινέζοι να έχουν αγοράσει μεγάλες ποσότητες από τους κατασκευαστές των μηχανών και με την άδειά τους να τις μεταπωλούν φθηνότερα; Γιατί όχι; Χαζός είναι ο Τατάρα ή ο Μύλε να μην κάνει τέτοιο ντηλ, π.χ. αν τους κάνει ο Κινέζος παραγγελία 500-600 κομμάτια;
Βλέπω τέτοια πρακτική και στο άλλο χόμπι που έχω, τις πένες μελάνης. Για να ανεβάσουν το πρεστίζ τους, κάποια Κινέζικα καταστήματα στο Αλιεξπρές πωλούν επίσης γνωστές Ευρωπαϊκές ή Ιαπωνικές πένες σε τιμή χαμηλότερη από τους Ευρωπαίους εμπόρους. Μια χαρά αυθεντικές είναι...
Ανδρέας, Μ.Δ.

- Algebar
- Λύκειο
- 4
Ναι αλλά η Goodfellas δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται με κινέζους και η Tatara δεν έχει το κουτί από φελλό οπότε εδώ μυρίζει το πράγμα.
Γιάννης
- nikos55
- Δημοτικό
- 1
Μια ιδέα - όχι 100% σίγουρη - είναι το ζύγισμα κάθε μέρους της μηχανής ! Ο λόγος που το αναφέρω είναι ο παρακάτω ,,,
Τη Black Friday του 2023 είχα αγοράσει στην Ελλάδα από γνωστό κατάστημα μια Razorock Sloc με Super Knurl λαβή.
Κάποια στιγμή είδα στο site της RR ότι η λαβή ζυγίζει 82g. Μου έκανε εντύπωση και ζύγισα την δική μου , 72g!
Δεν έδωσα σημασία, αντίθετα μου άρεσε περισσότερο!
Μετά από καιρό, είδα ότι υπήρχε στο AliExpress ίδια με μικρότερη τιμή από τις RR , που ζύγιζε ακριβώς 72g!
Μια λαβή δεν έχει σημασία, αλλά σε λίγο θα χαθεί η μπάλα!
Προσωπικά που σκέπτομαι την Nodachi σαν μελλοντική αγορά., αν την έβρισκα (πριν λίγες μέρες) μεταχειρισμένη στο FB 100€, θα την αγόραζα!
Σήμερα ....????
Τη Black Friday του 2023 είχα αγοράσει στην Ελλάδα από γνωστό κατάστημα μια Razorock Sloc με Super Knurl λαβή.
Κάποια στιγμή είδα στο site της RR ότι η λαβή ζυγίζει 82g. Μου έκανε εντύπωση και ζύγισα την δική μου , 72g!
Δεν έδωσα σημασία, αντίθετα μου άρεσε περισσότερο!
Μετά από καιρό, είδα ότι υπήρχε στο AliExpress ίδια με μικρότερη τιμή από τις RR , που ζύγιζε ακριβώς 72g!
Μια λαβή δεν έχει σημασία, αλλά σε λίγο θα χαθεί η μπάλα!
Προσωπικά που σκέπτομαι την Nodachi σαν μελλοντική αγορά., αν την έβρισκα (πριν λίγες μέρες) μεταχειρισμένη στο FB 100€, θα την αγόραζα!
Σήμερα ....????
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11031 times
- Been thanked: 14673 times
Αν υπάρχει όντως μία πραγματικότητα μαϊμού μηχανών, το ζήτημα δεν θα είναι μόνο μία αγγελία μεταχειρισμένης μηχανής στο facebook. Από δω και πέρα θα μπαίνουμε στη διαδικασία αμφισβήτησης της γνησιότητας μιας μηχανής που έχει αγοραστεί από οποιοδήποτε κατάστημα πλην του Μαμά. Γιατί ακόμα και μετά από επικοινωνία με κάποια εταιρεία κατασκευής για το να συνεργάζεται με κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα, ποιος μας λέει ότι δε θα έχει πάρει πέντε κομμάτια από την εταιρεία και άλλα 15 από τον κινέζο;
Μπάμπης