Από Merkur 33C σε Edwin Jagger DE89

Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 630 times
Been thanked: 807 times

Χρησιμοποιώντας εδώ και αρκετό διάστημα την 33C ένιωσα πως ήρθε η ώρα για ανανέωση του εξοπλισμού...

Αιτία γι'αυτό δεν είναι μόνο η λόξα που κατά καιρούς μας πιάνει, αλλά και ότι ακόμη δεν κατάφερα να πετύχω το ξύρισμα που θέλω. Διάβασα το αντίστοιχο νήμα περί της EJ DE89 όπου λίγο πολύ αναφέρεται πως είναι ηπιότερη της Merkur 34C χωρίς να υστερεί σε αποτελεσματικότητα.

Ήθελα τις γνώμες σας για το αν αξίζει τον κόπο μια τέτοια κίνηση ή αν θα είναι απλά πεταμένα λεφτά. Επίσης ποιά από όλες τις εκδόσεις τις προτείνετε ώς την καλύτερη ?
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Πόσο καιρό την χρησιμοποιείς την 33c; Εγώ έκανα το αντίθετο, άρχισα με την EJ89, δεν κατάφερα να πετύχω το ξύρισμα που θέλω και πήγα στην 33c που την έμαθα πολύ γρηγορότερα. Στη συνέχεια όμως ξαναγύρισα (και) στην EJ89 και πλέον κάνω εξαιρετικό ξύρισμα και με τις δύο. Η EJ89 είναι πολύ καλή μηχανή, λίγο ηπιότερη από τις κλειστές Merkur (33c, 34c κλπ), αλλά και αποτελεσματική. Έχει ίσως σήμερα την καλύτερη σχέση κόστους-απόδοσης από όλες τις άλλες DE μηχανές οπότε δεν νομίζω να βγεις χαμένος.
Επίσης η λαβή της έχει εξαιρετικό βάρος και είναι πιο μακριά από αυτές των Merkur, οπότε κι αυτό μπορεί να παίξει το ρόλο του στην περίπτωσή σου.
Η επιλογή συγκεκριμένου μοντέλου -αν τελικά το αποφασίσεις- είναι καθαρά δική σου υπόθεση, εμένα μου αρέσει και αυτή με τη λεία λαβή και με την πολύγωνη. Πολύ όμορφο μοντέλο είναι επίσης αυτή με τη "ριγέ" λαβή (αυτή δεν την έχω πιάσει αλλά μου αρέσει). Πολλοί προτιμούν την Barley επίσης αν και στο "πιάσιμο" δεν είναι πολύ καλύτερη από τις άλλες.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Πλησιάζω τα δύο χρόνια χρήσης της 33C και παρ'ότι βελτίωσα το ξύρισμά μου σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο δεν απαλλάχτηκα πλήρως από τα κοψίματα ή τους ερεθισμούς.

Έχω πειραματισθεί με 2 ειδών λεπίδες (Personna Platinum και Astra Superior Platinum), με 4-5 διαφορετικές κρέμες αλλά ακόμη δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Δεδομένου πως έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα, σκεφτόμουν να πάω σε κάποια ήπια closed comb, η οποία ίσως συμπεριφερόταν διαφορετικά με τις παραπάνω λεπίδες

(σημείωση: ο συνδυασμός 33C και Astra Superior Platinum για το πρόσωπό μου ήταν σχεδόν απαγορευτικός...)
Δημόκριτος
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29394 times
Been thanked: 29550 times

Η EJ είναι μια μηχανή που στην κυριολεξία λατρεύω. Αύριο βγαίνει στην μάχη για όλη την εβδομάδα! :megagrin

Έχω ξαναγράψει για αυτήν, οπότε δεν θα σταθώ σε πολλά. Κάνει το πιο γλυκό ξύρισμα που έχω δει σε μηχανή. Νοιώθεις ότι δεν πέρασε ξυράφι από πάνω σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ακίνδυνη. Μην ξεχνάμε ότι ανήκει στις μηχανές μέσης επιθετικότητας (δεν είναι tech, δεν είναι super speed, δεν ανήκει στις πολύ mild ως κατηγορία πάντα), είναι θα έλεγα μέσης επιθετικότητας με τάση προς τις ήπιες, ενώ η 33C είναι και αυτή μέσης επιθετικότητας, μισό κλικ πιο άγρια από την Jagger. Σε αντίθεση με την 34C, που είναι μέσης επιθετικότητας αλλά έχει τάσεις προς τις πιο επιθετικές.

Η Jagger είναι πιο ντελικάτη, πολύ καλύτερη τελική επεξεργασία, πιο βαριά και πολύ αποτελεσματική. Σαφώς και υπερέχει σε σχέση με την 33C για μένα. Μου βγάζει την πολυτέλεια στην πρακτική απεικόνιση του ορισμού.

Θέλω όμως να σταθώ σε ένα σημείο. Θεωρώ ότι με βάση αυτά που γράφεις, δεν σου φταίει η 33C (που είναι πάρα πολύ καλή και αποτελεσματική κατά την γνώμη μου) αλλά η έλλειψη τεχνικής. Και στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι αν δεν έχουμε σωστή τεχνική, καμία μηχανή δεν μπορεί να αποδόσει σωστά. Έχω τονίσει πολλές φορές ότι η 33C ήταν η πρώτη μου μηχανή και αποκλειστική από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Απρίλιο του 2012. Πήρα την R41 γιατί νόμιζα ότι η 33C δεν ξυρίζει καλά. Μέγα λάθος! Μια χαρά ξυρίζει, εγώ και μόνο έφταιγα, η έλλειψη τεχνικής και το κατάλαβα αρκετά αργότερα.

Θέλω να πω ότι καμία μηχανή δεν θα σου λύσει αυθωρεί τα προβλήματα του ξυρίσματος, αν δεν βελτιώσεις την τεχνική σου πρώτα. Σαφώς και δεν είναι ακριβή, οπότε σίγουρα αξίζει να είναι στην συλλογή όλων μας, το υπογράφω αυτό. Απλά για να σου δώσει καλό αποτέλεσμα, πρέπει να εξασφαλίσεις τους άλλους παράγοντες. Μην ξεχνάς ότι πολλοί στην αρχή θεωρούσαν ότι δεν ξυρίζει καλά και στην πορεία άλλαξαν γνώμη.

Αυτά είχα να σου πω, οπότε σκέψου και πράξε αναλόγως. Ελπίζω να βοήθησα.
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

@Antonis
φυσικά και βοηθάς και μάλιστα πολύ.
Δε μπορώ να διαφωνήσω στο ότι η τεχνική είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για ένα επιτυχημένο ξύρισμα. Δε θεωρώ σε καμία περίπτωση αποκλειστικά υπεύθυνη τη μηχανή για το προβληματικό μου ξύρισμα, άλλωστε αν ήταν έτσι θα εμφάνιζα ερεθισμούς σε όλη την επιφάνεια και όχι μόνο στα δύσκολα σημεία (πηγούνι & μουστάκι)

Αναρωτιέμαι μόνο αν θα ήταν ικανή μια μηχανή ελαφρώς διαφοροποιημένη από αυτή που χρησιμοποιώ να με βοηθήσει να βελτιώσω την τεχνική μου και αν θα συμπεριφερόταν αρκετά διαφορετικά με τις λεπίδες που έχω ήδη αποκλείσει...

Το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο γιατί μου έχει γυαλίσει η χρυσή έκδοσή της η οποία ανεβαίνει κάπως σε τιμή... 8)
Δημόκριτος
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29394 times
Been thanked: 29550 times

Κοίτα, όπως και να έχει πάρτην και σίγουρα δεν θα χάσεις. Και πιστεύω ότι θα κάνεις και καλύτερο ξύρισμα. Έγραψα όλα τα παραπάνω για να μην περιμένουμε θαύματα. Όλοι μας μαθαίνουμε καθημερινά με κάθε ξύρισμα.

Εγώ έχω την 89L και είμαι υπερευχαριστημένος. Περί ορέξεως τώρα... :megagrin
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

όπως ανέφερε και ο @YMMV οι εκδόσεις είναι αρκετές, αλλά δεν περιορίζονται στην αλλαγή της λαβής.
Κάπου διάβασα πως οι τελευταίες μηχανές είναι κάπως βελτιωμένες, αλλά δεν ξέρω αν η διαφορές είναι τέτοιες ώστε να επικεντρωθώ αποκλειστικά σε αυτές...
Δημόκριτος
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Οι κεφαλές σε όλες τις EJ89 (και τις Muhle R89) είναι ίδιες (με κάποιες διαφορές από τη μια εταιρεία στην άλλη στο χρώμιο). Αν θες ανέβασε link εδώ για τις αλλαγές που λες ότι έχεις διαβάσει ότι υπάρχουν στις τελευταίες μηχανές.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Αναφέρει πως το 2009 έγιναν κάποιες αλλαγές στις κεφαλές, ενώ το 2011 τροποποιήθηκαν οι λαβές των μηχανών. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και παλαιότερα ή κατά πόσο είναι έγκυρο το link :

Edwin Jagger’s model lineup
Δημόκριτος
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Φαίνεται να καταλήγω στην λαβή Barley η οποία πέραν της αισθητικής ίσως να δίνει και ελαφρώς καλύτερο κράτημα σε σχέση με την λεία επιφάνεια της DE89 ή την οκτάγωνη της 89-8. Η μόνη που μπορεί να συγκριθεί μαζί της είναι η DE89 L, θα δείξει....

Το μεγάλο δίλημμα είναι η επίστρωση !
Αν και δεν συγκαταλέγομαι στους φανατικότερους οπαδούς του κίτρινου χρυσού (γενικώς), ωστόσο η χρυσή με βάζει σε πειρασμό...

Πιστεύετε πως η επίστρωση χρυσού είναι εξίσου ανθεκτική με την απλή χρωμίου ?
Δημόκριτος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”