Μέθοδοι καθαρισμού της Ξυριστικής Μηχανής

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5
Has thanked: 17800 times
Been thanked: 19844 times

Μετά από 5+ χρόνια έχω καταλήξει στο απλό ξέπλυμα της μηχανής κάτω από τη βρύση μετά από κάθε χρήση, σκούπισμα και αποθήκευση λυμένη. Μετά απο 10-15 ξυρίσματα όταν αρχίζουν να εμφανίζονται ασπρίλες από τα υπολείματα πλύσιμο με μαλακή παιδική οδοντόβουρτσα, ζεστό νερό και κρεμοσπουνο και οι μηχανές είναι σε άριστη κατάσταση.
Γιάννης
Gian_Arg
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 4997 times
Been thanked: 2777 times

@Algebar αυτό ακριβώς κάνω μετά από κάθε ξύρισμα! Έχω την λοξά να βλέπω τις μηχανές στην κατάσταση όπως τις αγόρασα! Καλό στέγνωμα με χαρτί μπατονέτα και μαλακή πετσέτα και στην συνέχεια αποθήκευση στην αρχική τους συσκευασία! Μόνο σε μια Full Brass που έχω ανά 10 - 15 ξυρίσματα την αφήνω στο ξύδι για κανένα μισάωρο για να φύγει η πατίνα και στην συνέχεια την γνωστή διαδικασία!
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 4145 times
Been thanked: 6375 times
Επικοινωνία:

Ποτε δεν βαζω οδοντοβουρτσα. Ιδιως την τιτανιου θα την κανει σαν πιστα παγοδρομιας.
Κρεμοσαπουνο κι εδω οπως τα πινελα μετα απο καθε ξυρισμα (ετσι δεν μαζευει γλίτσα για να φτασει να θελει τριψιμο)
Σαπουναδα και την σαπουνιζω μεσα στα χερια μου. Θελει βεβαια προσοχη να μη γλυστρησει.
Λαμπικος παντα και αγρατζουντιστες,
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5
Has thanked: 17800 times
Been thanked: 19844 times

Μετά από μπόλικα τριψίματα με μαλακή παιδική οδοντόβουρτσα η αλουμινίου iKon Tek δεν έχει ίχνος γρατζουνιάς αλλά ούτε και οι υπόλοιπες ανοξείδωτες/zamac, για τιτανίου δεν ξέρω γιατί δεν έχω.
Γιάννης
Gian_Arg
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 4997 times
Been thanked: 2777 times

@Algebar επιβεβαιώνω και εγώ με μαλακή παιδική δεν επηρεάζεται καθόλου! Αν υπήρχε περίπτωση να χαράζετε με μια τόσο μαλακή οδοντόβουρτσα θα είχε πρόβλημα και με τα ίδια τα γένια!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”