RS, μια κινέζικη Merkur Progress 510

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 2790 times
Been thanked: 3142 times
It’s my birthday

Πρώτη σήμερα με την κινέζικη κοπιά της Merkur Progress 510. Η δική μου είναι «μάρκας» RM και την αγόρασα από το Aliexpress για μόλις €0.98:

Εικόνα

Για τόσα, δεν το σκέφτηκα καν. Και να μην έφτανε ποτέ, σιγά τα οα! Παραδόξως η παράδοση έγινε σε μόλις τρεις βδομάδες και μάλιστα σε ACS Smart Point.
Ανοίγοντας το πακέτο, βρήκα το κουτί της με την μηχανή σε ένα zip lock σακούλι κι ένα πακέτο λεπίδες μάρκας Rhinoceros Swiss (ελβετικό ατσάλι, αλλά από την Κίνα). Οι λεπίδες θα μείνουν στο συρτάρι, μαζί με ένα κάρο άλλα ξυριστικά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ.

Εικόνα

Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν το φινίρισμα και το δέσιμό της. Εξαιρετικά και τα δυο για προϊόν κοπιά από το Ali.

Εικόνα

To top cap δένει στο base κατά μόνο μια φορά χάρι σε έναν δείκτη του που μπαίνει σε μια εγκοπή στο base plate. Καλό αυτό, αλλά αν θα το βάλεις από την ανάποδη πιάνει δυο-τρεις στροφές και φαντάζομαι πως ένα πρωινό χωρίς καφέ και με μισό μάτι το ζαμακ θα σπάσει αν το σφίξεις δυνατά.

Εικόνα

Βάζοντας μια λεπίδα τα πάντα δένουν τέλεια. Καθόλου παίξιμο, και η λεπίδα κάθεται σφιχτά, υπό κάμψη και συμμετρικά μέσα στην κεφαλή. Καθ’ όλη την ρύθμιση όλα στην κεφαλή παραμένουν συμμετρικά και σφιχτά.

Εικόνα

Το διάκενο σε όλες τις ρυθμίσεις είναι συμμετρικό και ομοιόμορφο και στις δυο πλευρές.

Εικόνα

Η ρύθμιση είναι ομαλή χωρίς να παίζει τίποτα ή να νοιώθεις γυαλόχαρτα να τρίβονται μες το ξυράφι. Η σκάλα είναι βαθμονομημένη από το 1 μέχρι το 9 σε αντίθεση με την γνήσια που είναι απ’ το 0 μέχρι το 5. Είναι εγχάρακτη, και με χρώμα. Το χρώμα των εγχάρακτων είναι χρυσαφί και χωρίς γυαλιά δεν βλέπω Χριστό. Θα ήθελα να ήταν μαύρο, αλλά δεν θα παρέμβω σε αυτό γιατί ούτως ή άλλως θα την χρησιμοποιώ μια στο μμύριο.

Εικόνα

Στο ξύρισμα τα πράγματα εξελίχθηκαν ευχάριστα. Χρησιμοποίησα μια Dorco ST-300 για να μην τύχουν τίποτα δράματα με μια μηχανή που μου ήταν άγνωστο πως ξυρίζει. Αρχίζοντας στο 3 wtg, το ξύρισμα ήταν πολύ ομαλό. Στο xtg το ανέβασα στο 5 και η μηχανή γλιστρούσε αποτελεσματικά χωρίς να «κολλά» πουθενά, το φινίρισμά της είναι όντως καλό. Στο atg πήρα φόρα και είπα να την πάω στο 8 αλλά με την πρώτη μου έδειξε δόντια και το γύρισα στο 6. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Ξυρίζει το ίδιο καλά με την γνήσια. Όπως και με την γνήσια, έτσι και με αυτή είχα πρόβλημα με την χοντρο-σχεδιασμένη κεφαλή της κάτω από την μύτη. Όμορφα! Για μόλις ένα ευρώ το αξίζει με χίλια (το κόλπο με το Welcome Deal).

Εικόνα

Μα την Αγία Λεπίδα, εξεπλάγην ευχάριστα με την απομίμηση αυτή. Συνήθως οι κινέζικες αντιγραφές ξυραφιών δείχνουν καλές αλλά άλλες ξυρίζουν άγρια κι άλλες έχουν άλλες ιδιοτροπίες και ατέλειες. Θα την χρησιμοποιώ μια στις χίλιες και θα μείνει έτσι για την ιστορία στο den μου, σαν ένα εξαιρετικό αντίγραφο μιας γερμανικής μηχανής που ξυρίζει το ίδιο καλά με την γνήσια. Επειδή δεν θα την χρησιμοποιώ συχνά, άλειψα στο σπείρωμα ελάχιστο γράσο αρμολόγησης (anti-seize) για να μην κολλήσει από τυχόν προβλήματα οξείδωσης.

Εικόνα

Την αγόρασα από αυτόν εδώ.

Την στιγμή που έγραφα αυτά την είχε στα €7.15, αλλά αν φτιάξει κανείς νέο λογαριασμό, το Welcome Deal το ρίχνει στο €0.98.

Κάπου πέτυχα και την Yaqi Avanti, μια άλλη πανέμορφη αντιγραφή της Merkur Progress, αλλά τα 200 μπικικίνια σύνολο που θέλει είναι πολλά. Ίσως να μπει στον επόμενο προϋπολογισμό, μετά από αυτόν για το Μαυροπούλι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 22 Φεβ 2025, 11:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2712 times
Been thanked: 1756 times

Ναι πολύ ωραίο review. Θέλω να την πάρω μετά από χρόνια που δεν πήρα τίποτα μόνο και μόνο επειδή λένε πως είναι πιο ήπια από την αυθεντική.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 2790 times
Been thanked: 3142 times
It’s my birthday

@rhtoras , Αν αποφασίσεις να πάρεις μια, φτιάξε έναν νέο λογαριασμό στο Αλι. Με το welcome deal θα την πάρεις για λιγότερο από ευρώ. Αξίζει τα μάλα.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”