Merkur Futur

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30838 times

Είναι μερικές φορές στην ζωή που όλοι μας λέμε "εγώ αυτό το πράγμα, δεν θα το κάνω/πάρω/πω κλπ ποτέ". Το έχω κάνει και στο πξ, κυρίως στις αρχές, όπου το οπτικό θέαμα (και η απειρία βεβαίως) καθόριζε τις επιθυμίες μου σε μεγάλο βαθμό. Το είπα για την Slant, το είπα και για την Futur. Και διαψεύστηκα αρκετές φορές, τρανό παράδειγμα οι 2 μηχανές που ανέφερα. Γιατί πολύ απλά τις αγόρασα και τις 2 σε βάθος χρόνου!!!

Πρώτη επαφή σήμερα με την Futur, την οποία δεν μου άρεζε παλαιότερα σχεδιαστικά (προτιμούσα την Progress και το έχω δηλώσει κιόλας) αλλά την πήρα γιατί μου αρέσουν οι επιθετικές μηχανές και είχα διαβάσει τα καλύτερα για αυτήν και για την επιθετικότητά της. Όταν την βρίσκεις μπροστά σου στα 55€ κιόλας, δεν την αφήνεις.

Και επειδή όλες τις adjustable πάντα τις δοκιμάζω στα φουλ γκάζια, έτσι και εδώ ξεκίνησα στην τελευταία ρύθμιση (6.5). Έχοντας γέννια 2,5 ημερών, με καλή προετοιμασία, με κορυφαίο σαπούνι και μια πολύ ήπια λεπίδα, ξεκίνησα το ξύρισμα. Και έπαθα σοκ! Έκανα ένα από τα καλύτερα ξυρίσματα που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Η μηχανή θέρισε πανεύκολα τα ατσαλοσύρματα που έχω για γέννια, χωρίς να μου δείνει όμως την τραχύτητα ή την επιθετικότητα που φανταζόμουν. Ήταν δηλαδή ένα πολύ γλυκό ξύρισμα, η Fatip (και φυσικά η R41) μου δίνουν πιο άγρια ξυρίσματα, πολύ πιο τραχιά. Εδώ όλα ήταν βούτυρο. Σίγουρα έπεξε ρόλο το σαπούνι και η καλή προετοιμασία, αλλά το καταευχαριστήθηκα είναι αλήθεια. Η δε μηχανή είναι "φωνακλού", ο ήχος των τριχών την ώρα που κόβονται είναι σκέτη απόλαυση. No mercy!

Το δε κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την εφαρμογή του as (Aqua Velva), που πάντα μου αφήνει ένα κάψιμο αρχικά (με ένταση αναάλογη με το βάθος και την ποιότητα του ξυρίσματος). Σήμερα ένιωσα σαν να έβαζα balsam, καμία απολύτως ενόχληση.

Αν και ήμουν αρχικώς κατά και ιδιαίτερα επιφυλλακτικός με τυόν τον "γίγαντα", πλέον δηλώνω εκστασιασμένος, ήδη έβγαλα τα συμπεράσματά μου.
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Λοιπόν θα σας εξομολογηθώ ότι από την στιγμή που πρωτοείδα αυτή τη μηχανή έπαθα κάτι... <3
Πρέπει να ήταν λίγο πριν γραφτώ στο forum,γιατί έψαχνα μηχανή ξυρίσματος για το κεφάλι.
Μου άρεσε πάρα πολύ και σχεδιαστικά αλλά και οπτικά σε ματ φινίρισμα πάντα.
Παίρνω τηλέφωνο τον γνωστό μας Γιώργο,και μου λέει ξέρεις που πας να μπλέξεις;
Πάρε πρώτα μια ήπια μηχανή και μετά βλέπεις(καλά μου τα είπε ο άνθρωπος).

Εγώ σαν μην πω τι ...άρχισα μια λεπτομερή έρευνα για την Merkur Futur,όπως κάνω πάντοτε πριν αγοράσω κάτι,σκεφτόμουν εεε εντάξει αρχάριος είμαι θα την βάλω στο 1 και θα την μάθω,όπως θα μάθω και την ήπια,είδα σχεδόν όλα τα merkur futur review έμπαινα σε πάρα πολλά site-forum διάβασα και έμαθα πάρα πολλά,ίσως ξέρω ποιο καλά αυτήν την μηχανή από κάποιον που την έχει.
Ήθελα οπωσδήποτε Adjustable για τις πολλές επιλογές που σου προσφέρει.

Τα αποτελέσματά ήταν για μένα απογοητευτικά :cry μέχρι και σε γερμανικά site μπήκα αλλά πάλι τα ίδια άκουγα και διάβαζα.
Έτσι το πήρα απόφαση να μην την αγοράσω,μιας και η Merkur Vision 2000 δεν μου άρεσε καθόλου ούτε η Merkur Progress,για vintage gillette fatboy... κλπ ούτε συζήτηση δεν μου αρέσουν οι vintage(οι ποιο πολλές).
Σας παραθέτω κάποια σχόλια από τα υπέρ και τα κατά της Futur,βέβαια πάντα θεωρητικά τα μεταφέρω αφού στην πράξη είμαι άπειρος.
Υπέρ:
* Για πολλούς μια πολύ όμορφη και αγαπημένη μηχανή.
* Μια μηχανή με μεγάλο βάρος και πολύ καλό ζύγισμα.
* Σε θέμα τιμής αξίζει τα λεφτά της μέχρι το τελευταίο σέντ.
* Παίρνει όλες τις λεπίδες και συνεργάζεται πολύ καλά μαζί τους.
* Πολύ γερή κατασκευή και συμπαγές κομμάτι.
* Μηχανή δυο τεμαχίων(το προτιμούν πολλοί).
* Καλή λαβή που κάνει για τους περισσότερους+σημάδι κέντρου βάρους της μηχανής(εκεί που η λαβή γίνεται στενότερη).
* Καλό φινίρισμα.
* Αποτελεσματικό και βαθύ ξύρισμα.
Κατά:
* Είναι και της φαίνεται πολύ Aggressive (επιθετική) η επιθετικότητα δεν προσφέρει πάντα και βαθύ ξύρισμα.
* Αρκετοί έχουν πρόβλημα στην περιοχή που είναι το μουστάκι.
* Πολύ βαριά μηχανή με ελαφριά κεφαλή (για αυτό βγάζει αυτήν την επιθετικότητα) ακόμα και στην ρύθμιση 1.
* Φτηνή κατασκευή και σχεδιασμός στο καπάκι της κεφαλής(πας να την ανοίξεις και φεύγει μαζί και το ξυράφι).
* Δύσκολη στο ρύθμισμα έχει κόψει πολλά δάχτυλα(πρέπει να την τυλίξεις με πετσέτα).
* Δεν προτείνεται ούτε σε αρχάριους αλλά και σε προχωρημένους(γενικός δεν προτείνεται)
* Λάθος σχεδιασμός μηχανισμού ρύθμισης.
Συμπέρασμα:
Αν υποθέσουμε ότι η επιθετικότητα πάει από το (1...5) στην ρύθμιση 1 η Futur δεν είναι σωστή,ακόμα και σε αυτήν την ρύθμιση είναι ποιο επιθετική από την 34HD,που θεωρείται μέτριας επιθετικότητας,τώρα στην ρύθμιση 6 πάλι δεν είναι σωστή δεν φτάνει το 5.
Δηλαδή στο 1 είναι περίπου 3 και στο 6 είναι στο 4,σε αντίθεση με την Vision 2000 που το 1 της είναι 1 και το 6 είναι 5.
Επίσης η Merkur Progress το 1 της είναι 1 και η μεγαλύτερη ρύθμιση της είναι στο 4,μια μηχανή η οποία προτείνεται και σε αρχάριους.
Την Futur στο 6 την συγκρίνουν με την r41 είναι το ίδιο από ότι λένε απλά η Futur φαίνεται στο δέρμα αγριότερη.
Η καλύτερη Adjustable είναι Vision 2000 και μετά η Merkur Progress,τελικά άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη,γιατί μάλλον το θηρίο είναι άλλο (Vision 2000) που και να μου την χαρίζανε δεν θα την έπαιρνα. 8)

Τα συμπεράσματα δικά σας μιας και πολλοί εδώ μέσα την έχουν. :b

Αυτά προς το παρόν δείτε και ένα video από youtube όπου ο τύπος ξυρίζεται με Futur στο 6 και κόντρα,σε κάποια φάση βέβαια ιδρώνει και..... αλλά δείτε το.
[youtube][/youtube]
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11

Τι έγινε βρε παιδιά; :confused

Εγώ περίμενα,σχόλια τουλάχιστον από αυτούς που την έχουν και την χαίρονται,και την χρησιμοποιούν και την γνωρίζουν.

Τα θετικά και τα αρνητικά που έγραψα παραπάνω είναι σωστά;

Είναι από τις λίγες DE που έχω δει και μου αρέσουν... :drool

Πείτε γνώμες από την εμπειρία σας με την Futur είναι καλή; κακή; δεν σας έκατσε καλά, το νήμα έχει ανοίξει από το 2010,
τώρα πιστεύω πως έχετε μεγαλύτερη εμπειρία και ο καθένας έχει επισημάνει τα (+) και τα (-) της μηχανής.

ΥΓ:Αντώνη καλορίζικη και πάντα με καλά ξυρίσματα.
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Εγω σαν αρχαριος τοτε αγορασα αυτη σαν την πρωτη μου μηχανη...
ποτε μου δεν καταλαβα γιατι λενε οτι δεν κανει για αρχαριους...
Με το βαρος που εχει δε σε αφηνει να πιεσεις οποτε και να εχεις ερεθισμους και αλλα δυααρεστα...
Για εμενα δε μετραει αν δεν ειναι ή ειναι σωστές οι ρυθμίσεις αφου πετυχαινω το ποο βαθυ ξύρισμα...

θετικα:
1)Μεγάλο βαρος/βαθυ ξυρισμα
2)Ρυθμιζομενη και για καθημερινο και για 5-6 ημερών ξυρισμα
3)Ευκολια καθαρισμου/αλλαγή λεπίδας,δε στομωνει

αρνητικά:
1)Δεν εχει πολύ καλο κρατημα
2)Δυσκολία στο ξυρισμα κατω απο τη μυτη
3)Ακριβη σε σχέση με μια edwin jagger

Ολα τα αρνητικα ειναι σχετικα αλλα τα θετικά είναι δεδομενα...
Ο υπεροχος ηχος που χαριζει και το απιστευτα βαθυ ξυρισμα ειναι λογος να αγοραστει...
Δεν ρη θεωρω ιδιαιτερα επιθετικη σε σκαλα απο 1-3
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11

Δηλαδή φίλε μου εγώ τώρα είμαι άσχετος-αρχάριος θα μου την πρότεινες σαν επιλογή;

Και μια ερώτηση που με ενδιαφέρει,αν την βάλεις στην ρύθμιση .1. με ποια DE μοιάζει στην επιθετικότητα;

Ας απαντήσουν και τα άλλα μέλη που την έχουν.
Θα την είχα αγοράσει αν δεν είχα τόσο ευαίσθητο δέρμα... :cry

Αλλά φοβήθηκα από τις τόσες κρητικές του μοντέλου εν σχέση την επιθετικότητα,που νόμιζα ότι θα έχω άλλα :doener και θα πήγαινε χαμένη με εμένα.

Πάντα Φιλικά
Αντώνης
Αντώνης

Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Αντωνη φιλε μου, η δυσκολια σε προτασεις δεν ξεκιναει απο τα υπολοιπα μελη του φορουμ - :-)

Εχεις 60+ ποστς στο φορουμ - αλλα ουτε ενα στο ξυρισμα της ημερας. Δεν ξερουμε ουτε με ποιες μηχανες ξυριζεσαι, ουτε με τι ξυραφακια, ουτε ακουσαμε τη δικη σου γνωμη για συγκεκριμενα ξυριστικα προιοντα στο δικο σου προσωπο. Το μονο που θυμαμαι ειναι το thread για επιλογη πινελου για ξυρισμα του κεφαλιου.

Τωρα εδω στο thread της futur παραθετεις μεν καποιες αποψεις αλλων (καλα κανεις) και ζητας γνωμες χωρις ομως κανεις να ξερει το "ποιος εισαι ξυριστικα" :-)

Αν δεν εχεις ηδη μηχανη - ακολουθησε αυτα που εχουν γραφτει εδω στο φορουμ πολλες φορες. Παρε μια Edwin Jagger (διαλεξε μονος σου ποια λαβη σου αρεσει) και ξεκινα να μαζευεις εμπειριες. Και βλεπεις πως θα παει με τον καιρο. Το αν η futur ειναι ετσι ή αλλιως ειναι μια αλλη ιστορια, μην κολλας εκει.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Φιλε Αντώνη να σε ενημερωσω οτι κατ εμε η εν λογω μηχανη σς καμια ρύθμιση δε μοιαζει με καμια μηχανη...Αν ομως ενιωθα κάποια ομοιότητα στην κοψη αυτη θα ηταν κοντα στην ej 89 αν και οχι ίδια...
Σου την συστήνω για πρωτη μηχανή,αλλά προσοχή,θελει απαλές κινήσεις και υπομονή.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Εγώ δεν θα σου την πρότεινα για επιλογή πρώτης μηχανής, όχι λόγω κινδύνου από την χρήση της, αλλά για το λόγο ότι δεν θα αποκτήσεις σωστή τεχνική αν ξεκινήσεις με αυτήν.
Ο χειρισμός της Merkur Futur θα έλεγα ότι είναι κάπως ιδιαίτερος σε σχέση με τα παραδοσιακά safety razor.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Αντώνη σου αρέσει; Αν ναι, πάρε την και τα υπόλοιπα τα βρίσκεις στο δρόμο.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Η Futur είναι για όλους πιστεύω.Σίγουρα το καλύτερο θα ήτανε ένας αρχάριος να έχει κάποια ξυρίσμτα με μια Merkur closed η μια αντίστοιχη Edwin αλλά πιστεύω για πρωτη μηχανή άνετα μπορεί κάποιος να την πάρει εφόσον τηρήσει πιστά σωστη προετοιμασία!!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”