1,2,3... και ξεκινάμε!

Άβαταρ μέλους
Unusualathlete92
Νήπιο
Νήπιο
Has thanked: 40 times
Been thanked: 33 times

Τις ψάχνω τις προτάσεις σας και θα σας κρατάω ενήμερους. Απλώς έχω τις εξής απορίες:
1. Υπάρχει συγκεκριμένος συνδυασμός μηχανής-λεπίδας για bbs με κρύο νερό ακόμα και τον χειμώνα; Ξέρω ότι με χλιαρό είναι εφικτό, ιδίως αν κάποιος έχει και λίγο λιπαρή επιδερμίδα και μαλακώνουν τα γένια του όσο μακραίνουν (ναι σ'εμένα αναφέρομαι :D).
2. Μάγκες, σε βάθος χρόνου, τι θα μου κρατήσει χωρίς ιδιαίτερη (σχεδόν καθόλου) φροντίδα; Το ανοξείδωτο ατσάλι μόνο;
3. Τέλος, ποια είναι η άποψή σας για τους Έλληνες, συνξυριστές youtubers; Μέχρι τώρα έχω ανακαλύψει και μου αρέσουν μόνο οι Κώστας, Δημήτρης και Ιωακείμ.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
8
Has thanked: 10524 times
Been thanked: 14050 times

1. Όχι...
2. Οι μηχανές ξυρίσματος δε χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Αυτά που χρειάζονται μετά από κάθε ξύρισμα και διαρκούν λιγότερο από λεπτό, είναι αποσυναρμολόγηση της μηχανή, αφαίρεση της λεπίδας, στέγνωμά της με τίναγμα ή ταμπονάρισμα της σε πανάκι, αποθήκευσή της στο χαρτάκι της για μελλοντική χρήση, ξέπλυμα των κομματιών της μηχανής με νερό και ελαφρύ τρίψιμο με το χέρι για αφαίρεση των αφρών και μετά σκούπισμα των κομματιών με πανί μικροϊνών πριν την επανασυναρμολόγησή της. Γενικά δεν αφήνουμε τίποτα στο νερό ή σε κάποιο απολυμαντικό.
3. Οι καλύτεροι στην υφήλιο...
4. (εκτός προγράμματος) Περιηγήσου λίγο στα νήματα του φόρουμ και θα βρεις απαντήσεις σε θέματα που δεν έχεις σκεφτεί τις ερωτήσεις. Φιλικά παντα.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
Unusualathlete92
Νήπιο
Νήπιο

Και που ακριβώς να περιηγηθώ συνονόματε και να ανοίξω διάλογο; Αφού τα περισσότερα θέματα είναι "νεκρά", πολλών+ χρόνων και μπορεί να πέσει και καμπάνα από κάνα mod... Για αυτό τον λόγο άνοιξα νέο, δικό μου θέμα να μιλήσουμε με τα τωρινά δεδομένα, του 2024, και να γίνει ένας όμορφος διάλογος και για όσους μας διαβάζουν αλλά και για αυτούς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εγγραφούν (για προσωπικούς λόγους κλπ.).
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
8

Μάλλον μία χαρά έκανες και άνοιξες νέο νήμα αφού έτσι το ένιωθες, αφού λειτούργησε και ως σύστασή σου... Το άνοιγμα νέων νημάτων για παλιά θέματα προκειμένου να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος είναι κάτι σύνηθες εκ μέρους των νέων μελών. Άλλωστε όπως είδες συμμετείχα και εγώ σε αυτόν τον διάλογο. Εγώ λέω κάτι αλλο.Τα συμμετέχοντα μέλη αυτή τη στιγμή δεν είναι πάνω από 20 νομίζω και το πιθανότερο είναι να πάρεις απαντήσεις μόνο από αυτά. Παρόλα αυτά από το φόρουμ έχουν περάσει εκατοντάδες μέλη που κατά καιρούς έχουν καταθέσει τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα τους στα επιμέρους ζητήματα και μόνο ψάχνοντας μπορείς να τα βρεις. Αν δεν είναι ακόμα ανοιχτά για σένα με τη συμμετοχή σου κάποια στιγμή θα ανοίξουν και για σένα. Οκ μπορεί να έχουμε πάει στο 2025, αλλά θα γίνει. ✌️✌️✌️
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
Unusualathlete92
Νήπιο
Νήπιο

Εδώ ανεβάζω την διάσταση της χειρολαβής μου καθώς και τον τύπο από τα γένια μου (σκληρά). Είναι 5 ημερών μετά από κόντρα με gillette fusion pro glide. Ελπίζω ότι έτσι ίσως να σας βοηθήσω να με κατευθύνετε καλύτερα ως προς το μέγεθος και ως προς το ποια είναι πραγματικά αυτή που χρειάζομαι γιατί έχω πήξει. Όλο ψάχνω και βρίσκομαι σε αδιέξοδο ενώ παράλληλα η τιμή της R89 (σε συνδυασμό με μια κεφαλή R41) όλο και πέφτουν.

Εικόνα

Εικόνα

Σκοπός μου δεν είναι απαραιτήτως το φθηνότερο αλλά το πιο εργονομικό και αποδοτικότερο, π.χ. όταν ξυρίζομαι ξεστουμπώνω την μηχανή κάτω από τον νιπτήρα και όχι με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
noobshaver
Νήπιο
Νήπιο
1
Has thanked: 2716 times
Been thanked: 1972 times

Καλησπέρα. Έχω παρακολουθήσει το νήμα από την αρχή και είδα πως τα υπόλοιπα μέλη εξέφρασαν ο καθένας την άποψή του και σου έδωσαν γνώμες και επιλογές. Το παρακάτω (σεντόνι) είναι καθαρά προσωπική μου άποψη και όλα λέγονται με καλοπροαίρετη διάθεση και όχι με δεικτικό ή επικριτικό τόνο.

Αν μου επιτρέπεις..., η προσέγγισή σου στο θέμα είναι λανθασμένη. Εξηγούμαι: Απ' τη στιγμή που δεν έχεις την απαιτούμενη τεχνική, δεν νομίζω πως υπάρχει "χρυσή τομή", η οποία θα σου δώσει το πρόσωπο διαφήμισης Gillette, μιας και το Π.Ξ. είναι (όντως) απόλυτα εξατομικευμένο. Οπότε δύσκολα μπορεί να την ανακαλύψει κάποιος από εμάς για σένα βασιζόμενοι σε κάποιες περιγραφές σου ή εικόνες και να σου την δώσει έτοιμη. Ακόμη και αν συνέβαινε, μπορεί να μην σου ταίριαζε καθόλου.

Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσεις είναι να ξεκινήσεις και να πειραματιστείς. Με λίγα λόγια "αυτό που δουλεύει για μένα", για σένα μπορεί να είναι ο χειρότερος συνδυασμός εξοπλισμού μιας και άλλο τύπο δέρματος μπορεί να έχεις εσύ (ξηρό, λιπαρό, με τάσεις ακμής, ανθεκτικό, ευαίσθητο κ.α.), γωνίες προσώπου και δύσκολα σημεία, φορά τρίχας κ.ο.κ .

Σίγουρα υπάρχει μια σύγκλισή απόψεων (π.χ. πως η R41 θεωρείται ακατάλληλη μηχανή για αρχάριο) αλλά ακόμα και αυτές μπορεί να μην ισχύουν για τον καθένα, π.χ. η Merkur 34c χαρακτηρίζεται ως η ιδανική μηχανή για να ξεκινήσεις, σε μένα όμως φάνηκε οτι δεν ήταν αποδοτική/δεν έκοβε. Επίσης, τη συμπεριφορά μιας μηχανής την καθορίζει και η λεπίδα, π.χ. η R41 με Feather δίνει σίγουρα ένα πολύ αποδοτικό ξύρισμα, αλλά ταυτόχρονα (σε μένα πάντα) κάπως τραχύ άρα και περισσότερες πιθανότητες για ερεθισμούς.

Συνοψίζω γιατί ίσως κούρασα: Πάρε γνώμες από κάποιους που μπορεί να ξέρουν το δικό σου δέρμα (π.χ. ο κουρέας/μπαρμπέρης σου, κάποιος δερματολόγος), διάλεξε μια μηχανή με βάση τα όσα σου είπαν και οι υπόλοιποι παραπάνω, τσέκαρε βιντεάκια που απευθύνονται σε αρχάριους για συμβουλές (μην κοιτάζεις το ποσο εύκολα και γρήγορα ξυρίζονται - το κάνουν χρόνια και έχουν προσαρμόσει την τεχνική τους πάνω στο δικό τους πρόσωπο) και ξεκίνα. Το καλύτερο φυσικά θα ήταν, αν έχεις τη δυνατότητα, να επισκεφθείς και ένα από τα φυσικά καταστήματα και να δεις τα προϊόντα από κόντα.

Ελπίζω, να μην με παραξηγήσεις και να δεις όντως την καλή μου πρόθεση. Καλά ξυρίσματα εύχομαι.
Because when you're cool, the sun shines on you 24 hours a day.

--- Ηλίας ---
Christosk
Νήπιο
Νήπιο
Has thanked: 10 times
Been thanked: 75 times

Καλησπέρα
Μετά τη δική μου μικρή εμπειρία όταν βελτιωθεί η τεχνικη μας παίρνουμε καλά ξυρισματα με οποιαδήποτε μηχανή. Εφόσον δε μπορείς να πάρεις καλό Ξυρισμα μ αυτή που ήδη έχεις όσα λεφτά και να δώσεις ποτέ δε θα μπορέσεις να αγοράσεις ένα καλό ξυρισμα. Κράτα τη μηχανή που έχεις συνέχισε να ξυριζεσαι δοκίμασε λεπίδες και μόλις τα καταφέρεις μ αυτή είσαι έτοιμος για την επόμενη.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
8

Συμφωνώ εν μέρει με τον προλαλήσαντα. Πως το καλό ξύρισμα δεν αγοράζεται κ αντί να αγοράζεις τη μία μηχανή μετά την άλλη για να το πετύχεις, ίσως είναι καλύτερα να συνεχίζεις με την ίδια μηχανή, κρατώντας αυτήν τουλάχιστον την παράμετρο σταθερή. Απλά θα έλεγα πως ίσως να ήταν καλύτερα να είναι μία άλλη μηχανή η σταθερή. Μία Parker 97r, Merkur 34, Edwin Jagger 89, Muhle r89.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 2564 times
Been thanked: 3871 times
Επικοινωνία:

@babkoug Μονο να τσεκαρει μηκη λαβων γιατι καποιες απο αυτες εχουν πολυ κοντες λαβες και αν θυμαμαι καλα, θελει μεγαλη λαβη.
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
mgm
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 4811 times
Been thanked: 3539 times

Μεταξύ των προτάσεων θα ήταν ίσως καλό να δεις και την Parker 78R, αποτελεσματική χωρίς να δαγκώνει με σχετικά μακριά λαβή, και την Muhle Companion, επίσης μακριά λαβή και αποτελεσματική αλλά λίγο πιο τραχιά (για εμένα).
How you do anything is how you do Everything.
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανές & Ξυραφάκια”