1,2,3... και ξεκινάμε!

Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 15426 times
Been thanked: 16729 times

Spyros Delta έγραψε: 09 Ιούλ 2024, 19:32 @babkoug Μονο να τσεκαρει μηκη λαβων γιατι καποιες απο αυτες εχουν πολυ κοντες λαβες και αν θυμαμαι καλα, θελει μεγαλη λαβη.
Στην αρχή δεν μπορεί να ξέρει κανείς το μήκος της λαβής που προτιμά, έχω σχετικά μεγάλα χέρια και ξεκίνησα με μακριές λαβές πιστεύοντας ότι είναι πιο κατάλληλες αλλά πολύ σύντομα κατέληξα ότι προτιμώ τις μικρές 8-8,5 εκ. όπως π.χ. η MR11 του Maggard

Εικόνα
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Unusualathlete92
Νήπιο
Νήπιο
Has thanked: 40 times
Been thanked: 33 times

Σπύρο @Spyros Delta άρχοντα μεταξύ της δικιάς σου επιλογής ήμουνα , του Γιάννη @Algebar και 2 δικών μου. Η τελική λίστα είχε ως εξής:

1)Rockwell 6c - Η οικονομικότερη και καλύτερη επιλογή όλων αλλά όπως προείπα έχω μεγάλη παλάμη και δεν συμβιβάζομαι με κάτι κάτω από 10,5cm.

2)Parker 91R - Οικονομική επιλογή για να μάθει κάποιος να ξυρίζεται αλλά χωρίς να την υποτιμάει γιατί θα τον τσιμπήσει.

3)Σπύρο ευχαριστώ που μου μαθαίνεις τι εστί "Cadillac" ή αλλιώς Merkur 510c! Τώρα μένει να το δω στην πράξη.

4)Parker Variant Open Comb - Τίμια; Αντιγραφή της Merkur 510c που "δαγκώνει"..!

Καλό βράδυ!
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Δημοτικό
Δημοτικό
Has thanked: 2121 times
Been thanked: 3234 times
Επικοινωνία:

Αν πας για την Progress, αυτην την στιγμη την εχει με εκπτωση και δωρεαν μεταφορικα εδω
Δες λιγο και τι λεει εδω ο Κωστας στο 9.40
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 10095 times
Been thanked: 13401 times

Algebar έγραψε: 09 Ιούλ 2024, 20:14
Spyros Delta έγραψε: 09 Ιούλ 2024, 19:32 @babkoug Μονο να τσεκαρει μηκη λαβων γιατι καποιες απο αυτες εχουν πολυ κοντες λαβες και αν θυμαμαι καλα, θελει μεγαλη λαβη.
Στην αρχή δεν μπορεί να ξέρει κανείς το μήκος της λαβής που προτιμά, έχω σχετικά μεγάλα χέρια και ξεκίνησα με μακριές λαβές πιστεύοντας ότι είναι πιο κατάλληλες αλλά πολύ σύντομα κατέληξα ότι προτιμώ τις μικρές 8-8,5 εκ. όπως π.χ. η MR11 του Maggard

Εικόνα
Συμφωνώ κ με αυτόν τον προλαλήσαντα. Όταν ξεκίνησα θεωρούσα πως οι λαβές των μηχανών που είχα θα με βόλευαν περισσότερο αν ήταν μακρύτερες. Με τον καιρό κατέληξα πως δεν παίζει ρόλο το μέγεθος. Συν ότι δεν μου πολυαρέσει αισθητικά το μεγάλο μήκος.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Δημοτικό
Δημοτικό
Επικοινωνία:

Συμφωνω μαζι σας κι εγω μια απο τα ιδια, νομιζα οτι το 10.5 θα μου πηγαινε (8.5 ειναι το ιδανικο μου, αλλα προσαρμοζομαι πιο ευκολα στις πιο κοντες παρα στις πιο ψηλες λαβες - παιζει ρολο και το βαρος) αλλα πρεπει να το ανακαλυψει μονος του αφου επιμενει.
@Unusualathlete92 Ακομα κι αν την πιασεις τη λαβη σε καποιο καταστημα, δεν σου εξασφαλιζει οτι θα σου κανει. Στο ξυρισμα θα φανει 100%.
Σιγουρα ομως η progress ειναι μια μηχανη ... ευκολοπουλητη. :D
Σπύρος Δέλτα.
Gian_Arg
Νήπιο
Νήπιο
1
Has thanked: 2943 times
Been thanked: 1686 times

Κύριοι μην αποπροσανατολίζεται και μην διαφθείρετε του νεοεισερχόμενους - αρχάριους στο Π.Ξ. από τόσο νωρίς! Ας μάθουν να ξυρίζονται πρώτα και το κομμάτι της διαφθοράς (αγοράζω, πουλάω για να αγοράσω και γεμίζω ντουλάπια και μαλώνω με την γυναίκα γιατί έχω περισσότερα πράγματα καλλωπισμού από ότι αυτή ) είναι φυσική εξέλιξη της κουλτούρας μας!
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
2
Has thanked: 8175 times
Been thanked: 6563 times

Καλώς ήλθατε στο πηγάδι χωρίς πάτο, όπου εμείς οι ελάχιστοι εγκρατείς επιβιώνουμε...

Βασικά, όλα είναι θέμα συνήθειας... Κάποτε έλεγα ότι μου αρέσουν οι μεγάλες λαβές, όπου κατά λάθος μου είχε έρθει η Lite με την μικρή λαβή... Με βόλεψε απίστευτα... την Blackbird την παρέλαβα με την μεγάλη λαβή, με ξένισε στην αρχή, αλλά και αυτή βολική...

Το θέμα είναι να υπάρχει η κατάλληλη λαβή για την κατάλληλη μηχανή... το να πάρω μια κεφαλή τιτανίου και να κοτσάρω μια βαριά ανοξείδωτη λαβή, περισσότερα θεματάκια θα μου δημιουργήσει...

Προσωπικά, προτιμώ το εργονομικό από το αισθητικό...
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou
Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem
Άβαταρ μέλους
Unusualathlete92
Νήπιο
Νήπιο

Χαίρετε κύριοι, ένα μικρό update:

Έκανα το πρώτο μου ξύρισμα με Mercur Progress 510c, Dorco St301 λεπίδα, σαπούνι Παπουτσάνης- Γλυκερίνης για preshave, πινέλο Omega 65 (το οποίο πρέπει να αλλαχθεί όπως και δήποτε), κρέμα ξυρίσματος Nivea Sensitive και τέλος για aftershave ένα Old Spice Captain (το οποίο περιμένω να μου τελειώσει).

Ομολογώ ότι για πρώτη φορά, με premium μηχανή και λεπίδα, το ξύρισμα πήγε αρκετά καλά. Είχα ένα μόνο μικροσκοπικό κοψιματάκι, αλλά και ορατό stubble (καθώς είχα γένια 5 μερών). Αυτό συνέβη επειδή την χρησιμοποίησα πρώτο χέρι στο 2.5 και δεύτερο χέρι στο 2 το οποίο δεν έκοψε ουσιαστικά τίποτα. Έμεινα όμως πολύ ευχαριστημένος, από το 1ο χέρι και από την λεπίδα, γιατί ήταν απαλή και μου δημιούργησε μηδαμινούς ερεθισμούς σε σχέση με την fusion.

Φταίω όμως και εγώ γιατί δεν έχω σοβαρό μπωλ για μαρέγκα. Επίσης, την κάνω πάρα πολύ πηχτή και κολλώδη με αποτέλεσμα να καθυστερώ πολύ στην ολοκλήρωση του ξυρίσματος.
Και τέλος, το πινέλο που έχω παραείναι μεγάλο για το πρόσωπό μου. Οπότε σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο yaqi συνθετικό (π.χ. Sagrada Familia ή ίσως και κάποιο defect;) και να το συνδυάσω με ένα καλό μπωλ, από την ίδια εταιρεία ή από το aliexpress γενικότερα, (τώρα που τρέχουν οι εκπτώσεις) και είμαι έτοιμος.

Αυτό που ζητάω από εσάς λοιπόν είναι:
1.Να με συμβουλεύσετε για να ολοκληρώσω το ξυριστικό σετ μου και
2.Να μου παραθέσετε οποιοδήποτε άλλο θέμα ή βίντεο (Youtube-Greek/English only) που θα μπορούσε να με βοηθήσει για να διαβάσω και μάθω για το πως θα βελτιώσω την ποιότητα σε συνάρτηση με την ταχύτητα μέσα στο μπάνιο του παραδοσιακού ξυρίσματος.

Αυτά τα ολίγα... Ελπίζω να μην σας κούρασα!

Σας ευχαριστώ όλους, να είστε καλά.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Δημοτικό
Δημοτικό
Επικοινωνία:

Μια χαρα το Sagrada Familia. Δεν ξερω μονο αν θα σου κανει η κοντη λαβη του (48mm), εσενα που θελεις μακρυα λαβη στο ξυραφι.
Εμενα μαρεσει το YAQI Caramel Cat's Whisker, αλλα ειναι 26αρι (ειπες θελεις πιο μικρο) και με μεγαλη λαβη (67mm).

Καποιο σαπουνι/κρεμα της προκοπης να παρεις. Μαζι και το after shave του. Αν παρεις unscented μπορεις να παρεις οτι after θελεις πχ κανενα κλασσικο και καλο και οικονομικο οπως Μενουνος Νο 10, Speick, Floid, Pitralon(εχει 5-6 αρωματα διαφορετικα), Aqua Velva Ice Blue κλπ εκτος κι αν ταιριαζει με το αρωματισμενο σαπουνι, αν παρεις αρωματισμενο.
Μαρεσει το προβατακι (Haslinger - Sheepmilk and Lanolin) απο τα κλασσικα (που μυριζουν ... απλα σαπουνι και μπορω να βαλω οτι after θελω) και απο ιδιοτητες και οικονομικο και ευκολοδουλευτο με ολα τα πινελα και μετα το MWF (Mitchell's Wool Fat)
Μαρεσει επισης να βαζω και balm μετα το after, ή 444 gel (αν σου αρεσει η μενθολη) ανακατεμενο με το after

Μπολ αυτο

Δοκιμασε και καμια αλλη λεπιδα απαραιτητως. Θα το καταλαβεις οτι την βρηκες οταν θα περναει το ξυραφι και θα σε χαιδευει χωρις να σε τραβαει, ενω παραλληλα θα εξαφανιζει την τριχα.

Alum block επισης.

Βαση για πινελο και ξυραφι αναλογα τη διαμετρο της λαβης του πινελου
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
Unusualathlete92
Νήπιο
Νήπιο

Σπύρο ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια που μου προσέφερες. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ερώτηση που θέλω να θέσω: διάβασα σε ξένο φόρουμ ότι στις ρυθμιζόμενες μηχανές ξεκινάμε με χαμηλότερες σκάλες 1ο χέρι και μετά ανεβάζουμε. Ισχύει; Έχει δοκιμάσει κανείς να ξυριστεί με αυτό τον τρόπο;

Καλό βράδυ..!
Μπάμπης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανές & Ξυραφάκια”