Harry έγραψε:...H ιδέα της επιστροφής σε ξυραφάκια μίας χρήσεως ή συστήματος, έστω και για μια ή δυο μέρες, μου φαίνεται τραγική. Ξεπερνιέται το πρόβλημα ή όχι;
Ξεπερνιέται, αλλά εξαρτάται πού πηγαίνεις και για πόσο θα καθήσεις εκεί.
Πολλοί στην Αγγλία (TSR members) πριν πετάξουν ταχυδρομούν λεπίδες και μερικές φορές και safety razor στο ξενοδοχείο που ξέρουν πως θα μένουν.
Αν πας κάπου που γνωρίζεις πως εκεί υπάρχουν λεπίδες (σε Hondos Center, σε περίπτερα, σε φαρμακεία, σε super markets) τότε μπορείς να ρισκάρεις να πάρεις το safety razor on board. Εξαρτάται σε ποιά χώρα είσαι, π.χ. στην Ελλάδα μπορεί στο Ελ. Βενιζέλος να μην κάνουν θέμα για ένα DE, αλλού όμως μπορεί. Εξαρτάται και το DE. Αν είναι open comb, μπορεί να κινήσει πιό πολλά βλέμματα. Μία φορά να σου κάνουν θέμα, είναι κρίμα να χάσεις ένα DE για το τίποτε ακόμη κι αν είναι ένα αλουμινένιο travel Tech.
Γι'αυτό λοιπόν πολλοί παίρνουν μαζί τους τα πολύ απλά και βασικά G1000 για παράδειγμα. Όμως το σημαντικό είναι να ξέρεις το αεροδρόμιο, τη χώρα, τη διαδρομή (αν είναι μιά σταθερή διαδρομή που κάνεις). Αν σε κάθε ταξίδι πας κι αλλού, χαίρετε. Πας π.χ. Βρυξέλλες - έχεις εκεί ψάξει πού μπορεί να έχει λεπίδες DE? Μία φορά να το κάνεις, καθάρισες. Λονδίνο, εύκολο, ίσως κι άλλες Ευρωπαικές πόλεις. Το να ταχυδρομείς λεπίδες σε άλλη χώρα, έστω και μέσα στην Ε.Ε. είναι ιστορία εκτός αν πας για μια εβδομάδα αλλά τώρα επαγγελματικό ταξίδι ποιός πάει τόσο πολύ.
Η δική μου εμπειρία είναι στη Βόρεια Ευρώπη, Βόρειο Αμερική αλλά και Ασία. Δεν παίρνω ποτέ DE ξυράφι μαζί μου (μιλώ για onboard). Δεν τους εμπιστεύομαι. Είναι (sorry που το λέω έτσι αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα) ανειδίκευτοι, αστοιχείωτοι, προκλητικοί και μανιακοί, στην κυριολεξία. Την άλλη φορά long weekend στο Hong Kong (2008) είχα κάνει πάλι τα ψώνια της αρκούδας, το βράδυ πριν φύγω πίσω για Κορέα είχα μιά εεεχχμμμ ωραία ύπαρξη στο δωμάτιο και κατά συνέπεια κοιμήθηκα ένα δίωρο σκάρτο. Όμως λίγος ύπνος = λάθη για μένα μετέπειτα, έχω πονοκέφαλο αργότερα, μπερδεύομαι πολλές φορές, ξεχνάω.
Ε, σηκώνομαι λοιπόν το πρωί, ετοιμάζομαι άρον-άρον (κάτι που σπάνια συμβαίνει), πολλά τα πράγματα, τα χώνω από 'δω, τα χώνω από 'κει, όλα καλά (ναι, κούνια που σε κούναγε, είχες το μυαλό σου στο μ$$νί 4 μέρες - κοκό μη γελάς ρε), πάω ωραία και καλά στο αεροδρόμιο, κάνω check-in τα πράγματα, περνάω το immigration, φτάνω στο security check όπου μου λένε "..
ανοίξτε τη βαλίτσα παρακαλώ..." (νάτα, νάτα)
Είχα μιά Samsonite μαύρη, onboard μοντέλο, την είχα τιγκάρει με Acqua di Parma deodorant spray, Acqua di Parma shower gel 250ml, Acqua di Parma body lotion (250ml αν θυμάμαι καλά), H2O shower gels (x2) 250ml το καθένα, και κάτι άλλα που δεν θυμάμαι τώρα. Δηλαδή αν είναι δυνατόν - τί κουβαλάς στο κεφάλι σου και βάζεις όλα αυτά στην onboard βαλίτσα? Ανοίγω τη Samsonite, αρχίζουν οι Χονγκονέζοι να μου τα βγάζουν έξω ένα-ένα, συνειδητοποιώ τί έχω κάνει και παθαίνω λα-λα. Να κάθεται η γυναίκα του security όρθια με τη μαύρη στολή, το θυμάμαι σαν τώρα, να κρατά το deo spray AdP στο δεξί της χέρι, το σηκώνει ψηλά και μου λέει με ειρωνικό χαμόγελο: "...
Θέλετε να βάλετε μία φορά πριν το πετάξω στο καλάθι?"
Τέλος πάντων, να μην πλατιάζω άλλο, στο Ελληνικό είναι σχετικά νορμάλ. Σε χώρες τύπου Γερμανία, Κορέα, Ιαπωνία άσε καλύτερα. Στη Γερμανία σου φέρονται σα να είσαι σκυλί, μιά φορά μου είπαν να ανοίξω την τσάντα γιατί είχα υγρά (<100ml το καθένα φυσικά) απλά ήταν όχι όλα μαζί σε σακουλάκι διάφανο. Ανοίγω την τσάντα, πιάνει ένα η χοντρή μεσήλικας γουρούνα του security, το σηκώνει ψηλά κι αρχίσει να φωνάζει για μένα σαν μπετατζής (στα Γερμανικά φυσικά) στη συνάδελφό της που είναι στην οθόνη του μηχανήματος x-ray. Άλλη μιά φορά μετέπειτα σχεδόν τα ίδια (με κρεμασμένη μούρη υπαλλήλου security) και από τότε ποτέ ξανά Lufthansa (via FRA/MUC). Σκέψου δηλαδή τί μπορεί να πάθεις αν έχεις ένα 11 ή 15C πάνω σου. Δεν τους εμπιστεύομαι λοιπόν.
Επειδή εδώ τριγύρω που πάω (Shanghai, Tokyo) δεν έχω βρει ακόμη μέρη με DE λεπίδες, τον Ιούλιο που πήγα Ιαπωνία πήρα μαζί μου όλα κανονικά αλλά cartridge razor (Wilkinson Hydro 5). Τί να κάνω, δεν ήθελα αλλά ένα βράδυ έμεινα, σιγά τα ωά... Εδώ έχουμε και το άλλο, στην Ιαπωνία το πακετάκι με τις 5 λεπίδες DE θἀ'χει δε θἀ'χει 10 Ευρώ (είναι ικανοί, ναι, είναι τρέλα οι τιμές απέναντι).
Οπότε το θέμα είναι πού πας, αν πας σε τακτική βάση εκεί, πού ακριβώς είναι (ενδο-Ελληνικά ή ενδο-Ευρωπαικά, κλπ.) κι επίσης πόσο θα καθήσεις σε κάθε μέρος.