Κολπα και τεχνικες στο ξυρισμα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4160
Εγγραφή: πριν από 7 χρόνια
Αγαπημένος εξοπλισμός: (αγαπημένος)
Αδελφότητα Open Comb
Γουρουνοπίνελα
Synergy σαπούνια (που να ήξερα ο άμοιρος τότε)
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1788 times
Ηλικία: 42

Re: Κολπα και τεχνικες στο ξυρισμα

Δημοσίευση από dimitris » πριν από 3 χρόνια

Τελευταία δημοσίευση της προηγούμενης σελίδας:

Και πολύ λογικό είναι. Το σαπούνι που έχει αποκλειστικά ελαιόλαδο είναι πλήρως ενυδατικό, άρα μαλακώνει τα γένια.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ


Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2906
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
Τοποθεσία: Πειραιάς !!! που αλλου???
Has thanked: 12487 times
Been thanked: 9965 times
Ηλικία: 49

Δημοσίευση από akis_peiraias » πριν από 1 χρόνο

Στα τελευταία ξυρίσματα που έχω κάνει ακολουθώ ένα κόλπο που βρίσκω να έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα στο δερμα μου.
Βάζω preshave λάδι ΠΡΙΝ τη κόντρα . Αφού κάθε πέρασμα μετά το πρώτο (που τα γένια είναι πιο μεγάλα ) έρχεται πιο κοντά στο δερμα και αφού πιο "σοκαριστικό " για το δέρμα είναι συνήθως η κόντρα σκέφτηκα να βάλω το λάδι πριν την κόντρα . Πραγματικά δίνει πολύ γλύστριμα η όλη φάση και προστατεύει το δέρμα από τον οποίο ερεθισμό και κυρίως σου δίνει την άνεση και πετυχαίνεις άνετα BBS . Φυσικά αν είναι τέτοιες οι συνθήκες (πολλών ημερών γένια , επιθετικός συνδυασμός κλπ ) βάζω pre και στο πρώτο πέρασμα.
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !

Άβαταρ μέλους
2petros
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 460
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια
Τοποθεσία: Αθηνα
Has thanked: 241 times
Been thanked: 445 times

Δημοσίευση από 2petros » πριν από 1 χρόνο

Ετοιμάζομαι να μπω στον κόσμο των ρυθμιζόμενων με Variant και Qshave και διάβαζα σχετικά με τις ρυθμιζόμενες ξυριστικές κάτι που με ξένισε και θέλω την γνώμη σας.

Σύμφωνα με το κείμενο ...

Εφόσον ο στόχος μας είναι η προοδευτική μείωση της γενειάδας, χρησιμοποιώντας πολλαπλά, πολλαπλών κατευθύνσεων ξυρίσματα για ένα πολύ ομαλό ξύρισμα.
Καθώς η τρίχα γίνεται πιο κοντή, πλησιάζοντας στο δέρμα χρειάζεστε ένα πιο επιθετικό ξυράφι, όχι ένα λιγότερο επιθετικό!

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω μια ρυθμιζόμενη ξυριστική λοιπόν...

Όταν χρησιμοποιώ ένα ρυθμιζόμενο ξυράφι, βρήκα τον καλύτερο τρόπο, για το πιο απαλό και πιο άνετο ξύρισμα είναι η ΑΥΞΗΣΗ της επιθετικότητας με κάθε πέρασμα. Φαίνεται αρχικά αντίθετο με την λογική, αλλά πραγματικά λειτουργεί καλύτερα. Είναι σαν να χαμηλώσετε τη λεπίδα σε μια μηχανή γκαζόν για να πάρετε μια πιο κοντή κοπή.
Πιστεύω πραγματικά ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα πολύ ομαλό, άνετο και αποτελεσματικο ξύρισμα χωρίς ερεθισμό με ρυθμιζόμενο ξυράφι.

περισσότερα ...
ΠΗΓΗ
•The blade gap is less important than blade exposure for
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Tony
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1564
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 13102 times
Been thanked: 6338 times

Δημοσίευση από Tony » πριν από 1 χρόνο

Καλώς να ορίσεις Πέτρο στο club, :) Πιστεύω δε,ότι δεν θα μετανιώσεις μόλις δοκιμάσεις...

Ήθελα να απαντήσω νωρίτερα,αλλά έπρεπε να διαβάσω όλη την ανάρτησή του για να καταλάβω.
Δεν γνωρίζω τον συγγραφέα,και ούτε θέλω να τον κατηγορήσω,αλλά από το κείμενο και μόνο έχω να πω δυο λόγια.

Συγκρίνει την Parker Variant με την Ming Shi 2000s,και λέει ότι η Ming Shi και η Qshave είναι "identical",που όμως δεν είναι ίδιες,και λόγω ότι είμαι λάτρης των ρυθμιζόμενων,(standard και κλειδωμένο) δοκίμασα πρόσφατα και την Qshave,την Ming Shi 2000s την είχα και έφυγε νωρίς,όμως υπάρχουν γνώμες και από το fotum μας ότι έχει προβλήματα,θα τολμήσω και θα πω πώς,οι δύο αυτοί κλώνοι πραγματικά δεν συγκρίνονται με την Variant,αλλά ούτε και με την Futur είναι σοβαρά εργαλεία,συγνώμη κύριοι αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

Ας με συγχωρήσει ο συγγραφέας λοιπόν,αλλά όλο το post έχει ανακρίβειες πολλές στις συγκρίσεις που κάνει,στο βάρος των μηχανών αλλά και στον ξυριστικό τομέα που μας ενδιαφέρει.

Πάμε να δούμε το ζητούμενο που είναι η αύξηση της επιθετικότητας με κάθε πέρασμα,το έχω ακούσει πολλές φορές,να το λένε αλλά και να το κάνουν,το δοκίμασα και εγώ αλλά δεν...και θεωρώ πως είναι λάθος,γιατί;

Ας υποθέσουμε πως κάνουμε το κλασικό ξύρισμα τριών περασμάτων,WTG - XTG - ATG και ας αφήσουμε το buffing... 8)
Εδώ έχουμε το:
Καθώς η τρίχα γίνεται πιο κοντή,πλησιάζοντας στο δέρμα χρειάζεστε ένα πιο επιθετικό ξυράφι,όχι ένα λιγότερο επιθετικό! Σωστός,αλλά κάτι του διαφεύγει τι; στην ουσία δύο παράγοντες ο ένας η γωνία των τριχών ως προς το δέρμα,και το κυριότερο που δεν το αναφέρει κάν είναι το δέρμα,εκείνος μπορεί να πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για όλους,αλλά όλοι δεν έχουν το ίδιο δέρμα,ούτε την ίδια γωνία τριχών,κ.ο.κ.άρα είναι υποκειμενικό και δεν μπορείς να το προτείνεις σε όλους,μπορείς να λές σε εμένα δουλεύει.

Ας δούμε τώρα και την θεωρία αυτή,και για να το καταλάβουμε ευκολότερα θα το απλουστεύσω,και έτσι θα έχουμε,
Μία gillette tech μία merkur 34 και μία muhle r41 του 2013... :D

Αν και υπερβολή μία μηχανή για κάθε πέρασμα,το έχουμε δεί και αυτό οι παλαιότεροι,έτσι έχουμε τρία περάσματα και τρεις μηχανές διαφορετικής επιθετικότητας ναί; ποιά λοιπόν θα διαλέγαμε για το WTG ; οι περισσότεροι σίγουρα όχι την gillette tech,γιατί αν μετά το 1ο πέρασμα δεν έχουμε αφαιρέσει το 70-80% των τριχών τότε θα πάμε για παραπάνω περάσματα,οπότε το 1ο πέρασμα θέλει επίθεση όσο αντέχει το δέρμα μας,για εμένα είναι το σημαντικότερο πέρασμα,αφού από αυτό θα εξαρτηθούν τα υπόλοιπα.

Τα XTG - ATG είναι καθαρά επιλογή του καθένα μας που ορίζεται από το δέρμα του,όσο πληθαίνουν τα περάσματα τόσο ερεθίζεται το δέρμα,για αυτό το λόγο χαμηλώνουμε την ρύθμιση,αν πάμε με υψηλή ρύθμιση ναι μεν είναι καλύτερο για την κοπή των μικρότερων τριχών,αλλά απείρως χειρότερο για το δέρμα,(εξαιρούνται τα προνομιακά δέρματα)και εδώ είναι που πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία που θα είναι μόνο για εμάς,και σε όλα αυτά βέβαια ισχύει και θα ισχύει πάντα το ymmv... :)
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.

Άβαταρ μέλους
2petros
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 460
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια
Τοποθεσία: Αθηνα
Has thanked: 241 times
Been thanked: 445 times

Δημοσίευση από 2petros » πριν από 1 χρόνο

Μπράβο Αντώνη για την ανάλυση, Αυτό που λες είναι λογικό!
Ίσως ένα τελευταίο πέρασμα με πιο επιθετική ρύθμιση αφού προηγούμενος βάλουμε ένα καλό λάδι ξυρίσματος στο πρόσωπο για προστασία, να κάνει την διαφορά και να μας δώσει την δυνατότητα να το δοκιμάσουμε χωρίς να ερεθίσουμε το δέρμα. Δεν το έχω δοκιμάσει, υποθετικά μιλάω.
•The blade gap is less important than blade exposure for
Εικόνα


Άβαταρ μέλους
kikos7
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 562
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
Αγαπημένος εξοπλισμός: EJ DE89LBL, merkur progress, Gillette: slim adjustable, fat boy, slim twist, superspeed, tech. , Semogue OC 2band & 830, soaps: dimitris soaps, tabac, arko, MWF, macaroot, palmolive, cella, DRHarris.
Τοποθεσία: Γλυκά Νερά Αθήνα
Has thanked: 4618 times
Been thanked: 3719 times
Ηλικία: 44

Δημοσίευση από kikos7 » πριν από 1 χρόνο

Όπως τα λέει ο Αντώνης και για εμένα. Το δοκίμασα, οι ήπιες μηχανές ή οι χαμηλές ρυθμίσεις στις ρυθμιζόμενες με αφήνουν αξύριστο. Ποιος ο λόγος να ταλαιπωρώ το δέρμα μου με τσάμπα περάσματα. Η επιθετική ρύθμιση-μηχανή θα με ξυρίσει με το πρώτο wtg. Θα μπορούσα να μείνω εκεί, αλλά λόγω τρέλας (λες και είμαστε στο στρατό και έχουμε επιθεώρηση και θα μας περάσουν βαμβάκι στο μάγουλο) κάνω και τα άλλα δύο περάσματα για το bbs και τη χαρά του χόμπι.
Δημήτρης

Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2781
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 11183 times
Been thanked: 16131 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Vavous » πριν από 1 χρόνο

Για στατιστικούς λόγους να αναφέρω κι εγώ ότι με τις adjustable μηχανές, ξεκινάω τη ρύθμιση από ψηλά και κατεβαίνω. Ανάλογα το ξυραφάκι και η ρύθμιση εννοείται.
Και για την ιστορία λέω επίσης πως αν αναγκαζόμουν να έχω μια μηχανή, αυτή θα ήταν adjustable. Δεν το λέω αυτό για τα σαπούνια. Τα θέλω όλα.
Ανδρέας Ν.

Marios
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: πριν από 1 χρόνο
Has thanked: 3 times

Δημοσίευση από Marios » πριν από 1 χρόνο

Καταπληκτικές συμβουλές.Αυτο με το πρόσωπο βατράχου,το δοκίμασα εχθές πρώτη φορά και με έσωσε.Συνηθως στο λαιμό χαμηλά και κάτω από τα μάγουλα έβγαζα σπυράκια..χθες με αυτό το κόλπο τπτ.


Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”