Γλυκερίνη...θαύμα?
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 6407
- Εγγραφή: 04 Σεπ 2013, 14:12
- 10
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
- Ηλικία: 53
Προφανως εννοεις "ατμιστικων" υγρων. Πραγματι παιζουμε με φυτικη 99.8% - προσωπικα με Συνδεσμο παλιοτερα και τωρα με Ζαρμπη - αλλα εχε υποψη σου οτι η διαφορα με το 99.5% ειναι 0.3% νερο
- Tzimisce
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 2729
- Εγγραφή: 08 Δεκ 2017, 13:42
- 6
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 8223 times
- Been thanked: 10088 times
- Ηλικία: 52
- Επικοινωνία:
Ακριβώς αυτό είναι που φωνάζουμε στις κοινότητες των mixers.
Από τη στιγμή που η γλυκερίνη είναι food grade δεν έχει σημασία αν είναι 99.5% ή 99.8%.
Αν είχε σημασία θα είχε διαφορά και στην τιμή.
Η γλυκερίνη είναι υδρόφιλη και τραβάει υγρασία από το περιβάλλον.
Όχι όπως το οινόπνευμα που θα πέσει στο 95%, αλλά στο 99.5%.
Από τη στιγμή που δεν την ανοίγουμε και δεν την κρατάμε αποθηκευμένη σε ελεγχόμενο περιβάλλον και η 99.8% αργά η γρήγορα θα γίνει 99.5% εκτός αν η σχετική υγρασία στο σπίτι μας παίζει μόνιμα κάτω από το 50%
Το γνώρισμα της γλυκερίνης είναι ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες ανεβαίνει το ιξώδες της. Δηλαδή γίνεται πιο πηχτή, σε σημείο, αν τη βάλεις στην κατάψυξη καταλήγει να γίνει σαν πηχτό μέλι.
Αν θέλετε να τη χρησιμοποιείτε για το ξύρισμα καλό είναι να αραιώνεται με WFI (Water for injection) από το φαρμακείο.
Αυτό γιατί όπως είπα είναι υδρόφιλη και σε στεγνό δέρμα ειδικά, θα απορροφήσει υγρασία.
Οπότε καλό είναι να δημιουργήσουμε κορεσμό πριν τη βάλουμε στο δέρμα μας. Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα χαμηλώσουμε το ιξώδες της και θα είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη.
Προπυλαινογλυκόλη για τη διάλυση δεν θα συμβούλευα.
Όχι ότι κάνει κακό η ίδια.
Απλά από τη μία είναι διαλύτης και από την άλλη το μόριό της είναι τόσο μικρό που εισχωρεί στις στιβάδες του δέρματός μας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί σαν "μεταφορέας".
Θα πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι για το τι άλλα στοιχεία έχει π.χ. το σαπούνι που θα χρησιμοποιήσουμε για να ξέρουμε ότι ή δεν είναι διαλυτά σε PG ή είναι απολύτως υγιεινά αν περάσουν μέσα στον οργανισμό μας.
Από τη στιγμή που η γλυκερίνη είναι food grade δεν έχει σημασία αν είναι 99.5% ή 99.8%.
Αν είχε σημασία θα είχε διαφορά και στην τιμή.
Η γλυκερίνη είναι υδρόφιλη και τραβάει υγρασία από το περιβάλλον.
Όχι όπως το οινόπνευμα που θα πέσει στο 95%, αλλά στο 99.5%.
Από τη στιγμή που δεν την ανοίγουμε και δεν την κρατάμε αποθηκευμένη σε ελεγχόμενο περιβάλλον και η 99.8% αργά η γρήγορα θα γίνει 99.5% εκτός αν η σχετική υγρασία στο σπίτι μας παίζει μόνιμα κάτω από το 50%
Το γνώρισμα της γλυκερίνης είναι ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες ανεβαίνει το ιξώδες της. Δηλαδή γίνεται πιο πηχτή, σε σημείο, αν τη βάλεις στην κατάψυξη καταλήγει να γίνει σαν πηχτό μέλι.
Αν θέλετε να τη χρησιμοποιείτε για το ξύρισμα καλό είναι να αραιώνεται με WFI (Water for injection) από το φαρμακείο.
Αυτό γιατί όπως είπα είναι υδρόφιλη και σε στεγνό δέρμα ειδικά, θα απορροφήσει υγρασία.
Οπότε καλό είναι να δημιουργήσουμε κορεσμό πριν τη βάλουμε στο δέρμα μας. Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα χαμηλώσουμε το ιξώδες της και θα είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη.
Προπυλαινογλυκόλη για τη διάλυση δεν θα συμβούλευα.
Όχι ότι κάνει κακό η ίδια.
Απλά από τη μία είναι διαλύτης και από την άλλη το μόριό της είναι τόσο μικρό που εισχωρεί στις στιβάδες του δέρματός μας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί σαν "μεταφορέας".
Θα πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι για το τι άλλα στοιχεία έχει π.χ. το σαπούνι που θα χρησιμοποιήσουμε για να ξέρουμε ότι ή δεν είναι διαλυτά σε PG ή είναι απολύτως υγιεινά αν περάσουν μέσα στον οργανισμό μας.
Μιχάλης