Επειδή είδα ότι πολλοί σκέφτονται την παρασκευή Bay Rum, τι θα λέγατε να κάνουμε μια ομαδική προσπάθεια για την παρασκευή του “Mens Only Bay Rum After Shave Lotion”?
Αρχικά αποφασίζουμε είτε μέσω ψηφοφορίας είτε μέσω συζητήσεων (αλλά πάντα δημοκρατικά και χωρίς γκρίνιες), ποια συνταγή θα ακολουθήσουμε. Κύρια κριτήρια η απλότητα και η ευκολία εύρεσης των υλικών. Έπειτα αναλαμβάνει ένας εθελοντής, που θα συγκεντρώσει τα υλικά και θα εκτελέσει την συνταγή (εγώ έχω λίγο ελεύθερο χρόνο, αλλά μπορώ να αναλάβω, εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος με περισσότερο ελεύθερο χρόνο). Έπειτα περιμένουμε τα αποτελέσματα.
After Shaves - Τρόποι παρασκευής (Bay Rum και λοιπα)
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4045
- Εγγραφή: 31 Αύγ 2011, 17:49
- 12
- Τοποθεσία: Ηλιούπολη
- Has thanked: 1362 times
- Been thanked: 4911 times
- Ηλικία: 41
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- coccolino
- Γυμνάσιο
- Δημοσιεύσεις: 1023
- Εγγραφή: 22 Ιαν 2012, 21:56
- 12
- Τοποθεσία: Athens - London - Edinburgh
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 205 times
- Ηλικία: 56
Καλή ιδέα, μακάρι να είχα ελέυθερο χρόνο να το αναλάβω ρε παιδιά. Έψαχνα σήμερα να δω από που μπορώ να βρώ το ρημαδοφυτό pimenta racemosa να αγοράσω ή σπόρους ή το φυτό. Μάλλον θα το αναθέσω στην γυναίκα μου που ασχολείται με αυτά.
Πάντως είμαι μέσα κι εγώ!
Πάντως είμαι μέσα κι εγώ!
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- Arisk
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 2119
- Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
- 13
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
Μέσα κ εγώ. Ήδη κ εγω άρχισα να ψάχνω εδώ Θεσσαλονίκη μήπως βρω αυτά τα φύλλα. Αλλά τζίφος.
Μήπως να ρωτήσουμε την Πυθια; Αυτή θυμάμαι ασχολούνταν πολύ με τις Δάφνες. :confused
Μήπως να ρωτήσουμε την Πυθια; Αυτή θυμάμαι ασχολούνταν πολύ με τις Δάφνες. :confused
Άρης
- Thanos
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 160
- Εγγραφή: 02 Μάι 2011, 12:38
- 12
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 7 times
Η pimenta racemosa είναι η απλή δάφνη που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική (φακές, στιφάδο κ.λ.π.).
Αποξηραμένα φύλλα δάφνης υπάρχουν σε όλα τα μπακάλικα της χώρας... Αν πάλι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένη (κακώς κατά τη γνώμη μου), σε όλους σχεδόν τους φράχτες και τα διαζώματα των δρόμων υπάρχει σε αφθονία.
Χθες σφράγισα ένα μικρό δοχείο με την πρώτη μου απόπειρα για τηνπαρασκευή Bay Rum.
Σε ένα μήνα που θα το ανοίξω και θα το δοκιμάσω θα σας πω τις εντυπώσεις μου και αν το αποτέλεσμα στεφθεί με επιτυχία θα σας πω και την συνταγή που χρησιμοποίησα.
Αποξηραμένα φύλλα δάφνης υπάρχουν σε όλα τα μπακάλικα της χώρας... Αν πάλι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένη (κακώς κατά τη γνώμη μου), σε όλους σχεδόν τους φράχτες και τα διαζώματα των δρόμων υπάρχει σε αφθονία.
Χθες σφράγισα ένα μικρό δοχείο με την πρώτη μου απόπειρα για τηνπαρασκευή Bay Rum.
Σε ένα μήνα που θα το ανοίξω και θα το δοκιμάσω θα σας πω τις εντυπώσεις μου και αν το αποτέλεσμα στεφθεί με επιτυχία θα σας πω και την συνταγή που χρησιμοποίησα.
- coccolino
- Γυμνάσιο
- Δημοσιεύσεις: 1023
- Εγγραφή: 22 Ιαν 2012, 21:56
- 12
- Τοποθεσία: Athens - London - Edinburgh
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 205 times
- Ηλικία: 56
Θάνο, η απλή δάφνη είναι αυτή http://en.wikipedia.org/wiki/Bay_LaurelThanos έγραψε:Η pimenta racemosa είναι η απλή δάφνη που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική (φακές, στιφάδο κ.λ.π.).
Η δάφνη για αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι αυτή εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Pimenta_racemosa
Τα αποξηραμένα φύλλα δυστυχώς δεν έχουν χυμούς να βγάλουν και γι' αυτό δεν προτιμούνται. Μάλλον θα δώσουν μια πολύ ελφριά νότα δάφνης και τίποτα παραπάνω (φαντάζομαι).
Ενημέρωσε όμως για την προσπάθεια σου τι αποτελέσματα είχε.
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 9900
- Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
- 13
- Τοποθεσία: [ Mering ]
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1189 times
- Ηλικία: 49
- Επικοινωνία:
Κανονικα δεν θελει την κοινη δαφνη, αλλα αυτη της Καραϊβικης η οποια ειναι εφαμιλλη της ευρωπαϊκης, αλλα οχι ιδια. Εναλλακτικα μπορει να χρησιμοποιηθει βεβαια ευρωπαϊκη δαφνη.. Οσο πιο φρεσκια,τοσο πιο καλα.. Σα να πρεπει να παρω τη μανα μου τηλεφωνο!
Α! Για τους Θεσσαλονικεις. Στον κηπο του Ωδειου Βορειου Ελλαδος (ελευθερα προσβασιμο, γνωστο ως και Βιλα Μορπουργο) στο Ντεπο, υπαρχει δαφνοδεντρο! :megagrin
Α! Για τους Θεσσαλονικεις. Στον κηπο του Ωδειου Βορειου Ελλαδος (ελευθερα προσβασιμο, γνωστο ως και Βιλα Μορπουργο) στο Ντεπο, υπαρχει δαφνοδεντρο! :megagrin
- ανδρεας
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 40
- Εγγραφή: 20 Αύγ 2012, 13:59
- 11
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 3 times
Από τον Μάρτιο έχει να γράψει κάποιος στο νήμα αυτό οπότε να υποθέσω ότι κάνεις δεν την έφτιαξε.
Πριν γραφτώ στο φόρουμ, είχα βρει και εγώ την συνταγή που παραθέτει ο vanm66 και την έφτιαξα με κάποιες αλλαγές.
Προχθές άνοιξα το βαζάκι. Το πρώτο που σου έρχεται είναι η κανέλα. Αλλά μετά βγαίνει μια γεμάτη μυρωδιά ζεστή και γλυκιά, κάτι σαν να βγήκε το λαχταριστό κέικ από τον φούρνο, αλλά όχι ακριβώς.
Μπερδευτήκατε; Και εγώ! Δεν είμαι καλός στις περιγραφές. :whistle
Μειονεκτήματα:
1ο. Το μείγμα είναι σκουρόχρωμο και μπορεί να βάψει τα ρούχα όταν τη βάζεται.
2ο. Το άρωμα της κρατάει για ................................................................3 λεπτά!!!!!!
Έχω ξαναβάλει να γίνετε. Αυτήν την φορά λέω να την αφήσω να ζυμώνει κάνα τρίμηνο. Όταν βρω και γλυκερίνη λέω να προσθέσω λίγη στο μείγμα μήπως και κρατάει παραπάνω
Πριν γραφτώ στο φόρουμ, είχα βρει και εγώ την συνταγή που παραθέτει ο vanm66 και την έφτιαξα με κάποιες αλλαγές.
Προχθές άνοιξα το βαζάκι. Το πρώτο που σου έρχεται είναι η κανέλα. Αλλά μετά βγαίνει μια γεμάτη μυρωδιά ζεστή και γλυκιά, κάτι σαν να βγήκε το λαχταριστό κέικ από τον φούρνο, αλλά όχι ακριβώς.
Μπερδευτήκατε; Και εγώ! Δεν είμαι καλός στις περιγραφές. :whistle
Μειονεκτήματα:
1ο. Το μείγμα είναι σκουρόχρωμο και μπορεί να βάψει τα ρούχα όταν τη βάζεται.
2ο. Το άρωμα της κρατάει για ................................................................3 λεπτά!!!!!!
Έχω ξαναβάλει να γίνετε. Αυτήν την φορά λέω να την αφήσω να ζυμώνει κάνα τρίμηνο. Όταν βρω και γλυκερίνη λέω να προσθέσω λίγη στο μείγμα μήπως και κρατάει παραπάνω