After Shaves - Τρόποι παρασκευής (Bay Rum και λοιπα)

Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2119
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
13
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Κυκλοφορούν πολλες συνταγές για παρασκευή bay rum.
Ποιος ειναι άραγε ο καλύτερος τρόπος?
Άρης
Άβαταρ μέλους
yiobi
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: 02 Ιαν 2012, 17:04
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 18 times

Εγώ πάντως λέω να δοκιμάσω αυτή:
http://www.ehow.com/how_2386363_make-ba ... shave.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2312
Εγγραφή: 15 Σεπ 2010, 13:28
13
Has thanked: 231 times
Been thanked: 348 times

Εδώ:
http://artofmanliness.com/2010/01/21/di ... ftershave/" onclick="window.open(this.href);return false;
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4045
Εγγραφή: 31 Αύγ 2011, 17:49
12
Τοποθεσία: Ηλιούπολη
Has thanked: 1362 times
Been thanked: 4911 times
Ηλικία: 41

Υλικά:

200 ml αλκοόλ (95% οινόπνευμα, αν και προτιμάται καθαρή αιθανόλη ή αλκοόλ αρωματοποιίας)
3 σκελίδες
1,8 g ξύσμα φρέσκου λάιμ
1,8 g ξύσμα νωπού πορτοκαλιού
40 σταγόνες βάμματος αμαμήλις (witch hazel)
10 αποξηραμένα μπαχάρια (ή περίπου. 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο Pimenta racemosa / Δάφνη)
0,8 γραμμάρια κανέλα (1 μικρό κομμάτι από κλαράκι)
1 πρέζα δενδρολίβανο
1 μια πρέζα φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
450ml νερό
0,6 g αλλαντοΐνη
5 σταγόνες καθαρής γλυκερίνης


Διαδικασία:

Βάλτε το οινόπνευμα σε ένα γυάλινο βάζο
Προσθέστε το γαρύφαλλο, το μπαχάρι (ή την Δάφνη), το ξύσμα λάιμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και αμαμήλις
Αφήστε το για περίπου 9 ημέρες, ανακινώντας περιστασιακά.
Σε ένα άλλο βάζο, βάλτε 450ml νερού, σε συνδυασμό με τη γλυκερίνη και την αλλαντοΐνη. Ανακινήστε καλά.
Αναμίξετε το περιεχόμενο του των 2 βάζων, μαζί με την κανέλα, το τζίντζερ και δεντρολίβανο. Ανακινήστε καλά.
Αφήστε το για μια ημέρα ή δύο.
Διηθείστε σε φίλτρο καφέ και βάλτε σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
Αυτή την συνταγή την βρήκα σε κάποιο άλλο forum ακι την μετέφρασα.Αν πιστέυετε οτι πρέπει να αναφέρω ποιό, μπορώ να το κάνω. Πάντως φαίνεται πολύ "μπελαλίδική" συνταγή.

Επίσης αρκετές πληροφορίες μπορεί να αντλήσει κάποιος και απο εδώ.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2119
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
13
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Χωρίς Ρούμι;
Άρης
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 268
Εγγραφή: 03 Μαρ 2012, 20:16
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Αυτή τη συνταγή, την είδα σε κάποια σελίδα, κι αυτός που την περιγράφει λέει ότι μυρίζει καλύτερα από οποιοδήποτε bay rum μπορεί να αγοράσει κανείς και σε οποιαδήποτε τιμή. Δυστυχώς δε θυμάμαι τη σελίδα για να δώσω τον σύνδεσμο. Μεταφράζω:

Βάλτε σε ένα αεροστεγές βάζο, όσα φύλα δάφνης μπορεί να χωρέσει. Σπάστε κάθε φύλλο πριν το βάλετε. Καθαρίστε ένα μικρό πορτοκάλι και κόψτε τις φλούδες σε πολύ μικρά κυβάκια. Φάτε το πορτοκάλι! :megagrin
Προσθέστε 5 γαρύφαλλα κι ένα κλαράκι κανέλα. Σε περίπτωση που δε χωράει το κλαράκι, σπάστε το.
Γεμίστε το βαζάκι μέχρι πάνω με σκούρο ρούμι. Δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβό, δεν θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα, απλώς φροντίστε να είναι σκούρο.
Βιδώστε το καπάκι στο βάζο και αφήστε το για ένα μήνα σε σκοτεινό μέρος, χωρίς να το πειράξετε. Μην το κουνήσετε, μην το ανοίξετε, μην το ελέγχετε. Απλώς αφήστε το στην ησυχία του.
Μετά από ένα μήνα, σουρώστε το και χρησιμοποιείστε το.

Φαίνεται απλή κι αν ποτέ αγοράσω φύλλα, σίγουρα θα τη δοκιμάσω.
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4045
Εγγραφή: 31 Αύγ 2011, 17:49
12
Τοποθεσία: Ηλιούπολη
Has thanked: 1362 times
Been thanked: 4911 times
Ηλικία: 41

Βαλάντη, όντως φαίνεται πολύ απλή συνταγή.
Arisk έγραψε:Χωρίς Ρούμι;
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το μπαχάρι ανήκει στην ίδια "οικογένεια" με το κύριο συστατικό που φτιάχνουν το ρούμι, οπότε σε συνδυασμό με το αλκοόλ, είναι σαν να έχεις ρούμι.

Πάντως και του Steve, φαίνεται αρκετά απλή συνταγή, αν και δεν αποκαλύπτει όλα τα συστατικά.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Το σημαντικοτερο ειναι η δαφνη. Εξ ου και το ονομα! Μια με δυο μερες δε νομιζω να ειναι αρκετες, Φωτη, γιατι πρεπει να ζυμωθει το μιγμα.. Πιο ρεαλιστικο το βλεπω για 2 με 3 βδομαδες!... Το οτι λεγεται "Bay rum" δε σημαινει οτι εχει ρουμι μεσα! Μην ξεχναμε οτι το ποιοτικο ρουμι δεν ειναι οπως το Bacardi (μπλιαχ) αλλα σκουρο! Λογω του οτι ιστορικα, η λεγομενη λοσιον προερχεται απο την Καραϊβικη, εγινε ενα λογοπαιγνιο, μιας και οι συνταγες για ιδιοπαρασκευαστη λοσιον ειναι τοσες οσες και οι συνταγες για... ομελεττα! :megagrin Εχω 2 ιδιοπαρασκευαστες λοσιον, απο ενα φιλο, αλλα εδω και καιρο σκεφτομαι να κανω τη δικια μου...

Μια λεπτομερια που πουθενα δεν βρηκα.. Η δαφνη πρεπει να ειναι πρασινη, ή κανει και η αποξηραμενη? χμ...

Αντι για αλκοολ, καφε ρουμι. 3 σκελιδες τι? Σκορδο? Γιατροσοφι για τον Μητσοτακη θα κανουμε? :megagrin :hystericalbs1
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 268
Εγγραφή: 03 Μαρ 2012, 20:16
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Stefanos έγραψε:Μια λεπτομερια που πουθενα δεν βρηκα.. Η δαφνη πρεπει να ειναι πρασινη, ή κανει και η αποξηραμενη? χμ...
Γνωστός μου που φτιάχνει σπαθόλαδο, μου είπε ότι είχε δοκιμάσει να το φτιάξει με αποξηραμένο βαλσαμόχορτο αλλά δεν έγινε. Έτσι χρησιμοποιεί μόνο το φρέσκο. Αν το καλοσκεφτείς, έχει μια βάση. Τα αποξηραμένα φύλλα θεωρώ πως εν πολλοίς έχουν απολέσει τους χυμούς τους. Αυτούς ακριβώς που χρειαζόμαστε για την παραγωγή του bay rum. Οπότε, πιθανολογώ πως μάλλον τα αποξηραμένα δεν κάνουν. Μάλλον με βλέπω να καταφεύγω στην αγορά αιθέριου ελαίου...
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2119
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
13
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Βαλάντη συμφωνώ μαζί σου.
Άρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pre-, After shave λοσιόν και -κρέμες”