After Shave

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Ναι , τα χρησιμοποιώ κυκλικά ανάλογα με την διάθεση που έχω.
if you have a great shave you have a great day
greedy
Νήπιο
Νήπιο
16

minorguitarist έγραψε:greedy τί λεέι η Weleda; την έχω ακουστά αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάποιο προιόν της. Που μπορεί να το βρεί κανείς; Ξέρεις αν έχει και άλλα προιόντα εκτός απο Aftershave;
Η WELEDA δεν εχει καποιο ιδιαιτερο αρωμα κατα την γνωμη μου ,ειναι σε γαλακτωδη μορφη και εχει τελεια ενυδατικη δραση.Σου κανει ενα δερμα μετα το ξυρισμα σαν μωρου!Η εταιρια εχει και after shave,shave creme..Tην κρεμα ξυρισματος δεν την εχω δοκιμασει .Εχω δοκιμασει το after shave ,το οποιο ειναι αρκετα καλο με μετριο αρωμα.Ολα αυτα ειναι προσωπικα γουστα.Ομως η ιδεα οτι βαζεις στο προσωπο σου οργανικα προιοντα δεν συγκρινετε, με κανενα αρωμα. 8-)
MGeorge
Νήπιο
Νήπιο
16

για μενα τα καλυτερα aftershave ειναι Weleda και Speick τοσο τα balm οσο και οι lotions(κορυφη και τα δυο σε οτι αφορα την περιποιηση του δερματος, κατα την προσωπικη μου αποψη), ενω καλο βρισκω και το aftershave του Κορρε. Σε οτι αφορα στο αρωμα,το Speick μου αρεσει πολυ , αυτο του Κορρε ειναι σχεδον αοσμο, ενω της Weleda δεν μου πολυαρεσει, αλλα ευτυχως δεν ειναι εντονο και διαρκει ελαχιστα...
Το δερμα μου ειναι λεπτο και ευαισθητο και τα περισσοτερα προϊοντα (πλην των προαναφερθεντων), μου κανουν προσωπο...απο τσαρουχι....μεχρι σαγρε!!! :cry:
Εχω κατα καιρους δοκιμασει πληθωρα προϊοντων περιποιησης για πριν-μετα το ξυρισμα, τα περισσοτερα εκ των οποιων, περισσοτερο δειχνουν να ερεθιζουν το δερμα μου, παρα να το καταπραϋνουν...Για προϊοντα ποιοτητας σουπερ μαρκετ, ουτε λογος, ενω και πολλα απο τα, υποτιθεται, πιο εξειδικευμενα (είτε luxury,είτε φαρμακευτικα), δεν με εχουν ικανοποιησει ιδιαιτερα...
DR HARRIS, TAYLOR OF OLD BOND ST, Crabtree & Evelyn και Colonel Conk, εχουν εξαιρετικα αρωματα και μου κανουν καλυτερα απο αλλα (στην καταπραϋνση των ερεθισμων), αλλα δεν τα συγκρινω σε καμια περιπτωση με weleda και speick...Proraso aftershave, δεν εχω βρει ακομη...
Η διαδικασια στην οποια εχω καταληξει και ακολουθω, μετα το ξυρισμα, για δερμα μωρου, χωρις ερεθισμους, ειναι:
μετα το ξεπλυμα απο αφρους με ζεστο νερο, ενα "περασμα" με alum bloc (bloc osma), ξεπλυμα με κρυο νερο, ταμποναρισμα του προσωπου με την πετσετα, weleda rassierwasser (pre and after shave) lotion και τελος, μετα απο 5-10 λεπτα, aftershave balm του Κορρε, αν εχω πολλους ερεθισμους ή αλλιως κατι απο τις παραπανω φιρμες, για ωραιο αρωμα...
8-)
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Γιώργο το alum (δεν έχω δοκιμάσει) εκτός απο καταπραιντικό για ερεθισμούς λειτουργεί και ώς στυπτικό-αιμοστατικό στην περίπτωση που έχεις κοπεί;

Γενικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Πώς το χρησμοποιείς;
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
MGeorge
Νήπιο
Νήπιο
16

minorguitarist έγραψε:Γιώργο το alum (δεν έχω δοκιμάσει) εκτός απο καταπραιντικό για ερεθισμούς λειτουργεί και ώς στυπτικό-αιμοστατικό στην περίπτωση που έχεις κοπεί;

Γενικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Πώς το χρησμοποιείς;
Ναι, το alum bloc ειναι στυπτικο και εχει αιμοστατικες ιδιοτητες, ωστοσο στη μορφη αυτη(bloc), κανει μονο για μικρα κοψιματα(minor cuts) και η συνθεση του προοριζεται κυριως για την καταπραϋνση των ερεθισμων και δευτερευοντως για την επουλωση μικρων κοψιματων. Επισης απο οτι ξερω, χρησιμοποιουνται και ΠΡΙΝ το ξυρισμα με ηλεκτρικη μηχανη, για προληψη των ερεθισμων... Για τα βαθυτερα κοψιματα, υπαρχουν τα στυπτικα στικς-στυλο (η συνθεση ειναι ΣΧΕΔΟΝ η ιδια-οι διαφορες εντοπιζονται στο ph, στην περιεκτικοτητα αμμωνιας και θειου αν δεν κανω λαθος...), τα οποια κανουν θαυματα ως αιμοστατικα, για την επουλωση των κοψιματων, ενω περιοριζουν στο ελαχιστο και τυχον σημαδια απο κοψιματα...
Τα στυπτικα στικς-στυλο, χρησιμοποιουνται ως εξης: βρεχουμε με κρυο νερο την ακρη, και ακουμπαμε για μερικα δευτερολεπτα, στο σημειο του κοψιματος, εως οτου σταματησει η αιμορραγια, ξεπλενουμε στο τελος με νερο...
Το alum bloc, μολις τελειωσουμε το ξυρισμα, ξεπλενουμε το προσωπο απο σαπουναδες με ζεστο νερο, βρεχουμε το bloc με κρυο νερο(εχει τη μορφη πλακας σαπουνιου) και κανουμε ενα περασμα με αυτο, στο προσωπο μας...αφηνουμε 1-2 λεπτα, ξεπλενουμε με νερο και περναμε στο aftershave....
τα alum blocs, οπως ειπα εχουν συνηθως τη μορφη πλακας σαπουνιου, κυκλοφορουν ομως και σε στικς...
Η στυψη (στυπτικα στυλο), κυκλοφορει σε στικς+στυλο, απο πολλες φιρμες, η με το σχημα κιμωλιας(συνηθως no name, στα φαρμακεια)...
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Ευχαριστώ Γιώργο, θα πάρω ένα alum το συντομότερο.
Στυπτική ράβδο έχω δοκιμάσει, όντως καλή για κοψίματα αλλά αφήνει άσπρο σημάδι κάτι που όπως έχω διαβάσει το alum δεν το κάνει.
or
Grow A Beard
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Το alum bloc που το βρισκουμε :?:
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Μα τί ερώτηση είναι αυτή Γιάννη; Στην τεράστια ποικιλία της Ελληνικής αγοράς :lol:

Σοβαρά τώρα, εκτός απο eshops, στην Ελλάδα έχω βρεί μόνο στα καταστήματα Sephora το παρακάτω:
http://www.sephora.gr/frontoffice/porta ... &cnode=135
or
Grow A Beard
MGeorge
Νήπιο
Νήπιο
16

minorguitarist έγραψε:Μα τί ερώτηση είναι αυτή Γιάννη; Στην τεράστια ποικιλία της Ελληνικής αγοράς :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ετσι ακριβως..........
alum blocs (bloc osma), έχει και ο Τσομπαρης στη Μαρνης. Επισης, πιθανον να βρειτε σε φαρμακεια (ζητειστε στυπτικο σαπουνι, στυπτικους κρυσταλλους ή κρυσταλλους alum) ή καταστηματα καλυντικων...
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Αγόρασα σήμερα το After Shave της Speick απο ένα κατάστημα με βιολογικά προιόντα, 'Αιθέριο' Λ.Μαραθώνος 176 Γέρακας (ρεύμα προς μαραθώνα μετά το Carefour).
Όλα τα λεφτά. Δροσιστικό, παίρνει το κάψιμο, πολύ απαλό και διακρητικό άρωμα, ενυδατώνει όχι όμως πολύ για αυτό τελείωσα με ένα Balm.

Μαζί πήρα και ένα Shaving Stick, εξαιρετική λύση για ταξίδια. Θα ποστάρω γι αυτό όταν το δοκιμάσω...
or
Grow A Beard
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pre-, After shave λοσιόν και -κρέμες”