Δημιουργια Lather με απιονισμένο νερό

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 542
Εγγραφή: 13 Απρ 2019, 11:24
5
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2661 times

Το έχετε δοκιμάσει; Ποια είναι η γνώμη σας;
Σαφώς υπαρχουν πολλες γνώμες στον Γουγλη αλλά γιατί να μην τα πουμε εδώ μέσω προσωπικων εμπειριων :)
Embrace the steel..
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 08 Δεκ 2017, 13:42
6
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10088 times
Ηλικία: 52
Επικοινωνία:

Απιονισμένο νερό όχι και δεν βλέπω το λόγο.
Έχω δοκιμάσει εμφιαλωμένο σε μέρος που έχει πολύ σκληρό νερό.
Κάποια σαπούνια δεν δούλεψαν καν σε σκληρό νερό (La Toja π.χ.), σε άλλα δεν υπήρξε διαφορά (Dr Harris) στα περισσότερα όμως άλλαξε η σύσταση του αφρού και το πόσο εύκολα αφρίζει.
Θα έλεγα ότι για σαβέτα μου άρεσε περισσότερο η σύσταση του αφρού που κάνει το σκληρό νερό.
Πιο λεπτή με υφή γιαουρτιού, με περισσότερο γλίστρημα.
Δηλαδή, με σκληρό νερό, απλά δεν φουσκώνει εύκολα.
Και μιλάω για ακραία σκληρό νερό που δεν πίνεται και έχει κοκκινωπό χρώμα από το σίδηρο που περιέχει.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5901
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27366 times
Been thanked: 38901 times
Ηλικία: 54

Τελικά έχει δοκιμάσει κανείς απιονισμένο νερό για να απαντήσει και στον άνθρωπο;
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Jimbo
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 12 Δεκ 2018, 09:47
5
Has thanked: 1015 times
Been thanked: 1789 times

Εγώ όχι. Και το βρίσκω πολύ κακή ιδέα.
Δε σου εγγυάται κανείς πως το απιονισμένο νερό δεν είναι μολυσμένο από διάφορους μικροοργανισμούς.
Απλά δεν περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Καλύτερα να δοκιμάσεις εμφιαλωμένο νερό, αν και εγώ προσωπικά δεν έχω δει μεγάλες διαφορές με απλό, φρέσκο νερό βρύσης.
Σημείωση. Άλλο το φρέσκο νερό βρύσης, άλλο το μη πόσιμο νερό ηλιακού/θερμοσίφωνου.
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 08 Δεκ 2017, 13:42
6
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10088 times
Ηλικία: 52
Επικοινωνία:

Το απιονισμένο νερό δεν είναι καθαρό. Δεν είναι πόσιμο!
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πίνουμε και υποθέτω ότι δεν είναι καλό να το χρησιμοποιούμε για να πλυθούμε, καθώς έχει μικροοργανισμούς.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 542
Εγγραφή: 13 Απρ 2019, 11:24
5
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2661 times

Συμφωνω απολυτως με τα λεγόμενα και προφανως μου φάνηκε περιεργο για αυτό και ρωτησα. Επίσης συμφωνω ότι το να χρήσιμοποιησεις εμφιαλωμενο είναι δωρον αδωρον - εκτός ακραίων περιπτωσεων που το νερό βρυσης είναι 'λασπη'.
Embrace the steel..
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2496
Εγγραφή: 22 Ιουν 2014, 05:42
9
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13865 times

Το έχω δοκιμάσει εγώ παιδιά, αλλά δεν είχα χρόνο να γράψω.

Και για να είμαστε και πιό ακριβείς, άλλο είναι το απιονισμένο νερό που κάποιοι κακώς συλλέγουν από την κατάθλιψη (εξαγωγή) των κλιματιστικών (εκτός και αν γνωρίζουν) και άλλο αυτό που αγοράζουμε σε κλειστές συσκευασίες των 4L πχ, που χρησιμοποιούμε στο ηλεκτρικό σίδερο ή σε διάφορα μηχανήματα για να αποφεύγουμε τη δημιουργία αλάτων, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο.

Χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς ιατρικούς και εργαστηριακούς σκοπούς, και αποτελεί κύριο συστατικό πολλών σαμπουάν, καλλυντικών αρωμάτων σαπουνιών κα, επίσης στον τομέα της μικροηλεκτρονικής, στην παρασκευή ηλεκτρολυτών για όξινες και αλκαλικές μπαταρίες, και γενικά σε οποιεσδήποτε βιομηχανικές διεργασίες απαιτείται χημικώς καθαρό νερό (έτσι το αποκαλούν) και το pH του απιονισμένου νερού διαφέρει πολύ από το πόσιμο νερό.

Στην επεξεργασία που γίνεται σε μεγάλα εργοστάσια ή ακόμα και με φορητούς σταθμούς επεξεργασίας νερού, αφαιρούνται τα ιόντα αλάτων και ιχνοστοιχείων, όπως το νάτριο, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, χλωριούχα, θειικά κ.α και να τονίσουμε εδώ, και λόγω ότι μας διαβάζουν αρκετοί ότι δεν πίνεται σε καμία των περιπτώσεων, και αφού δεν περιέχει συνεπώς μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που είναι τα ωφέλιμα για τον άνθρωπο στοιχεία του νερού, και επιπλέον καθώς δεν είναι καθαρό, φιλτραρισμένο κλπ (μια και δεν προορίζεται για κατανάλωση από ανθρώπους) μπορεί να έχει διάφορους μικροοργανισμούς, να είναι δηλαδή μολυσμένο.

Στο ξύρισμα τώρα, το διάβαζα συνέχεια τότε, και λόγω ότι το νερό του δικτύου εδώ δεν είναι πόσιμο, είχα κάνει αρκετές δοκιμές στις αρχές που έψαχνα να βρώ ποιό είναι το καλύτερο νερό για αφρισμό σε σαπούνια και κρέμες, τα αποτελέσματα που έβγαλα ήταν, το βρόχινο νερό να δίνει τον καλύτερο και σταθερό αφρισμό, (από στέρνα) και μετά το εμφιαλωμένο, το απιονισμένο δεν είχε σταθερά αποτελέσματα, έφτιαχνε πολύ πιό γρήγορα τον αφρό από όλα, αλλά ο αφρός δεν είχε σώμα, και αυτό άλλαζε από λίγο έως πολύ με κάθε σαπούνι, με κάποιες κρέμες δούλευε, με τα σαπούνια με τίποτα, είναι διαφορετική η σύνθεση τους, χωρίς σταθερά αποτελέσματα ακυρώθηκε από μόνο του, και φυσικά δεν το έβαλα ποτέ στο μούτρο μου, με palm lather γινόταν όλες οι δοκιμές.

Τελευταίο το νερό του δικτύου, που μόλις άνοιγες την βρύση έφτυνε αλάτι και αστερίες, το mwf δεν άφριζε ούτε με δυναμίτη, ενώ με το βρόχινο έφτιαχνε αφρό γλυπτικής, τώρα το έχουν βελτιώσει και φτιάχνεις αφρό, και πάλι δεν πίνετε, από όσο κατάλαβα αφαίρεσαν λίγο αλάτι και τους αστερίες... 8)

Χρησιμοποιώ πάντα το βρόχινο, το καλό νερό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στον αφρό, πολλοί σαπωνοποιοί κάνουν τις δοκιμές τους με τις καλύτερες συνθήκες και ουδέτερο σε pH νερό, το απιονισμένο νερό μπορεί να μας παρέχει εξαιρετικό καθάρισμα (απομάκρυνση ρύπων) στεγνώνει γρήγορα χωρίς να αφήνει στίγματα ακόμα και υπό συνθήκες πλήρους ηλιοφάνειας, όμως δεν έχει καμία θέση στους αφρισμούς μας, δεν μας είναι απαραίτητο ούτε μας δίνει κάτι, (και ας με συγχωρεί ο φίλος μου ο mantic) just :text-freedom:
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 542
Εγγραφή: 13 Απρ 2019, 11:24
5
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2661 times

:text-bravo: Αντώνη ευχαριστουμε!
Embrace the steel..
Άβαταρ μέλους
Pechr
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 07 Ιαν 2021, 02:29
3
Has thanked: 32 times
Been thanked: 69 times
Ηλικία: 38

Συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του Αντώνη όμως με κάποιες εξαιρέσεις, που τις παραθέτω παρακάτω. ( Δεν είναι προσωπική άποψη, είναι απλά ψυκτικός κύκλος και φυσική)
1.
Tony έγραψε: 29 Μάι 2019, 20:41 Και για να είμαστε και πιό ακριβείς, άλλο είναι το απιονισμένο νερό που κάποιοι κακώς συλλέγουν από την κατάθλιψη (εξαγωγή) των κλιματιστικών (εκτός και αν γνωρίζουν)
Το νερό που εξάγεται από την αναρρόφηση του κλιματιστικού (όχι από την κατάθλιψη, η μονάδα που δουλευει με την χαμηλοτερη θερμοκρασία είναι η αναρρόφηση για αυτό και σχηματίζεται συμπυκνωμα) δεν είναι απιονισμένο. Είναι ένα αποσκληρυμένο νερό του οποίου υπολείπονται αρκετα στοιχεία. Αποσκληρυμένο σημαίνει ότι δεν έχει άλατα (ανθρακικό ασβέστιο CaCO3). Απιονισμενο σημαίνει ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα ιόντα, ανιόντα και κατιόντα. Απιονισμενο είναι το υδρογόνο 2 οξυγόνο. Στην μονάδα της αναρρόφησης σχηματίζεται υγρασία με μορφή πάγου, ο οποίος έχει ρύπους και σκόνη της ατμοσφαιρας. Οπότε δεν μιλάμε για απιονισμενο, μιας και το νερο αυτό έχει ιόντα.
2.
Tony έγραψε: 29 Μάι 2019, 20:41 και επιπλέον καθώς δεν είναι καθαρό, φιλτραρισμένο κλπ (μια και δεν προορίζεται για κατανάλωση από ανθρώπους) μπορεί να έχει διάφορους μικροοργανισμούς, να είναι δηλαδή μολυσμένο.
Αντιθέτως. Ειναι πολύ καθαρό νερό. Για αυτό το λόγο δεν το πίνουμε. Ο οργανισμός μας περιέχει νερό το οποίο έχει μεταλλα,ιχνοστοιχεία κλπ Αν πιούμε ένα καθαρό νερό τότε αυτό ώστε να έρθει στην ίδια σύσταση με το νερό του σώματος μας, θα κλέψει απο στοιχεία του νερού του σώματος μας. Αυτό θα έχει ως συνέπεια ο οργανισμός μας να βρεθεί σε έλλειψη των ποσοτήτων των απαιτουμενων στοιχείων. Το φαινόμενο αυτό της φυσικής ονομάζεται Ώσμωση για όποιον ενδιαφέρεται. Ταυτοχρόνως βέβαια ο οργανισμός συγκρατεί και νερό ώστε να λειτουργήσει ως ηλεκτρολύτης.
Με λίγα λόγια πρέπει να πίνουμε νερό με πολλά μέταλλα κλπ επειδή όταν πίνουμε ένα πλούσιο σε στοιχεία νερό τότε συμβαίνει πάλι το ίδιο φαινόμενο. Ο οργανισμός μας που είναι πιο φτωχός σε στοιχεία απορροφά αυτά τα στοιχεία απο το πλούσιο νερό που μόλις ήπιαμε ώστε να έρθουν σε ισορροπία.
Αντώνη αυτό όσο αφορά την επεξήγηση των φαινομένων. Για τον αφρισμό κλπ δεν ξέρω τίποτα επειδή καλα καλα το πινέλο μου ακόμη δεν εχω στρώσει.

Τώρα αν σκεφτόμουν με τις διεργασίες της φυσικής και γνωρίζοντας ότι ο οργανισμός μας έχει την ιδιοτητα να απορροφά νερό από το δέρμα, θα έλεγα ότι ένα νερό πλουσιο σε στοιχεία (μεταλλικό) θα έκανε περισσότερο καλό στο δέρμα απο ένα απλά πόσιμο νερό. Ίσως και καλύτερο αφρό για το ξύρισμα
Φιλικά πάντα και με διάθεση αυτοβελτίωσης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”