Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )
- DomieMic65
- Νήπιο
- 2
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 595 times
επίσης δεν τελειώνει με την καμία... μόνο αφού του έδωσα και κατάλαβε με το T2 -που έχει το πιο πολύ backbone από όλα τα πινέλα μου- το είδα λίγο να πέφτει! 

Μιχάλης
- Vavous
- Συντονιστής
- 8
- Has thanked: 26013 times
- Been thanked: 37813 times
Ένα σαπούνι που μισώ να αγαπάω και που αγαπάω να μισώ. Μόνο παραξενιές έχει. Κάνεις μπράτσο Ποπάυ να το φορτώσεις, εμφανίζονται ρωγμές αν το αφήσεις άβρεχτο λίγες μέρες, αν δεν το λαδεράρεις σωστά ο αφρός εξατμίζεται τάχιστα και χάνεται η όποια προστασία. Οι μισοί ξετρελαίνονται, οι άλλοι μισοί αναθεματίζουν.
Αυτό το σαπούνι θέλει υπομονή και επιμονή. Πολύ, μα πάρα πολύ φόρτωμα. Αλλά αποζημιώνει. Άσε που το κεραμικό μπολ είναι όλα τα λεφτά.
Δείτε τι κάνει ο Εγγλέζος:
Το δοκίμασα με high density συνθετικό και hate loading και βγήκε υπέροχο λάδερ. Κανένα πρόβλημα με το σκληρό νερό της Θεσσαλονίκης.
Αυτό το σαπούνι θέλει υπομονή και επιμονή. Πολύ, μα πάρα πολύ φόρτωμα. Αλλά αποζημιώνει. Άσε που το κεραμικό μπολ είναι όλα τα λεφτά.
Δείτε τι κάνει ο Εγγλέζος:
Το δοκίμασα με high density συνθετικό και hate loading και βγήκε υπέροχο λάδερ. Κανένα πρόβλημα με το σκληρό νερό της Θεσσαλονίκης.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- vstromini
- Δημοτικό
- 3
- Has thanked: 4865 times
- Been thanked: 2424 times
Εγώ πάλι επειδή δεν έβγαζα άκρη το ετριψα του έβαλα και νεράκι και αφού το ήπιε και φούσκωσε με αποζημιώνει από τότε με πυκνό αφρό και μυρωδιά καθαριότητας. Δεν γινόταν να μην το χρησιμοποιήσω
- Konstantinos1973
- Νήπιο
- 2
- Has thanked: 510 times
- Been thanked: 246 times
Με το συγκεκριμένο σαπούνι κάνω ίσως τον καλύτερο αφρό και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Απλά πριν ξεκινήσω, γεμίζω το μπωλάκι με ζεστό νερό να το σκεπάζει για λίγα λεπτά και μετά αδειάζω το νερό και ξεκινάω.
Όσο για το άρωμά του, αν και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μου αρέσει.
Απλά πριν ξεκινήσω, γεμίζω το μπωλάκι με ζεστό νερό να το σκεπάζει για λίγα λεπτά και μετά αδειάζω το νερό και ξεκινάω.
Όσο για το άρωμά του, αν και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μου αρέσει.
- stratri1
- Δημοτικό
- 9
- Has thanked: 996 times
- Been thanked: 652 times
Δηλαδή τι; Το βούτηξες μέσα σε νερό;;;; 24 ώρες;;;;;
Νομίζω πως είναι το αγαπημένο μου σαπούνι. Ότι αφρό και να κάνει, τα γένια μαλακώνουν και το ξύρισμα είναι απόλαυση. Ακολουθώ τη συνταγή του MAntic
και πάντα παίρνω καλό αφρό (όχι τέλειο). Αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο και απολαυστικό.
- SrTv
- Δημοτικό
- 2
- Has thanked: 2930 times
- Been thanked: 2657 times
Σε μένα κάνει αφρό. Με λίγο blooming όλα πάνε καλά. Αν του συμπεριφερθώ σαν απλό σαπούνι και βάλω απλά το βρεγμένο πινέλο δημιουργεί αφρό αλλά δεν παίρνω πάντα το μέγιστο.
Επειδή ρουφάει νερό, υποθέτω, σε 24 ώρες θα έγινε περισσότερο "ενυδατομένο" και διαχειρίσιμο. Δεν βέβαια ξέρω όμως αν αυτή η πρακτική του κάνει "κακό".
Επειδή ρουφάει νερό, υποθέτω, σε 24 ώρες θα έγινε περισσότερο "ενυδατομένο" και διαχειρίσιμο. Δεν βέβαια ξέρω όμως αν αυτή η πρακτική του κάνει "κακό".
- Giwrgis
- Δημοτικό
- 4
- Has thanked: 2412 times
- Been thanked: 2661 times
Και εγώ το άφησα να πιεί νερό και να φουσκώσει την πρώτη μέρα, κακό όχι δεν το θεωρώ απλά το βοηθά να μαλακώσει και να φορτώνει πιο εύκολα δεν χαλάει το σαπούνι, με αυτή τη λογική τα σαπούνια που χρησιμοποιούμε για μπάνιο θα έβγαιναν άχρηστα. Με συνθετικό φορτώνει εύκολα, σίγουρα θέλει παραπάνω lathering - το διπλάσιο θα έλεγα- από αλλά σαπούνια αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Καθόλου τυχαίο που είναι τόσα χρόνια σημείο αναφοράς!
@Vavous ραγάδες δεν έχω δει ούτε προδιάθεση να κάνει, είναι ένδειξη ξηρασίας αυτό. Μήπως, υποθετικά πάντα, δεν κλείνει τόσο καλά η πορσελάνη με αποτέλεσμα να ξεραίνεται φουλ; Σε πλαστικό βιδωτό που το έχω, αφού στεγνώσει το κλείνω και είναι οκ μέχρι τώρα- βέβαια εγώ το "φούσκωσα" στην αρχή..
@Vavous ραγάδες δεν έχω δει ούτε προδιάθεση να κάνει, είναι ένδειξη ξηρασίας αυτό. Μήπως, υποθετικά πάντα, δεν κλείνει τόσο καλά η πορσελάνη με αποτέλεσμα να ξεραίνεται φουλ; Σε πλαστικό βιδωτό που το έχω, αφού στεγνώσει το κλείνω και είναι οκ μέχρι τώρα- βέβαια εγώ το "φούσκωσα" στην αρχή..
Embrace the steel..
- Vavous
- Συντονιστής
- 8
Το άφησα ολονυχτία με νερό, φούσκωσε και έφυγαν οι ραγάδες. Θα δείξει πάλι μετά λίγες μέρες. Το καπάκι φυσικά δεν κλείνει αεροστεγώς.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- Bill the butcher
- Γυμνάσιο
- 3
- Has thanked: 7683 times
- Been thanked: 8232 times
Εξαιρετικό!
Το τερπνόν μετά του ωφελιμου!
Πρωινή γυμναστική και ξύρισμα!
Πιστεύω πως εαν είχε κυκλοφορήσει 40 χρόνια αργότερα από την κυκλοφορία του,
σε αλουμινένιο τιν τύπου Haslinger αντί του Κεραμικού αριστουργήματος,
με την ονομασία soapX θα μιλούσαμε για το μεγαλύτερο φιάσκο της βιομηχανίας.
Παρ'όλα αυτά το χρησιμοποιώ κι εγώ περιστασιακά.
7-10 γρ φόρτωμα και ξύρισμα με την βαρύτερη κρέμα που δίνει χωρίς να βάλω στην εξίσωση αέρα με πολλά σβουριγματα .
Το τερπνόν μετά του ωφελιμου!
Πρωινή γυμναστική και ξύρισμα!
Πιστεύω πως εαν είχε κυκλοφορήσει 40 χρόνια αργότερα από την κυκλοφορία του,
Παρ'όλα αυτά το χρησιμοποιώ κι εγώ περιστασιακά.
7-10 γρ φόρτωμα και ξύρισμα με την βαρύτερη κρέμα που δίνει χωρίς να βάλω στην εξίσωση αέρα με πολλά σβουριγματα .
- Vavous
- Συντονιστής
- 8
Bill the butcher έγραψε: ↑07 Σεπ 2021, 11:46 Πιστεύω πως εαν είχε κυκλοφορήσει 40 χρόνια αργότερα από την κυκλοφορία του,

Ανδρέας, Μ.Δ.