Castle Forbes Cedarwood & Sandalwood shaving cream

Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30838 times

Εικόνα

Σήμερα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω άλλο ένα εξαιρετικό προϊόν στο χώρο μας. Την κρέμα ξυρίσματος Castle Forbes Cedarwood & Sandalwood. Και μόνο το όνομα της εταιρείας, αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα αυτής της κρέμας, το άρωμα είναι κάτι το υποκειμενικό. Και ας μην γελιόμαστε, μπορεί να λέμε ότι στο χόμπι μας τα πάντα είναι υποκειμενικά (και όντως ισχύει), αλλά υπάρχουν και κάποιες "σταθερές", κάποια "σημεία αναφοράς" που αντικειμενικά είναι ανάμεσα στα κορυφαία προϊόντα που κυκλοφορούν. Ένα από αυτά είναι και η CF.

Εικόνα

Η υφή της κρέμας είναι στα συνήθη επίπεδα, ούτε πολύ σφικτή ούτε και υδαρής. Πολλοί αναφέρουν ότι σκληραίνει με την πάροδο του χρόνου, αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το ξέρω. Η κρέμα περιέχει αιθέρια έλαια, οπότε όποια έκδοσή της και να πάρει κανείς, το άρωμά της πλησιάζει πιο πολύ προς το πραγματικό, σε σχέση με μια αντίστοιχη με τεχνητό άρωμα. Η συγκεκριμένη περιγράφεται ως κέδρος και σανδαλόξυλο, όταν την πρωτομυρίζει κανείς επικρατεί απόλυτα το άρωμα του κέδρου, που έχοντας μυρίσει πολλές φορές πραγματικό κέδρο σε δάσος, είναι πολύ κοντά στο πραγματικό. Με την επαφή της κρέμας όμως με το ζεστό νερό, αρχίζουν και αναδύονται και τα υπόλοιπα αρώματα, σαφώς και συνεχίζει να επικρατεί ο κέδρος, αλλά κάνει την εμφάνισή του και το σανδαλόξυλο και γλυκαίνει το όλο σύνολο. Τα δυο αυτά αρώματα δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό, με την προϋπόθεση όμως του να αρέσουν σε κάποιον τα ξυλώδη αρώματα. Αν όχι, ίσως θα πρέπει να κοιτάξει τις άλλες επιλογές της εταιρείας. Εμένα (ως γνωστόν) μου αρέσουν αυτά τα αρώματα, οπότε ταιριάζει με τα γούστα μου αρωματικά. Η ένταση του αρώματος είναι αρκετή, πιο έντονη στο μπολ πριν την δημιουργία αφρού παρά πάνω στο πρόσωπο που εξασθενεί, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο που να γίνεται ενοχλητική. Είναι εκεί, την μυρίζεις αλλά μέχρι εκεί.

Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα η ποσότητα που χρειάζεται για το ξύρισμα είναι στην κυριολεξία απειροελάχιστη και το λέει αυτό ένας άκρως σπάταλος άνθρωπος! Οπότε έχοντας κάποιος το βαζάκι των 200ml, είναι ένα προϊόν που θα του πάει χρόνια. Η δημιουργία αφρού τάχιστη, πανεύκολη κρέμα για αφρισμό, δεν χρειάζονται μαγικά βότανα και πανάρχαιες τεχνικές των Ίνκας για ένα καλό ξύρισμα, όπως φαίνεται κατά καιρούς ότι ζητάν άλλα "πολυτελή" προϊόντα. Το νερό που ζητάει είναι φυσιολογικό, η προστασία κατά την διάρκεια του ξυρίσματος είναι πάρα πολύ καλή, το ίδιο και η ενυδάτωση. Μετά το ξύρισμα, αφήνει το δέρμα εξαιρετικά μαλακό και δεν παραπονιέται.

Το ομολογώ, ποιοτικά είναι η καλύτερη κρέμα που έχω δοκιμάσει έως τώρα. Λίγο πιο πάνω από T&H, ξεκάθαρη διαφορά από TOBS, Maca Root, C&E, Musgo Real κλπ. Ασφαλώς και κατατάσσεται στα πολυτελή προϊόντα, σου προσφέρει το κάτι παραπάνω που σε κάνει να νιώθεις gentleman. Τιμολογιακά κινείται κατά μέσο όρο στα 25€ χωρίς τα μεταφορικά, ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του αν αξίζει να δώσει κανείς τα χρήματα αυτά. Εγώ πάντως την συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Συμφωνώ και επαυξάνω και παροτρύνω τους νεοεισερχομένους στο παραδοσιακό ξύρισμα να αγοράσουν μία CF της προτιμησής τους αντί για τρείς - τέσσερις άλλες κρέμες.
Αυτό βέβαια λίγοι θα το κάνουν γιατί ως νέοι θέλουμε συνεχώς να δοκιμάζουμε, :boeller όταν θα έρθει η σειρά της στο set-up όμως θα καταλάβετε πως και γιατί διαφέρει απο τις άλλες. ;)
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Θα την αγορασω.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Αντώνη πράγματι οι ιδιότητες της κρέμας είναι κορυφαίες. Μου έκανε εντύπωση ότι η υφή της κρέμας σου είναι στα συνήθη επίπεδα. Δεν είχε κολλώδες αίσθηση που θέλει τρήψιμο στο μπωλ για να διαλυθεί;
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30838 times

Όχι, κρεμώδης ήταν. Ίσως επειδή είναι φρέσκια, ίσως λόγω του καλοκαιριού (ζέστη), δεν ξέρω...
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Μάλλον περισσότερο φρέσκια θα ήταν. Πάντως όπως και να τη δουλεύει κανεις (είτε με το πινέλο μέσα, είτε πέρνοντας ένα κομμάτι) η κρέμα είναι φανταστική!
Χάρης
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Είναι φρέσκια και είναι καλοκαίρι, με 40 βαθμούς...

Εντούτοις, με τον καιρό σκληραίνιε, γίνεται σαν σαπούνι.

Κορυφαία κρέμα, και αξίζει και το μικρό βαζάκι, περίπου 50ml νομίζω.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Ναι 50 ml είναι Νίκο το travel size . Είχα πάρει ενα με άρωμα λεβάντας το οποίο μου κράτησε κοντά στα 2 χρόνια ....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
FotisPl
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 112 times
Been thanked: 252 times

Υπάρχει κανείς να έχει δοκιμάσει την Castle Forbes Lime Essential Oil τη θέλω για το καλοκαίρι μαζί με το σαπούνι του Δημήτρη...
“Civilization begins with distillation,” William Faulkner
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Εγώ την έχω...Μυρίζει πολύ πολύ έντονα κάτι μεταξύ σορμπέ λεμόνι και pepsi twist(με λεμόνι).
Από ιδιότητες είναι α-πι-στε-υτη!!!Δεν το συζητώ αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω.Δες και σχετικό review από εμένα...
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”