Σήμερα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω άλλο ένα εξαιρετικό προϊόν στο χώρο μας. Την κρέμα ξυρίσματος Castle Forbes Cedarwood & Sandalwood. Και μόνο το όνομα της εταιρείας, αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα αυτής της κρέμας, το άρωμα είναι κάτι το υποκειμενικό. Και ας μην γελιόμαστε, μπορεί να λέμε ότι στο χόμπι μας τα πάντα είναι υποκειμενικά (και όντως ισχύει), αλλά υπάρχουν και κάποιες "σταθερές", κάποια "σημεία αναφοράς" που αντικειμενικά είναι ανάμεσα στα κορυφαία προϊόντα που κυκλοφορούν. Ένα από αυτά είναι και η CF.

Η υφή της κρέμας είναι στα συνήθη επίπεδα, ούτε πολύ σφικτή ούτε και υδαρής. Πολλοί αναφέρουν ότι σκληραίνει με την πάροδο του χρόνου, αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το ξέρω. Η κρέμα περιέχει αιθέρια έλαια, οπότε όποια έκδοσή της και να πάρει κανείς, το άρωμά της πλησιάζει πιο πολύ προς το πραγματικό, σε σχέση με μια αντίστοιχη με τεχνητό άρωμα. Η συγκεκριμένη περιγράφεται ως κέδρος και σανδαλόξυλο, όταν την πρωτομυρίζει κανείς επικρατεί απόλυτα το άρωμα του κέδρου, που έχοντας μυρίσει πολλές φορές πραγματικό κέδρο σε δάσος, είναι πολύ κοντά στο πραγματικό. Με την επαφή της κρέμας όμως με το ζεστό νερό, αρχίζουν και αναδύονται και τα υπόλοιπα αρώματα, σαφώς και συνεχίζει να επικρατεί ο κέδρος, αλλά κάνει την εμφάνισή του και το σανδαλόξυλο και γλυκαίνει το όλο σύνολο. Τα δυο αυτά αρώματα δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό, με την προϋπόθεση όμως του να αρέσουν σε κάποιον τα ξυλώδη αρώματα. Αν όχι, ίσως θα πρέπει να κοιτάξει τις άλλες επιλογές της εταιρείας. Εμένα (ως γνωστόν) μου αρέσουν αυτά τα αρώματα, οπότε ταιριάζει με τα γούστα μου αρωματικά. Η ένταση του αρώματος είναι αρκετή, πιο έντονη στο μπολ πριν την δημιουργία αφρού παρά πάνω στο πρόσωπο που εξασθενεί, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο που να γίνεται ενοχλητική. Είναι εκεί, την μυρίζεις αλλά μέχρι εκεί.
Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα η ποσότητα που χρειάζεται για το ξύρισμα είναι στην κυριολεξία απειροελάχιστη και το λέει αυτό ένας άκρως σπάταλος άνθρωπος! Οπότε έχοντας κάποιος το βαζάκι των 200ml, είναι ένα προϊόν που θα του πάει χρόνια. Η δημιουργία αφρού τάχιστη, πανεύκολη κρέμα για αφρισμό, δεν χρειάζονται μαγικά βότανα και πανάρχαιες τεχνικές των Ίνκας για ένα καλό ξύρισμα, όπως φαίνεται κατά καιρούς ότι ζητάν άλλα "πολυτελή" προϊόντα. Το νερό που ζητάει είναι φυσιολογικό, η προστασία κατά την διάρκεια του ξυρίσματος είναι πάρα πολύ καλή, το ίδιο και η ενυδάτωση. Μετά το ξύρισμα, αφήνει το δέρμα εξαιρετικά μαλακό και δεν παραπονιέται.
Το ομολογώ, ποιοτικά είναι η καλύτερη κρέμα που έχω δοκιμάσει έως τώρα. Λίγο πιο πάνω από T&H, ξεκάθαρη διαφορά από TOBS, Maca Root, C&E, Musgo Real κλπ. Ασφαλώς και κατατάσσεται στα πολυτελή προϊόντα, σου προσφέρει το κάτι παραπάνω που σε κάνει να νιώθεις gentleman. Τιμολογιακά κινείται κατά μέσο όρο στα 25€ χωρίς τα μεταφορικά, ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του αν αξίζει να δώσει κανείς τα χρήματα αυτά. Εγώ πάντως την συνιστώ ανεπιφύλακτα!