Με το που την ανοίγεις, αναδύεται ένα διακριτικό καλλυντικό άρωμα, ευχάριστο θα έλεγα, δεν σε πνίγει. Σίγουρα υπάρχουν κρέμες και σαπούνια με σαφώς ανώτερο άρωμα για έναν που ασχολείται με το χόμπι μας, αλλά δεν είναι δυσάρεστο. Χωρίς να το έχω μυρίσει, υποθέτω ότι μάλλον έτσι πρέπει να μυρίζει όλη η σειρά (αν μπορεί ο Στέλιος που την μύρισε και έχει το balm ή αν κάποιος άλλος έχει μυρίσει και τα δυο ας μας διαφωτίσει).
Η κρέμα είναι αρκετά παχύρευστη, έβαλα λίγο παραπάνω (ως πρώτη φορά) από το συνηθισμένο για δοκιμή. Η δημιουργία του αφρού αργεί αρκετά παραπάνω από άλλες, ο αφρός οπτικά υστερεί σε όγκο και ζητάει παραπάνω νερό. Αφού δουλευτεί αρκετά όμως, δημιούργησε ποσότητα ικανή για 4+ περάσματα. Αφρός χαμηλών τόνων όπως προείπα, όχι ογκώδης, αλλά πολύ καλός στο ξύρισμα. Μου προσέφερε ένα άνετο ξύρισμα 3+ περασμάτων, ούτε ερεθισμοί, ούτε και κοψίματα, παρά την ελλειπή προετοιμασία μου. Το ξυράφι γλυστρούσε ικανοποιητικά, ενυδατώνει αρκετά καλά το πρόσωπο και γενικότερα προσφέρει ένα αξιοπρεπές ξύρισμα. Είναι θα έλεγα, πολύ τίμια για τα λεφτά της. Δεν είναι TOBS βέβαια, αλλά πολύ καλύτερη από άλλες στην τιμολογιακή κατηγορία αυτή.
Από τιμές που είδα στο διαδίκτυο και από ότι μου είπε ο Χρήστος είναι αρκετά οικονομική, κυμαίνεται στα 6-8€ και είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά σε μεγάλα καταστήματα καλλυντικών και φαρμακεία. Θεωρώ ότι δεν είναι μια κρέμα που θα ξεχωρίσει, που θα σε ενθουσιάσει, αλλά σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει κιόλας. Στα λεφτά αυτά σίγουρα μπορεί να την δοκιμάσει κάποιος.
Επειδή την πήρα χωρίς την συσκευσία, τα συστατικά της που βρήκα στο διαδίκτυο είναι ως εξής:
Avene Aqua, Stearic Acid, Potassium Hydroxide, Lauric Acid, Glycerin, Palmitic Acid, PEG-2 Stearate, Parfum (Fragrance), Bisabolol, Sodium Hydroxide, Triclosan.
Active Ingredients: Eau thermale Avène 40%, Triclosan : 0.2%, Alpha-bisabolol : 0.1%, Agents hydratants.