Avène shaving cream

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30032 times
Been thanked: 30423 times

Η κρέμα αυτή περιήλθε στα χέρια μου μετά από ανταλλαγή με τον Χρήστο. Πρόκειται ασφαλώς για μια κρέμα που σε προδιαθέτει θετικά, έχοντας καλό όνομα στον χώρο μας. Έχοντας διαβάσει τόσο κολακευτικά σχόλια για το asb της σειράς, ήμουν πολύ σίγουρος για την ποιότητά της.

Εικόνα

Με το που την ανοίγεις, αναδύεται ένα διακριτικό καλλυντικό άρωμα, ευχάριστο θα έλεγα, δεν σε πνίγει. Σίγουρα υπάρχουν κρέμες και σαπούνια με σαφώς ανώτερο άρωμα για έναν που ασχολείται με το χόμπι μας, αλλά δεν είναι δυσάρεστο. Χωρίς να το έχω μυρίσει, υποθέτω ότι μάλλον έτσι πρέπει να μυρίζει όλη η σειρά (αν μπορεί ο Στέλιος που την μύρισε και έχει το balm ή αν κάποιος άλλος έχει μυρίσει και τα δυο ας μας διαφωτίσει).

Η κρέμα είναι αρκετά παχύρευστη, έβαλα λίγο παραπάνω (ως πρώτη φορά) από το συνηθισμένο για δοκιμή. Η δημιουργία του αφρού αργεί αρκετά παραπάνω από άλλες, ο αφρός οπτικά υστερεί σε όγκο και ζητάει παραπάνω νερό. Αφού δουλευτεί αρκετά όμως, δημιούργησε ποσότητα ικανή για 4+ περάσματα. Αφρός χαμηλών τόνων όπως προείπα, όχι ογκώδης, αλλά πολύ καλός στο ξύρισμα. Μου προσέφερε ένα άνετο ξύρισμα 3+ περασμάτων, ούτε ερεθισμοί, ούτε και κοψίματα, παρά την ελλειπή προετοιμασία μου. Το ξυράφι γλυστρούσε ικανοποιητικά, ενυδατώνει αρκετά καλά το πρόσωπο και γενικότερα προσφέρει ένα αξιοπρεπές ξύρισμα. Είναι θα έλεγα, πολύ τίμια για τα λεφτά της. Δεν είναι TOBS βέβαια, αλλά πολύ καλύτερη από άλλες στην τιμολογιακή κατηγορία αυτή.

Από τιμές που είδα στο διαδίκτυο και από ότι μου είπε ο Χρήστος είναι αρκετά οικονομική, κυμαίνεται στα 6-8€ και είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά σε μεγάλα καταστήματα καλλυντικών και φαρμακεία. Θεωρώ ότι δεν είναι μια κρέμα που θα ξεχωρίσει, που θα σε ενθουσιάσει, αλλά σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει κιόλας. Στα λεφτά αυτά σίγουρα μπορεί να την δοκιμάσει κάποιος.

Επειδή την πήρα χωρίς την συσκευσία, τα συστατικά της που βρήκα στο διαδίκτυο είναι ως εξής:

Avene Aqua, Stearic Acid, Potassium Hydroxide, Lauric Acid, Glycerin, Palmitic Acid, PEG-2 Stearate, Parfum (Fragrance), Bisabolol, Sodium Hydroxide, Triclosan.

Active Ingredients: Eau thermale Avène 40%, Triclosan : 0.2%, Alpha-bisabolol : 0.1%, Agents hydratants.
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Ωραία παρουσίαση Αντώνη !!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Γράφω μετά από καιρό (πάνε τρία χρόνια...) στο forum, με την ευκαιρία δοκιμής της συγκεκριμένης κρέμας. Μετά από τους αρχικούς μήνες πολλαπλών δοκιμών σε διάφορα ξυριστικά είδη (κρέμες, σαπούνια, λεπίδες, ξυράφια ασφαλείας, πινέλα, σαβέτα), έχω αραιώσει το συστηματικό wet shaving με ξυράφι ασφαλείας, σε μία φορά ανά μερικές εβδομάδες, που έχω χρόνο και διάθεση. Η σαβέτα έχει περάσει σε αχρηστία.

Η απόλαυση όμως του καλού ξυρίσματος παραμένει. Διατήρησα τον τρόπο ξυρίσματος που είχε γίνει αφορμή για να εμβαθύνω στο παραδοσιακό ξύρισμα, δηλαδή το ξύρισμα με κρέμα ξυρίσματος και ξυράφι Mach 3. Οι αφροί ξυρίσματος ποτέ δε με ενουσίαζαν, ενώ με τις κρέμες ένιωθα σαφώς καλύτερα. Τα σαπούνια είναι σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα, αλλά χρειάζονται απαραίτητα πινέλο, ενώ τις κρέμες μπορείς να τις απλώσεις απευθείας στο πρόσωπο.

Για να μπω στο θέμα, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσα συστηματικά κρέμα Prosar (καλούτσικη) και Kolynos (μέτρια). Πρόσφατα άρχισα να ξυρίζομαι με την κρέμα της Avene και ενθουσιάστηκα. Την κατατάσσω στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων μου, αμέσως μετά το αγαπημένο μου σαπούνι Kent. Τη θεωρώ καλύτερη από τα άλλα σαπούνια και κρέμες ξυρίσματος έχω δοκιμάσει.

Το άρωμά της παραείναι διακριτικό, αλλά δε με ενοχλεί ιδιαίτερα. Έχει απίστευτη αίσθηση στο ξύρισμα, με το ξυράφι (Mach 3 ο ιερόσυλος :beah2 ) να γλυστράει άψογα και να κόβει εύκολα, ακόμα και με ελάχιστη προετοιμασία ενός λεπτού (ζεστό νερό στο πρόσωπο και επάλειψη κρέμας με τα χέρια). Τα ωραία δεν τελειώνουν εδώ, αλλά συνεχίζονται στην αίσθηση μετά. Να φανταστείτε ότι κατήργησα το after shave, για να μη μου χαλάει την αίσθηση απαλότητας που αφήνει μόνο αυτή.

Τη θεωρώ ακριβή (8€), σε σχέση με την Kolynos που για την ίδια ποσότητα των 100ml κοστίζει 1,6€. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει (σαπουνιού Kent εξαιρουμένου) και μάλλον θα την προτιμώ στο μέλλον.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14

Κατ' αρχήν χαιρόμαστε που αποφάσισες να ξαναγράψεις φίλε Αλέξη(;). Τώρα στην ουσία, εγώ προσωπικά δεν την κατατάσσω στις κορυφαίες, αλλά σε σχέση με αυτές που αναφέρεις είναι σίγουρα ανώτερη. Και στην τελική αφού σε βόλεψε η κρέμα αυτή, καλά κάνεις και την χρησιμοποιείς. Το ίδιο ισχύει και για το ξυράφι, με όποιο νομίζεις ότι έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό είναι και το πιο κατάλληλο.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι το μεγάλο βήμα σε ένα καλό ξύρισμα είναι η χρήση του σαπουνιού ή κρέμας με πινέλο και μετά το ξυράφι.
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Ποια κρέμα ξυρίσματος θεωρείς καλύτερη, απ' όσες έχεις δοκιμάσει;

Κράτησα τη φράση σου "δεν είναι TOBS βέβαια", που μου κίνησε την περιέργεια και ίσως τη δοκιμάσω στο μέλλον. Έριξα μία ματιά για Taylor of Old Bond Street και αφενός δεν τη βρίσκω σε κάποιο ελληνικό κατάστημα (στο ebay την έχουν περί τα 16€/150gr), αφετέρου με μπερδεύουν τα πολλά αρώματα με τα οποία βγαίνει. Μάλλον το πιο δημοφιλές είναι το σανδαλόξυλο.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Φιλε Αλεξη (?) θα βρεις TOBS στον Γιωργο στον Πειραια :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14

Αλέξουρος έγραψε:Ποια κρέμα ξυρίσματος θεωρείς καλύτερη, απ' όσες έχεις δοκιμάσει;

...
Από θέμα ποιότητας, η T&H είναι η πιο δυνατή από όσες έχω δοκιμάσει έως τώρα. Αν μου έλεγες όμως να κρατήσω μόνο μια, νομίζω ότι θα επέλεγα την TOBS Jermyn Street, συνδυάζει την πολυτέλεια και το άρωμα μαζί, σε πολύ προσιτή τιμή. Για το σανδαλόξυλο που ρωτάς, είναι το αγαπημένο μου (η αγαπημένη εκδοχή του σανδαλόξυλου εννοώ, μιας και κάθε εταιρεία έχει και μια διαφορετική αρωματική έκδοση).

Για να μην μπλέκεσαι όμως με δοκιμές και γνώμες, αν σε καλύπτει η Avène τότε μια χαρά. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "πολυτελής" ως κρέμα, αλλά στέκεται επάξια σε σχέση με τα προϊόντα του super markets (που λέω εγώ), πχ Kolynos, Prosar, Beau Mec κλπ.

Αν θέλεις low budget προτάσεις, μπορούμε να πούμε περισσότερα αλλού, για να μην χαλάσουμε το παρόν νήμα.
Άβαταρ μέλους
Pedro
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 49 times
Been thanked: 81 times

Μέχρι πριν μια εβδομάδα έκανα τα καθημερινά μου ξυρίσματα με αυτη τη κρέμα,γιατί ήθελα μια κρέμα να με καλύψει ως προς το θεμα ξυροδερμίας και ταυτόχρονα αρώματος.Ο αφρός δεν με ενθουσίσε ιδιαίτερα απο θέμα όγκου και πυκνότητας.Το άρωμα του ιδιαίτερο και απαλό.Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που με καλύπτει απόλυτα.Ϊσως να φταίει και το ξυραφι (BIG) με το οποιο κανω ακομα δοκιμές.Δε νομίζω οτι θα την ξαναγοράσω.Ψάχνω κρέμα με έντονο ευχάριστο και έντονο.Το ίδιο και το after shave.Θα το βρώ!Που θα μου πάει!! ;-)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”