Μετατροπή stick σε βαζάκι!

Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 89 times
Been thanked: 70 times

Μετά την προομήθεια των Latoja ( :dance5 ) λέω να τα βάλω σε μπωλάκι.

Ποια μέθοδο προτείνετε; :confused

Υπάρχει κανένα βιντεάκι στο utube?
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Δεν χρειάζεται βιντεάκι.....Παίρνεις ενα τρίφτη που θα τον έχεις για αυτή την δουλειά μόνο. Ψιλοτρίβεις ολο το stick και μετά το βάζεις λίγο λίγο στο μπολάκι,πατώντας το καλά,και αλείφωντας το με λίγο νεράκι που θα βρέχεις το δάχτυλό σου και είσαι έτοιμος!!!! :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Το ίδιο έκανα πρόσφατα με τα Speick και LaToja, σε βαζάκια μεταλλικά από κρέμα Nivea, όχι ξυρίσματος, την κλασσική ενυδατική, την έτριψα με έναν παλιό τρίφτη, αλλά και πάλι δεν χρειάζεται ειδικός μιας και τρίβουμε σαπούνι, δεν έχει διαφορά από τα απορρυπαντικά πιάτων σε γενικές γραμμές! Θα ανεβάσω φωτό αργότερα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Μετά από πρόχειρες οδηγίες που πήρα εδώ κι εδώ, :dance5

ιδού το αποτέλεσμα:

Εικόνα

Βέβαι λείπει λίιιιγο η λεπτομέρεια στην φώτο, αλλά την κεντρική ιδέα πιστεύω ότι την έχετε: :megagrin

Μέσα σε αυτό το ωραίο γιουβετσάκι κάθονται και περιμένουνε 4 Latoja και 1 Arko. το τελευταίο έγινε ανακάτεμα με το πρώτο La Toja που τρίφτηκε.

Εδώ είναι παρέα με το pure badger μου:
Εικόνα

Κι εδώ μια "αναλυτική" της επιφάνειας: :ninja_hide
Εικόνα

Πιστεύω στην πρώτη απόπειρα για σαπουνάδα θα στρώσει και θα φαίνεται ποιο όμορφο. Προς το παρών, θα κάτσει στην άκρη για 1-2 μέρες για να κάτσει το σαπούνι και να μου ανοίγει την όρεξη για το επόμενο ξύρισμα! :drool
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Γιώργο δεν θέλει να κάτσει, πάτα το με τα χέρια! Ακόμα δεν αξιώθηκα να βγάλω φωτογραφίες τα δικά μου! :boeller
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Δεν θα "κατσει".. Για να γινει λεια η επιφανεια (και ειναι μονο για οπτικους λογους, πρακτικα αυτη η "ανωμαλη" ειναι ακομη καλυτερη απο τη λεια) μπορεις να βρεξεις σαπουνια και δαχτυλα και να κανεις μερικα λεπτα βολτες πανω στην επιφανεια. Και μετα το αφηνεις. Αν χρειαστει κανα 2 μερες μετα επαναλαμβανεις. Ετσι θα εχεις μια σχετικα λεια επιφανεια. Προσωπικα, κακως το εβαλες σε αυτο το γιουβετσακι. Ειναι μεν ομορφο, αλλα ετσι "εξαεριζεις" το αρωμα του σαπουνιου. Για σαπουνια οπως το Arko ή το Derby ειναι μια χαρα για μερικους, αλλα για το LaToja... Lethal!..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Το σαπούνι είναι πιεσμένο μέσα με τα δάκτυλα. Όταν λέω να κάτσει, εννοώ να δέσει μεταξύ του.

Ακόμα πονάνε τα δάκτυλα μου από την πίεση!!!

Όσο αφορά την λεία επιφάνεια, δεν με πολυκαίει.... έτσι κι αλλιώς θα στρώσει με το πινέλο.

Δυστυχώς, δεν έχω κάποιο άλλο δοχείο για να το τρίψω. Λέω να το καλύπτω με μεμβράνη... Γνώμες;
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Μετά από τα σχόλια του Στέφανου σχετικά με το διαφυγών άρωμα, έκανα μια βόλτα στα Hondos για να βρω κανένα μπώλ της προκοπής.... Όπως έψαχνα, βρήκα το γιουβετσάκι μου μεμ κάλυμμα! Άμεσα πέρασε στην κατοχή μου στην εξωφρενική τιμή των 0.90€! Σύνολο γιουβετσακίου: 4.00€. Και μερικές φώτος:

Εικόνα

Εικόνα
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Άργησα λίγο να την ανεβάσω, αλλά να και τα δικά μου στικάκια τριμένα, αριστερά το LaToja και δεξιά το Speick!

Εικόνα
Εικόνα
NavalArchitect

Antonis έγραψε:Μεγειά Στέλιο. Έχω δει τέτοιον τρίφτη στα Carrefour στα 4€, πολλές φορές σκέφτηκα να πάρω για αυτήν την δουλειά, αλλά μου φαίνεται υπερβολή για να είμαι ειλικρινής.
Αυτό σκέπτομαι κι εγώ μερικές φορές.

Είναι φτιαγμένα έτσι για κάποιο λόγο. Τα στικάκια, τα σαπούνια, κλπ. Τα πιάνουμε εμείς μετά, και τους αλλάζουμε τα φώτα. Παίρνει ο άλλος τώρα στο βιντεάκι εκεί του Στέλιου το στικάκι της Πάλμολιβ, τόσο ωραίο προιόν, και το τρίβει. Χάνει το σαπούνι όγκο, χάνει μορφή, βέβαια ο άνθρωπος προφανώς δε θέλει να το τρίβει στο πρόσωπο, και το προιόν είναι κλάσεις ανώτερο από την κρέμα της ιδίας εταιρίας, αλλά νομίζω καλό δεν του κάνει.

Τό'χω κάνει κι εγώ (όχι με το συγκεκριμένο πράσινο σαπούνι βέβαια) αλλά με άλλα (Erasmic tallow stick, MWF refill puck) και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Μπορεί φυσικά να φταίω εγώ βέβαια στον τρόπο που μετά φορτώνω το πινέλο από τα τριμμένα σαπούνια.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”