Συνθετικά πινέλα Omega

Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 835 φορές
Έχει ευχαριστώ: 877 φορές

Συνθετικά πινέλα Omega

Δημοσίευση από YMMV » πριν από 2 χρόνια

Ανοίγω το θέμα αυτό για τα συνθετικά πινέλα της Omega τα οποία, όπως τα πινέλα χοίρου της ίδιας εταιρείας, είναι σχετικά προσιτά, έχουν πολύ καλή σχέση κόστους προς απόδοση (vfm), ενώ βρίσκονται πλέον και στη χώρα μας.

Σε αυτό το ποστ θα επικεντρωθώ στα S10018 και S10081 τα οποία εκ πρώτος όψεως μοιάζουν ίδια, αλλά τελικά έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές.

Εικόνα
Από αριστερά προς τα δεξιά, το S10083, το S10081 και το S10018

Το S10018 έχει λιγότερο φουντωτό και περισσότερο στιβαρό θύσανο. Για το λόγο αυτό περίμενα ότι αυτό θα μου άρεσε περισσότερο από τα δύο. Όμως στην πράξη ο θύσανος είναι τελικά λίγο πιο ψηλός από όσο θα ήθελα. Μπορεί το S10081 να έχει λιγότερο backbone από το S10018, αλλά συνολικά οι διαστάσεις του θυσάνου είναι καλύτερες θυμίζοντας το αντίστοιχο πινέλο χοίρου της ίδιας εταιρείας, το 10810, το οποίο ανήκει σε αυτά που μου αρέσουν πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι το S10081 έχει αντίστοιχο backbone με το 10810 αφού οι τρίχες του συνθετικού είναι πιο μαλακές. Αλλά σε γενικότερη αίσθηση και στη συμπεριφορά που έχει στο πρόσωπο, το πλησιάζει.

Κανένα από τα δύο αυτά συνθετικά δεν φαίνεται να είναι τόσο καλό για δημιουργία αφρού σε μπολ, όσο ένας χοίρος πχ, επειδή η τρίχα τους είναι αρκετά έως πολύ μαλακή. Ο θύσανος διπλώνει εύκολα ακόμη και σε μαλακά σαπούνια, όπως πχ το Speick στο πλαστικό μπολ. Με λίγη πίεση και μερικές (λίγες) στροφές όμως το φόρτωμα δεν είναι δύσκολο. Από ότι αντιλαμβάνομαι αυτό είναι χαρακτηριστικό πολλών συνθετικών πινέλων ανεξαρτήτου μάρκας.

Στη δημιουργία αφρού κατευθείαν στο πρόσωπο και το S10081 και το S10018 είναι πολύ καλά, με το πρώτο όμως να είναι καλύτερο, τουλάχιστον για μένα. YMMV. Το πρώτο κάνει πολύ γρήγορα και εύκολα πλούσιο αφρό με τις τρίχες να απλώνουν συμμετρικά στο πρόσωπο, χωρίς να λυγίζουν όλες μαζί προς μια κατεύθυνση. Αντίθετα, το S10018 θα το ήθελα με πιο κοντή τρίχα γιατί οι τρίχες του τείνουν να λυγίζουν όλες μαζί προς τη μια πλευρά και να απλώνουν λιγότερο.

Να σημειώσω ότι τα δύο αυτά Ωμέγα δεν προσφέρονται τόσο για κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο αλλά κυρίως για τις επονομαζόμενες κινήσεις πινέλου. Συμπερασματικά, ανάμεσα στα συγκεκριμένα δύο συνθετικά το ασημί S10081 έχει προβάδισμα, χωρίς να σημαίνει ότι το S10018 μένει πολύ πίσω. Απλά είναι διαφορετικό. Και η διαφορά αυτή φαίνεται καλύτερα αν δει κανείς τους θυσάνους από πάνω, αφού του ασημένιου S10081 είναι πιο πλούσιος.

Εικόνα
Από αριστερά προς τα δεξιά, το S10083, το S10081 και το S10018


Γιώργος


paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: πριν από 5 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 1643 φορές
Έχει ευχαριστώ: 2736 φορές

Δημοσίευση από paratairosexthros » πριν από 2 χρόνια

Έχω το προ και το S-10018.Διαφωνώ ότι το 10018 δεν ενδείκνυται για αφρό στο μπολ.Η προτίμησή μου βέβαια είναι πάντα στο πρόσωπο,αλλά όσες φορές το δοκίμασα στο μπολ έπαθα πλάκα.Το οτι οι τρίχες λυγίζουν δεν είναι πρόβλημα,γιατί είναι συνθετικό και άρα,δεν παθαίνει τίποτα η τρίχα.Και σε αντίθεση με τα χοιροπίνελα,που κρατούν τον περισσότερο αφρό μέσα τους,το συγκεκριμένο συνθετικό τον δημιουργεί πατ κιουτ μέσα στο μπολ και τον αφήνει εκεί,ώστε να ξέρεις ακριβώς το κάθε σαπούνι τι φόρτωμα θέλει.Δεν σε παραπλανά,όπως ο χοίρος.Και φορτώνει σε λίγα δευτερόλεπτα,τα πάντα όλα.
Επίσης,το 10018 το χρησιμοποιώ με κυκλικές κινήσεις,όπως και όλα τα πινέλα μου.Και εκεί αριστεύει,γιατί και ραχοκοκαλιά διαθέτει,και πολύ μαλακό είναι,και η τρίχα διατηρείται άθικτη,χωρίς σπασίματα.
Το S-10083 πάλι,είναι πιο πυκνό ,πιο ψηλό και πιο ζόρικο στο πρόσωπο.Στα πρώτα 5 δοκιμαστικά του,απογοητεύτηκα τόσο που ήθελα να το ξεφορτωθώ.Περίμενα να βρω το αντίστοιχο του 49 σε χοίρο,που το λατρεύω.Όμως δεν βρήκα πολλές ομοιότητες,πέρα από το μέγεθος.
Είπα να του δώσω όμως και 2-3 ακόμα ευκαιρίες.Και δεν το μετάνιωσα.Κατάλαβα πόσο και πως μπορώ να το πιέζω στο πρόσωπο,η αγριάδα του εξαφανίστηκε και κυριολεκτικά είδα ένα άλλο πινέλο.Πάλι με κυκλικές κινήσεις,καλύπτει μεγάλο μέρος του προσώπου και έχει απαλές άκρες.Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως,αν το κολλήσεις στο δέρμα,και το σύρεις κόντρα στις τρίχες-και όχι να το σηκώνεις-οι τρίχες ανασηκώνονται ιδανικά.Απίστευτη αίσθηση.Και σου ξυπνάει το δέρμα.
Τα έχω λατρέψει και τα δύο.Το προ βέβαια,λόγω μεγαλύτερου μεγέθους,χρειάζεται και μεγαλύτερη ποσότητα σαπουνιού,γιατί ο αφρός μετά το πρώτο πέρασμα υποχωρεί προς τη βάση του.Τίποτα πάντως για να ανησυχήσετε.
ΥΓ.Το μυστικό είναι να μην περιμένετε να συμπεριφερθεί το συνθετικό σαν χοίρος ή ασβός.Γιατί θα απογοητευτείτε,και θα είναι κρίμα.Μοιάζει μεν,δεν είναι ίδια η αίσθηση με την φυσική τρίχα δε.Απλά κάτι διαφορετικό.Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό.
ΥΓ 2.Πιέστε το πινέλο στο πρόσωπο,δεν παθαίνει τίποτα.


Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.

Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 835 φορές
Έχει ευχαριστώ: 877 φορές

Δημοσίευση από YMMV » πριν από 2 χρόνια

Καλημέρα σε όλους :-)
Προτιμώ περισσότερο έναν χοίρο για αφρό στο μπολ και ένα από τα δύο αυτά συνθετικά για αφρό στο πρόσωπο. Για αυτό και ανέφερα ότι τα εν λόγω δύο συνθετικά δεν φαίνονται να είναι τόσο καλά στο μπολ όσο κάποιο γουρουνάκι. YMMV όμως, όπως πάντα. Επίσης το S10018 όταν το δοκίμασα με κυκλικές κινήσεις μου θύμισε περισσότερο το Kent Infinity.
Το S10083 δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά (και) λόγω μεγέθους υποθέτω ότι θα είναι καλύτερο στο μπολ από ότι τα μικρότερα συνθετικά αδερφάκια του. Για λόγους σύγκρισης, από τους χοίρους της Ωμέγα μου αρέσουν περισσότερο το 10810, το 10065, το πινέλο της Proraso που είναι ένα κοντό 48 και το 98.


Γιώργος

Άβαταρ μέλους
macho
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3772
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
Εξοπλισμός: parker
personna
omega
proraso
pino
έχει ευχαριστίσει: 11699 φορές
Έχει ευχαριστώ: 8315 φορές
Ηλικία: 44

Δημοσίευση από macho » πριν από 2 χρόνια

εχω το s10081 αλλα δεν το εχω βαλει στο rotation.παντως ειναι αρκετα ομορφο.
009.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.


ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ!

Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 835 φορές
Έχει ευχαριστώ: 877 φορές

Δημοσίευση από YMMV » πριν από 2 χρόνια

Μάχο το S10081 μου αρέσει αρκετά μπορώ να πω. Θα κοιτάξω και για S10065 (γύρω στα 5 ευρώ από ότι αντιλαμβάνομαι) μια και μου αρέσουν πολύ τα αντίστοιχα χοίρου :megagrin


Γιώργος


Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 835 φορές
Έχει ευχαριστώ: 877 φορές

Δημοσίευση από YMMV » πριν από 2 χρόνια

Μετά από τις τρεις πρώτες χρήσεις του συνθετικού Νο. 65 της Ωμέγα το πινέλο μου αρέσει πολύ, όπως και τα υπόλοιπα συνθετικά της ίδιας εταιρείες που αναφέρονται σε αυτό το νήμα. Ίσως να του έδινα ένα μικρό προβάδισμα επειδή βρίσκω πιο ωραίο το χρώμα της λαβής του.
Η τρίχα του σε διαστάσεις είναι σαν του Νο 81 και φαίνεται να έχει ελάχιστα περισσότερο backbone (ίσως να φταίνε τυχόν μικροδιαφορές που καμιά φορά έχουν πινέλα από το εργοστάσιο -το sample variation). Η λαβή είναι λίγο πιο κοντή από το 81 αλλά πολύ βολική. Ίδια με αυτή του αντίστοιχου χοίρου. Εκτός από κόκκινο το είδα και σε πολύ σκούρο μπλέ, που μέσα στο κουτί του δείχνει σχεδόν μαύρο.
Με σαπούνι Speick και TFS που το δοκίμασα κάνει μπόλικη και πηχτή σαπουνάδα πολύ γρήγορα. Δεν ξέρω ακόμη πως θα τα πάει σε πιο σκληρά σαπούνια επειδή δεν τα οργώνει όπως ένας αντίστοιχος χοίρος, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Από τότε που πήρα τα παραπάνω συνθετικά τα χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά.

Εικόνα


Γιώργος

nikos.a

Δημοσίευση από nikos.a » πριν από 2 χρόνια

Έχοντας περάσει η μόδα, ας πούμε, των συνθετικών Omega, ποιά είναι η γνώμη σας, έπειτα βέβαια κι από πολλές χρήσεις; Eίναι η ίδια με την αρχική ή έχει αλλάξει κάτι;

Τα χρησιμοποιώ συχνά πυκνά, τα δύο που έχω, S10083/18, περισσότερο το μικρό. Ευχαριστημένος, παίρνουν βέβαια αρκετή περισσότερη ποσότητα απ' όση χρειάζεσαι γι' αυτό και η έκρηξη αφρού με κάποια σαπούνια. Να τελειώνουν κάποια, μια ώρα αρχύτερα. Όταν γυρνάω, όμως, στα "κανονικά" πινέλα, βρίσκω αυτό που μου λείπει. Την αίσθηση πραγματικού πινέλου, όπως την ήξερα πριν τα δοκιμάσω. Τα βρίσκω, πως να το πω, πανηγυριώτικα. Αυτό είναι που με ενοχλεί.Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
έχει ευχαριστίσει: 835 φορές
Έχει ευχαριστώ: 877 φορές

Δημοσίευση από YMMV » πριν από 2 χρόνια

Καλές ερωτήσεις αυτές.
Εδώ και μερικούς μήνες που πήρα τα παραπάνω συνθετικά τα χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά. Κάποια στιγμή χρησιμοποιώ κάποιο χοίρο για αλλαγή, αλλά επιστρέφω ξανά στα συνθετικά. Κάνουν τα βασικά τρία πράγματα που με ενδιαφέρουν:
α) Σαπουνάδα εύκολα και γρήγορα, β) δεν μαδάνε, γ) στεγνώνουν γρήγορα.
Συμπληρώστε επίσης ότι δ) δεν τα λυπάμαι και ε) ότι είναι σχεδόν τζάμπα (μερικά ευρώ τα μικρά) για αυτά που προσφέρουν.
Γενικά δεν έχω και δεν χρησιμοποιώ ακριβά πινέλα. Από ασβούς πχ δεν έχω παρά μόνο Whipped Dog. Οπότε, YMMV. Είμαι περίεργος να δω τι σκέφτονται κι άλλοι για το θέμα.


Γιώργος

Άβαταρ μέλους
desperado
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1383
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
Τοποθεσία: Ηλιούπολη
έχει ευχαριστίσει: 3514 φορές
Έχει ευχαριστώ: 3902 φορές
Ηλικία: 47

Δημοσίευση από desperado » πριν από 2 χρόνια

Η άποψή μου γενικώς για τα συνθετικά (όχι μόνο τα Ω): Για εισαγωγή στο παραδοσιακό ξύρισμα είναι μια χαρά, ιδανικά θα έλεγα. Για να δει κάποιος τι παίζεται, να μάθει να δουλεύει τα σαπούνια και τις κρέμες, χωρίς να μπλέξει από την αρχή με τα ξεβρωμίσματα, τα στρωσίματα και τα τοιαύτα.
Η αίσθηση όμως του ψεύτικου είναι εκεί και σε περιμένει.
Αρχικά ενθουσιάζεται κανείς με το πόσο μαλακή αίσθηση δίνουν στην αφή. Στο πρόσωπο όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Κάτι που μου τη δίνει αφάνταστα είναι το γεγονός οτι με την ακαμψία της τρίχας, κάτω από προϋποθέσεις και κατά το αλά βάψιμο face lathering ο αφρός δύναται να εκσφενδονιστεί κατά την εφαρμογή στη φανέλα, στον καθρέφτη και στο παρακείμενο πιγκάλ...
Από την άλλη, τα προτείνω για τα ταξίδια. Στεγνώνουν ταχύτατα και τα βάζεις άμεσα στη βαλίτσα, αδιαφορώντας για τη μούχλα.
Δεν βρίσκω το λόγο να μην πάρει κανείς ένα χοίρο παρόμοιας χρηματικής αξίας. Ουδεμία σύγκριση στη γενικότερη αίσθηση που σου αφήνουν σχετικά με τα πλαστικά αδερφάκια τους.
Πολύ θα ήθελα να μου ταιριάζουν τα συνθετικά. Αυτό για λόγους οικολογικών ανησυχιών. Δυστυχώς δεν. Στην περίπτωση αυτή μπορεί κάποιος να πάρει ένα άλογο.
Για τα ακριβά συνθετικά, ούτε λόγος να γίνεται. Γενιά 16.5.4 και να 'χαμε να λέγαμε. Όταν θα εκλείψουν από αυτή τη γη τα άλογα, τα γουρούνια και οι ασβοί, ε, τότε τα συνθετικά θα είναι Η λύση. Μέχρι τότε έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε.
Για την ιστορία, έχω δοκιμάσει συνθετικό της Ω και το Infinity. Το τελευταίο το έχω για τα ταξίδια. Το πρώτο καθαρίζει υπέροχα τους αεραγωγούς στο κλιματιστικό του αυτοκινήτου.

Τα παραπάνω με μία ελαφρά δόση αστεϊσμού, αλλά πάντα με σεβασμό στην διαφορετική άποψη.


Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather

Άβαταρ μέλους
captain_hx
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1985
Εγγραφή: πριν από 2 χρόνια
Εξοπλισμός: I'm a LOSER (Lover of Single Edge Razors)
Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
έχει ευχαριστίσει: 7569 φορές
Έχει ευχαριστώ: 7733 φορές
Ηλικία: 35
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από captain_hx » πριν από 2 χρόνια

YMMV έγραψε:β) δεν μαδάνε
Φίλε Γιώργο, δεν γνωρίζω για τα Ωμέγα αλλά το Κεντ που είχα έχανε τρίχες.

Η μόνη επαφή που είχα με συνθετικά ήταν με το Κεντ το οποιο δεν μου άρεσε κυρίως λόγω του μικρού μεγέθους και το έδωσα στον πατέρα μου για να αντικαταστήσει το δικό του πινέλο χοίρου που ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”