Semogue 1250

Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Καλησπέρα.

Τόσο καιρό και βλέπω ότι ελάχιστοι έχουνε αυτό το πινέλο (ή ελάχιστοι το χρησιμοποιούν). Έτσι αποφάσισα να γράψω την γνώμη μου για την "πρώτη μου αγάπη".

Να μια πρώτη ματιά.
Διαστάσεις:
- Συνολικό ύψος : 10,8 cm
- Ύψος λαβής : 5,30 cm
- Μήκος τρίχας : 5,50 cm
- Διάμετρος Knot : 2,20 cm
Εικόνα

Ένα πινέλο που το βλέπεις και σε κερδίζει με την αρχοντιά του. Βλέποντας κιόλας από πάνω την πυκνότητα της τρίχας,

Εικόνα

καταλαβαίνεις ότι είναι ένα πινέλο που όταν στρώσει δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Αλλά για να το πάρουμε από την αρχή.
Ας ξεκινήσουμε με το βασικότερο αγκάθι που έχουνε οι περισσότεροι για τα Semogue, τo κόστος τους.
Όταν λοιπόν το συγκεκριμένο κοστίζει 12 ευρώ καταλαβαίνω ότι για κάποιον μπορεί να του φαίνεται κάπως η τιμή για πινέλο χοίρου αν και προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια καλή τιμή.
Πάμε τώρα στο θέμα της ομορφιάς. Δύο παράγοντες, λαβή-τρίχα. Ξεκινώντας με την τρίχα θα πω ότι πραγματικά την ερωτεύτηκα! Μου αρέσει που δεν έχει μαύρες τρίχες (4-5 ξέμπαρκες, θα βρείτε σε όλο το θύσανο) και έτσι χαζεύεις την λευκόχρυση τρίχα του :bigsmilie . Συνεχίζοντας με την λαβή. Εγώ άκουγα για αρκετό καιρό, που αναφέρανε πολύ συμφορουμήτες, για τις λαβές και την αίσθηση που έχει η καθεμία και δεν καταλάβαινα τι θέλουνε να πούνε.Όταν όμως μου δόθηκε η ευκαιρία να πιάσω και άλλες λαβές αλλά και να ξυριστώ και με άλλα πινέλα, κατάλαβα ότι αυτό το Semogue έχει ποιοτική λαβή. Πολύ ωραία ξύλινη με ένα πανέμορφο τελείωμα αλουμινίου. Προσωπική άποψη είναι ότι αυτό το πινέλο δεν γίνεται να χαλάσει. Ούτε να σπάσει η λαβή (όπως τυχαίνει σε μερικά Omega) ούτε να χάσει τρίχες. Μια παρένθεση εδώ, το έχω γύρω στα 7 μήνες και ξυριζόμουνα μέχρι και πριν την Πρωτοχρονιά συνέχεια με αυτό μιας που δεν είχα άλλο! Η τρίχες συνολικά που έχει χάσει είναι γύρω στις 15-20. Ο υπολογισμός δεν είναι τυχαίος αλλά με απλά μαθηματικά χάνω περίπου 1 τρίχα ανά 5 ξυρίσματα... Πραγματικά είναι εξαιρετική. Ειδικά άμα αναλογιστεί κανείς ότι παλιά το χτένιζα κιόλας μετά από κάθε ξύρισμα :beah2 και οι τρίχες τραβιόντουσαν! Αλλά αυτό εκεί, δεν καταλάβαινε τίποτα!
Όσο για το φόρτωμα, δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο. Σε ελάχιστα σαπούνια έχω δυσκολευτεί και σε αυτά περισσότερο ίσως να έφταιγε η τεχνική μου! Όταν όμως φτάνουμε στο backbone, εκεί πιστεύω δίνει ρέστα.

Πάμε τώρα στα αρνητικά. Γιατί αλλιώς θα μου πείτε, "Καλά ρε Κωνσταντίνε, εσύ το έβγαλες Chubby" :beah2 .
Το πρώτο αρνητικό είναι το μέγεθος. Κατά κύριο λόγο το πινέλο αυτό βολεύει για bowl lathering. Είναι πολύ μεγάλο για face lathering. Αν και εγώ προσωπικά δεν συναντάω πρόβλημα γιατί το έχω συνηθίσει αλλά για κάποιο άτομο που δεν το βολεύουνε τα μεγάλα πινέλα, με αυτό θα συναντήσει πρόβλημα.
Το δεύτερο αρνητικό όπως ανέφερα και πριν είναι η τιμή. Δεν είναι τα 12 ευρώ ακριβά αλλά κάποιος μπορεί να πάρει δύο omega σε αυτά τα λεφτά.

Αυτά από εμένα. Πάντα αναφέρομαι σε προσωπική άποψη άρα κάθε κριτική καλοδεχούμενη. :megagrin

Τέλος θα κλείσω με μια εξαιρετική φωτογραφία (δεν το συνηθίζω :beah2 ) που τράβηξα με το κινητό και πραγματικά αναδεικνύει το μεγαλείο αυτού του πινέλου!

Εικόνα

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Άβαταρ μέλους
Theodoros
Δημοτικό
Δημοτικό
10
Has thanked: 366 times
Been thanked: 551 times

Ενδιαφερον. Βλεπω και μεταλικο κολαρο στη βαση του θυσανου και ξυλινη λαβη.
Μαλλον βαζει υποψηφιοτητα για δευτερο πινελο μαζι με το all time plastic ψιλοσπασμενο Ω48.
Απο "τσιμπημα" πως παει?
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Δεν εχω το συγκεκριμένο πινέλο αλλά απο οσα πινέλα Semogue χοίρου έχω (Soc, 2000 , 830) κανένα δεν τσιμπάει . Οπότε σίγουρα το ίδιο θα ισχύει και για το 1250
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11

Αυτό ακριβώς που αναφέρει ο Άρης. Θέλει βέβαια το χρόνο του να στρώσει (όπως κάθε χοίρος) και μέχρι να συμβεί αυτό, τσιμπάει αρκετά.
Τώρα έτσι όπως είναι το δικό μου, δεν τσιμπάει όταν κάνεις Face Lathering. Για την ακρίβεια έχει την αίσθηση που μου αρέσει. Ελαφρύ μασάζ. Όχι τσίμπημα που ενοχλεί αλλά όχι και σαν το kent Infinity (συνθετικό) που δεν αισθάνεσαι τίποτα.
Ελπίζω να σε βοήθησα Θοδωρή.

ΥΓ: Ζητώ συγνώμη για μερικά ορθογραφικά που βγάζουνε μάτι :beah2 απλά δεν πρόλαβα να τα επεξεργαστώ. Όταν έφτασα στο σημείο να το ξαναδιαβάσω για τυχόν λάθοι, ήτανε αργά και έτσι δεν πρόλαβα να τα διορθώσω. Οι συντονιστικοί ομάδα μπορεί να παρέμβει αν έχει την ευχαρίστηση.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Κωνσταντίνος 2015
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Όχι και ακριβά τα 12€ για πινέλο βρε Κων/νε
Ακόμα και τα περισσότερα Omega τόσο περίπου βγαίνουν, και μάλιστα με πλαστικές λαβές και μισή πυκνότητα θυσάνου!
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

Bάλ΄του λαστιχάκι Κώστα. Βάλ'του λαστιχάκι που σου λέω.. ;)
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

digibill έγραψε:Όχι και ακριβά τα 12€ για πινέλο βρε Κων/νε Εικόνα
Ακόμα και τα περισσότερα Omega τόσο περίπου βγαίνουν, και μάλιστα με πλαστικές λαβές και μισή πυκνότητα θυσάνου!
μια χαρα πινελα ειναι τα ωμεγα.και πολυ φθηνοτερα.
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Μαχο, ολα αυτα ειναι πολυ σχετικα, αλλα οπως και να το κανουμε καποια πραγματα ειναι μετρησιμα: οι θυσανοι των φτηνων semogue ειναι σαφεστατα πυκνοτεροι και με αισθητα καλυτερη ποιοτητα τριχας.

Δεν ειπα οτι τα Ωμεγα ειναι για πεταμα. Απλα στο ιδιο πανω κατω κοστος τα semogue ειναι αντικειμενικα ποιοτικοτερα...
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Βασιλη το αντικειμενικο,ειναι πολυ υποκειμενικο. :beah2
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11

digibill έγραψε:Όχι και ακριβά τα 12€ για πινέλο βρε Κων/νε Εικόνα
Σε έπιασα Βασίλη... Να ένας που δεν διάβασε όλο το κείμενο (και δεν έδωσε και ευχαριστώ).... :beah2 :beah2

Ας μην βγούμε Offtopic αλλά μιας που το αναφέρεις, δεν λέω πουθενά ότι είναι ακριβά.
Wazzaa έγραψε:Όταν λοιπόν το συγκεκριμένο κοστίζει 12 ευρώ καταλαβαίνω ότι για κάποιον μπορεί να του φαίνεται κάπως η τιμή για πινέλο χοίρου αν και προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια καλή τιμή.

Το δεύτερο αρνητικό όπως ανέφερα και πριν είναι η τιμή. Δεν είναι τα 12 ευρώ ακριβά αλλά κάποιος μπορεί να πάρει δύο omega σε αυτά τα λεφτά.
Με μια γρήγορη ματιά υπάρχουνε τόσα πινέλα με κοντά στα 6 ευρώ.

Άρα πιστεύω δικαιούμαι το "Ευχαριστώ" τώρα? :bigsmilie :lachtot
:thnx
Κωνσταντίνος

Κωνσταντίνος 2015
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”