Τόσο καιρό και βλέπω ότι ελάχιστοι έχουνε αυτό το πινέλο (ή ελάχιστοι το χρησιμοποιούν). Έτσι αποφάσισα να γράψω την γνώμη μου για την "πρώτη μου αγάπη".
Να μια πρώτη ματιά.
Διαστάσεις:
- Συνολικό ύψος : 10,8 cm
- Ύψος λαβής : 5,30 cm
- Μήκος τρίχας : 5,50 cm
- Διάμετρος Knot : 2,20 cm

Ένα πινέλο που το βλέπεις και σε κερδίζει με την αρχοντιά του. Βλέποντας κιόλας από πάνω την πυκνότητα της τρίχας,

καταλαβαίνεις ότι είναι ένα πινέλο που όταν στρώσει δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
Αλλά για να το πάρουμε από την αρχή.
Ας ξεκινήσουμε με το βασικότερο αγκάθι που έχουνε οι περισσότεροι για τα Semogue, τo κόστος τους.
Όταν λοιπόν το συγκεκριμένο κοστίζει 12 ευρώ καταλαβαίνω ότι για κάποιον μπορεί να του φαίνεται κάπως η τιμή για πινέλο χοίρου αν και προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια καλή τιμή.
Πάμε τώρα στο θέμα της ομορφιάς. Δύο παράγοντες, λαβή-τρίχα. Ξεκινώντας με την τρίχα θα πω ότι πραγματικά την ερωτεύτηκα! Μου αρέσει που δεν έχει μαύρες τρίχες (4-5 ξέμπαρκες, θα βρείτε σε όλο το θύσανο) και έτσι χαζεύεις την λευκόχρυση τρίχα του :bigsmilie . Συνεχίζοντας με την λαβή. Εγώ άκουγα για αρκετό καιρό, που αναφέρανε πολύ συμφορουμήτες, για τις λαβές και την αίσθηση που έχει η καθεμία και δεν καταλάβαινα τι θέλουνε να πούνε.Όταν όμως μου δόθηκε η ευκαιρία να πιάσω και άλλες λαβές αλλά και να ξυριστώ και με άλλα πινέλα, κατάλαβα ότι αυτό το Semogue έχει ποιοτική λαβή. Πολύ ωραία ξύλινη με ένα πανέμορφο τελείωμα αλουμινίου. Προσωπική άποψη είναι ότι αυτό το πινέλο δεν γίνεται να χαλάσει. Ούτε να σπάσει η λαβή (όπως τυχαίνει σε μερικά Omega) ούτε να χάσει τρίχες. Μια παρένθεση εδώ, το έχω γύρω στα 7 μήνες και ξυριζόμουνα μέχρι και πριν την Πρωτοχρονιά συνέχεια με αυτό μιας που δεν είχα άλλο! Η τρίχες συνολικά που έχει χάσει είναι γύρω στις 15-20. Ο υπολογισμός δεν είναι τυχαίος αλλά με απλά μαθηματικά χάνω περίπου 1 τρίχα ανά 5 ξυρίσματα... Πραγματικά είναι εξαιρετική. Ειδικά άμα αναλογιστεί κανείς ότι παλιά το χτένιζα κιόλας μετά από κάθε ξύρισμα :beah2 και οι τρίχες τραβιόντουσαν! Αλλά αυτό εκεί, δεν καταλάβαινε τίποτα!
Όσο για το φόρτωμα, δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο. Σε ελάχιστα σαπούνια έχω δυσκολευτεί και σε αυτά περισσότερο ίσως να έφταιγε η τεχνική μου! Όταν όμως φτάνουμε στο backbone, εκεί πιστεύω δίνει ρέστα.
Πάμε τώρα στα αρνητικά. Γιατί αλλιώς θα μου πείτε, "Καλά ρε Κωνσταντίνε, εσύ το έβγαλες Chubby" :beah2 .
Το πρώτο αρνητικό είναι το μέγεθος. Κατά κύριο λόγο το πινέλο αυτό βολεύει για bowl lathering. Είναι πολύ μεγάλο για face lathering. Αν και εγώ προσωπικά δεν συναντάω πρόβλημα γιατί το έχω συνηθίσει αλλά για κάποιο άτομο που δεν το βολεύουνε τα μεγάλα πινέλα, με αυτό θα συναντήσει πρόβλημα.
Το δεύτερο αρνητικό όπως ανέφερα και πριν είναι η τιμή. Δεν είναι τα 12 ευρώ ακριβά αλλά κάποιος μπορεί να πάρει δύο omega σε αυτά τα λεφτά.
Αυτά από εμένα. Πάντα αναφέρομαι σε προσωπική άποψη άρα κάθε κριτική καλοδεχούμενη. :megagrin
Τέλος θα κλείσω με μια εξαιρετική φωτογραφία (δεν το συνηθίζω :beah2 ) που τράβηξα με το κινητό και πραγματικά αναδεικνύει το μεγαλείο αυτού του πινέλου!

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος