Πρόκειται για ένα πλήρως χειροποίητο πινέλο, ασβού two band και επέλεξα την λαβή briar γιατί με μάγεψε από την πρώτη ματιά. Τα New Forest είναι πολύ γνωστά πινέλα στον χώρο μας, τα έχουν ήδη αρκετά μέλη μας και πολύ ποιοτικά.

Χθες του έκανα το πρώτο του μπάνιο και σήμερα είχε σειρά το πρώτο ξύρισμα με αυτό. Νομίζω ότι έχει ειπωθεί αρκετές φορές παλαιότερα, τα two-band είναι all around πινέλα, κάνουν δηλαδή για όλες τις χρήσεις. Και για face lather και για bowl lather, ιδανικά τόσο με κρέμες όσο και με σαπούνια. Πολύ δυνατό backbone αλλά ταυτόχρονα τόσο μαλακές οι τρίχες στο πρόσωπο. Ένας συνδυασμός ιδιοτήτων ενός χοίρου και ενός ασβού. Ο Παράδεισος κατά την γνώμη μου, μιας και μου αρέσει να κάνω μασάζ στις ατσαλότριχες του προσώπου μου, χωρίς να γρατσουνάει. Χαρακτηριστικό του θυσάνου είναι ότι δεν απλώνει (ανοίγει) όπως ένας χοίρος ή ένας ασβός. Από κριτικές που διάβασα αλλά και από αυτά που λέει ο Άρης που έχει και τα 2, λένε ότι είναι πιο απαλές οι τρίχες από το SOC two-band. Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, καθώς είναι το πρώτο μου two-band και δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι το άγγιγμά του είναι βελούδο, αλλά δεν υστερεί σε backbone. Πολύ πυκνός θύσανος, απορροφάει μεγάλες ποσότητες νερού. Ίσως αυτό να ήταν και το μυστικό για την τάχιστη δημιουργία αφρού με το Kent, ένα γενικά σκληρό σαπούνι και λίγο απαιτητικό. Από θέμα ποιότητας δεν έχω να πω και πολλά, στοιβαρή κατασκευή, ποιοτικά υλικά και δεν έχει χάσει κάποια τρίχα μέχρι στιγμής.
Σε σχέση με το Edwin Jagger super badger που έχω, θα πω ότι για μένα προσωπικά υπερέχει (ως κατηγορία πινέλων) σε όλα του. Το Jagger είναι εξαιρετικά απαλό (τολμώ να πω ότι ενδεχομένως να αντιστοιχεί σε silvertip σε άλλες μάρκες) αλλά ανοίγει και σαν βεντάλια στο πρόσωπο. Μασάζ σχεδόν μηδενικό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να το δουλέψεις με σαπούνια, το χρησιμοποιώ αποκλειστικά με κρέμες. Ενώ στον αντίποδα το New Forest τα κάνει όλα.
Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν ότι έχω μια προτίμηση στους χοίρους. Μετά το EJ είχα αποφασίσει ότι δεν είναι για μένα οι ασβοί, όταν κοιτούσα για πινέλα ήταν σαν να μην υπήρχαν. Με το New Forest (και πιο συγκεκριμένα με τα two-band) αλλάζει η οπτική, το συγκεκριμένο ήδη το έχω ερωτευτεί. Τόσο από την απόδοσή του, όσο και οπτικά. Χωρίς δεύτερη σκέψη λαμβάνει επάξια την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μου!
Διαστάσεις:
Knot: 24mm
Loft: 52mm
Ύψος λαβής: 45mm