New Forest 2401 Two Band

Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29382 times
Been thanked: 29538 times

Συνεχίζοντας την παράδοση να αποτυπώνω τις εντυπώσεις μου από τις πρώτες επαφές με ένα προϊόν, σήμερα είχε την τιμητική του το νέο μου πινέλο, το New Forest 2401 two-band. Όπως προανέφερα, το πήρα από Αγγλία στις 45£ με τα μεταφορικά.

Πρόκειται για ένα πλήρως χειροποίητο πινέλο, ασβού two band και επέλεξα την λαβή briar γιατί με μάγεψε από την πρώτη ματιά. Τα New Forest είναι πολύ γνωστά πινέλα στον χώρο μας, τα έχουν ήδη αρκετά μέλη μας και πολύ ποιοτικά.

Εικόνα

Χθες του έκανα το πρώτο του μπάνιο και σήμερα είχε σειρά το πρώτο ξύρισμα με αυτό. Νομίζω ότι έχει ειπωθεί αρκετές φορές παλαιότερα, τα two-band είναι all around πινέλα, κάνουν δηλαδή για όλες τις χρήσεις. Και για face lather και για bowl lather, ιδανικά τόσο με κρέμες όσο και με σαπούνια. Πολύ δυνατό backbone αλλά ταυτόχρονα τόσο μαλακές οι τρίχες στο πρόσωπο. Ένας συνδυασμός ιδιοτήτων ενός χοίρου και ενός ασβού. Ο Παράδεισος κατά την γνώμη μου, μιας και μου αρέσει να κάνω μασάζ στις ατσαλότριχες του προσώπου μου, χωρίς να γρατσουνάει. Χαρακτηριστικό του θυσάνου είναι ότι δεν απλώνει (ανοίγει) όπως ένας χοίρος ή ένας ασβός. Από κριτικές που διάβασα αλλά και από αυτά που λέει ο Άρης που έχει και τα 2, λένε ότι είναι πιο απαλές οι τρίχες από το SOC two-band. Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, καθώς είναι το πρώτο μου two-band και δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι το άγγιγμά του είναι βελούδο, αλλά δεν υστερεί σε backbone. Πολύ πυκνός θύσανος, απορροφάει μεγάλες ποσότητες νερού. Ίσως αυτό να ήταν και το μυστικό για την τάχιστη δημιουργία αφρού με το Kent, ένα γενικά σκληρό σαπούνι και λίγο απαιτητικό. Από θέμα ποιότητας δεν έχω να πω και πολλά, στοιβαρή κατασκευή, ποιοτικά υλικά και δεν έχει χάσει κάποια τρίχα μέχρι στιγμής.

Σε σχέση με το Edwin Jagger super badger που έχω, θα πω ότι για μένα προσωπικά υπερέχει (ως κατηγορία πινέλων) σε όλα του. Το Jagger είναι εξαιρετικά απαλό (τολμώ να πω ότι ενδεχομένως να αντιστοιχεί σε silvertip σε άλλες μάρκες) αλλά ανοίγει και σαν βεντάλια στο πρόσωπο. Μασάζ σχεδόν μηδενικό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να το δουλέψεις με σαπούνια, το χρησιμοποιώ αποκλειστικά με κρέμες. Ενώ στον αντίποδα το New Forest τα κάνει όλα.

Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν ότι έχω μια προτίμηση στους χοίρους. Μετά το EJ είχα αποφασίσει ότι δεν είναι για μένα οι ασβοί, όταν κοιτούσα για πινέλα ήταν σαν να μην υπήρχαν. Με το New Forest (και πιο συγκεκριμένα με τα two-band) αλλάζει η οπτική, το συγκεκριμένο ήδη το έχω ερωτευτεί. Τόσο από την απόδοσή του, όσο και οπτικά. Χωρίς δεύτερη σκέψη λαμβάνει επάξια την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μου!

Διαστάσεις:

Knot: 24mm
Loft: 52mm
Ύψος λαβής: 45mm
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Μπράβο Αντώνη, ωραίο review ! Αν μπορείς βάλε καμία φωτογραφία με μαρέγκα !
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Μπράβο φίλε ωραία παρουσίαση ! Εγω πάλι όπως συνηθίζω θα του κάνω review μετά απο αρκετούτσικες χρήσεις , αν και χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.... :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13

Πέτρο θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Ωραία παρουσίαση Αντώνη κάποια στιγμή όταν μπορείς βάλε φωτογραφίες να δούμε πως έγινε ο θύσανος μετά τη χρήση !!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Γιάννη αυτοί οι θύσανοι δεν φουντώνουν (ελάχιστα ίσως ). Στο δικό μου και μετά απο 4-5 χρήσεις είναι στην ίδια κατάσταση με την αρχική , και έτσι θα μείνει.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Θα μας βάλεις Αντώνη να θυμηθούμε ότι υπάρχουν και τα πινέλα ασβού...
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13

Όπως τα λέει ο Άρης είναι Γιάννη, ο θύσανος επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Δεν φουντώνει καθόλου.
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Πανέμορφο Αντώνη όπως και του Άρη! Φαίνεται πως η New Forest φτιάχνει ωραία πινέλα και σε καλές τιμές. Γιατί όμως δε φουντώνει όπως τα άλλα silvertip?Περιμένουμε σε βάθος χρόνου να μας πείτε περισσότερες εντυπώσεις από τη χρήση του!
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Μεγειά Αντώνη !!

ΟΚ το πινέλο δεν φουντώνει...φουντώνουμε εμείς όμως που το βλέπουμε.
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”