Σήμερα δοκίμασα για πρώτη φορά πινέλο silvertip. Μέχρι τώρα από την οικογένεια των ασβών είχα δοκιμάσει τα pure, με απογοητευτικά αποτελέσματα. Με τσιμπαγαν και το δέρμα μου κοκκίνιζε, νόμιζα ότι είχα αλλεργία στους ασβούς. Γι' αυτό είπα να δοκιμάσω silvertip, αλλά φθηνό, ώστε αν το πετάξω, όπως έκανα με το pure, να μη μου κακοφανεί.
Στο πρώτο πλύσιμο, ενώ στις φωτογραφίες είχε σχήμα γλόμπου, άνοιξε και έγινε σαν βεντάλια. Έξι πλυσίματα με sandalwood της crabtree and evelyn χρειάστηκε γιά να ξεμυρίση. Κάθε φορά στο χέρι μου το αισθανόμουν όλο και πιό απαλό.
Όταν ήλθε η στιγμή του πραγματικού ξυρίσματος το έβαλα σε ζεστό νερό γιά δύο περίπου λεπτά, όταν το έβγαλα είδα ότι είχε ρουφήξει διπλάσιο νερό, απ' ότι ένα χοίρος. Σαπούνι χρησιμοποίησα το speick σε μπολάκι. Φοβήθηκα ότι αφού είναι απαλότερο από τους χοίρους, θα θέλει και περισσότερο φόρτωμα. Έτσι έκανα 50 βόλτες, τριάντα παραπάνω απ' ότι στους χοίρους. Δεν ήταν απαραίτητο, γιατί διπίστωσα ότι έκανα πλούσια σαπουνάδα γιά τουλάχιστον έξι περάσματα.
Στο πρόσωπο πραγματικά ή αίσθηση ήταν εντελώς διαφορετική από τα pure και από τους πιό "σπασμένους" χοίρους. Ένα χάδι, που δεν ήθελα να το σταματήσω, αλλά ταυτόχρονα ένα καλό μασάζ. Η σαπουνάδα πέρναγε από το πινέλο στο πρόσωπο εύκολα, άπλωνε όμορφα, χωρίς να μένη στο εσωτερικό του πινέλου.
Στο τέλος δεν είχα τσιμπίματα αλλά και ούτε κοκκινίλες, όπως με τα pure.
Η λαβή του, από ρητίνη σε απομίμηση ελεφαντόδοντου είναι όμορφη, (το σχήμα της εμένα με βολέυει) και το βάρος του πινέλου 74 γρ., του δίνουν μιά επίσημη εμφάνιση.
Δεν μπορώ να το συγκρίνω με τα Simpsons, που έχω δει στις συναντήσεις μας, αλλά και η διαφορά τιμής είναι πολύ μεγάλη.
Liojuny Silvertip
- Αλέξης
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 190 times
Πολύ όμορφη παρουσίαση Μαρίνο και θα συμφωνήσω σε όλα. Πρώτα από όλα χρειάζεται αρκετά πλυσίματα για να ξεμυρίσει. Έχει δυνατό backbone, εγώ τουλάχιστον δεν περίμενα τόσο δυνατό το silvertip. Έχει πολύ πυκνό θύσανο. Ρουφάει απίστευτα πολύ νερό, τόσο που με κομπλάρει λίγο στο πως να το διαχειριστώ. Παράγει γρήγορα και εύκολα αφρό και με σαπούνια και με κρέμες. Τόσο πυκνό που είναι, δύσκολα κρατά μέσα αφρό, κρατά μέσα όμως νερό. Φοβερά μαλακό αλλά το δυνατό backbone του το βοηθά να κάνει καλό μασάζ στο πρόσωπο. Με την πρώτη φορά διπλασιάστηκε σε μέγεθος, φούντωσε απίστευτα. Έχει χάσει σε 2 ξυρίσματα σύνολο 7-8 τρίχες αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό. Αισθητικά μου φαίνεται πολύ όμορφο και αν συγκρίνω όλα του τα χαρακτηριστικά και την απόδοση με την τιμή του, (27 $ το 26mm) τότε σίγουρα μιλάμε για ένα best value for money προϊόν, που όντως μπορεί να μην είναι Simpsons, αλλά σίγουρα είναι μία εξαιρετική οικονομική επιλογή που δεν θα απογοητεύσει αλλά αντίθετα θα ικανοποιήσει και μία πολύ καλή εισαγωγή στα silvertip.
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Πολύ καλή παρουσίαση Μαρίνο,πολύ "τίμια" προιόντα για την τιμή τους τα συγκεκριμένα πινέλα !!
Γιάννης
-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5633 times
Μαρίνο γιατί δε δοκίμασες φθηνό Simpsons ? Έστω και το μικράκι τους. Δε σε βόλευε καθόλου ? Να σε προλάβω. Καταλαβαίνω το κόστος και τις δυσκολίες αγοράς. Απλά το αναφέρω επειδή περιγράφεις τα πινέλα αυτά ως σημείο αναφοράς. Μάλλον έχουμε συνδιάσει στο υποσυνείδητό μας τα Simpsons με μοντέλα όπως το Chubby.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24912 times
- Been thanked: 7865 times
Ωραία παρουσίαση Μαρίνο! Mου κάνει όμως εντύπωση αυτό που έγραψες:

Δεν είχα πρόβλημα μυρωδιάς με κανέναν από τους ασβούς μου (ούτε και με τους χοίρους της Semogue). Οι μόνοι "βρωμύλοι" που πέρασαν από τα χέρια μου είναι οι χοίροι της Omega. Να σημειώσω βέβαια πως δεν έχω κανένα ασβό από Κίνα...marinos79 έγραψε: Έξι πλυσίματα με sandalwood της crabtree and evelyn χρειάστηκε γιά να ξεμυρίση.

Γιάννης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Ωραίος Μαρίνο. Ημουν κάτι παραπάνω απο σίγουρος οτι θα το ευχαριστιόσουν και θα σε βόλευε . Ούτε αλλεργίες ούτε τίποτε. Απλά τα pure είναι για τα μπάζα (τουλάχιστον για εμένα) . Και εμένα τα μόνα που μύριζαν άσχημα στην αρχή ηταν οι χοίροι της Omega (με εξαίρεση το Νο 45 που δεν μύριζε) όπως και το pure badger της ίδιας εταιρείας που ο θύσανος του τουλάχιστον μας αποχαιρέτησε δια παντός. Αντίθετα οι χοίροι της Semogue και οι ασβοί της Simpsons και της Semogue δεν μύριζαν καθόλου.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- marinos79
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 762 times
Σας ευχαριστώ!
Δεν έχω τις εμπειρίες σας με τους ασβούς της Simpsons και της Semogue, που όπως λέτε δεν μύριζαν, αλλά αυτός εδώ ο ασβός μόλις βράχηκε μύρισε ζώο. Η οσμή δεν ήταν τόσο έντονη, όσο οι χοίροι της Ωμέγα, αλλά ήταν εκεί.
Αφού το πείραμα πέτυχε και δεν με ενοχλούν πιά οι ασβοί, θα αρχίσω στο σπίτι να γκρινιάζω ότι δεν μου κάνουν καλά δώρα (πλησιάζουν τα γενέθλιά μου) και όταν με ρωτήσουν τι θέλω, ξέρω τι θα πω.
Δεν έχω τις εμπειρίες σας με τους ασβούς της Simpsons και της Semogue, που όπως λέτε δεν μύριζαν, αλλά αυτός εδώ ο ασβός μόλις βράχηκε μύρισε ζώο. Η οσμή δεν ήταν τόσο έντονη, όσο οι χοίροι της Ωμέγα, αλλά ήταν εκεί.
Αφού το πείραμα πέτυχε και δεν με ενοχλούν πιά οι ασβοί, θα αρχίσω στο σπίτι να γκρινιάζω ότι δεν μου κάνουν καλά δώρα (πλησιάζουν τα γενέθλιά μου) και όταν με ρωτήσουν τι θέλω, ξέρω τι θα πω.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Σίγουρη μέθοδος και δοκιμασμένη . Το κακό είναι οτι εγω έχω πάρει δώρα που αφορούν την γιορτή και τα γενέθλια μου για το 2015..... :bigsmilie
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........