Κανενα πινελακι ασβου βρε παιδια;

Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5
Has thanked: 17818 times
Been thanked: 19875 times

@Knight_77 Δεν έχω δοκιμάσει Simpson αλλά από ότι διαβάζω αν θες μαλακό απολαυστικό πινέλο πάρε Super, στην κατηγορία τιμής πάντως το Wald A1 που έχω είναι μακράν ανώτερο από ασβό, τουλάχιστον από τα Thater/Shavemac/Zenith/Yaqi και αν γύριζα το χρόνο πίσω μάλλον θα είχα 2-3 από δαύτα και κανένα άλλο.
edit
Επίσης το backbone έχει να κάνει περισσότερο με το σχήμα (bulb ή fan) και το ύψος (loft) του θύσανου, το μεγάλο glue bumb του Zenith two band ουσιαστικά μικραίνει το Loft και του δίνει υπερβολικό backbone.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 11901 times
Been thanked: 15518 times

Για τα Simpson αναφέρονται αρκετά θέματα με το quality control τους, αλλά και με την after sales υποστήριξη όταν σου κάτσει ελλατωματικό. Στο λέω για να είσαι προετοιμασμενος ψυχολογικώς.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 4157 times
Been thanked: 6417 times
Επικοινωνία:

Knight_77 έγραψε: 21 Νοέμ 2025, 07:18 Να υποθέσω έχει πιο ισχυρό backbone ο ασβός, σωστά;
Eίναι κάτι που το θέλω η αλήθεια είναι.
Σκέφτομαι μήπως ανέβω λίγο παραπάνω σε τιμή και επιλέξω Simpsons CH 2 Βest. :think:
Semogue από Ελλαδα από ότι είδα, τα περισσότερα έχουν εξαντληθεί.

Θα προτιμούσα η αγορά να γίνει είτε από Ελλάδα είτε από κατάστημα εντός ΕΕ για να μη μπλέξω με τελωνεία και αναμονές.
Ούτε κατά διάνοια.
Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις ασβό με πιο ισχυρό backbone από το T3. Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει πινέλο πιο ντούκι από το T3
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31691 times
Been thanked: 33305 times

Ετσι ακριβώς, όπως τα λέει ο Σπύρος.
Το T3 οργώνει τα πάντα, εκτός από μπετόν αρμέ :d
Γιάννης
fusarium
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
3
Has thanked: 8868 times
Been thanked: 8171 times

@Knight_77 δεν γίνεται να μην έχεις εμπειρία από ασβό και να θέλεις να πας σε σίμπσονς - και μάλιστα 26άρι επειδή χρησιμοποίησες ένα συνθετικό πινέλο και σου άρεσε - δηλαδή γίνεται, αλλά είναι σαν να πηγαίνεις από τογιότα κορόλα σε μαζεράτι, από μαλμπουρο μαλακό σε πούρο Αβάνας κλπ κλπ

πάρε πρώτα κάτι βατό και όχι πολυδάπανο, να μάθεις στον ασβό, να τον συνηθήσεις τόσο ως αίσθηση, όσο και στην χρήση, πέρασε χρόνο μαζί του, συνήθισε τον και μετά περνάς και σε πιο 'μεγάλη κατηγορία'. Το πράγμα θέλει ρέγουλο!

Το Τ3 είναι πινέλο που σε βοηθά να περάσεις από τον χοίρο στον ασβό, αλλά ως εκεί

πρόταση εκ μέρους μου, ξεκίνα με ενα σιμόγκ SOC Two Band, είτε με ξύλινη λαβή είτε με λαβή από ρεζίν, μάθε, ακόμα και το SOC mix είναι κατάλληλο, σου φαίνεται μικρό; Υπάρχει το yaqi moka two band, μάθε έναν ασβό της σειράς πρώτα και ύστερα σιγά - σιγά προσεγγίζεις κάτι καλύτερο

άλλωστε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη...
Άβαταρ μέλους
mgm
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
2
Has thanked: 6865 times
Been thanked: 4665 times

Το Mokka Twoband της Yaqi ήταν ο πρώτος ασβός που πήρα και είναι αρκετά καλός για το κόστος του.
Το Manchurian της Zenith ειναι πολύ όμορφο αλλα σαν τρίχα δεν με ικανοποίησε, η άισθηση είναι ακόμα τραχιά και είναι επικός σαπουνοκλέφτης.
Το super Μ7 της Simpson είναι εξαιρετικό σε όλα του εκτός από τον χρόνο που θέλει για να στεγνώσει. Είναι 21mm αν και δεν μου φάνηκε σε καμία φάση μικρό όταν το χρησιμοποιώ.
Το τελευταίο που πήρα είναι το finest badger της Semogue σε λαβή της Τατάρα. Είναι φοβερός θύσανος και ο ευκολότερος στην χρήση από όσους έχω δοκιμάσει. Στα 125 νομίζω ότι είναι η καλύτερη αγορά ασβού που έκανα.
How you do anything is how you do Everything.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 4157 times
Been thanked: 6417 times
Επικοινωνία:

Μια χαρα το Yaqi Moka two band για πρωτος ασβος και οικονομικος και δεν ειναι σαπουνοφαγος.
Μακαρι να ηταν και ο δικος μου ο πρωτος σαν αυτον.
ΕΙναι 26αρης, αλλα θα ορκιζομουν οτι ειναι 28. Εχει ανοιξει πιο πολυ απο αλλους 26αρηδες. Μου πιανει ολο το μαγουλο.
Το μονο που δεν θα ευχαριστηθει ειναι το Backbone που ετσι κι αλλιως δεν εχουν οι ασβοι.
Θα προτιμουσα μαλλον το Yaqi caramel two band (ιδιος θυσανος, αλλα πιο βολικη και πιο ομορφη η λαβη)
Σπύρος Δέλτα.
fusarium
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
3
Has thanked: 8868 times
Been thanked: 8171 times

Νο2 πιο εκτεταμένο...

κάθε κατηγορία ασβού έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - όπως όλα τα πράγματα στο ΠΞ και γενικότερα θα μπορούσε να πει κανείς - είναι σαφές ότι σίμπσονς, θάτερ και λοιπά είναι πολύ ψηλά ως ποιότητα και ως αξία στη διαδικασία του ξυρίσματος. Αλλά ακριβά...

Σε παλιότερα νήματα έχουν συζητηθεί και αναλυθεί τα εμπορικά κλπ κόλπα γύρω από τις ονομασίες κλπ των θυσάνων. (Ας ρίχνουμε καμιά ματιά, είναι χρήσιμα)

Τα ζενίθ είναι πινέλα μιας κατηγορίας τιμών από 125 ευρώ περίπου και κάτω, έ δεν μπορούν να συγκριθούν π.χ. με θάτερ, αλλά είναι πολύ καλά πινέλα, έχω 2 'ματζούριαν' και ένα 'σίλβερτιπ' ειδικά τα ματζούριαν θα θεωρώ πολύ καλά πινέλα, έχουν έντονο μπακμπον και μόλις στρώσουν είναι πένα!

Τα σιμόγκ ειδικά τα SOC είναι παλιές επιλογές που "μας ξέρουν και τις ξέρουμε" μάλιστα τόσο καλά που ξέρουμε ότι κοστίζουν περισσότερα απο αυτά που προσφέρουν, αλλά είναι μελετημένα πινέλα, αποδοτικά, ανθεκτικά και ότι πρέπει για "να μάθει" κάποιος τους ασβούς, έχουν και εκδόσεις mix (προσοχή δεν είναι ασβόχοιροι όπως λέγεται σε διάφορες μεριές, αλλά δυο διαφορετικές ποιότητες ασβού, εξ ου και πιο φθηνά). Έχω τη γνώμη οτι αν κάποιος μάθει με SOC ασβού μπορεί να τιθασεύσει κάθε ασβό.

Τα γιάκι είναι ακόμα πιο φθηνά - σε γενικές γραμμές - κατά πλειοψηφία two band, δεν είναι όλα καλά, αργούν να στρώσουν, κάποια είναι τραχιά μόνιμα, και κάποια δεν είναι καθόλου καλά στημένα (πχ ever helpfull two band). Κατά τη γνώμη μου δεν κάνουν όλα για να μάθει κανείς τους ασβούς, ορισμένα μάλιστα μπορεί και να αποθαρρύνουν κάποιον από τον ασβό (πχ two band mojito το οποίο μου έβγαλε την ψυχή μέχρι να στρώσει και μετά από 2 χρόνια το ευχαριστήθηκα). Ωστόσο το Moka two band έχει λόγω διαστάσεων χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα στο ΠΞ, δεν είναι όλα τα moka καλά, έχω 2 και το ένα είναι εξαιρετικό, το άλλο όχι, αλλά δίνει καλό αφρό, αγκαλιάζει όλο το μάγουλο, φτιάχνεις αφρό και στο μπολ και στο μάγουλο 'με την ψυχή σου'

Υ/Γ υπάρχει και ένα μικρό ασβουδάκι σίμπσον το special best το οποίο είναι πολύ καλό, μικρούλι, απολαυστικό, σχεδόν κουκλίστικο, μπορεί να βοηθήσει κι αυτό

Υ/Γ το ζωντάνεμα του νήματος με ευχαρίστησε καθώς είχε καιρό να γίνει τέτοια 'θεωρητική' συζήτηση στο φόρουμ... @Knight_77 να είσαι καλά!
Άβαταρ μέλους
DAK
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 237 times
Been thanked: 573 times

Εγω φιλαρακια εχω 4 ασβους.Ενα thater,ενα shavemac,ενα chubby 2 best,και ενα duke 3 best.Αν μου λεγατε να κρατησω ενα θα διαλεγα το duke3 για εμενα εχει τις ιδανικες διαστασεις και το ιδανικο ανοιγμα.Υποψιν κανω αποκλειστικα face lathering.Το ξακουστο chubby2 δεν με τρελανει καθως ειναι παρα πολυ πυκνο.
YOU 'LL NEVER WALK ALONE!!
Άβαταρ μέλους
Knight_77
Νήπιο
Νήπιο
Has thanked: 18 times
Been thanked: 44 times

Nα σημειώσω εδώ πως κάνω κυρίως bowl lathering.
Me βλέπω να εισέρχομαι στο χώρο των πινέλων ασβού με κάτι οικονομικό και αργότερα να πηγαίνω σε κάτι ποιοτικότερο.
Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις πληροφορίες :handgestures-thumbupright:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”