Πινέλα ΑPShave co.

stergios

Re: Πινέλα ΑPShave co.

Δημοσίευση από stergios » πριν από 11 μήνες

Τελευταία δημοσίευση της προηγούμενης σελίδας:

Μεγεια σου και καλοξυριστο! Πολυ καλος θυσανος, πολυ απαλος ειδικα σε κινησεις βαψιματος, με ισχυρη ροχακοκκαλια, σχεδον σαν του Tuxedo. Ο Silksmoke που εχω, εχει λιγο παραπανω glue bump απο Tuxedo ιδιας διαμετρου. Ισως λογω της απαλοτερης, μαλακοτερης τριχας εδωσαν λιγη παραπανω κολλα για backbone. Ιδανικα θα τους ηθελα πυκνοτερους και ειδικα τον Silksmoke. Επισης θα λεγα πως κραταει λιγοτερο νερο απ τον Tuxedo.


Άβαταρ μέλους
the_greek_shaver
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 203
Εγγραφή: πριν από 1 χρόνο
Αγαπημένος εξοπλισμός: Razorine, TFS, Phoenix & Beau, Eufros/Jabonman, Wickham, Rockwell 6s, Gillette Slim, Edwin Jagger DE89, Qshave...
Τοποθεσία: Ξάνθη
Has thanked: 2474 times
Been thanked: 1878 times
Ηλικία: 27
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από the_greek_shaver » πριν από 11 μήνες

Στέργιο σε ευχαριστώ πολύ! Η Apshave κάνει μόνοι τους τους θυσανούς και τις λαβές; Δηλαδή είναι μεσάζοντες ή παραγωγοί;

Όντως είναι πιο απαλές οι άκρες του silksmoke και έχει σχεδόν ίδιο backbone με τον tuxedo. Θα ήθελα να έχει λίγο λιγότερο αλλά πιστεύω θα μου φαινόταν πολύ μαλακή και σαν ελατήριο. Δεν θα ήθελα να είναι πυκνότερος, μια χαρά είναι έτσι. Έχεις δοκιμάσει τον synbad?

Υ.Σ. Δεν σταμάτησε τελωνείο τελικά και έκανε ακριβώς 7 ημέρες ακριβώς για να έρθει.

Άβαταρ μέλους
Nomad
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 889
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
Has thanked: 6373 times
Been thanked: 3182 times

Δημοσίευση από Nomad » πριν από 11 μήνες

Ιωακείμ ο APShave δεν παράγει. Η μόνη παραγωγή που κάνει είναι να κολλάει τους θύσσανους, και αν.... Εαν κάνω λάθος, και φτιάχνει λαβές, διορθώστε με, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος οτι απλά τις αγοράζει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν είναι καλά τα πινέλα! Το δικό μου SilkSmoke το καταευχαριστιέμαι!
Νίκος

Άβαταρ μέλους
NavalArchitect
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5102
Εγγραφή: πριν από 7 χρόνια
Has thanked: 3130 times
Been thanked: 9221 times

Δημοσίευση από NavalArchitect » πριν από 11 μήνες

Με ρώτησε την Κυριακή (επροχθές δηλαδή) ο Στέργιος, και πριν λίγες ώρες κι ο Ανδρέας (Vavous), οπότε είπα πως θα γράψω μερικά λόγια.

Θέμα: σύγκριση APShave Co. SilkSmoke 28mm Butterscotch Swirl με Yaqi Timberwolf 26mm.

Ποιότητα, πυκνότητα + (φαινομενική) εξέλιξη θυσάνου/τρίχας
APShave Co. SilkSmoke 28mm Butterscotch Swirl: 6/10
Yaqi Timberwolf 26mm: 6.5/10

Backbone
APShave Co. SilkSmoke 28mm Butterscotch Swirl: 6/10
Yaqi Timberwolf 26mm: 5/10

Glue bump (στα συγκεκριμένα πινέλα που παρέλαβα)
APShave Co. SilkSmoke 28mm Butterscotch Swirl: 6/10
Yaqi Timberwolf 26mm: 6.5/10

Σχεδίαση, ποιότητα + φινίρισμα λαβής
APShave Co. SilkSmoke 28mm Butterscotch Swirl: 6.5/10
Yaqi Timberwolf 26mm: 4.5/10

Διαχείρηση αφρού + νερού
APShave Co. SilkSmoke 28mm Butterscotch Swirl: 6.5/10
Yaqi Timberwolf 26mm: 5.5/10

Καταλληλότητα για σκληρά σαπούνια αλλά και για μαλακές κρέμες
APShave Co. SilkSmoke 28mm Butterscotch Swirl: 6.5/10
Yaqi Timberwolf 26mm: 6/10

Απαλότητα άκρων τρίχας
APShave Co. SilkSmoke 28mm Butterscotch Swirl: 6/10
Yaqi Timberwolf 26mm: 7/10

Κόστος + χρόνος κτήσης
APShave Co. SilkSmoke 28mm Butterscotch Swirl: 7/10
Yaqi Timberwolf 26mm: 7/10

Συγκριτικά με το Yaqi Ferrari Tuxedo 26mm
APShave Co. SilkSmoke 28mm Butterscotch Swirl: Καλύτερο συνολικά (το APShave Co. έχει πιό εξελιγμένη + κάπως περισσότερο απαλή τρίχα, πολύ καλύτερη ποιοτικά βάση, λιγότερο δυνατό backbone, χειρότερο glue bump, πιό ισορροπημένη απόδοση, πιό καλό splay, πιό μακρύ loft).
Yaqi Timberwolf 26mm: Καλύτερο συνολικά (το Timberwolf έχει πιό εξελιγμένη + αρκετά πιό απαλή τρίχα, πολύ καλύτερη ποιοτικά βάση, λιγότερο δυνατό backbone, χειρότερο glue bump, πιό ισορροπημένη απόδοση, πολύ πιό μεγάλο splay, πιό μακρύ loft).

Σημ.: Η κλίμακα βαθμολογίας λαμβάνει ως σημείο αναφοράς το ότι λ.χ. στο θέμα glue bump το 'άριστα' για ένα πινέλο είναι αυτό του Simpsons Chubby 2 Synthetic Bristle, που στην συγκεκριμένη κλίμακα θα έπαιρνε 8 ή 9 στα 10. Θεωρείται εδώ επίσης δεδομένο ότι 10 στα 10 (ή και ακόμη 9 στα 10) πολύ δύσκολα θα πάρει ένα συνθετικό πινέλο, καθ'ότι πάντα υπάρχουν ατέλειες σε σχεδίαση/εκτέλεση αλλά και περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης. Επίσης, αυτό που λέμε 'βάση' λαμβάνεται το 4 στα 10, κι όχι το 5 στα 10.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

stergios

Δημοσίευση από stergios » πριν από 11 μήνες

Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Ωραια δουλεια! :handgestures-thumbupleft:


Άβαταρ μέλους
mengiorgos
Επαγγελματίας
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: πριν από 2 χρόνια
Has thanked: 1271 times
Been thanked: 1942 times
Ηλικία: 36

Δημοσίευση από mengiorgos » πριν από 6 μήνες

Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει το mixed πινέλο του καναδου; Και ποια η απόδοση του σε σύγκριση με τα tuxedo του, με χοίρους της Ωmega και με ασβούς silvertip και 2-band; Η και σε σύγκριση με οτιδήποτε άλλο.
Αντί να στενοχωριέσαι για το σκοτάδι, άναψε ένα φως.

FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: πριν από 2 χρόνια
Has thanked: 185 times
Been thanked: 406 times

Δημοσίευση από FSword » πριν από 4 μήνες

Έχει κάποιος τα Cashmere και Silksmoke να μας πει εντυπώσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με τις μεταξύ τους ομοιότητες/διαφορές; Συγκριτικά με το Tuxedo, όπως έχει αναφερθεί, το Silkmoke έχει ανάλογο backbone αλλά πιο μαλακές άκρες. Το Cashmere πού βρίσκεται σε σχέση μ' αυτά;


Άβαταρ μέλους
NavalArchitect
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5102
Εγγραφή: πριν από 7 χρόνια
Has thanked: 3130 times
Been thanked: 9221 times

Δημοσίευση από NavalArchitect » πριν από 4 μήνες

APShave Co. synthetics:

1. Cashmere
2. Flat Top
3. SynBad
4. SilkSmoke
5. Tuxedo

Πηγαίνοντας από το #1 στο #5 ανεβαίνει (δυναμώνει) το backbone.
Πηγαίνοντας από το #1 στο #5 αυξάνεται η διάμετρος της συνθετικής τρίχας, το οποίο σημαίνει πως στα #1, #2, #3 η τρίχα είναι ιδιαίτερα λεπτή κι ως εκ τούτου το πινέλο πάρα πολύ μαλακό στο πρόσωπο.

Συγκριτικά με άλλες μάρκες και μοντέλα (ή να το πω κι αλλιώς, συγκριτικά με άλλους τύπους τρίχας) η τρίχα #3 SynBad είναι πολύ κοντά στην τρίχαTimberwolf της Yaqi για παράδειγμα, και η τρίχα #4 SilkSmoke είναι σχετικά κοντά με την εξαιρετική τρίχα Silvertip Fibre V2.0 της Mühle (με την δεύτερη να είναι κατάτι πιό μαλακή ειδικά στα tips). To backbone, ειδικά στις συγκρίσεις, είναι πολύ σχετικό καθ'ότι εξαρτάται πολύ από το πόσο ψηλά είναι σεταρισμένο το loft.

Cashmere δεν έχω δοκιμάσει, οπότε δεν ξέρω λεπτομέρειες. Έχω ακούσει ότι είναι πάρα πολύ μαλακό. Θα στήσω ένα σύντομα, ακόμη συζητώ τα handles που θα μου φτιάξει κάποιος εκτός Ελλάδος οπότε το όλο εγχείρημα θα καθυστερήσει λίγο.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως το Tuxedo είναι ιδιαίτερα σκληρό, πάντα σε σχέση με πολλά πινέλα εκεί έξω, συνθετικά και μη. Όλα τα tuχedo, όχι μόνο αυτό της APShave Co. Μόλις έπιασα το SilkSmoke άρχισα να καταλαβαίνω πόσο ωραίοι είναι αυτοί οι θύσανοι. Όταν κατέφυγα στο SynBad, λόγω του σαπουνιού που ήθελα να χρησιμοποιήσω, κατάλαβα τη μεγάλη διαφορά που κάνει η λεπτή και μαλακή τρίχα. Σταμάτησε ο ερεθισμός στο πρόσωπο, και τα ξυρίσματα έβγαιναν πιό άνετα, πιό ευχάριστα.

Αυτές οι μαλακές τρίχες κάνουν σημαντική διαφορά στο ξύρισμα, απλά για να πετύχει κανείς ένα καλό συνδυασμό μαλακής τρίχας και καλού backbone πρέπει να στήσει το πινέλο με το ακριβές loft που θα τον εξυπηρετήσει, και να προμηθευθεί θύσανο 28 ή 30 χιλιοστών. Οι μικροί θύσανοι της APShave Co. (24-άρηδες σε διάμετρο, κυρίως) είναι απελπισία σε backbone.

Οι θύσανοι της APShave Co. είναι πάρα πολύ ωραίοι, με σωστό glue bump, και δεν κοστίζουν μία περιουσία. Στα συν η μία εβδομάδα παράδοσης του πακέτου από Καναδά. Στα πλην το αμφίβολο κατά καιρούς quality control της εταιρείας, όπως και το ότι ενώ ο θύσανος είναι πολύ καλός, το handle πολλές φορές είναι συγκριτικά υποδεέστερο (αλλά πάντα καλύτερο από το handle ενός Yaqi φυσικά). Με λίγα λόγια για βέλτιστα αποτελέσματα το ιδανικό είναι να πάρει κανείς 3-4 θυσάνους από τον Καναδά και να στήσει το δικό του πινέλο, με handles που θα τα έχει προμηθευθεί από αλλού.

Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 206
Εγγραφή: πριν από 4 μήνες
Has thanked: 768 times
Been thanked: 875 times

Δημοσίευση από Giwrgis » πριν από 3 μήνες

@NavalArchitect Οποτε για ικανόποιητικο backbone και χωρίς απαίτηση για πολυ μαλακή τρίχα το Silksmoke θεωρεις ότι είναι η πιό 'ορθή' επιλογη; Σκεφτομουν για Synbad 24άρη, μιλάμε πάντα για κομπο οποτε θα σεταριστει με δικη μου λαβη κατά το δοκουν. Θεωρεις, σύμφωνα με τα γραφόμενα σου, ότι πρεπει να επιλεξω μεγαλύτερη διάμετρο;

Προστέθηκε μετά από 4 λεπτά 26 δευτερόλεπτα:
*εαν παραγγειλω 2-3 μαζί παιζει να περασει τελωνείο;
Embrace the steel..

Άβαταρ μέλους
NavalArchitect
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5102
Εγγραφή: πριν από 7 χρόνια
Has thanked: 3130 times
Been thanked: 9221 times

Δημοσίευση από NavalArchitect » πριν από 3 μήνες

Με Καναδά υπάρχει χαλάρωση των τελωνειακών ελέγχων και ορίων στους δασμούς, είναι θεσμοθετημένο για όλη την Ε.Ε.
Δεν έχω παραγγείλει ποτέ από Καναδά τρείς θυσάνους άρα δεν μπορώ να εγγυηθώ.

Αναφορικά με τη διάμετρο θυσάνου, και εδώ όπως και αλλού είναι πολύ υποκειμενικό και προσωπικό το θέμα. Κάποιοι προτιμούν μεγάλους θυσάνους τη στιγμή που άλλοι δεν τους μπορούν. Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να δουλέψω με τους 24-άρηδες συνθετικούς της APShave Co. Οι μεγάλοι της όμως, δηλαδή 28mm και 30mm dia., είναι το στοιχείο μου. Έτσι όμως είμαι εγώ και τίποτε παραπάνω. Για εσένα, το θέμα είναι εσύ τί είσαι - κι αυτό το ξέρεις καλύτερα εσύ.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι όταν παραγγείλεις τον 24-άρη θύσανο και σου έρθει, να σετάρεις το free loft σε τέτοιο ύψος που να σου δίνει ικανό backbone, τόσο backbone όσο χρειάζεσαι. Επειδή δεν γνωρίζω την προτίμησή σου σε backbone, η οποία μεταφράζεται σε 53mm ή 56mm ή ό,τι άλλο, θα σύστηνα στον 24-άρη θύσανο να μην πας πάνω από 55-56mm στη χειρότερη περίπτωση.

Και πάλι βέβαια το όποιο νούμερο επιλέξεις για free loft θα εξαρτάται από το θύσανο - δηλαδή αν έχεις ένα θύσανο Cashmere κι έναν SynBad μπροστά σου, τον πρώτο θα τον σετάρεις στη λαβή περίπου 1mm κοντύτερα (shorter) από όσο θα σετάρεις τον δεύτερο, ειδάλλως ο Cashmere σε ίδιο μήκος loft όπως ο SynBad θα είναι και πιό μαλακός (αναμενόμενο) αλλά και πιό floppy (ανεπιθύμητο).

Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 206
Εγγραφή: πριν από 4 μήνες
Has thanked: 768 times
Been thanked: 875 times

Δημοσίευση από Giwrgis » πριν από 3 μήνες

Ευχαριστώ για την κατατοπιστικη απαντηση! Οπως το βλεπω μάλλον θα παω σε μεγαλύτερη διάμετρο, 28-30 δλδ με χαμηλο σεταρισμα. Δεν θέλω να είναι σφεντονα..
Embrace the steel..


Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”