Μήπως τα "κακά πλαστικά" είναι στο μυαλό μας;

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6375
Εγγραφή: πριν από 10 χρόνια
Has thanked: 1393 times
Been thanked: 603 times
Επικοινωνία:

Μήπως τα "κακά πλαστικά" είναι στο μυαλό μας;

Δημοσίευση από Apostolos » πριν από 6 χρόνια

Με αφορμή την δημοσίευση του Κωνσταντίνου, επαναφέρω ένα θέμα που έχουμε συζητήσει εκτενώς στο παρελθόν, αλλά τώρα που είμαστε αρκετοί θα ήθελα να ακούσω νέες απόψεις αλλά και τις απόψεις των παλαιοτέρων που πιθανόν να έχουν αλλάξει.

Συχνά εδώ αλλά και στα διεθνή fora τα πλαστικά συστήματα μιας χρήσης (απο απλά bic έως πολλαπλών λεπίδων π.χ. fusion) αφορίζονται και αναφερόμαστε σε αυτά ως πηγή πολλών δεινών. Υπάρχουν άνθρωποι όπως εγώ, που σταθερά πιστεύουν ότι το "lift & cut", οι πολλαπλές λεπίδες, οι διάφορες ταινίες, τα λάστιχα που τεντώνουν το δέρμα, οι ελαφριές λαβές και τα διάφορα άλλα χαρακτηριστικά αυτών των μηχανών ευθύνονται για δεκάδες προβλήματα από απλά κακά ξυρίσματα έως δερματικά προβλήματα.

Υπάρχουν όμως και πολλοί που τα εκθειάζουν και είτε τα χρησιμοποιούν είτε καταφεύγουν στα DE αλλά για άλλους λόγους και όχι γιατί τα θεωρούν αναποτελεσματικά.

Εσείς τί πιστεύετε; Έχουμε ανάμεσα μας συστηματικούς χρήστες τέτοιων μηχανών που ακολουθούν τις υπόλοιπες αρχές του παραδοσιακού ξυρίσματος; Υπάρχουν χρήστες DE που τα επέλεξαν για άλλους λόγους (π.χ. αισθητική, οικονομία κ.λπ.) αλλά θα μπορούσαν άφοβα να χρησιμοποιήσουν πλαστικές μηχανές ανα πάσα στιγμή; Μηπως ανήκετε στην κατηγορία του γράφοντος όπου το avatar του δεν έχει αλλάξει απο όταν μπήκε στο DE;

Γενικά πιστεύετε ότι το DE είναι κατ' ουσίαν καλύτερο από τα πλαστικά ή απλά σας αρέσει πιο πολύ;


Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)


Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 8323
Εγγραφή: πριν από 7 χρόνια
Αγαπημένος εξοπλισμός: On the aggressive side...
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 9363 times
Been thanked: 8106 times

Δημοσίευση από Antonis » πριν από 6 χρόνια

Καλό το θέμα όπως το θέτεις Απόστολε. Εγώ να τονίσω ότι πίσω ξανά δεν γυρνάω. Ναι, το να ξυριστώ με ένα τέτοιο ξυράφι θα είναι πισωγύρισμα. Και το λέει ένας άνθρωπος, που έχω τονίσει άπειρες φορές ότι με το mach 3 που ξυριζόμουν μέχρι να μπω στο πξ, δεν είχα κανένα απολύτως θέμα. Πολύ καλά ξυρίσματα, καθόλου ερεθισμούς και στο 1/5 του συνολικού χρόνου που χρειάζομαι σήμερα.

Όπως τόνισα, μπήκα στο πξ γιατί μου αρέσει η όλη φιλοσοφία του πράγματος, η ιεροτελεστία που έχει και μετά τα ωφέλη που πέρνεις από αυτό. Από την στιγμή όμως που έπιασα ένα μεταλλικό ξυράφι στα χέρια μου, που το κοίταξα, που ένοιωσα το βάρος του, που χάζεψα την ομορφιά του, ήξερα ότι δεν θα είχε επιστροφή.

Δεν κατηγορώ σε καμία περίπτωση τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν, το τι επιλέγει ο καθένας για τον εαυτό του, δεν οφείλει να εξηγήσει σε κανέναν μας. Αν του κάνει καλό ξύρισμα, όλα καλά. Εγώ προσωπικά δεν θα χρησιμοποιήσω ένα τέτοιο ξυράφι γιατί δεν κανω καμία έκπτωση στην πολυτέλεια που απολαμβάνω με το πξ. Καμία όμως.Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 629
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 89 times
Been thanked: 65 times
Ηλικία: 39

Δημοσίευση από geobarou » πριν από 6 χρόνια

Όταν χρησιμοποιούσα αφρό και πλαστικό ξυραφάκι, για να πετύχω το μέσο αποτέλεσμα που έχω τώρα με μηχανή και πινέλο, έπρεπε να πιέσω παρα πολύ το ξυράφι στο δέρμα μου. Αποτέλεσμα να με τραβάει μετά.

Για να πετύχω το καλό αποτέλεσμα που πετυχαίνω τώρα, έπρεπε να πάω στον θείο μου τον μπαρμπέρη! :smilie_bad_87

Νομίζω ότι τώρα έχω καλύτερο αποτέλεσμα.

Όσο για τον Κωνσταντίνο, ο λόγος που τα αγόρασε είναι πολύ σωστός για μένα. Από την στιγμή που μπαίνει σε αεροπλάνο χωρίς αποσκευές, δεν μπορούσε να μεταφέρει λεπίδες και μαχαίρια....

Επίσης, το θεωρώ σωστό για κάποιον που θέλει 5' ξύρισμα. Βέβαια με καλή προετοιμασία (και όχι μόνο στο δέρμα και στις τρίχες, αλλά και στο ντουλάπι μας -ετοιμασία ξυραφιού με λεπίδα), ο χρόνος ξυρίσματος μπορεί να φτάσει τα 5΄. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο geofatboy στο παρακάτω αντίστοιχο βιντεο του.
[youtube][/youtube]

Προσθήκη: Επείδή με πρόλαβε ο Αντώνης παραπάνω. Συμφωνώ 100% μαζί του!


Γιώργος

Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4051
Εγγραφή: πριν από 7 χρόνια
Τοποθεσία: Ηλιούπολη
Has thanked: 1316 times
Been thanked: 4863 times
Ηλικία: 36
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fotakas » πριν από 6 χρόνια

Όσα ήθελα να πω, πρόλαβε και τα είπε ο Αντώνης.

Ξυριζόμουν με Mach3 περίπου 10 χρόνια, και μάλιστα την χρησιμοποιούσα στον στρατό αλλά και όταν δούλευα σε ένα ξενοδοχείο, οπότε και σηκωνόμουν το πρωί στις 5:30 για να κάνω ντούζ και να ξυριστώ. Κάθε πρωί. Το μόνο πρόβλημα που είχα παρατηρήσει, ήταν ίσως κάποιος ερεθισμός όταν πάλιωνε το ανταλλακτικό. Δηλαδή, μια φορά το δίμηνο και αν.

Με ένα safety πετυχαίνω εξίσου καλό αποτέλεσμα σε περισσότερο χρόνο. Αυτός όμως ο χρόνος είναι δικός μου. Τον περνάω μπροστά στον καθρέφτη, με άδειο το μυαλό από όλες τις σκέψεις.

Αν έχω αφορίσει τα πλαστικά και τα πολλαπλών λεπίδων, δεν είναι γιατί μου προσέφεραν κακό ξύρισμα. Αλλά γιατί είναι κυρίως προϊόντα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Είναι προϊόντα μιας άλλη κουλτούρας που όσο μπορώ, την αφήνω έξω από την ζωή μου.

Πέρα από όλα αυτά, με το ΠΞ έχω και άλλα προσωπικά οφέλη. Έχω διαβάσει και μάθει πολλά πράγματα για μέταλλα, ξύλα και τρίχες (μην γελάτε). Έχω γνωρίσει ανθρώπους που ποτέ δεν θα γνώριζα διαφορετικά. Ανθρώπους που με τα λεγόμενα τους, έστω και χωρίς να το θέλουν, με κάνουν να θέλω να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

Καταλήγοντας, για να απαντήσω στην τελευταία ερώτηση του Απόστολου, ακόμα και χειρότερο να ήταν το ξύρισμα με DE, πάλι θα το προτιμούσα .


Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)

spiretos
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια

Δημοσίευση από spiretos » πριν από 6 χρόνια

αν δε με χαλαγε κατι στο σετ αφρος - πλαστικο - πολλες λεπιδες
δε θα αναζητουσα κατι διαφορετικο

οποτε στο βαθμο που τους αναλογει : κακα τα πλαστικα ...
Άβαταρ μέλους
NavalArchitect
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 4939
Εγγραφή: πριν από 7 χρόνια
Has thanked: 2460 times
Been thanked: 7420 times
Ηλικία: 46

Δημοσίευση από NavalArchitect » πριν από 6 χρόνια

Απόστολε μπράβο, πολύ καλό νήμα.

Η πολύ πρόσφατη εμπειρία μου με το cartridge μου έδειξε τα εξής:

- Αν κάνει κανείς την αλλαγή, από DE σε cartridge razor δηλαδή, έστω και προσωρινά (δηλαδή 1-2 συνεχή ξυρίσματα και μετά πάλι πίσω στο DE ή απλά μιά στα τόσα έτσι για αλλαγή), το πινέλο και το σαπούνι, το after shave και το after shave balm, αυτά παραμένουν ίδια. Κατά συνέπεια η μυσταγωγία και η απόλαυση μειώνονται ελάχιστα ή έστω λίγο, κατ'εμέ.

- Η όλη διαδικασία γίνεται πιό απλή, πιό ξεκούραστη. Δεν πρέπει να προσέχεις τόσο πολύ, μη σε κόψει η DE λεπίδα, μη σου ξεφύγει το safety razor και σε σκίσει λίγο είτε στα δάχτυλα (μου συνέβη προχθές με το iKon τη στιγμή που πήγαινα να βγάλω τη λεπίδα), κλπ. Με το cartridge razor όπως κι αν το κάνεις είναι δύσκολο να κοπείς. Επίσης, είναι πανεύκολο αν ταξιδεύεις. Κανείς κόπος ή έννοια αν μπαίνεις σε αεροπλάνο, για να κουβαλάς λεπίδες DE ή ακόμη και περίεργα safety razors.

- Το ξύρισμα: Σας πληροφορώ ότι αυτό τελικά που μου έλεγε ο κουρέας μου στην Αθήνα είναι αλήθεια - ξυρίζουν καλύτερα. Ή αν θέλετε (για να μην έχουμε ξεσηκωμό κι επανάσταση στο φόρουμ) ξυρίζουν πάρα πολύ αποτελεσματικά και τουλάχιστον εφάμιλλα με το ξύρισμα που παίρνει κανείς από τα safety razors. Η ευκολία και ταυτόχρονα αποτελεσματικότητα με την οποία περνάνε από το πηγούνι, η ευκολία κι αποτελεσματικότητα με την οποία κάνουν το μουστάκι και περνούν πάνω από καμπυλωτές επιφάνειες είναι απλά παροιμιώδης. Επίσης, το ξύρισμα έχει διάρκεια - δεν το περίμενα αλλά έτσι είναι. Δύο περάσματα (WTG & XTG) και σε 24 ώρες τα γένια μου είχαν μεγαλώσει κατάτι λιγότερο απ'όσο μεγαλώνουν με open comb DE στον ίδιο χρόνο.

Εξαίρεση οι άνθρωποι που έχουν πυκνά ή σκληρά γένια. Εκεί υπάρχει θέμα, και ένα DE ή straight κάνει τη δουλειά πολύ πιό καλά, εύκολα και πιθανώς γρήγορα. Το cartridge razor δεν μπορεί με την ίδια ευκολία να καλύψει όμορφα όλες τις περιπτώσεις, όπως αυτή ανθρώπων που έχουν πυκνά και σκληρά γένια (ή μπορεί αν αλλάζεις κάθε μέρα ξυραφάκι, κάτι που φυσικά θα εκτοξεύσει το κόστος στα ύψη).

- Μετά το ξύρισμα: Δεν είχα θέματα ή προβλήματα αλλά γνωρίζω πως άλλοι μπορεί να έχουν. Μιλάμε για ερεθισμούς, ingrown hairs, και γενικά καταστάσεις που με το safety razor μπορείς να τις αποφύγεις. Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η 'τεχνολογία' δεν είναι απαραίτητα καλή. Το άλλο θέμα τώρα, με το ότι πολλοί λένε πως αυτές οι 5 ή 6 μικρές λεπιδούλες που περνούν όλες η μία μετά από την άλλη σαν σφαίρα πάνω από το δέρμα κάνουν κακό (ή τέλος πάντων δεν είναι τόσο σωστό ή υγιεινό ή φυσικό για το δέρμα), εδώ επιτρέψτε μου να μην είμαι σίγουρος. Προσωπική άποψη (καθαρά εμπειρική) είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει θέμα για ένα πρόσωπο που είναι κανονικό σε ευαισθησία ερεθισμών και ingrown hairs. Είμαι σίγουρος πως η Gillette και η κάθε εταιρία έχουν κάνει άπειρες δοκιμές επί αυτού.

Πιστεύω πως το θέμα όλων αυτών των ερεθισμών, ingrown hairs κλπ. προκύπτει κυρίως από τον άλλο πολύ σημαντικό παράγοντα που πολλές φορές ξεχνάμε - την απουσία σαπουνιού και πινέλου, όπως φυσικά και την απουσία σωστής σαπουνάδας. Οι αφροί και τα ζελ στα cans κάνουν πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη ζημιά, με τον αέρα κι όλα τα υπόλοιπα που έχουν μέσα για να σηκώνουν τις τρίχες. Είναι η χειρότερη προετοιμασία προσώπου για ξύρισμα που μπορεί να κάνει κανείς.

Αυτό για μένα είναι τελικά το κλειδί για ένα σωστό ξύρισμα, σε αποτελεσματικότητα αλλά και ευχαρίστηση - αν κανείς μάθει και κρατήσει αυτόν τον παράγοντα σταθερό, μετά μπορεί που και πού ή και συνέχεια να ξυρίζεται με cartridge razor.

- Το κόστος: Εδώ η κατάσταση δεν συμμαζεύεται. Ο Φώτης (κι όχι μόνο) έχει δίκιο. Το μάρκετινγκ έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Σου λένε οι τύποι "...εμείς θα αναλάβουμε τα πάντα για σένα σε σχέση με αυτό το εργαλείο, κι εσύ απλά θα πηγαίνεις μία φορά το μήνα στο σούπερ μάρκετ και θα τα ακουμπάς." Το κόστος της όλης υπόθεσης για έναν wet shaver που χρησιμοποιεί cartridge razor είναι πολύ πιό μεγάλο από το αν θα χρησιμοποιούσε DE razor με DE λεπίδες. Η διαφορά είναι χαοτική, στην κυριολεξία. Αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς το ίδιο πλαστικό ξυραφάκι (κεφαλή cartridge) για πολύ καιρό αν θες να κάνεις οικονομία, κάτι που από την πλευρά της υγιεινής δεν είναι πολύ καλό, ενώ με το DE έχεις καινούργια λεπιδούλα κάθε 2, 3 ή 5-7 (αν έχεις Feather) ξυρίσματα.

- Η αίσθηση: Τα περισσότερα σου δίνουν την αίσθηση του ότι είναι 'πολύ πλαστικά στο χέρι', κι όχι άδικα. Αυτό που έχω τώρα, το τελευταίο μοντέλο της Κορεάτικης Dorco (το "Pace XL") έχει ελκυστική σχεδίαση και πολύ ισορροπημένο βάρος. Με άφησε πραγματικά έκπληκτο. Δεν έχω εδώ μαζί μου την ηλεκτρονική ζυγαριά να το ζυγίσω αλλά είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Δεν νιώθει 'κενό' μέσα, νιώθει μασίφ και συμπαγές. Δεν πάω να πείσω κανέναν ότι είναι καλύτερο από το Merkur 34C αλλά to each his own που λέει κι ο Fido στο TSR (ο γνωστός Peter που ξεκίνησε τα New Forest 2 χρόνια πριν).

Συμπέρασμα: Το καθένα λοιπόν είναι διαφορετικό κι έχει τις χάρες του. Το straight δίνει άλλη αίσθηση (και φυσικά το καλύτερο ξύρισμα από όλες μα όλες τις πλευρές). Τα cartridge είναι πανάκριβα σαν κόστος χρήσης, είναι από την άλλη όμως πολύ αποτελεσματικά και διαρκώς βελτιώνονται σχεδιαστικά (μιλάω για το handle κι όχι μόνο για την κεφαλή). Άνθρωποι με σκληρές ή πυκνές τρίχες θα δυσκολευτούν, ταξιδιώτες θα βολευτούν κι ο κοινός παρανομαστής της ευχαρίστησης που πρέπει όλους να μας ενώνει είναι η χρήση του παραδοσιακού σαπουνιού/κρέμας και πινέλου (όπως και της εν γένει σωστής pre-shave προετοιμασίας).

Variety is the spice of life.Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4632
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια
Αγαπημένος εξοπλισμός: Αγαπημένα: Ξυράφια από το Sheffield, σαπούνια Dimitri's και πινέλα Simpsons!
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 4763 times
Been thanked: 5966 times
Ηλικία: 44

Δημοσίευση από Harry » πριν από 6 χρόνια

Να καταθέσω και την άποψή μου σχετικά με τα «πλαστικά» ξυραφάκια. Θα προσπαθήσω, όσο μπορώ, να μην επηρεαστώ ως χομπίστας ή ως νοσταλγός των παλαιών μεθόδων και τρόπων και να πραγματοποιήσω τη σύγκριση κυρίως ως προς την αποτελεσματικότητα και ποιότητα του ξυρίσματος.

Παρόλο που πάντα έκανα αρκετά σωστή προετοιμασία (με κρέμα ξυρίσματος –επιπέδου super market- ζεστό νερό και πινέλο) με τα ξυραφάκια συστήματος της Gillette, και κυρίως μετά την πρώτη γενιά Sensor, είχα συστηματικά προβλήματα:

1. Το ξυραφάκι γέμιζε τρίχες σε μηδέν χρόνο και περισσότερο ασχολούμουνα να το καθαρίζω παρά να ξυρίζομαι (με άκομψο τρόπο χτυπώντας το στον νιπτήρα, η χρησιμοποιώντας το ντους).
2. Ειδικά από την σειρά Sensor Excel και μετά, είχα συνεχώς προβλήματα με τρίχες μέσα στο δέρμα. Ακόμα και αν το πρόβλημα οφείλεται σε κακή τεχνική, εμμέσως αφορά και το ίδιο το ξυραφάκι, γιατί με τις κινητές κεφαλές και τις πολλές λεπίδες δεν ασχολείσαι πραγματικά στο να ψάξεις τις σωστές γωνίες και διευθύνσεις ξυρίσματος.
3. Από την fusion και μετά, το επίπεδο του ξυρίσματος ήταν τραγωδία: Αποτέλεσμα για 2 χρόνια υιοθέτησα αξύριστο look!

Τώρα γιατί η Gillette φτιάχνει τέτοια προϊόντα; Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που ξυρίζονται δεν έχουν τα πυκνά και σκληρά που συναντάει κανείς στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου (από τις δυνητικές αγορές της Gillette). Για τον λόγο αυτό τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας προσαρμόζουν τον σχεδιασμό και το marketing στις κύριες αγορές τους.
Επιπλέον, και πάντα κατά την άποψή μου, η σχεδιαστική εξέλιξη που μπορεί να έχει ένα ξυραφάκι είναι περιορισμένη για τους εξής λόγους:

α. Τα γένια πρέπει ξυρίζονται όχι να εξαφανίζονται, αλλιώς δεν θα υπήρχε αγορά.
β. Τα ξυραφάκια πρέπει να έχουν μικρή αντοχή στο χρόνο προκειμένου να αυξάνονται οι πωλήσεις.
γ. Η ποιότητα του ξυρίσματος, σε μεγάλο βαθμό, επιτυγχάνεται από τη σωστή προετοιμασία και τεχνική και όχι από ξυραφάκι.
δ. Η Gillette έχει το 80% της παγκόσμιας αγοράς ξυραφιών και κατά βάση δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Κατ’ επέκταση η εταιρεία ψάχνει τρόπους «ανακύκλωσης» ιδεών με «νέα» μοντέλα, που οι καταναλωτές, παρασυρόμενοι από το marketing, θα τα αγοράσουν.
ε. Κατά την άποψή μου, η τεχνολογία του ξυρίσματος είναι «πρωτόγονη» και λίγο διαφέρει από αυτήν πριν 100 χρόνια (δηλ. με την εμφάνιση των DE). Η ηλεκτρικές μηχανές, που θα ήταν μία πραγματική επανάσταση, δεν πέτυχαν και έχουν μικρό μερίδιο αγοράς. Μια άλλη «διαστημική» τεχνολογία (π.χ. μάσκα από ειδικές ειδικές ακτίνες που κόβουν με ακρίβεια και ασφάλεια τα γένια) δεν υπάρχει. Η «εξέλιξη» στην ποιότητα του ξυρίσματος που μας παρουσιάζουν λοιπόν, είναι απολύτως θέμα marketing. Η μόνη πραγματική εξέλιξη έγινε με το πέρασμα από τα straight σε DE, τόσο σε ασφάλεια ξυρίσματος και ταχύτητα, όσο και σε κόστος.

Κατά την άποψή μου το σημαντικότερο πλεονέκτημά των ξυραφιών συστήματος σε σχέση με τις DE, είναι το μικρό αρχικό κόστος απόκτησης που το καθιστούν εύκολα αντικαταστάσιμο προϊόν ή και ακόμα προϊόν μιας χρήσης για τα τύπου Bic.


Προσωπικά, ως προς την ταχύτητα ξυρίσματος, με την EJ89 ή την 34c οι χρόνοι μου διαφέρουν ελάχιστα σε σχέση με τα σύγχρονα Gillette. Η ποιότητα όμως ξυρίσματος και η απόλαυση διαφέρουν πολύ!

Αν προκύψει η ανάγκη να ταξιδέψω αεροπορικώς μόνο με αποσκευές καμπίνας, προφανώς και θα συμβιβαστώ για μια – δυο μέρες με πλαστικό bic ή με ένα παλαιό sensor, αλλά όσο μπορώ θα το αποφεύγω!


Χάρης

Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1735
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1625 times

Δημοσίευση από ch2700 » πριν από 6 χρόνια

Εγω απο τον στρατο και μετα εδω δηλαδη και 20 χρονια ξυριζομουν με πινελο και σπλεντιτ. Τον αφρο (που λεει ο λογος) τον εκανα σε ενα πορσελανινο μπολ το οποιο στην πενταετια εσπασε και δεν πηρα αλλο. Συνεχισα να κανω τον αφρο στην παλαμη μου. Λιγο σπλεντιτ βρεγμενο πινελο και ετοιμος. Τα πρωτα χρονια με mach 2 και αργοτερα με 3 και λιγο πριν ψαξω για κατι αλλο με wilkinson κατι, δεν θυμαμαι αλλα ειχε τρια ξυραφια. Τα ανταλακτικα ηταν φτηνοτερα γιαυτο την αγορασα. Δεν ποτε μα ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα. Ειμαι απο τους τυχερους που ακομη και χωρις αφρο η χωρις νερο εβαζα ξυραφι και ξυριζομουνα. Το εκανα αρκετες φορες στον στρατο οταν ειμασταν σκηνακια. Με τα μονα που ειχα προβλημα ηταν τα bic τα μονα.
Που θελω να καταληξω? Στο οτι δεν εχω τιποτα με τα πλαστικα ( αντιθετα τα προτειμω απο απο τα DE )απλα αλλαξε ο τροπος σκεψης και φιλοσοφιας σχετικα με το ξυρισμα. Οπως λεει ο Κωσταντινος μπορεις να κανεις την συνηθησμενη ρουτινα με σαπουνια πρι σειβ κλπ και να χρησημοποιεις πλαστικα. Την ιδια ευχαριστηση θα παρω και το ιδιο αποτελεσμα. Το θεμα ειναι ομως οτι δεν ταιριαζει. Δεν μπορεις να κανεις αλφα αλφα προετοιμασια και να πιανεις την πλαστικουρα. Δεν γινεται να ετοιμαζεις τραπεζι στο Hilton και να σερβιρεις κρασι χυμα απο το ψιλικατζιδικο σε πλαστικο μπουκαλι το οποιο μπορει να ειναι πολυ καλο αλλα δεν αρμοζει με το ολο στησιμο.
Αυτα

ΥΓ. Εαν δεν με ειχαν βολεψει τα μαχαιρια θα γυριζα πισω στα πλαστικα το πιο πιθανο.


Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8

Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 629
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 89 times
Been thanked: 65 times
Ηλικία: 39

Δημοσίευση από geobarou » πριν από 6 χρόνια

.oO(Τελικά το θέμα ενδείκνυται για το μάθημα της έκθεσης στις πανελλήνιες) :boeller


Γιώργος

Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1120
Εγγραφή: πριν από 8 χρόνια
Has thanked: 73 times
Been thanked: 225 times
Ηλικία: 55

Δημοσίευση από hero » πριν από 6 χρόνια

Δεν εχω να προσθεσω τιποτα περισσοτερο απο τους προλαλισαντες ,μονο αυτο εχω να πω : το ξυλινο ποδοσφαιρακι και το σουμπουτεο δεν ξεχνιουνται και δε συγκρινονται με το fifa playstation .


Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης


Απάντηση

Επιστροφή στο “Ξυραφάκια συστήματος - μιας χρήσης”